Frans582

Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Na vooruit of achteruit spoelen van opnames bevriest mijn beeld

Het terug kijken van gemaakte opnames is zeer hinderlijk wanner ik versneld voor of achteruit spoel.

Nadat ik versneld voor of achteruit spoel om b.v.. reclames te omzeilen bevriest mijn beeld nadat het programma twee á 3 seconden heeft doorgelopen.

Geluid gaat wel verder.

Er rest mij niets anders dan het opgenomen programma opnieuw te starten.

Eerst met Ziggo gebeld, medewerkers gaven de schuld aan het feit dat modem in bridge mode staat.

Om dat feit te ontkrachten heb ik het modem uit bridge mode laten halen en gedurende 48 uur opnames gemaakt maar het probleem blijft.

Modem weer in bridge laten zetten, twee monteurs geweest, deze konden het probleem ook niet plaatsen en hebben beide een ander next box neer gezet, de laatste had helemaal haast en zij hier is de box tabee.

Ik heb het geheel zeer weer aangesloten maar nog steeds het zelfde probleem.

Het geheel is bedrading aangesloten dus geen Wi-Fi, internet snelheid is prima (302 Mmps), signaalsterkte beeld ook prima.

Wie een Idee.

 

 

 

 

1 Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
Bert
Super Expert
Super Expert
 • 51083Posts
 • 3196Oplossingen
 • 11615Likes

@Frans582 Wat betreft je gekopieerde mail in een paar berichten eerder.

Het is niet verstandig om een dergelijke afspraak met adres gegevens en al op een open forum te plaatsen wat door heel de wereld gelezen kan worden.

Ideaal voor mensen die zich nu voor kunnen gaan doen als Ziggo monteurs en zo je huis binnen proberen te komen.

Een Ziggo moderator zal mogen de afspraak gegevens verwijderen uit je bericht.

Bekijk in context

23 Reacties 23
Bert
Super Expert
Super Expert
 • 51083Posts
 • 3196Oplossingen
 • 11615Likes

Welke voor router staat ertussen?

Zitten er nog meer apparaten tussen zoals b.v. een switch?

 

Mogelijk kan een Ziggo moderator meer zien in de achtergrond of het bij de juiste mensen wegleggen die in de next kunnen kijken.

 

Dit is een klant helpt klant forum waar Ziggo moderators/medewerkers, zij hebben Ziggo voor hun naam staan, meestal binnen een werkdag (ma-vr) langskomen in ieder topic.

Bert
Super Expert
Super Expert
 • 51083Posts
 • 3196Oplossingen
 • 11615Likes

Vervolg op mijn bericht hierboven:

Voor de zekerheid en om uit te sluiten: 

 

Om je binnenkomend en uitgaand signaal te kunnen beoordelen, kun je hier uit je modem de volledige pagina's van downstream en upstream waarden plaatsen met een schermafbeelding en de laatste dagen Netwerk historie?

Waar vind ik de up- en downstreamwaardes van mijn modem?

https://community.ziggo.nl/t5/Tips-van-Ziggo/Waar-vind-ik-de-up-en-downstreamwaarden-van-mijn-modem/...

En kun je een foto hier plaatsen van de eerste plaats waar Ziggo je huis binnenkomt met eventuele splitters, versterkers en het modem op de foto?

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Als router gebruik ik een TP link C1200

Maar voor alle duidelijkheid bridgemode en/of  geen bridgemode het probleem blijft ook wanneer ik de connectbox alleen gebruik, connectbox  heeft gedurende twee dagen standalone gestaan.

Voedende groene coax komt rechtstreeks binnen (zonder er iets tussen) wordt vervolgens gesplitst door middel van een POA-01-B 1 kabel zwart naar next box 1 kabel wit naar modem.

vanaf de next box HDMI naar TV, optisch naar soundbar, lan naar router tijdens bridge en anders naar ZiggoSchermopname (1).pngSchermopname (2).pngSchermopname (4).pngSchermopname (5).pngSchermopname (6).pngSchermopname (7).pngSchermopname (8).pngSchermopname (9).png modem

Bert
Super Expert
Super Expert
 • 51083Posts
 • 3196Oplossingen
 • 11615Likes

2 mogelijke oorzaken, of het binnenkomend signaal of de router die sputtert.

 

"Voedende groene coax komt rechtstreeks binnen (zonder er iets tussen) wordt vervolgens gesplitst door middel van een POA-01-B 1 kabel zwart naar next box 1 kabel wit naar modem."

 

Kun je daar een foto van plaatsen?

Ik zie wel wat Post RS Errors in je waarden, die zouden 0 moeten zijn.

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

DSC00035.JPG

Paul
Community Moderator
Community Moderator
 • 9810Posts
 • 837Oplossingen
 • 2347Likes

Goedemorgen @Frans582 en een warm welkom op de Community,

Ontzettend vervelend dat je last hebt van bevriezend beeld bij het voor- en achteruitspoelen van opnames! Zo te zien heeft onze expert @ Bert al een aantal zaken met je nagelopen. De aansluiting zelf, zoals te zien op de foto,  ziet er verder prima uit. Als ik een blik werp op het signaal zie ik enige ruis terug op zowel de down- als upstream. Het signaal komt ook wat te sterk binnen en hiermee zal de op het signaal aanwezige ruis ook versterkt worden. Het lijkt mij verstandig dat er toch een monteur komt. Op welke data zou een afspraak het beste uitkomen?

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Op de eerste plaats dank voor het meedenken.

Monteurs afspraak heb ik vandaag gemaakt voor maandag 10 januari as. 

De oorzaak dat ik het nu zat ben is dat gisteravond als het beeld bevroor en ik wilde het daarna doorstarten het gehele beeld zwart werd geen beweging meer in te verkrijgen het enig wat hiep is nextbox aan en uit en de opgenomen programma   op nieuw te starten.

Wanneer ik daarna wilde spoelen was de onderste oranje balk die de programma duur aangaf verdwenen en veranderd in een grijze bal;k van ongeveer een 6 centimeter, weer nextbox op nieuw starten.

Nogmaals telefoon, internet, tv en opname oké alleen  problemen met  voor of achteruit spoelen.

 

 

 

Wanneer onze monteur komt - en wat het kost

 

 

 

 

 

 

 
Beste mevrouw, meneer Hartsuijker,

Binnenkort komt onze monteur bij u om een storing te verhelpen. Lees alles nog even door over de afspraak en wat het eventueel kost.

Werk en kosten
Voor het vaste bedrag van € 50 bent u zeker van een oplossing. Al het nodige werk en materiaal zijn inbegrepen, ook de voorrijkosten. De reparaties aan het Ziggo netwerk, apparatuur die u van ons leent of aan het eerste aansluitpunt in huis zijn natuurlijk altijd voor onze rekening. De enige uitzondering is een signaalversterker, die verkoopt de monteur tegen kostprijs. Alle kosten zijn inclusief btw en zetten we op uw maandelijkse factuur. Op de reparatie krijgt u 28 dagen garantie, op gebruikt materiaal 2 jaar.

Extra werkzaamheden
Wilt u naast verhelpen van de storing dat de monteur nog extra werkzaamheden uitvoert, zoals doortrekken van kabels, aansluiten van apparatuur of optimaliseren van Wifi in huis? Voor € 15 per kwartier helpt de monteur graag.

Coronavirus
Wij houden ons aan de nieuwe omgangsvormen en rekenen er op dat u dat ook doet! Verzet de afspraak als u of een huisgenoot in quarantaine zit, corona heeft of klachten zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts. Voor uw veiligheid maar ook voor de veiligheid van onze monteurs, en die van de volgende klant. Lees daarom voor het bezoek: Zo doen we dat.

De monteur komt bij u

Datum:

10 januari 2022

Tijd:

Tussen 12:00 en 18:00 uur


Zet u het meteen in de agenda?

Op dit adres:
**adres verwijderd door moderator - let op met wat je deelt op een publiek forum**


Bent u thuis?
Zorgt u ervoor dat u thuis bent? De monteur heeft namelijk de handtekening van een volwassene nodig. Zo voorkomt u € 35 onnodige voorrijkosten. Als we uw mobiele nummer hebben, sturen we een dag van tevoren een sms'je.

Komt deze datum toch niet goed uit?
U kunt online de afspraak tot uiterlijk 22.00 uur de avond ervoor verzetten of annuleren. Dit gaat heel makkelijk via Mijn Ziggo. Lukt het niet om online de afspraak te wijzigen, neem dan vóór 20.00 uur contact met ons op.

Nog een vraag?
Wilt u iets anders weten, of komt u er toch niet uit? We zijn online dag en nacht open. Bekijk onze contactgegevens. Wist u dat u uw monteursafspraak ook heel makkelijk kunt inzien en wijzigen in de Mijn Ziggo app? Download de app voor uw smartphone.

Fijne dag,
 
Marcel de Groot
Directeur Consumentenmarkt


Ziggo B.V., mede handelend onder de naam Ziggo, statutair gevestigd aan de Boven Vredenburgpassage 128, 3511 WR in Utrecht. KvK 37026706, BTW nr NL007280099.B01, Rekeningnummer (IBAN) NL98 INGB 0000 8457 45 en BIC-code INGBNL2A. De betreffende voorwaarden voor de geleverde diensten zijn van toepassing.
Wat vindt u van deze e‐mail?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeer ontevreden

Zeer tevreden

Kees Verruijt

Gedreven Meedenker
 • 17Posts
 • 1Oplossingen
 • 12Likes

Bij het niet-in-bridge mode zetten heb je toen ook de TP Link router uit het netwerk gehaald? Anders loopt het verkeer nog steeds via die TP link.

Paul
Community Moderator
Community Moderator
 • 9810Posts
 • 837Oplossingen
 • 2347Likes

@Frans582 Dank voor je uitgebreide terugkoppeling. Heb je nog gekeken naar het advies wat @Kees Verruijt gegeven heeft? Het is goed om daar nog even naar te kijken. Lost dat het ook niet op, dan lijk het mij het beste de monteur van 10 januari 2022 even af te wachten. 

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Ja, want anders kunnen wij niet vergelijken en om alles geheel uit te kunnen sluiten.

Dus de TP link C1200 geheel aan de kant gezet en alles alleen met de Ziggo  connect box aangesloten.

Resumé.

Ziggo modem standalone problemen

Ziggo modem in bridge en TP C1200 problemen.

Eco mode en of snel start problemen.

Kan het zijn dat als ik dezelfde avond terug kijk naar de opname van die avond  dat de problemen dan ontstaan, terwijl ik de zelfde opname 24 uur later bekijk dat er dan geen problemen zijn, of nauwelijks.

 

 

Bert
Super Expert
Super Expert
 • 51083Posts
 • 3196Oplossingen
 • 11615Likes

@Frans582 Wat betreft je gekopieerde mail in een paar berichten eerder.

Het is niet verstandig om een dergelijke afspraak met adres gegevens en al op een open forum te plaatsen wat door heel de wereld gelezen kan worden.

Ideaal voor mensen die zich nu voor kunnen gaan doen als Ziggo monteurs en zo je huis binnen proberen te komen.

Een Ziggo moderator zal mogen de afspraak gegevens verwijderen uit je bericht.

Bekijk in context

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Bert,

Vriendelijk bedankt voor de opmerking, totaal niet meer aan gedacht, dom dom dom.

 

Groet,

 

Frans582

 

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Beste Vrienden,

 

Vandaag twee monteurs geweest 1 buiten en 1 binnen.

Metingen verricht binnen als zowel buiten.

Kunnen niets vinden.

Van een van de monteurs de meest vreemde verhalen gehoord, dat een klant niet door mag spoelen als het gaat om opgenomen programma's om dat de commerciëlen willen dat de kijker de reclames ziet.

Een groteren kul verhaal heb ik nog niet gehoord.

En blijf ik voor de € 82,00 per maand met het probleem zitten.

Voor alle duidelijkheid.

Een opgenomen programma wordt later die avond terug gekeken via opnames.

Oké reclame of geen reclame ik spoel het programma door, het voor of achteruitspoelen stopt, programma loopt ongeveer 2 a 4 seconde door, vervolgens bevriest het beeld maar de spraak loopt wel door.

Ik stel dat het probleem  in de opname zit, want het opgenomen programma bewaar ik een aantal dagen ik kijk elke dag de bewaarde opname en de storing doet zich wederom voor op het zelfde tijdstip als eerder.

Dus programma duurt bijvoorbeeld 1 uur en 58 minuten.

Storing is op 59 minuten en 10 seconde dan komt de storing dagen later op het zelfde tijdstip, dus mijn conclusie in de opname en of weergave.

 

  

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Nader bericcht.

 

Op mijn PC die via mijn netwerk die in huis verbonden is met het Ziggo modem zojuist Ziggo Go aangemaakt.

Opgenomen programma terug gekeken geen ongerechtigheid ontdekt.

Pc is via Cat 6 kabel aangesloten op modem net als de rest, dus alles heet een vaste lan aansluiting.

 

 

 

Monica
Community Moderator
Community Moderator
 • 498Posts
 • 83Oplossingen
 • 144Likes

Dank voor het delen van je bevindingen @Frans582. Samenvattend is nu de Next volgens mij 2 maal vervangen, zijn er 3 monteurs ter plaatse geweest en is zowel binnen als buitenshuis eigenlijk alles uitgesloten. Dat klopt zo? Ik heb het ook intern met mijn collega's besproken en daaruit kwamen de volgende vragen:

- Doet het probleem zich ook voor bij gebruik van een andere HDMI-kabel?

- Doet het probleem zich ook voor bij gebruik van een andere HDMI-poort?

- Doet het probleem zich ook voor bij gebruik van een andere TV? 

 

Als je dit zou kunnen testen, heel graag! Wanneer het probleem zich in deze gevallen ook voordoet, wil je dan ook het merk + typenummer van de televisie vermelden? En welke type kabel(s) je gebruikt? Dan kunnen we dit bundelen en verder doorzetten zodat ook dit weer onderzocht kan worden.  

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Punt voor punt:

 

Ja ook bij andere HDMI kales  1* HDMI AWM 80 C 30 V VW - 2* HDMI  Premium High Speed AWM E 469596 

20276 

Ja ook bij een andere HDMI poort 

Ja ook bij een andere TV  1* Samsung Samsung UE 50J5500 Full HD LED TV - Ziggo ok (volgens Factuur)

2* Samsung UE22D5000.

Als lan kabel tussen modem en next box een Vivanco SFTP Ca6 6 met aangegoten stekkers.

 

 

 

 

 

Rikst
Community Moderator
Community Moderator
 • 2614Posts
 • 222Oplossingen
 • 344Likes

Bedankt voor je reactie @Frans582. Ik heb dit teruggekoppeld aan mijn collega's. Zodra daar een reactie op is, laten we dit weten. 

Lycke
Community Moderator
Community Moderator
 • 11469Posts
 • 882Oplossingen
 • 4028Likes

 Hey @Frans582 . Om de boel wat dieper en specifieker uit te zoeken, willen we wat zaken in je mediabox uitlezen. Om dit gericht te kunnen doen, hebben we tijdstippen nodig van de momenten van bevriezen/vastlopen. Zou je voor mij wat kunnen bijhouden en doorgeven? :-). 

Frans582
topicstarter
Meedenker
 • 12Posts
 • 0Oplossingen
 • 2Likes

Beste Iedereen,

 

Ik ga deze discussie staken en de aanleiding hiervan probeer ik te beschrijven.

 

Vanaf 31 december 2021 al 4 monteurs over de vloer gehad.

Een ieder monteur ziet het probleem doordat ik het probleem heb kunnen visualiseren, maar niemand kan er wat aandoen.

En eerlijk gezegd ik heb mijn vertrouwen verloren aan monteurs die mij bezocht hebbe.

Monteur Eén komt zwaait na een half uur met zijn handen in de lucht en zegt ik weet het niet meer.

Pakt uit zijn auto 1 maal een (nieuwe) andere next box want echt een nieuwe krijgt men niet.

Moest de box zelf aansluiten maar voor mij geen probleem.

Problemen niet opgelost.

Na vele malen bellen en contactformulieren invullen, ben ik terug gebeld door Ziggo, de specialist zou komen.

Monteur 2 na binnenkomst vraag ik hem wat hij komt doen, antwoord en ik citeer : "ik ben de netwerkmonteur en kom het netwerk onderzoeken".

Ook weer zonder resultaat.

Weer Ziggo bellen mijn ervaring is dat men dit beter niet kan doen, geeft allen maar ergernis aan mijn zijde,

heeft u de box al eens van stroom af gehaald, heeft u weleens het modem gereset, zijn uw kabeltjes we;l goed, blijf daar maar eens rustig onder maar uiteindelijk komt men tot de conclusie wij en dat is Ziggo gaan nu een escalatie monteur aansturen.

Wat schets mijn verbazing de escalatiemonteur is de zelfde als de netwerkmonteur.

Deze man heeft veel opdrachten vanuit Ziggo mee gekregen en maakt overal foto's van en vermeld het eden en ander in zijn laptop, plaats weer een ander next box en modem.

Zonder resultaat.

Wee een contactformulier ingevuld.

Woensdag 19 januari jongsleden plusminus 10:15 wordt ik gebeld door Jeroen van Ziggo.

Het werd een gesprek met een soort van empathie en beslten wordt om nog die zelfde dag een top monteur aan te sturen.

11:45 monteur 4 op de stoep.

En n u gaat het helemaal mis, deze man wist van niets, ik moest hem ook geen bijzondere vragen stellen want daar was hij niet van en nu komt het hij was geen Ziggo monteur maar van een externe partij.

Het gesprek werd ook door niet als bepaald aangenaam ervaren.

Ik heb hem het probleem kunnen laten zien, ja zegt hij en nu ja dat vraag ik nu aan u als expert.

Weer een antwoord waar ik niet op zat te wachten hier ben ik niet van.

Probeer hier maar eens rustig onder te blijven.

Modem 3 en next box 3 uit de auto.

Probleem nog steeds het zelfde, inmiddels heb ik wel geconstateerd wanneer  het probleem zich voor doet en wanneer niet.

Maar aan wie moet ik mijn verhaal op niveau kwijt en een callcenter medewerker nou vergeet dat maar.

Ik ga mij toch beramen op andere stappen, want hier wordt een wanprestatie gepleegd.

 

Bedankt een ieder voor het meedenken.

 

 

 

 

Uitgelicht topic