robinjoo19
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

obekende error

ik zie opeens deze melding geen idee wat het betekent ook ervaar ik geen internet uitval ik ben alleen benieuwd wat de error betekent

 

 

RNG-RSP CCAP Commanded Power in Excess of 6 dB Below the Value Corresponding to the Top of the DRW;CM-MAC=0c:b9:37:9a:51:2c;CMTS-MAC=00:17:10:91:a5:02;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;
23 Reacties 23
tobiastheebe
Expert
Expert
  • 1816Reacties
  • 103Oplossingen
  • 589Likes

Ik heb hier e.e.a. over moeten opzoeken. Een DRW (Dynamic Range Window) heeft betrekking op de upstream-kanalen, definieert een bereik van 12 dB en bepaalt op welk vermogen het modem moet zenden. Er zitten meerdere afhankelijkheden in, zoals P max, P hi en de gebruikte modulaties (QPSK/QAM). Er zit verder nog een heel verhaal achter, maar in het kort geeft de foutmelding aan dat op een of meerdere kanalen het vermogen hoger was dan toelaatbaar.

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

ok moet ik hier als klant nog wat mee

 

 

robinjoo19_0-1620140909453.png

 

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

nog errors die af en toe voorkomen

TLV-11 - unrecognized OID

DHCP RENEW WARNING - Field invalid in response v4 option

Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.9

SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

al vind ik de config file wel vreemd dat is dezelfde als toen met de connectbox 

maar deze heeft geen wifi meer dus geen idee waarom er dan nog staat wifion

 


Configuration File  OK  internet600_40_wifion_v4.bin

 

tobiastheebe
Expert
Expert
  • 1816Reacties
  • 103Oplossingen
  • 589Likes

Je upstream ziet er prima uit dus mogelijk was dit iets sporadisch. Wel iets om (af en toe) in de gaten te houden.

 

Wat betreft de andere errors: de bovenste twee komen vaak voor (zeker de DHCP warning, die staat volgens mij bij iedereen in de log) en zouden geen problemen moeten veroorzaken. Het gaat hier om vendor-specific config die niet door elk modem herkend/gebruikt kan worden. De derde error ben ik niet mee bekend. De vierde is wel een probleem in de downstream, SYNC is cruciaal daar deze ervoor zorgt dat modems in de upstream op het juiste moment zenden en elkaar niet storen.

 

Zo te zien heb je een UBC1318ZG? Die deelt dan inderdaad dezelfde boot file met de Connect Box (Ziggo koos hier voor een snelle route) en negeert de WiFi config na inladen van de boot file.

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

ook hoop dat mijn signaal wel ok is hopelijk kan een mod de 3de error missing bp configuration setting verklaren dit is de downstream

 

 

 

 

tobiastheebe
Expert
Expert
  • 1816Reacties
  • 103Oplossingen
  • 589Likes

Ik zie ruis op CID 31 en 32 welke waarschijnlijk instraling is van 4G uplink. Misschien zou je een paar foto's kunnen plaatsen van je installatie?

 

Ik zie in een vorig topic van je dat je zelf het oude AOP (VQ601R) van UPC hebt vervangen, in eerste instantie voor een WCD zonder dubbele galvanische scheiding (btv 01-SET). Daarna heb je wel een 'officieel' AOP geplaatst, is dit de btv 1 IEC-NL? Of is de situatie in de tussentijd veranderd?

 

Verder vermoed ik dat de 'Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.9' warning werd veroorzaakt door de reden die ik al noemde.

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

dat is inderdaad de AOP die ik heb geplaatst de btv 1 IEC-NL

alleen krijg ik nu net weer een 

RNG-RSP CCAP Commanded Power in Excess of 6 dB Below the Value Corresponding to the Top of the DRW;CM-MAC=0c:b9:37:9a:51:2c;CMTS-MAC=00:17:10:91:a5:02;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;

 

 

 

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

ook heb ik een pingplotter laten lopen en daar zie ik veel packetloss buiten mijn netwerk

robinjoo19_0-1620220025277.png

 

tobiastheebe
Expert
Expert
  • 1816Reacties
  • 103Oplossingen
  • 589Likes

Het lijkt mij verstandig om een moderator mee te laten kijken c.q. het signaal van jouw modem op afstand te controleren op de CMTS en eventueel een meerdaagse meting te starten. In de downstream en upstream kan ik niets vreemds zien maar de logs vertellen een ander verhaal.

 

Wat betreft de packet loss, de 60% PL komt alleen voor op een server van Google. De 100% PL verderop betekent dat het ICMP-verkeer vanaf jouw PC op een aantal routers in de firewall blijft hangen. Hier valt dus weinig uit op te maken. De algehele latency ziet er prima uit, fluctuatie van enkele milliseconden is met DOCSIS niet te voorkomen.

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

ok dank voor het meekijken hopelijk kan een moderator dan nog meer zien

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

en weer 1 

RNG-RSP CCAP Commanded Power in Excess of 6 dB Below the Value Corresponding to the Top of the DRW;CM-MAC=0c:b9:37:9a:51:2c;CMTS-MAC=00:17:10:91:a5:02;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.1;

 

 

 

CM Upstream Channel Info
Channel Lock Status Channel Type Channel ID Frequency Width Power Modulation/Profile ID
1 Locked ATDMA 7 57800000 Hz 6400000 Hz 42.5 dBmV 2
2 Locked ATDMA 8 50900000 Hz 6400000 Hz 42.5 dBmV 2
3 Locked ATDMA 9 44000000 Hz 6400000 Hz 42.5 dBmV 2
4 Locked ATDMA 10 37100000 Hz 6400000 Hz 42.5 dBmV 2
5 Locked ATDMA 11 31800000 Hz 3200000 Hz 43.3 dBmV 2
6 Locked ATDMA 12 28600000 Hz 3200000 Hz 43 dBmV 2

tobiastheebe
Expert
Expert
  • 1816Reacties
  • 103Oplossingen
  • 589Likes

Hoewel de upstream er nog steeds prima uitziet, fluctueert het vermogen wel nogal. Het vermogen is nu 42,5~43,3 dBmV, terwijl dit gisteren 44,8~46,3 dBmV was. Mogelijk is er toch wat ruis aanwezig. Dit kan een moderator het beste even controleren (US MER, alleen op CMTS inzichtelijk).

 

Hieronder mijn upstream als vergelijking, dit is na een POA-01-B (Compal CB toont helaas geen decimalen voor vermogen):

 

20210505-03.PNG

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

hoor het vermogen niet dynamisch te zijn dan adv de workload van het modem

tis toch nog steeds binnen de marges

tobiastheebe
Expert
Expert
  • 1816Reacties
  • 103Oplossingen
  • 589Likes

Het vermogen is zeker binnen norm (de laatste waardes die je vermeld had zijn uitstekend), maar het is niet de bedoeling dat het vermogen met meerdere dBmV's toe- of afneemt binnen in een dag. Verder is er geen relatie tussen vermogen en gebruikte bandbreedte of CPU/RAM-belasting.

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

na hoeveel tijd komt er een mod langs is dat 2-3 dagen ?

 

 

geen melding meer gehad dit is de upstream tot nu toe

 

 

CM Upstream Channel Info
Channel Lock Status Channel Type Channel ID Frequency Width Power Modulation/Profile ID
1 Locked ATDMA 7 57800000 Hz 6400000 Hz 42.5 dBmV 2
2 Locked ATDMA 8 50900000 Hz 6400000 Hz 42.5 dBmV 2
3 Locked ATDMA 9 44000000 Hz 6400000 Hz 42.5 dBmV 2
4 Locked ATDMA 10 37100000 Hz 6400000 Hz 42.5 dBmV 2
5 Locked ATDMA 11 31800000 Hz 3200000 Hz 42.8 dBmV 2
6 Locked ATDMA 12 28600000 Hz 3200000 Hz 43 dBmV 2

Gianna Z
Community Moderator
Community Moderator
  • 2515Reacties
  • 172Oplossingen
  • 339Likes

Goedemorgen @robinjoo19

Goed dat je ons hebt gevonden met je vraag en super dat er al zo goed met je mee gedacht is door @tobiastheebe. Top! 😄 
Als ik op dit moment het signaal uitlees dan ziet alles er goed uit en zie ik zo geen afwijkingen. Momenteel werkt alles ook weer naar behoren? 
Indien het nog speelt zou je dan met ons een foto kunnen delen van de hoofdaansluiting en hoe het modem hierop is aangesloten? 

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

hierbij de foto's 

 

robinjoo19
topicstarter
Raadgever
  • 239Reacties
  • 3Oplossingen
  • 56Likes

de ene stekker gaat naar het modem de andere gaat naar het 1 gats wandcontactdoos in de woonkamer en vanuit daar de mediabox next 

krijg nog steeds af en toe die error 

 

 

heb je ook al dit gecontroleerd misschien

 

 

Mogelijk is er toch wat ruis aanwezig. Dit kan een moderator het beste even controleren (US MER, alleen op CMTS inzichtelijk).

Uitgelicht topic