1
Vraag
2
Reacties
RA61

Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Vervanging Smartwifi modem door Smartwifi modem Giga

Hi, we hebben een nieuwe Giga modem ontvangen maar we hebben een hoofdaansluiting met 1 punt en maken gebruik van inhuis versterker Tratec FRA752/n. Moet deze verwijderd worden of niet en is de hoofdaansluiting de juiste (deze komt niet overeen met plaatje in de gebruiksaanwijzing)

Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 3100Posts
  • 379Oplossingen
  • 897Likes

Dankjewel @RA61

Heb de monteur ingepland op wo 10-08-2022 12:00-18:00 uur en daar krijg je een e-mailbevestiging van 🙂

Bekijk in context

19 Reacties 19
Visser_

Level 17
Expert
  • 2524Posts
  • 76Oplossingen
  • 1058Likes

Hoi @RA61 ,

kan je een foto maken van het AOP en de installatie?

AlexHelpt

Level 16
Expert
  • 1536Posts
  • 249Oplossingen
  • 683Likes

Volgens mij is de 'nieuwe' (sinds 2019?) manier van aansluiten als volgt:

POA-01 splitter of soortgelijk op hoofdaansluiting;

  • Op de ene uitgang gaat het modem
  • Op de andere, de FRA
RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Hoi, kan je hier wat mee?

RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Is het niet makkelijker om de modem te verbinden met de kabel die ik uit de oude modem haal?

Visser_

Level 17
Expert
  • 2524Posts
  • 76Oplossingen
  • 1058Likes

Zeker!

Dit is een erg oud AOP, vermoedelijk uit de jaren 80/90.Die moet zeer zeker vervangen worden.

Daarnaast moet er een POA-01-B komen,2x modemkabel(1 naar het modem en 1 nieuwe naar de versterker), en een F connector afsluitweerstand .

De monteur zal dit voor je aansluiten op de manier van @AlexHelpt 😊Het AOP moet namelijk door een gratis monteur vervangen worden, een moderator zal nog een afspraak daarvoor inplannen.

Visser_

Level 17
Expert
  • 2524Posts
  • 76Oplossingen
  • 1058Likes

Dat zal met dit DOCSIS 3.1 modem niet echt goed gaan werken, zeker met dit oude AOP niet.

Ik raad aan om het huidige modem (euroDOCSIS 3.0) aangesloten te laten totdat de monteur komt.

RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Hoi, het is ook een heel oud huis😃 dank voor je advies . hoe kan ik deze afspraak maken. Word er contact met mij opgenomen?

RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Dat is inderdaad prima. Hoe gaat die afspraak in z’n werk?

Visser_

Level 17
Expert
  • 2524Posts
  • 76Oplossingen
  • 1058Likes

@RA61  schreef:

Hoi, het is ook een heel oud huis😃 dank voor je advies . hoe kan ik deze afspraak maken. Word er contact met mij opgenomen?


Er komt nog een moderator, die gaat dat allemaal voor je in orde maken!😉

Visser_

Level 17
Expert
  • 2524Posts
  • 76Oplossingen
  • 1058Likes

@RA61  schreef:

Hoe gaat die afspraak in z’n werk?


De moderator plant het in, verteld wanneer hij komt en indien nodig kan je via mijnziggo de afspraak wijzigen😉

RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Mooi dat is goed. Dan gebeurd ook nu gelijk?

Visser_

Level 17
Expert
  • 2524Posts
  • 76Oplossingen
  • 1058Likes

@RA61  schreef:

Mooi dat is goed. Dan gebeurd ook nu gelijk?


De moderators reageren normaal gesproken binnen 2/3 dagen, maar soms ook binnen een tiental minuten😉

RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Dan wachten we even af. We krijgen daar een mailtje van?
dan kan mijn vraag toch als verholpen beschouwd worden.

Visser_

Level 17
Expert
  • 2524Posts
  • 76Oplossingen
  • 1058Likes

Je krijgt een mailtje dat er een nieuwe reactie is, ik zou nog niet op beantwoord klikken, want dan denkt de moderator ook dat het al opgelost is😉

RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Prima dan wachten we daar op! Alvast dank voor de hulp

Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 3100Posts
  • 379Oplossingen
  • 897Likes

Goedemorgen @RA61

 

Zou je je profiel willen aanvullen met de volledige postcode en huisnummer? 🙂 Ik zie nu alleen de postcode cijfers en dan wordt het lastig je gegevens erbij te zoeken.

RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Hoi  waar moet ik dit aanvullen? 

RA61
Topicstarter
Level 2
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Volgens mij moet het nu zichtbaar zijn voor jullie

Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 3100Posts
  • 379Oplossingen
  • 897Likes

Dankjewel @RA61

Heb de monteur ingepland op wo 10-08-2022 12:00-18:00 uur en daar krijg je een e-mailbevestiging van 🙂

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Polls
Ga je voor een film of een serie?

Uitgelicht topic