EnergieBoy
Super Expert
Super Expert
  • 10725Reacties
  • 523Oplossingen
  • 2517Likes

Ziggo-klanten: trap hier niet in

Nu in de huidige coronacrisis bijvoorbeeld traditionele inbraken niet goed mogelijk zijn, verleggen inbrekers hun terrein naar cybercriminaliteit.

Stel je voor je hebt problemen met je tv- of internetaansluiting van Ziggo, je zoekt op internet naar het telefoonnummer van de klantenservice van Ziggo. De kans is dan aanwezig dat je dan naar internetsites als klantenservicetelefoonnummernl punt com of klantenservicetelefoonnummer punt com terecht komt (deze zijn niet als link aangemaakt omdat het niet de bedoeling is dat je deze gaan aanklikken!!). Hier wordt dan verwezen naar fictieve klantenservicepagina’s van meerdere grote Nederlandse bedrijven waaronder dus ook die van Ziggo. Wanneer echter contact met het nummer dat op deze pagina’s wordt vermeld, opgenomen wordt dan krijgt mem een oplichter aan de lijn.

Bel daarom altijd het normale klantenservice nummer van Ziggo: 1200 gratis vanaf je telefoonaansluiting van Ziggo of 0900-1884 gebruikelijke (mobiele) belkosten (dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur). Voor meer informatie, of chat contact hebben met Ziggo, kijk dan op de website van Ziggo Klantenservice

Ik kan het zelf niet mooier schrijven, daarom verwijs ik je naar het artikel bij TotaalTV

1 Reactie 1
Pasi
Expert
Expert
  • 3280Reacties
  • 186Oplossingen
  • 1116Likes

Het artikel van Totaal.Tv lijkt wel erg op het tv programma BAIT op NPO3, dat onlangs te zien was op tv. Dat tv programma is een 'must see' voor iedereen !


Misschien ook nog interessant als aanvullen op het artikel, m.b.t. "...je zoekt op internet naar het telefoonnummer van de klantenservice van Ziggo..." :

Bij de resultaten van een zoekactie naar 'Helpdesk' en/of 'klantenservice' op Google, staan soms ook Nederlandse telefoon nummers en lijken de echte helpdesken van grote bedrijven te zijn. Maar soms zijn dit dure doorschakel nummers, waarbij men uiteindelijk wel verbinding krijgt met de echte helpdesk van het betreffende bedrijf. Wat men dan vaak niet door heeft, is dat het nummer wat men belt, een heel duur nummer is en men vandaar doorgeschakeld wordt naar het goedkope echte helpdesk nummer.  Terwijl men met de helpdesk in gesprek is, tikt de teller van dat dure telefoonnummer rustig door.
Op die wijze krijgt men een gepeperde telefoon rekening van het legale, maar louche bedrijf ( dat u doorschakelt ), terwijl men dacht een goedkoop nummer van de betreffende helpdesk te bellen.

Uitgelicht topic