1
Vraag
2
Reacties
Timmmiieehh

Level 4
  • 29Posts
  • 1Oplossingen
  • 8Likes

Ziggo C7 niet volledige snelheid - bekabeld internet?

Ik heb sinds kort voor boven een Ziggo C7 router / extra Wifipunt aangesloten voor onder andere mijn desktop pc die boven staat. Er is een directe kabel vanaf de ziggo modem in de huiskamer naar boven geplaatst. De wifi heb ik op deze extra router uitgezet. Het is dus alleen de bedoeling dat deze extra router gebruikt wordt voor bekabeld internet.

 

Nu valt het op dat wanneer ik de directe kabel vanaf de modem beneden in mijn pc stop ik een prima snelheid van bijna 950 mbps krijg met 80 mbps uploadsnelheid. Wanneer ik de C7 router er tussen zet, krijg ik een maximale bekabelde snelheid van de helft. Ik heb het getest met slechts 1 actieve utp verbinding.  Ik heb ook alle utp kabels getest door deze beneden direct op de modem aan te sluiten met behulp van een laptop. Ook hierbij perfecte internetsnelheiden. 

 

Kan het zijn dat de C7 router de utp verbindingen toch ergens knijpt? En zoja, kan ik dit ook uitzetten? 

 

De modem heeft de laatste firmware update van 2.1.4. 

 

Alvast bedankt voor de reacties. En als 

Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
Timmmiieehh
Topicstarter
Level 4
  • 29Posts
  • 1Oplossingen
  • 8Likes

Met de juiste firmware aanpassing is het niet meer de uitgeklede Ziggo C7 access point en kun je de volledige snelheid behalen en dus geen bottleneck meer. Een paar functies worden niet meer ondersteund maar dat is van mij niet van belang. Moet immers werken als een simpele bekabelde gigabit router. 

Bekijk in context

11 Reacties 11
Tjeerd85

Level 13
  • 810Posts
  • 74Oplossingen
  • 465Likes

Hoi en welkom op dit forum.

 

Als dit de zwarte booster van TP-Link is kan die tot +-920 doorvoeren, ik heb daar verder geen verklaring voor, maar mogelijk is anders zoiets een oplossing?

UTP koppelstuk kopen? Bestel online bij dé specialist | Allekabels 

 

Timmmiieehh
Topicstarter
Level 4
  • 29Posts
  • 1Oplossingen
  • 8Likes

Bedankt voor je reactie. Aangezien de router niet meer onder garantie valt, heb ik zelf 'gesleuteld'. Wanneer ik de router als een router laat fungeren, dan krijg ik wel de volledige snelheid. Wanneer ik de router terugzet naar een ziggo c7, dan wordt de snelheid geknepen. 

 

Verder begrijp ik niet waarom je komt met een link naar een utp koppelstuk? De kabels zijn niet te kort. Heb ik ook nergens geschreven. 

 

In meerdere posts staat ook dat dit eigenlijk een aangepaste Archer c7 (AC1750) is en dat Ziggo aan de hand van de firmware er een access point van gemaakt heeft. Ergens zit er dus iets mis in de Ziggo Firmware waardoor de optimale snelheden niet behaald worden. 

Wim C.

Level 18
T.E.A.M.
  • 6487Posts
  • 239Oplossingen
  • 5055Likes

Dag @Timmmiieehh 

Die C7 router is al een wat ouder model en werkt maar met een beperkte snelheid. Omdat u geen draadloos netwerk gebruikt zou ikzelf een Gigabit switch gebruiken. Ziggo levert deze switch tegen kostprijs. en ik weet zeker dat u dan de optimale snelheid haalt.

Timmmiieehh
Topicstarter
Level 4
  • 29Posts
  • 1Oplossingen
  • 8Likes

Dag Wim,

 

Bedankt voor de reactie. Zoals eerder aangegeven, zorgen de aangepaste Ziggo firmware instellingen ervoor dat de snelheden geknepen worden. Wanneer ik de firmware aanpas, krijg ik namelijk wel de volledige snelheid. Ik begrijp dat dit niet de bedoeling is en op eigen risico maar zoals je zelf aangeeft, de router is al verouderd. Toch verbaast het mij dat de ziggo firmware voor dit euvel zorgt. 

 

Desalniettemin werkt het nu naar behoren. 

BAM

Level 13
  • 844Posts
  • 54Oplossingen
  • 219Likes

ola @Timmmiieehh,

 

Inderdaad als je de Ziggo firmware draait is dit ding een AP zonder toeters en bellen 🤣

 

Dus Google gebruiken voor de juiste eerste firmware van TP, dit ivm een aangepaste bootfile door Ziggo.

Daarna kun je de fw updates draaien tot de laatste FW.

 

Dit dan met alle opties / toeters en belletjes  🙃

 

 

Groet,

 

Bam

 

Marinus

Level 15
  • 1180Posts
  • 34Oplossingen
  • 364Likes

@Timmmiieehh 

 

Net even mijn oude C7 aangezet, en inderdaad, ik kom met downloadsnelheid niet verder dan ca 530-550 Mbps.

Upload is gewoon 75 Mbps. 

 

Met 600/40 internet merk je dit niet. Nu met 1000/75 wel. 

Cool1946

Level 12
  • 665Posts
  • 16Oplossingen
  • 310Likes

Hier ook even het resultaat van een bekabelde(zolder) Ziggo C7 router, abonnement is 400- 40

Tevreden dus.

 

Marinus

Level 15
  • 1180Posts
  • 34Oplossingen
  • 364Likes

@Timmmiieehh 

Nog even getest met een supergoedkope switch:

 

user@raspberrypi:~/bin $ speedtest -s 26998

 

   Speedtest by Ookla

 

Server: KPN - Rotterdam (id: 26998)

ISP: Ziggo

Idle Latency:    14.90 ms   (jitter: 0.93ms, low: 12.79ms, high: 16.14ms)

Download:   940.10 Mbps (data used: 1.2 GB)                                                   

22.73 ms   (jitter: 2.53ms, low: 15.37ms, high: 44.59ms)

Upload:    76.60 Mbps (data used: 56.4 MB)                                                   

10.38 ms   (jitter: 0.45ms, low: 8.96ms, high: 18.97ms)

Packet Loss:     0.0%

 

Het is dus inderdaad de C7 die de bottleneck is.

 

Timmmiieehh
Topicstarter
Level 4
  • 29Posts
  • 1Oplossingen
  • 8Likes

Met de juiste firmware aanpassing is het niet meer de uitgeklede Ziggo C7 access point en kun je de volledige snelheid behalen en dus geen bottleneck meer. Een paar functies worden niet meer ondersteund maar dat is van mij niet van belang. Moet immers werken als een simpele bekabelde gigabit router. 

Timmmiieehh
Topicstarter
Level 4
  • 29Posts
  • 1Oplossingen
  • 8Likes

Ik had al snel de juiste firmware kunnen vinden via een bekend en betrouwbaar forum en de aanpassingen kunnen doen. Werkt nu als een zonnetje 👌.

Timmmiieehh
Topicstarter
Level 4
  • 29Posts
  • 1Oplossingen
  • 8Likes

.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic