1
Vraag
2
Reageer en help mee
Bert

Level 21
T.E.A.M.
  • 74488Posts
  • 5099Oplossingen
  • 21644Likes

Microsoft waarschuwt gebruikers opnieuw voor einde van tls 1.0 en 1.1 in Windows

Microsoft waarschuwt gebruikers opnieuw voor einde van tls 1.0 en 1.1 in Windows - Computer - Nieuws...

 

Microsoft waarschuwt gebruikers opnieuw voor het naderende einde van tls 1.0 en 1.1. Die verouderde versies van het Transport Layer Security-protocol worden in de toekomst vervangen door tls 1.3.

 

Microsoft geeft die waarschuwing af in een advisory. Daarin schrijft het bedrijf dat tls 1.0 en 1.1 inmiddels zijn verouderd, omdat daar steeds vaker securityproblemen in voorkwamen. "Daarom worden tls 1.0 en 1.1 in toekomstige versies van Windows standaard uitgeschakeld", schrijft het bedrijf.

 

De eerstvolgende versie waarin dat gebeurt, is de Windows 11 Insider Preview, die deze maand uit komt. Daarin zit nog wel een optie om de oude versies van tls weer in te schakelen voor wie dat nodig heeft voor bijvoorbeeld oude applicaties. Microsoft zegt ook dat de functionaliteit alleen in nieuwe versies van Windows wordt uitgeschakeld, maar nog wel in bestaande versies blijft zitten.

 

Tls 1.0 en 1.1 worden al jaren afgeraden door securityexperts. Het meer recente tls 1.3 is veiliger. Microsoft is ook al net zoveel jaren bezig ondersteuning voor het protocol uit te faseren uit zijn software. Eerder gebeurde dat al in browsers als Edge en IE en later in Office 365. In Windows gaf het bedrijf gebruikers meer tijd, omdat veel software alsnog gebruikmaakte van de oude tls-versies. Wel waarschuwde het bedrijf gebruikers daar in het verleden vaker voor.

2 Reacties 2
Buurman

Level 14
  • 936Posts
  • 48Oplossingen
  • 844Likes

@Bert Ik ben maar een leek met een 2 jaar oude Lenovo Windows 11 PC die Edge gebruikt als browser, maar wat is TLS ?

Random

Level 16
  • 2161Posts
  • 101Oplossingen
  • 1125Likes

TLS is bijv. de S in https.

Of zoals we onlangs onze mail instellingen moesten bijwerken omdat Ziggo TLS verbindingen met hun mail servers verplicht heeft gemaakt.

 

Met TLS versleutel je het verkeer tussen jouw pc en een (mail, web, etc.) server.

https://support.yourhosting.nl/support/solutions/articles/80001060896-wat-is-transport-layer-securit...

 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic