1
Vraag
2
Reageer en help mee
Dooku

Level 3
 • 23Posts
 • 0Oplossingen
 • 7Likes

Upload snelheid plotseling erg langzaam

Hallo,

Gebruikte apparatuur en verbinding:
- snelste ziggo 1GB abonnement + tv

- Sagemcom modem (zwarte box)

- pc is alleen bekabeld direct verbonden aan de modem.

- ik heb ook een T-mobile internet verbinding thuis met wifi welke door de rest van het gezin wordt gebruikt.

  Deze netwerken zijn NIET met elkaar verbonden.

 

Sinds meer dan 3 weken is de upload snelheid erg langzaam vanuit nederland naar de USA. Ik moet bestanden kunnen uploaden naar een server in Dallas via FTP voor mijn werkzaamheden.

 

De upload snelheid via speedtest van Ziggo en Ookla binnen nederland is ook langzaam, gemiddeld 25 a 30Mbps. dus nog niet de helft van de beloofde 75Mbps. Voorheen heeft dit ALTIJD wel gewerkt met een goede upload snelheid zowel binnen nederland als naar de USA.

 

Er is NIETS veranderd aan het netwerk binnen de woning toen dit probleem plotseling begon.

Wel heeft Ziggo 2 maal werkzaamheden uitgevoerd aan het netwerk in onze straat ongeveer om dezelfde tijd als deze problemen begonnen......toeval?

 

Op verzoek van ziggo is de modem vervangen, en is tot 2 maal toe een monteur langs geweest(wandcontact doos vervangen ter verbetering van het signaal)......allemaal niets opgeleverd.

 

Dit heb ik ook aan ziggo van tevoren doorgegeven dat dit allemaal NIETS zal uitmaken.

De reden hiervoor is namelijk dat alle problemen duidelijk zichtbaar zijn op 2 nodes in het amsterdam knooppunt waar 100% packet loss optreed. Deze 2 nodes staan onder beheer van ziggo.

En waarom er nog steeds geen netwerk personeel hier naar heeft gekeken is mij een raadsel.

Als ik die problemen kan zien dan hun zeker ook.......of ze knijpen daar de verbinding met opzet?

Na bijna een maand nog geen oplossing voor een duidelijk slecht functionerende routering????

 

Ik heb het bedrijf in de USA ook gevraagd om eem traceroute uit te voeren vanaf hun server naar mijn IP adres en zij zien precies hetzelfde probleem op dezelfde nodes in Amsterdam.

 

Ik heb dit al vele malen uitgelegd aan de ziggo helpdesk, maar blijkbaar begrijpt men daar deze technische informatie niet? Nu komt er een "netwerk monteur" van ziggo om in de wijkcentrale te neuzen........???

 

Graag advies en tips wat nog meer te proberen om dit op te lossen????

 

Met vriendelijke groet,
NH

 

 

54 Reacties 54
Bert

Level 21
T.E.A.M.
 • 70226Posts
 • 4883Oplossingen
 • 19810Likes

Een Ziggo moderator komt hier binnen afzienbare tijd langs om naar je probleem te kijken en de nodige stappen te zetten.

Zorg dat je postcode en huisnummer in je Ziggo community profiel staan, deze zijn niet openbaar te zien, dan kunnen gelijk de juiste gegevens erbij gepakt worden.

Na klik op onderstaande link, op de pagina mogelijk iets naar beneden scrollen:
https://community.ziggo.nl/t5/user/myprofilepage/tab/personal-profile:personal-info

tobiastheebe

Level 20
T.E.A.M.
 • 24240Posts
 • 1659Oplossingen
 • 11881Likes

De reden hiervoor is namelijk dat alle problemen duidelijk zichtbaar zijn op 2 nodes in het amsterdam knooppunt waar 100% packet loss optreed.

De firewall op een router kan zo ingesteld zijn dat deze geen inkomend ICMP accepteert. Resultaat is in dat geval inderdaad 100% packet loss, maar dat duidt in dit geval niet op een probleem. Dit komt vaak voor bij het CMTS, de eerste hop na de eigen router/gateway. Wat wel een probleem zou zijn, is als bijvoorbeeld 25% packet loss ontstaat op een bepaalde router en deze packet loss aanhoudt op alle volgende hops.

 

Ik vermoed eerder een signaalprobleem in de upstream a.g.v. de uitgevoerde werkzaamheden.

Paul
Community Moderator
Community Moderator
 • 17919Posts
 • 1338Oplossingen
 • 6522Likes

Goedemiddag @Dooku en een warm welkom op de Community,

 

Ontzettend vervelend dat de upload snelheid op dit moment niet is om over naar huis te schrijven! We kijken dan ook graag wat hier precies aan de hand kan zijn. Om je beter te kunnen helpen hoor ik graag om welk adres het precies gaat. Kun je jouw postcode en huisnummer toevoegen aan je Community profielgegevens? Dan kan ik in de eerste plaats eens een blik werpen op het signaal. Kun jij op jouw beurt ook alvast een aantal foto's delen van de binnenhuisinstallatie en de plek waar de Ziggo Modem router op dit moment geïnstalleerd staat? 

Dooku
Topicstarter
Level 3
 • 23Posts
 • 0Oplossingen
 • 7Likes

Hallo, 

Postcode en huisnummer zijn aangevuld in mijn profiel.

 

De modem staat in de huiskamer achter een tv meubel....foto's hebben in dit geval niet zo veel zin.

Op de contactdoos in de muur zit een splitter (nieuwe geplaatst door laatste monteur).

Vanaf de splitter gaat een coax kabel(ook nieuw!) van 1 meter naar de modem achter het tv meubel.

De andere kabel vanaf de splitter gaat naar de ziggo media box in tv meubel.

 

De modem staat in dit geval NIET in de meterkast omdat die meterkast buiten het appartement staat in de centrale hal. De coax kabel komt de meterkast in en gaat direct naar binnen door een elektrabuis naar de wandcontactdoos in de huiskamer waar het modem staat. Alle coax kabels zijn doorgemeten door de monteur en zijn goed, signaalwaardes zijn optimaal.

 

Deze situatie is al 15 jaar hetzelfde en heeft altijd gewerkt met als toevoeging dat bij upgrades van het abonnement af en toe een splitter/modem/kabel is vervangen.

 

 

Paul
Community Moderator
Community Moderator
 • 17919Posts
 • 1338Oplossingen
 • 6522Likes

@Dooku Hartelijk dank voor het aanvullen van je profielgegevens! Ik heb direct even jouw gegevens erbij gepakt en een blik geworpen op de verbinding tussen jouw modem en het netwerk. Het valt mij op dat het upstream signaal regelmatig beneden de drempelwaarde zit. Daarnaast zie ik ruist terug op de verbinding wat jij mogelijk op zult merken in de vorm van instabiliteit, slechte performance op de verbinding en/of packetloss. Het lijkt mij verstandig dat hier een monteur langs komt om de oorzaak van de ruis op signaal te achterhalen en te verhelpen. Ik heb hiervoor een afspraak ingepland op vrijdag 2 juni 2023 tussen 08:00 uur en 13:00 uur. Mocht het op deze datum dit schikken dan is de afspraak te wijzigen via Mijn Ziggo. Laat je naderhand weten wat jouw bevindingen zijn? 

Dooku
Topicstarter
Level 3
 • 23Posts
 • 0Oplossingen
 • 7Likes

Hallo Paul,

Dank voor de ondernomen actie. Maar intussen heeft de technische afdeling van ziggo een "netwerk monteur" ingepland voor morgen tussen 12:00 en 18:00.

Ik heb duidelijk gevraagd of dit ook echt een "netwerk monteur" is die de lijn buiten de woning(wijkcentrale) gaat nameten. Dit werd door ziggo bevestigd, maar de monteur kan ook thuis nog langs komen indien nodig werd mij verteld.

 

Dus mijn vraag is; zal ik jouw gemaakte afspraak voor vrijdag laten staan en pas afzeggen INDIEN morgen het probleem nog steeds niet is verholpen?

 

Met vriendelijke groet,

NH

Paul
Community Moderator
Community Moderator
 • 17919Posts
 • 1338Oplossingen
 • 6522Likes

@Dooku Excuses, ik zie inderdaad e.e.a. elkaar gekruist heeft. De monteur van morgen kan blijven staan. Ik stel voor dat we dit monteursbezoek even afwachten. De afspraak die ik had gepland voor 2 juni 2023 is niet nodig en heb ik derhalve ook voor jou geannuleerd. 

Dooku
Topicstarter
Level 3
 • 23Posts
 • 0Oplossingen
 • 7Likes

Hallo Paul,

 

Monteur is gisteren geweest, maar uiteindelijk was dit ook een "normale" Ziggo monteur.

Alles voor de zoveelste keer uitgelegd wat er al gedaan was.

Deze monteur heeft ook alles weer nagemeten en het contactpunt vervangen in de meterkast.

Wat gedaan is:

- Modem vervangen.

- Coax kabel vervangen van splitter naar modem.

- Wandcontactdoos in huiskamer vervanger.

- Splitter op de wandcontactdoos vervangen.

- Contactdoos in meterkast vervangen.

 

Dit heeft allemaal niets geholpen. De laatste monteur gaat nu een versterker voor deze wijk controleren en als het signaal daar ook "goed" is dan wordt dit doorgegeven aan het team wat werkzaamheden uitvoert aan de wijkcentrales.

 

Overigens heeft deze monteur een collega gebeld die al een "storing" heeft verholpen aan het upstream signaal in onze wijkcentrale ongeveer 3 weken geleden. Dit zou toen al verholpen zijn volgens deze collega.

 

De stap na de "wijkcentrale team" zou dan volgense de laatste monteur dit ticket uitzetten naar een "netwerk afdeling". Maar op dit tempo gaat dit uitermate traag. Want laten we wel wezen, er zijn nu 3 monteurs geweest die alle drie EIGENLIJK HETZELFDE hebben bekeken en gemeten en NIETS echt nieuws hebben gedaan.

 

Ondertussen heb ik vandaag ook weer met Pingplotter, WinMTR software en online via Keycdn.org en dnschecker.org een aantal traceroutes uitgevoerd met hetzelfde resultaat. Alles wat na 213.51.64.58(NL-BENELUX-20000125) en  213.46.182.38( NL-CHELLO-991108) heeft 100% packet loss.

 

Met als gevolg dat mijn upload snelheid naar de server in Dallas maar 5 tot 8mbps in alle bekende "speedtest" services. Nou ja, in de praktijk haal ik dan ongeveel 100 tot 150kbs via ftp. Dit was tot een kleine maand geleden ruim 5MB(!!) per seconde!

 

Dit moet echt anders.....................

 

 

MR_CHIP

Level 18
 • 9197Posts
 • 117Oplossingen
 • 3158Likes

in mijn geval heeft het 4 weken geduurd eerdat ziggo dankzij verschillende monteurs en metingen de storing kon vinden in het wijknet 

Dooku
Topicstarter
Level 3
 • 23Posts
 • 0Oplossingen
 • 7Likes

@MR_CHIP, daar wordt ik een beetje moedeloos van! Ik heb namelijk een 2e internet verbiding thuis van T-Mobile adsl. Daar heb ik ook een keer zo'n probleem gehad. Maar daar werd ik binnen 48 uur door de netwerkafdeling teruggebeld. Daar heb ik alle gegevens aan doorgegeven en zij hebben na een aantal testen de routering aangepast......en voila, probleem opgelost.

Ik krijg bij Ziggo sterk het gevoel dat ik rondjes aan het draaien ben en dat de helpdesk gewoon ECHT NIET begrijpt wat het probleem is en elke keer hetzelfde uitvoert??? 😞

MR_CHIP

Level 18
 • 9197Posts
 • 117Oplossingen
 • 3158Likes

dit is geen simpel ding als routering aanpassen

bij mij gingen ze elke bewoner ziggo klant in de wijk af en aan om te testen/meten tot uiteindelijk de klant was die ervoor zorgen dat de OFDMA capaciteit verstoord raakte 

Paul
Community Moderator
Community Moderator
 • 17919Posts
 • 1338Oplossingen
 • 6522Likes

@Dooku Ontzettend balen dat de verbinding ook na het monteursbezoek nog niet naar wens werkt! Ik heb nog eens een blik geworpen op de verbinding, en het valt mij op dat de CM TXx waarde op het modem aan de hoge kant is. Deze waarde zit bijna structureel rond de 49 a 50 dBmv. Die hoort eigenlijk onder de 48 dBmv te zitten. Daarnaast zie ik dat het upstream signaal met regelmaat onder drempelwaarde dipt. Dit zie ik op onder andere 1 juni 2023 rond 15 uur en 17 uur en op 2 juni 2023 rond 02:20 en rond 07:00 uur. Mijn voorstel is dat hier toch opnieuw een monteur langs moet komen om onderzoek te doen naar de oorzaak van het verstoorde signaal en de hoge CM Tx waarde op het modem. Ik heb een nieuwe afspraak ingepland met een monteur op donderdag 8 juni 2023 tussen 8 en 13 uur. Via de monteursplanning zorg ik er direct voor dat hier de juiste monteur naar toe gaat. Mocht de afspraak nou niet schikken op de genoemde datum, laat het dan even weten zodat ik het dan opnieuw met onze monteursplanning kan afstemmen. 

Paul
Community Moderator
Community Moderator
 • 17919Posts
 • 1338Oplossingen
 • 6522Likes

@Dooku We zijn erg benieuwd wat jouw bevindingen zijn na het monteursbezoek. Werkt alles volledig naar wens?

Dooku
Topicstarter
Level 3
 • 23Posts
 • 0Oplossingen
 • 7Likes

Hallo Paul,

4 monteurs langs geweest en hebben eigenlijk allemaal hetzelfde gedaan. De 3e monteur heeft nog een ticket uitgezet naar het wijk team.....dat ticket is afgewezen omdat alles "normaal" functioneerd.

De 4e monteur gooit het op het feit dat de modem in de huiskamer staat in plaats van in de meterkast en het feit dat na de werkzaamheden in onze straat dit euvel nu pas naar voren is gekomen.

Het blijft allemaal bij speculaties en iedereen vind er het zijne van hoe die de metingen moet interpreteren.

 

Sorry, maar als ik zelf op deze wijze mijn werk zou doen dan rennen al mijn klanten schreeuwend weg.

Als ik het zelf kan oplossen dan laat ik het je hier nog weten.

Maar indien dat niet het geval is dan zeg ik mijn Ziggo abonnement onmiddelijk op zodra er glas beschikbaar is in deze wijk(op niet al te lange termijn).

 

Paul
Community Moderator
Community Moderator
 • 17919Posts
 • 1338Oplossingen
 • 6522Likes

@Dooku Jammet dat het allemaal zo stroef loopt! Wat zijn verder jouw eigen bevindingen na het laatste bezoek? Ondervind je op het moment nog storingsklachten? Zo ja, dan hoor ik het graag zodat ik hier de juiste vervolgacties op kan ondernemen.

HBO Fan

Level 9
 • 291Posts
 • 6Oplossingen
 • 165Likes

[/off topic]

Ben ik nu de enige hier die zich afvraagt wat de monteurs nu hebben genoteerd bij het afsluiten van hun werkbonnen?

4 specialisten/ monteurs verder en geen oplossing, toch vraag @Paul  hoe goedbedoeld ook wat de bevindingen zijn. 

 

Hoe werkt dat nu bij het afsluiten van de werkbonnen? Komt dat terug bij de klantenservice? Of horen jullie daar helemaal niets meer van, gewoon bon gesloten?

 

Dit is absoluut geen aanval naar @Paul want het is juist heel fijn dat er navraag gedaan wordt bij de aanmelder van de verstoring. Maar ben gewoon reuze benieuwd hoe dit bij Ziggo werkt, lees namelijk best vaak dat er monteurs komen en dat vertrekken zonder echte oplossing. Vaak is er een tweede of derde bezoek voor nodig. 

Persoonlijke ervaring (5 jaar geleden) is dat monteur (te) veel klussen heeft op een dag en dus onder grote tijdsdruk staat en dus snel weer door wil. Maar zomaar vertrekken zonder oplossing is not done natuurlijk.

 

Dooku
Topicstarter
Level 3
 • 23Posts
 • 0Oplossingen
 • 7Likes

@Paul, Het probleem is er nog steeds, geen enkele verandering. Alleen al het feit dat het jaren goed gewerkt heeft met de modem in de huiskamer en dan van de ene op de andere dag dit probleem is ontstaan zou je doen denken dat het zeer waarschijnlijk niet aan de installatie in huis ligt?

Want inmiddels is de modem, kabel van splitter naar mode, splitter, contactdoos in muur, contactdoos in meterkast allemaal vervangen.......maar heeft allemaal NIETS geholpen.

 

@HBO FanIk heb 2 verbindingen in huis, 1 van Ziggo en 1 van T-Mobile(adsl). Het enige dat ik kan aangeven uit eigen ervaring is dat een dergelijke storing door T-Mobile toch heel wat effectiever wordt aangepakt en ook opgelost!

Vincent
Community Moderator
Community Moderator
 • 3946Posts
 • 512Oplossingen
 • 1726Likes

@Dooku Zuur dat het probleem nog speelt. Ik heb de werkbon van de monteur erbij gepakt en lees inderdaad tekst en uitleg over de situatie. Hierin wordt inderdaad benoemd dat het signaal in de meterkast in de hal (buiten de deur) perfect is. Tussen de hoofdaansluiting en de wandcontactdoos in de woning loopt een kabel van 25 meter. Op de aansluiting in de woning worden er veel fouten gemeten en is het signaal dusdanig afgezwakt wat voor de instabiele diensten zorgt. De ONX meter had enorm veel moeite om online te komen. Het vermoeden bestaat dat het signaal voorheen te hoog werd uitgezonden waardoor je voorheen geen problemen ondervond.

Het advies blijft echter het aansluiten van het modem op de hoofdaansluiting met een kabel niet langer dan 1.5 meter om de stabiliteit van de verbinding te waarborgen. Ik lees dat de monteur het advies heeft gegeven om het modem in meterkast te installeren en hierna een UTP te trekken richting de wandcontactdoos in de woonkamer. Vanuit de woonkamer kun je dan bijvoorbeeld je router/accesspoint bedraad aansluiten die de wifi voor je verzorgt. Of dat in de praktijk realiseerbaar is, heb ik echter geen kijk op.

Dooku
Topicstarter
Level 3
 • 23Posts
 • 0Oplossingen
 • 7Likes

@Vincent,  Ten eerste is de afstand tussen hoofdaansluiting en wandcontactdoos in de huiskamer geen 25 meter maar 13m+1m coax naar modem is 14 meter. Ik heb dit namelijk met een trekveer gecontroleerd.

 

Het 2e argument over het veel te hoge signaal in de straat is op zijn minst een beetje vreemd?? Als dat al zo was dan is dat jaren lang niet opgemerkt?? En dan bedoel ik minstens 10 jaar. Je kunt dan ook andersom redeneren en van mijn kant stellen dat Ziggo de boel nu aan het knijpen is omdat elke bezuiniging geld oplevert.

 

En wie bepaald dat het signaal in de wijk nu wel goed staat? Gezien het feit dat ik in soortgelijke situaties al heel veel fouten ben tegengekomen zou het verstandig zijn van Ziggo om het werk wat een maand geleden in onze straat en wijk(aanpassing signaal) is uitgevoerd toch maar te laten controleren of het wel correct is gedaan??

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic