EnergieBoy

Level 19
 • 11402Posts
 • 577Oplossingen
 • 1859Likes

Dag van de Privacy (28 januari)

De jaarlijkse 'Europese Dag van de Privacy' (Dataprotectiedag / Data Protection Day) is in 2007 in het leven geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. Gekozen is voor 28 januari, de dag waarop in 1981 het Dataprotectieverdrag werd ondertekend.

Wat is de doel van deze dag? Het doel is om Europese burgers beter te informeren wat betreft hun rechten bij gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. Elke dag weer lezen we dat privacy op straat ligt en daarom is deze dag zo belangrijk om elkaar bewust te maken van je online veiligheid. Wees bewust dat wat je online plaatst, altijd gebruikt kan worden. Wat jij denkt dat veilig is opgeslagen bij een bedrijf omdat je een wachtwoord gebruikt, kan op straat komen te liggen. Maar ook de informatie die jij deelt via Facebook, Twitter, Instagram of welke online open platform, het is in de meeste gevallen openbaar, of voor hackers openbaar te maken.

Nu ga ik het wiel niet opnieuw uitvinden, maar lees onderstaande websites eens:
https://www.fixjeprivacy.nl (een hele mooie site met veel informatie) 
https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/28-januari-dag-van-de-privacy 
https://awareways.com/nieuws/privacy-day/ 
https://laatjeniethackmaken.nl 

En voor de technische mensen onder ons is misschien DIVD iets om door te lezen (We aim to make the digital world safer by reporting vulnerabilities we find in digital systems to the people who can fix them. We have a global reach, but do it Dutch style: open, honest, collaborative and for free.)

Lees ook alles over wachtwoord beheer, dat is zo belangrijk in deze tijd. Zorg altijd dat je een goed wachtwoord hebt en maak voor elke website een ander wachtwoord aan. Zie hier een artikel op de community van Ziggo. 

Heb jij nog mooie tips, zet het hier online en je helpt er vast mensen mee die er niet aan hadden geacht. Wie weet kunnen we mensen helpen om toch een beetje voorzichtig met internet om te gaan. Bedankt voor het lezen en nog een hele fijne dag!

3 Reacties 3
Dave!

Level 20
T.E.A.M.
 • 23358Posts
 • 1046Oplossingen
 • 7383Likes

Ziet er goed uit, even de link op notieblok gezet, ga hem straks even goed doorlezen. Top topic 😊 👍🏼

Mariska
Community Developer
Community Developer
 • 5717Posts
 • 596Oplossingen
 • 3290Likes

Nice @EnergieBoy 😄 Dit is zeker waardevol en ook leerzaam, nooit verkeerd om dit eens onder de loep te nemen.

EnergieBoy
Topicstarter
Level 19
 • 11402Posts
 • 577Oplossingen
 • 1859Likes

En laat ik dan net, 1 dag voor deze mooie dag, gebeld zijn door een mevrouw die zegt dat ze belt vanuit USA om me te waarschuwen dat mijn BSN nummer gehakt is en ik op1 moet drukken zodat ze me kunnen helpen. 

Nog nooit zo’n belletje gehad, omdat ik eigenlijk nooit zomaar mijn nummer geef, of online plaats (daar heb ik een 2e nummer voor). Daar gaat m’n privacy 😁🥴😱

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic