1
Vraag
2
Reacties
Cool1946

Level 12
  • 671Posts
  • 16Oplossingen
  • 315Likes

Wifi booster zend geen signaal meer uit na stroomstoring

Mijn Wifi booster is de wifi verbinding kwijtgeraakt na een stroomstoring 's nachts in ons dorp 

Er loopt een kabel vanaf mijn modem naar de tweede verdieping en de per kabel aangesloten apparaten op die booster aldaar functioneren uitstekend. De wifi functie is niet meer te traceren met de wifi analyzer. De printer die draadloos zou moeten werken is dus nu ook uitgeschakeld.

   Wat mij opvalt is Channel = Auto  Current channel 0 zowel bij 2,4 als 5 ghz De keuzetabel kent geen channel 0  maar 1 t.m. 13

@Be rt  heb jij tips ?  

C00l1946

Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
Cool1946
Topicstarter
Level 12
  • 671Posts
  • 16Oplossingen
  • 315Likes

@Be rt @Jan F. 

Probleem opgelost.

Firmware gedownload en opnieuw geïnstalleerd. 

Bedankt voor jullie meedenken. 

 

Bekijk in context

9 Reacties 9
Jan F.

Level 20
  • 17050Posts
  • 1329Oplossingen
  • 2620Likes

Zet de kanalen handmatig vast. De 2.4 GHz op kanaal 1, 6 of 11, de 5 GHz op een van van de kanalen in de range 36 - 48.

Als dat niet helpt probeer dan eens een harde reset.

Cool1946
Topicstarter
Level 12
  • 671Posts
  • 16Oplossingen
  • 315Likes
Jan F. wrote:

Zet de kanalen handmatig vast. De 2.4 GHz op kanaal 1, 6 of 11, de 5 GHz op een van van de kanalen in de range 36 - 48.

Als dat niet helpt probeer dan eens een harde reset.

2,4 kanaal 11

5    kanaal 40 

Save 

Daarna status opgevraagd en beide staan nog op channel 0  Per pagina GHz wel gemuteerd, echter in de status komt geen kanaalwijziging naar voren.  Het sterlampje (tweede van links) blijft knipperen. Bij reset komt wel even het draadloos lampje aan maar dit verdwijnt daarna weer.   

Systeem knipperend is dus goed.

Wifi  2,4 en 5 komt even in beeld maar verdwijnt daarna weer.

Kan een stroomstoring de booster beschadigd hebben ? 

Jan F.

Level 20
  • 17050Posts
  • 1329Oplossingen
  • 2620Likes
Cool1946 wrote:

 

Kan een stroomstoring de booster beschadigd hebben ? 

Dat zou kunnen, maar het is ook mogelijk dat opstarten na een reset naar fabrieksinstellingen de zaak weer op gang brengt.

 

Bert

Level 21
T.E.A.M.
  • 76766Posts
  • 5220Oplossingen
  • 22697Likes

Mogelijk helpt een reset door de resetknop achterop 30 seconden in te drukken?

Cool1946
Topicstarter
Level 12
  • 671Posts
  • 16Oplossingen
  • 315Likes
Be rt wrote:

Mogelijk helpt een reset door de resetknop achterop 30 seconden in te drukken?

@Be rt 

Geprobeerd, maar geen resultaat. Het 5GHz symbool verschijnt wel even maar verdwijnt vervolgens weer. 

Dus blijf ik nog even zoeken naar een oplossing. Tijd zat in quarantaine 

Bert

Level 21
T.E.A.M.
  • 76766Posts
  • 5220Oplossingen
  • 22697Likes

Blinde gok, kun je 2,4 en 5 GHz eens verschillende namen geven?
Voor een aantal apparaten werkt dat het best met alleen Hoofdletters, kleine letters en cijfers.

Inloggen in de Wifibooster en op de eerste pagina naar beneden scrollen en daar moet de Bandsteering dan op uitgeschakeld staan om bij beide de namen te kunnen veranderen:

Wireless Bandsteering

Bandsteering Status Uitgeschakeld

Cool1946
Topicstarter
Level 12
  • 671Posts
  • 16Oplossingen
  • 315Likes

@Be rt @Jan F. 

Probleem opgelost.

Firmware gedownload en opnieuw geïnstalleerd. 

Bedankt voor jullie meedenken. 

 

Bert

Level 21
T.E.A.M.
  • 76766Posts
  • 5220Oplossingen
  • 22697Likes

TOP, dank voor het delen van je oplossing, dat kan anderen ok weer verder helpen.

Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 5926Posts
  • 700Oplossingen
  • 2493Likes

@Cool1946  Super dat het is gelukt de verbinding weer werkend te krijgen. Top dat @Be rt  en @Jan F. je hierbij helpen geholpen met hun adviezen.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic