Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23391Posts
  • 1046Oplossingen
  • 7401Likes

Stelling na GP van Bahrein | Viaplay is beter dan voorganger Ziggo Sport

Viaplay debuteerde het afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Bahrein. De streamingservice van de Nordic Entertainment Group nam de rechten over van Ziggo Sport en kreeg wisselende reacties. Daarom kiezen wij na het weekend voor de volgende stelling: Viaplay is beter dan Ziggo Sport.

 

14ECB554-CE7F-4184-A593-5FFA3B41C94B.jpeg

Andere weg van Viaplay

Vanaf het eerste moment werd al duidelijk dat Viaplay een andere weg in wilde slaan dan voorganger Ziggo. Waar het bij Ziggo vaak ging om gezelligheid met een Formule 1-café op vrijdagavond en voor- en nabeschouwingen waar BN’ers als Samantha Steenwijk en Xander de Buisonjé mochten aanschuiven. De kritiek op Ziggo was dan ook vaak dat het de kijker niet serieus nam en het meer een ‘Verstappen-show’ was geworden.

 

Wat dat betreft pakt Viaplay het heel anders aan. Amber Brantsen presenteert de programma’s van Viaplay gedurende het hele weekend, en in tegenstelling tot Ziggo schuiven hier geen enthousiaste fans aan. Of het nou gaat om Ernest Knoors, Kees van de Grint, Allard Kalff of Sebastiaan Bleekemolen: alle extra gasten naast het vaste team (Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel) beschikken ook over de nodige kennis over de autosport.

Die extra kennis wordt ook beter benut. Niet alleen praten de experts over wat ze hebben gezien, maar met grote schermen en touchscreens die we gewend zijn van Sky Sports, kunnen de analisten ook duidelijker aan de kijkers laten zien wat ze bedoelen. Zo kan de sport op een eenvoudige manier worden uitgelegd, zonder dat het té hoogdravend wordt.

 

Wereldkampioen F1

Naast Nederlandse analisten heeft Viaplay ook de beschikking over drie grote namen. Met Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen heeft het platform drie experts aan de haak weten te slaan die op het paddock hun weg weten te vinden. Ook hebben zij, nog meer dan de Nederlandse 'experts’, ervaring in de F1, met Hakkinen zelfs als tweevoudig wereldkampioen.

Voldoende kennis in de studio en op het circuit en daarnaast zijn er ook simpelweg meer mensen om verhalen op te halen. Waar bij Ziggo alleen Jack Plooij wat interviews kon doen, wordt Stéphane Kox nu ondersteund door de ‘buitenlandse experts’ die op het circuit aanwezig zijn, maar we krijgen ook interviews te zien die worden afgenomen door andere leden van Viaplay die werken voor de editie uit een ander land. Er is dus simpelweg meer content.

Hoewel het enthousiasme van Olav Mol door menigeen zal worden gemist, kan je moeilijk ontkennen dat je met twee commentatoren meer ziet. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk werken al jaren samen en vullen elkaar goed aan. Valkenburg verzorgt het normale commentaar, daar waar Heemskerk technische informatie verschaft. Het belangrijkste is echter dat de twee elkaar kunnen aanvullen en corrigeren als er iets niet goed wordt gezegd of dat er juist iets wordt gemist door de ander.

Natuurlijk is het even wennen en is het vervelend dat je een abonnement op deze dienst moet nemen, maar Viaplay heeft in het eerste weekend laten zien dat ze op verschillende vlakken een upgrade kunnen zijn ten opzichte van Ziggo Sport. Laat in de reacties weten wat jij vindt? Is Viaplay inderdaad een upgrade of was Ziggo Sport eigenlijk beter?

 

(Bron:) GPBlog 22-03-2022 16:08

 

 

 

 

 

 

 1 Reactie 1
Dave!
Topicstarter
Level 20
T.E.A.M.
  • 23391Posts
  • 1046Oplossingen
  • 7401Likes

Schoot me even in het verkeerde keelsgat, als je een streaming via Smart TV app op einde bij de Finish op zwart laat gaan, dan ben je er echt niet. App is onder tussen aangepast en sneller geworden, maar een klein mini studio waar de Tracktalk en live uitzending met Christian Albers en Tom Coronel dat ging, beter als Rob Kamphues en Robert Doornbosch. Commentaar live was overduidelijk heb nog nooit zo hard tegen me televisie gepraat met het slappe commentaar wat Olav Mol, Jack Plooij en Rick Winkelman beter doen, maar Viaplay heeft Allard Kalf en die is bekend zet hem in commentaar.

 

Studio was van Ziggo compleet 4K ingericht en zag er stuk beter en netjes uit. Nu doen we het met 1080i/p weer terug schaling.

 

Moest het even kwijt.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic