Yuu
Gedreven Ontdekker
  • 9Reacties
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Ubuntu/Launchpad werken niet (meer) met ConnectBox Giga

Ik heb sinds vandaag problemen met ubuntu.com en launchpad.net te benaderen met de ConnectBox Giga.

Op geen enkele apparaten in 't netwerk werken deze sites en heb ook geprobeerd tracert/ping (via de ConnectBox interface, dus niet op Windows/Linux), maar dat werkt dus ook niet.

 

Ik heb geen idee of andere sites het wel of niet doen, maar zo te zien zijn 't alleen deze sites (en alles dat met Ubuntu te maken heeft, zoals canonical.com), tevens werkt security.ubuntu.com weer wel, dus beetje raar.

 

Via VPN/Proxy enz. werkt het allemaal wel, dus ik denk dat er iets met de ConnectBox is?

 

Heb ook al geprobeerd modem opnieuw opstarten, maar heeft ook geen nut gehad.

 

Zie bijlagen.

1 Geaccepteerde oplossing

Geaccepteerde oplossingen
UniQue1992
Ontdekker
  • 4Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Via Twitter het volgende antwoord gekregen van de Ziggo Webcare. Ze zijn er nu dus iig mee bezig.
"Heyhoi! Goed dat je dit aangeeft. We hadden het inderdaad op de Community gespot, dus het is inmiddels ter onderzoek intern doorgezet. We hopen snel meer te weten!"

Bekijk in context

Uitgelicht
19 Reacties 19
Bert
Super Expert
Super Expert
  • 46933Reacties
  • 2830Oplossingen
  • 10256Likes

Ook hier het volgende beeld.

 

Bert_0-1625818837450.png

 

Yuu
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 9Reacties
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Zelfde probleem als hier. Ik heb ook met Ziggo Chat gesprek gehad en die kon geen problemen vinden. Er zijn dus duidelijk wel problemen.

Steefb
Expert
Expert
  • 9600Reacties
  • 1753Oplossingen
  • 2927Likes

Ik vermoed ergens een dns/routering probleem.

apt - Cannot reach any websites on ubuntu.com domain - Ask Ubuntu

Yoshi
Raadgever
  • 175Reacties
  • 3Oplossingen
  • 51Likes

Ik kan dat bij deze bevestigen, ook met een alternatieve (NextDNS) niet te benaderen. Ik heb overigens niet een Connectbox.

VonckenM
Ontdekker
  • 2Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Zelfde ervaring hier apt-get archive.ubuntu.com on bereikbaar. Alternative DNS instellingen lossen het probleem niet op.

 

UniQue1992
Ontdekker
  • 4Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Ik kan ook niet pingen naar de NTP van ubuntu via ping ntp.ubuntu.com. Via een niet Ziggo lijn kan ik wel pingen. Heb al verschillende Ziggo modems geprobeerd maar no solve. Ook Alternatieve DNS geprobeerd ook no solve.

Linux4thewin
Gedreven Ontdekker
  • 7Reacties
  • 0Oplossingen
  • 8Likes

Hier hetzelfde probleem.

archive.ubuntu.com resolved gewoon, maar is niet te pingen.

Screenshot from 2021-07-09 11-44-22.png

Via vpn werkt alles wel gewoon.

Screenshot from 2021-07-09 11-46-59.png

 

Worden deze ip's geblokkeerd door Ziggo?

 

Yuu
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 9Reacties
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Daar lijkt 't verdacht veel op idd.

robinjoo19
Gedreven Raadgever
  • 659Reacties
  • 9Oplossingen
  • 173Likes

ik denk dat ubuntu er gewoon deels uitligt aangezien het met een andere dns ook niet lukt

en nee heb geen connectbox ik heb een zakelijk ubee modem

Linux4thewin
Gedreven Ontdekker
  • 7Reacties
  • 0Oplossingen
  • 8Likes

Ik denk dat het niks te maken heeft met DNS, aangzien de domeinen gewoon resolven. Ik heb geprobeerd via meerdere DNS providers, oa. 8.8.8.8, 1.1.1.1 en 208.67.222.222. Werkt allemaal.

Het probleem zit hem in het verbinden met de ge-resolvede adressen.

 

UniQue1992
Ontdekker
  • 4Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Zojuist op de chat gezeten met Ziggo. Die zeggen dat ik er een maar een melding van moet maken op het forum... 

Linux4thewin
Gedreven Ontdekker
  • 7Reacties
  • 0Oplossingen
  • 8Likes

😁

Nou bij deze dan. Ik ben verbaasd dat er niet geroepen wordt "Ziggo ondersteund geen linux" (heeft er ook niks mee te maken).

DennyW
Expert
Expert
  • 2742Reacties
  • 230Oplossingen
  • 666Likes

Beide sites zijn hier wel bereikbaar. Echter,.... ik heb geen ConnectBox Giga.

UniQue1992
Ontdekker
  • 4Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Via Twitter het volgende antwoord gekregen van de Ziggo Webcare. Ze zijn er nu dus iig mee bezig.
"Heyhoi! Goed dat je dit aangeeft. We hadden het inderdaad op de Community gespot, dus het is inmiddels ter onderzoek intern doorgezet. We hopen snel meer te weten!"

Bekijk in context

UniQue1992
Ontdekker
  • 4Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Het probleem lijkt opgelost, ik kan weer pingen naar ntp.ubuntu.com

Yoshi
Raadgever
  • 175Reacties
  • 3Oplossingen
  • 51Likes

Check, werkt weer. Bedankt!

Linux4thewin
Gedreven Ontdekker
  • 7Reacties
  • 0Oplossingen
  • 8Likes

Ja, hier ook weer alles normaal

VonckenM
Ontdekker
  • 2Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Yep hier ook fixed!

Yuu
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 9Reacties
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Yep alles werkt weer. 🙂

Uitgelicht topic