1
Vraag
2
Reacties
TwanvV

Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Packet Loss - Request Timed out bij pingtest

Beste,

 

Sinds 1 augustus ben ik overgestapt naar Ziggo. Ik ervaar vanaf het begin al problemen met mijn internet verbinding, zowel bekabeld als via Wifi. Alle metingen die ik doe, speedtests, geven geen afwijkende waarden. Ik heb ook een test gedaan met pings naar Google, hierbij geeft hij meerdere malen een 'request timed out', wat dus wijst op Packet Loss. 

 

Hoe op te lossen?

Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
TwanvV
topicstarter
Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Hoi Madelon,

 

Ik kreeg gisteren een SMSje van Ziggo met de melding; Als het goed is werkt je internet nu zoals het hoort. 
Tot op heden ook nog geen problemen gehad, dus wat er gedaan is, geen idee, maar het werkt nu wel goed! 

Bekijk in context

42 Reacties 42
robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes

kan je om te beginnen de upstream/downstream waardes vanuit het modem met ons delen alsmede het modem historie log ? 🙂

TwanvV
topicstarter
Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Ik ben er niet helemaal in thuis, maar ik ga er vanuit dat dit de juiste gegevens moeten zijn. ^^ 

robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes

dat klopt zeker 

ik vind zelf het verschil in de DS power levels te groot

kanaal 32 5.4dbmv

kanaal 1 9.4dbmv

 

 

in het modem log niet veel schokkend

zou je ook een foto kunnen delen van het AOP hoe alles aangesloten zit

 

 

 

ik tag @tobiastheebe ook effe hij is expert op modem gebied 😉

 

 

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 12445Posts
  • 770Oplossingen
  • 4811Likes

Expert is een groot woord...

 

Er is inderdaad een slope in vermogen zichtbaar (3,5 dBmV op OFDM-kanaal), verder zie ik ook geen bijzonderheden. Ik ben ook benieuwd naar het AOP.

 

Kun je deze instellingen toepassen?

robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes

haha in mijn ogen in ieder geval wel 😛

al probeer ik steeds meer erover te leren/helpen 😄

TwanvV
topicstarter
Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Link je naar de juiste pagina, aangezien dit DHCP instellingen zijn? 

Verder heb ik de foto's ook toegevoegd. 

robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes

dat zie er in ieder geval goed uit 

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 12445Posts
  • 770Oplossingen
  • 4811Likes

Het gaat voornamelijk om de firewall-instellingen, de andere instellingen kun je overslaan.

robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes
TwanvV
topicstarter
Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Firewall instellingen heb ik aangepast.

Verder heb ik ook de IPV6 op mijn PC uitgezet, zodat ik alleen IPV4 ontvang. 

TwanvV
topicstarter
Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Daarnaast net ook nog een Google Ping gedaan en wederom 1% Packet Loss. 

robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes

weet je hoe je een mtr meting moet doen 

https://sourceforge.net/projects/winmtr/files/latest/download

download dit programma en voer google.nl in als target druk dan op start laat dit effe gaan en deel dan hier de resultaten 😉

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 12445Posts
  • 770Oplossingen
  • 4811Likes

Ik kwam laatst Ping Tracer tegen, beviel mij ook wel. Een meer eenvoudige/compacte, standalone versie van PingPlotter.

TwanvV
topicstarter
Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Heb ik gedaan, bij deze de resultaten 😄  

robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes

ik vind vooral die 100% packet loss vreemd op de 1ste hop modem 192.168.178.1

 

 

maar de rest van de hops zien er normaal uit 

TwanvV
topicstarter
Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Alles ziet er voor mij vreemd uit 😛

Ik ben allang blij dat er mensen zoals jullie zijn, ook dat jullie zo enorm snel helpen! 

robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes

merk je zelf iets van de verbinding ondanks de packet loss in cmd ?

 

game je bijvoorbeeld ?

TwanvV
topicstarter
Raadgever
  • 19Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Yep, tijdens het gamen freezed de game voor enkele seconden. Alhoewel ik op dit moment wel merk dat het iets beter gaat door de aanpassingen van de instellingen. 

robinjoo19
Expert
Expert
  • 3725Posts
  • 53Oplossingen
  • 1206Likes

vermoedelijk loop je tegen berpeking van de intel puma chipset aan dit had ik in het begin ook 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.