1
Vraag
2
Reageer en help mee
Dave!

Level 20
T.E.A.M.
 • 21852Posts
 • 992Oplossingen
 • 6840Likes

Tips van een expert: zo zorg je voor het sterkste wifi-signaal

 

(bron:) Commerciële Redactie Gesponsord 24 okt 2022  Dillon Shook

 

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat een stabiele wifi-verbinding een must is. Als je problemen ermee hebt, besef je pas écht hoe waardevol een goed signaal is. Met deze tips zijn je wifi-struggels in ieder geval verleden tijd.

Heb je ooit een dag doorgebracht met een slechte wifi-verbinding? Grote kans dat je nog net niet je laptop of smartphone uit het raam hebt gegooid. We zitten in een (gedeeltelijk) thuiswerktijdperk en sluiten steeds meer slimme apparaten aan op ons netwerk. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je je over je wifi géén zorgen hoeft te maken.


Beste wifi-router

Een goed begin is het halve werk en dus kun je het beste voor een stabiel vast netwerk kiezen. Onafhankelijk bureau umlaut, onderdeel van Accenture, heeft onderzoek gedaan naar netwerken in Europa en wat blijkt? Ziggo’s vaste netwerk is verreweg het beste netwerk van Nederland. Dit netwerk noemt Ziggo GigaNet en bestaat uit een glasvezel-kabelnetwerk naar je huis en SmartWifi in je huis, waardoor je snel en stabiel internet hebt.

Sterkste wifi-signaal

Zelfs het beste netwerk ervaart wel eens problemen als het om wifi gaat. Dat komt doordat een draadloze verbinding nu eenmaal gevoelig is voor storingen. Om ervoor te zorgen dat je problemen binnen no-time zijn opgelost, kun je 24/7 terecht bij Ziggo’s WifiCrew. Maar wist je dat er ook genoeg dingen zijn die je zelf kunt doen om je signaal te versterken?

De experts van Ziggo delen slimme trucjes die je zelf kunt toepassen voor een sterk wifi-signaal. Komen ze!

1. Gebruik SmartWifi pods

Merk je dat je wifi-signaal op een bepaalde plek in huis minder is? Of wil je je signaal op iedere plek in huis zo sterk mogelijk hebben? Daar heeft Ziggo iets handigs voor bedacht: SmartWifi pods. Deze wifiversterkers kunnen draadloos in een stopcontact en zijn eenvoudig zelf te installeren.

2. Let op stalen blokkades

De plek waar je je modem neerzet, maakt wel degelijk uit. Plaats je modem en SmartWifi pods niet op een stereo, op een verwarming of achter een bank. De reden? Hier zit vaak een stalen frame in die de wifi blokkeert.

3. Zet je modem zo hoog mogelijk

Als je merkt dat je wifi-signaal zwak is, kun je simpelweg proberen je modem hoger te zetten. De grond is dus niet de ideale plek voor een wifi-modem. Zorg er ook voor dat je ‘m niet in een kast zet, maar plaats ‘m zo mogelijk erop.

4. Plaats je modem zo nodig opnieuw

Heb je je inrichting aangepast of nieuwe meubels gekocht? Check dan vooral even of dit invloed heeft gehad op je wifi-signaal. Als je meer problemen ervaart dan voorheen, kan het zijn dat je signaal geblokkeerd wordt. Plaats je modem dan zo nodig op een andere plek.

 

Meer vragen over wifi of meer handige tips en accessoires voor de beste verbinding? Je kunt terecht bij Ziggo’s Wifi Crew via de chat en in de Mijn Ziggo app.

3 Reacties 3
Random

Level 16
 • 1752Posts
 • 80Oplossingen
 • 866Likes

Roos59

Level 7
 • 142Posts
 • 2Oplossingen
 • 84Likes

https://www.manners.nl/sterk-wifi-signaal-adv/
Een open deur lijkt mij.

Overigens staat bij de meeste mensen de modem/router in de meterkast.

Niet ideaal dus.

De modem in bridge-mode en een mesh-configuratie kan ook wonderen verrichten (als alternatief voor de SmartWifi-pods).

Dave!
Topicstarter
Level 20
T.E.A.M.
 • 21852Posts
 • 992Oplossingen
 • 6840Likes

@Roos59 

In mijn woning is de woonkamer niet geschikt dan staat hij bij de buitendeur en de TV het Modem. En in ik heb hem van begin nieuwbouw in de meterkast, later met met Wifi Mesh en nu met 3 Smart Wifi Pods waarvan 2 in gebruik.

 

Maar je geeft goed punt aan 😉

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic