skatebabe_one
Ontdekker
  • 5Posts
  • 1Oplossingen
  • 0Likes

Smart Wifi App: 'Er lijkt een probleem te zijn met de verbinding'

Smart Wifi app gedownload, geopend en dan ingelogd met mijn ziggo account en ik krijg dan de melding  na enige tijd 'Er lijkt een probleem te zijn met de verbinding'

En dan krijg ik een button 'Ga naar mijn Ziggo' maar als ik die klik gaat ie inloggen op mijn ziggo in de browser en krijg ik gewoon de mijn ziggo pagina te zien. Dus niets met smart wifi.

Knopje apparaten geeft ook foutmelding: 'Oeps er is iets misgegaan'

Wifispots ook 

Iemand anders die hier ook tegen aanloopt? Ik wilde namelijk checken hoe het met mijn wifi-bereik was zodat ik kon overwegen een smartwifi pod aan te schaffen, maar als die app niet eens normaal wil werken dan heb je er dus niets aan.

 

2 Geaccepteerde oplossingen

Geaccepteerde oplossingen
skatebabe_one
topicstarter
Ontdekker
  • 5Posts
  • 1Oplossingen
  • 0Likes

Bij mij werkt het sinds vandaag ook ineens, terwijl ik zelf niets herstart heb. Dus ik vermoed toch dat Ziggo zelf nog iets heeft aangepast. Ook heb ik de app niet opnieuw geinstalleerd of geupdate.

Bekijk in context

Serkan
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10625Posts
  • 762Oplossingen
  • 3235Likes

@Marie Jose 
Bedankt voor je reactie.

We ontvangen inmiddels meer melden van gebruikers die problemen ervaren met het openen van de app.

Voor zover ik begreep heb je het wachtwoord van je 'Mijn Ziggo' account gewijzigd en kon mijn collega de app wel gebruiken. 

 

Belangrijke vraag: Krijg je direct na het openen van de app de foutmelding? Als het wachtwoord is gewijzigd moet de app je om logingegevens vragen, en dat gebeurt volgens mij niet. Kun je dit ook bevestigen?

 

Bij de enkele voorbeelden wat ik tot nu toe heb gezien gaat het inderdaad om Apple iOS apparaten. Ik heb het echter ook waargenomen op een Android toestel. Daar bleek dat de app 'adguard' de SmartWifi app 'blokkeerde' en daardoor de foutmelding gaf.


- Wat is de éxacte foutmelding die je te zien krijgt en ervaar je dit direct tijdens het openen van de app? 

- Wil je (indien mogelijk) screenshot maken van het scherm wat je te zien krijgt?

En wil je de volgende template invullen (voor beide Apple apparaten)

- Merk/Model:

- OS versie:

- Smartwifi app versie. (als je dit niet in de app kan controleren, graag via de App store nakijken)

- Kon je in recent geleden nog wel inloggen op de app? 

- Maakt de SmartWifi app wel verbinding met het modem i.c.m. een ander toestel? 

 

 

@Gebruiker456325 

De SmartWifi functie van het modem staat gewoon aan, en staat los van het feit dat de app geen gegevens van je modem kan ophalen. 


Het maakt ook niet uit of je met 2,4, 5GHz of met een mobiele verbinding bent verbonden. Als de app een internetverbinding heeft, moet het vanuit de cloud de data van je modem kunnen ophalen. 


Vanuit mijn kant kan ik je modem wel benaderen en werkt de omgeving.  Werkt het nog steeds niet en wil je ook een screenshot maken van wat je precies ziet en ook een kleine toelichting geven bij welke stap/pagina je wat ervaart? We kijken graag met je mee.

 

Bekijk in context

19 Reacties 19
pkniest
Ontdekker
  • 2Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Ik zit met hetzelfde probleem. De klantenservice gaf aan dat je het modem moet herstarten (een powercycle, dus echt de stroom er af voor 30 seconden). Dat hielp helaas niet. Vervolgens ook mijn iPhone herstart, maar dit bood evenmin soelaas.

Nog één ding, het modem mag niet in Bridgemodus staat. Maar als je zoals ik dagelijks de wifi gebruikt, dan staat hij niet in Bridgemodus. 

 

WillemIII
Gedreven Liefhebber
  • 57Posts
  • 5Oplossingen
  • 6Likes

Hier hetzelfde, app geeft melding; Kan geen informatie ontvangen van je verbonden apparaten....

 

Modem herstart, mobiel herstart, app opnieuw geïnstalleerd. Niets helpt.

 

 

pkniest
Ontdekker
  • 2Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Wel wie had gedacht? Zojuist nog een keer geprobeerd, en ja hoor. Nu werkt het. Wat er anders is weet ik niet, ik heb niets gewijzigd. Maar alle opties zijn nu beschikbaar. Misschien moet er een hoop tijd over heen gaan en is er iets aan de kant van Ziggo dat bijgewerkt moet worden?

Marie Jose
Meedenker
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Al die acties van herstarten, enz. helpen allemaal niet! Zit muurvast.

Marie Jose
Meedenker
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Heb ik ook allemaal gedaan, zelfs de app een aantal keren verwijderd, maar niets helpt:-(

skatebabe_one
topicstarter
Ontdekker
  • 5Posts
  • 1Oplossingen
  • 0Likes

Bij mij werkt het sinds vandaag ook ineens, terwijl ik zelf niets herstart heb. Dus ik vermoed toch dat Ziggo zelf nog iets heeft aangepast. Ook heb ik de app niet opnieuw geinstalleerd of geupdate.

Bekijk in context

Marie Jose
Meedenker
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Helaas  bij mij nog steeds geen verbinding met het modem  en de app zegt “ hetzelfde”.
 

Marie Jose
Meedenker
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Bij mij ook nog steeds niets hoor, ondanks de mail dat alles was “ opgelost”. Weer blij gemaakt met niets dus. Steeds dezelfde melding: geen verbinding met modem router en de app geeft hetzelfde steeds aan: geen verbinding. Verder doet alles het gewoon internet, draadloos WiFi. Daar ben ik dan weer wel blij mee😏

Gebruiker456325
Stamgast
  • 71Posts
  • 3Oplossingen
  • 17Likes

Ik heb ook hetzelfde probleem en krijg in de Smartwifi app als ik naar Apparaten zoek de melding: "Er lijkt een probleem te zijn met de verbinding". Dit is al sinds vorige week zo. Ik doe dat vanuit de 2,4GHz netwerk verbinding, maar heb ook het Ziggo hotspot netwerk geprobeerd. Verder heb ik met alle apparaten (Windows 10 en Android 7, 8 en 9) verbinding met internet en kan websites openen via de 2,4 en 5,0 GHz en Gast netwerk en daarnaast ook het Ziggo netwerk naar de wifi hotspots. In de Smartwifi app zie ik dus de kaart van mijn woonwijk met al die oranje bolletjes van de wifi hotspots. Bij mij werkt de Smartwifi app dus al tien dagen niet, niks geen gegarandeerd goede wifi, nee helemaal geen smartwifi.

Paul
Community Moderator
Community Moderator
  • 8923Posts
  • 734Oplossingen
  • 2009Likes

Goedemorgen @skatebabe_one en een warm welkom op de Community,

Goed dat je met deze vraag een topic bent gestart. Ik begrijp uit je bericht er niet in slaagde om je wifi netwerk te beheren via de Smart Wifi app. Je geeft aan dat het inmiddels weer naar tevredenheid werkt. 

@Marie Jose & Gebruiker456325 Ik begrijp dat jullie op dit moment nog wel problemen ervaren. Hebben jullie de SmartWifi app al eens opnieuw geinstalleerd en daar weer ingelogd met de juiste Mijn Ziggo gegeven? Controleer vervolgens of je verbinding hebt met het juiste (draadloze) netwerk. 

Marie Jose
Meedenker
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Echt alles gedaan wat jullie hadden aanbevolen. Meerdere keren zelfs😏. Het gekke is, maar wellicht een aanknopingspunt is dat sinds deze app er is, ik niet meer in de connect box kan inloggen. Met de “oude app” ging het goed en kon ik ook alle ruimten scannen op WiFi sterkte bijvoorbeeld. Nu steeds dezelfde melding: geen verbinding te maken. Met Windows in de pc en met Android wel mogelijk. 
het is dus meer een “Apple afhankelijk probleem” lijkt mij. Verder doet alles het gewoon.  Ik heb een iPhone 7 plus en een IPad Pro van 2017 met de meest recente updates. Via de pc kon ik wel zien dat smartwifi was “ aangesloten” op automatisch kanaalzoeken. Zelf heb ik de eigen kanalen handmatig uitgezocht, maar ook die keuze heb ik bij smartwifi uitgeprobeerd naar handmatig, maar dat leverde niets op. Dus daar zit het probleem niet. 

ik wil graag meedenken, maar weet even niets meer

Paul
Community Moderator
Community Moderator
  • 8923Posts
  • 734Oplossingen
  • 2009Likes

@Marie Jose Op dit moment is er wel een probleem bekend waarbij klanten met Apple apparaten (iOS/OSX) niet meer in kunnen loggen via de browser op het modem. Het moet alleen wel mogelijk zijn op via de SmartWifi app in te loggen. Lukt dit niet, dan is het advies om tijdelijk d.m.v. een ander apparaat (Windows/Android) in te loggen op het modem. Achter de schermen werken we in iedergeval hard aan een oplossing. 

Marie Jose
Meedenker
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Dat lukt dus ook niet Paul🤔

Paul
Community Moderator
Community Moderator
  • 8923Posts
  • 734Oplossingen
  • 2009Likes

@Marie Jose Wil je eens kijken of het lukt na een fabrieksreset op het modem?

Marie Jose
Meedenker
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Ha Paul, ik ben momenteel niet thuis en kan dit pas donderdag / vrijdag a.s. doen. Maar nog even dit. Ik heb zaterdag contact gehad met ziggo en uitgebreid gekeken waar het aan zou kunnen liggen. Kort verslag. Twee aparte zaken spelen er. Geen inlogmogelijkheid met de connectbox en geen verbinding met internet/ G4 vwb de app smartwifi. Dit geldt uitsluitend voor de iPad en IPhone. Dus Apple apparatuur. Android en Windows (desktop pc) doen het wel. De connectbox functioneert goed. Nagelopen met ziggo. Hun testen zijn goed. Alleen er wordt iets geblokkeerd vanuit Apple. Maar wat en hoe. Een instelling? Als ik in de connectbox wil vanuit de IPhone of iPad, dan krijg ik na het invoeren van het wachtwoord: geen verbinding met internet, controleer uw netwerkverbinding. Met de smartwifi app kom ik niet eens meer tot inloggen, maar krijg gelijk deze melding. Samen met ziggo de smartwifi app ook geprobeerd op 4G, maar ook daar exact dezelfde mededeling. Met jullie “oude” app functioneerde alles goed. Verder ook geen problemen met internet e.d. 
ik kreeg wel net de melding dat ook een dezer dagen een nieuwe update komt IOS 14.8. 
Dat ook afwachten, maar ook vanuit Ziggo wordt gekeken naar een oplossing. 
Als je denkt dat het resetten naar de fabrieksinstellingen zou helpen, zal ik dat donderdag of vrijdag doen. Maar ik moet weer even kijken hoe dat ook weer moest….  en wat ik daarna weer moet invoeren op de PC’s en dergelijke. Weer een tijdje geleden😏. Maar komt goed natuurlijk.  Zie je reactie tegemoet. 

 

Serkan
Community Testspecialist
Community Testspecialist
  • 10625Posts
  • 762Oplossingen
  • 3235Likes

@Marie Jose 
Bedankt voor je reactie.

We ontvangen inmiddels meer melden van gebruikers die problemen ervaren met het openen van de app.

Voor zover ik begreep heb je het wachtwoord van je 'Mijn Ziggo' account gewijzigd en kon mijn collega de app wel gebruiken. 

 

Belangrijke vraag: Krijg je direct na het openen van de app de foutmelding? Als het wachtwoord is gewijzigd moet de app je om logingegevens vragen, en dat gebeurt volgens mij niet. Kun je dit ook bevestigen?

 

Bij de enkele voorbeelden wat ik tot nu toe heb gezien gaat het inderdaad om Apple iOS apparaten. Ik heb het echter ook waargenomen op een Android toestel. Daar bleek dat de app 'adguard' de SmartWifi app 'blokkeerde' en daardoor de foutmelding gaf.


- Wat is de éxacte foutmelding die je te zien krijgt en ervaar je dit direct tijdens het openen van de app? 

- Wil je (indien mogelijk) screenshot maken van het scherm wat je te zien krijgt?

En wil je de volgende template invullen (voor beide Apple apparaten)

- Merk/Model:

- OS versie:

- Smartwifi app versie. (als je dit niet in de app kan controleren, graag via de App store nakijken)

- Kon je in recent geleden nog wel inloggen op de app? 

- Maakt de SmartWifi app wel verbinding met het modem i.c.m. een ander toestel? 

 

 

@Gebruiker456325 

De SmartWifi functie van het modem staat gewoon aan, en staat los van het feit dat de app geen gegevens van je modem kan ophalen. 


Het maakt ook niet uit of je met 2,4, 5GHz of met een mobiele verbinding bent verbonden. Als de app een internetverbinding heeft, moet het vanuit de cloud de data van je modem kunnen ophalen. 


Vanuit mijn kant kan ik je modem wel benaderen en werkt de omgeving.  Werkt het nog steeds niet en wil je ook een screenshot maken van wat je precies ziet en ook een kleine toelichting geven bij welke stap/pagina je wat ervaart? We kijken graag met je mee.

 

Bekijk in context

Marie Jose
Meedenker
  • 15Posts
  • 0Oplossingen
  • 2Likes

Goed nieuws en mogelijk de oplossing voor meer mensen. Uitgebreid uitgeprobeerd met de oplossing die Serkan opperde. Ik heb Norton 360 virusbeschermer, die zowel op mijn iPhone als op de iPad is geïnstalleerd. Daar de iPhone een ander IOS systeem heeft gekregen destijds dan de iPad kan het verschil uitmaken. Het kan zijn dat je iPhone het wel nu doet na de laatste update.  Maar mocht je SmartWifi app het nog steeds niet doen en je hebt een virusprogramma erop staan, schakel deze dan tijdelijk uit, download en installeer de app. Voor Norton 360 moet je dan het vinkje bij de "internetbescherming" even uitschakelen. Bij het weer inschakelen bleef de app het bij mij doen. Op zowel de iPad als op de iPhone. 

Weer een stapje dichterbij de oplossing voor hopelijk veel (Apple) gebruikers. 

Mariska
Community Moderator
Community Moderator
  • 4409Posts
  • 447Oplossingen
  • 1214Likes

Super om te lezen @Marie Jose, graag gedaan namens Serkan en mocht je toch opnieuw tegen een probleem aanlopen, schroom niet en laat het ons weten. Voor nu wens ik je (alvast) een heel fijn weekend. 

Gebruiker456325
Stamgast
  • 71Posts
  • 3Oplossingen
  • 17Likes

@Serkan veel dank voor het meedenken! Als je 10 uur geleden naar mijn modem hebt gekeken, dan heb je mijn nieuwe modem gezien. Als je dat de 3,5 week daarvoor had gedaan had je mijn oude modem gehad waar de "omgeving" niet werkte. Ik had er al een nieuwe draad over genaakt met dezelfde foutmelding in de titel. Daar schrijf ik het verder.

Uitgelicht topic