1
Vraag
2
Reageer en help mee
Dr.Drax

Level 7
  • 147Posts
  • 2Oplossingen
  • 15Likes

Ziggo test 1Gbit/s-kabelinternet met docsis 3.1 in Utrecht

Ziggo start met het in de praktijk testen van docsis 3.1. In de Utrechtse wijk Oog in Al krijgen twintig huishoudens en bedrijven een docsis 3.1-modem waarmee ze kabelinternet tot 1Gbit/s kunnen testen. Een uploadsnelheid noemt Ziggo niet.
Het gaat om een pilot met een zeer beperkte groep huishoudens, maar het vormt volgens VodafoneZiggo, zoals het bedrijf sinds de fusie officieel heet, om een eerste stap naar een vernieuwd netwerk. Dat moet vanaf 2020 gereed zijn en dan gigabitsnelheden aankunnen.
Door de investeringen in de glasvezelbackbone, het coaxnetwerk en het mobiele netwerk, verwacht VodafoneZiggo de groei in bandbreedte die de komende jaren nodig is, op te kunnen vangen. Wat het coaxdeel betreft gaat het om de upgrade naar docsis 3.1. Huishoudens hebben een nieuwe modem nodig om van de hogere snelheden gebruik te kunnen maken.
Docsis is de standaard voor kabelinternet. Momenteel heeft de sector docsis 3.0 geïmplementeerd, maar wereldwijd zijn kabelaars bezig met de overgang naar versie 3.1. Deze maakt in eerste instantie downloadsnelheden van 1Gbit/s mogelijk, maar de specificatie biedt ruimte voor hogere snelheden. Met docsis 3.1 duplex zouden zelfs symmetrische 10Gbit/s-snelheden binnen bereik komen. De fullduplex-upgrade is volgens de Nederlandse kabelindustrie echter niet voor 2025 te verwachten.
De Zeeuwse kabelaar Delta is ook bezig met docsis 3.1. Dat bedrijf wil dit jaar de eerste 1Gbit/s-verbindingen aan klanten aanbieden.

https://tweakers.net/nieuws/142387/ziggo-test-1gbit-s-kabelinternet-met-docsis-31-in-utrecht.html

Dat is mooi
2 Reacties 2
hanh

Oud Community-lid
  • 17054Posts
  • 661Oplossingen
  • 3463Likes
1 Gbps down verhoogt de Internet-ervaring van de gemiddelde consument-gebruiker niet tov 400/40. In de praktijk raakt die 400 niet zo gauw vol. Allerlei externe bottelnecks. Grote gezinnen, vooruit. Zijn die er nog?
Voor thuiswerkers is een snellere Upload interessant. Als je veel Uploads moet doen en/of Office365 of andere Cloud Apps gebruikt met Document storage in the cloud.

Han
Lycke
Community Moderator
Community Moderator
  • 13999Posts
  • 1175Oplossingen
  • 6110Likes
Om het overzicht te bewaren, verwijs ik jullie door naar Dit topic en sluit ik deze 🙂
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic