1
Vraag
2
Reageer en help mee
Harry1960

Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

Klopt dit allemaal met deze modemwaarden? (Connectbox)

Ik zou graag weten of de gegevens kloppen zoals op de knipsels te zien zijn.

Zie ook bij historie regelmatig "critical" staan en dan word ik een beetje nerveus...

Ook wisselen de internet snelheden regelmatig, vooral na upgrade van 75 naar 300 Mb.

Alle kabels reeds vernieuwd deze maand , van Technetix van AOP naar Connectbox en box naar Mediabox Next Mini.

e.e.a. is direct op AOP zonder splitter aangesloten.

27 Reacties 27
Bert
Super Expert
Super Expert
  • 56564Posts
  • 3726Oplossingen
  • 13556Likes

Het signaal ziet er niet goed uit en dat komt overeen met je ervaringen, dit moet veel beter kunnen.

Op zoek naar de oorzaak.

 

Kun je een foto hier plaatsen van de eerste plaats waar Ziggo je huis binnenkomt met eventuele splitters, versterkers en het modem op de foto?

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

@Bert , zal ik morgen even doen, is nu veul te donker in dat hoekje in de kamer.

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

@Bert en andere,

Ik heb dus een woonkamer aansluiting, en géén spitters of versterkers er tussen zitten.

Hier een plaatje van AOP en Connectbox.

Kabel van AOP > Connectbox =1.5 m en UTP naar Mediabox next mini=  ook 1.5 m.

Op de Connectbox zitten met UTP aangesloten; TV Sony / Mediabox / Zonnepanelen monitoring.

En via Wifi dus ; 1 Laptop / 2tablets / 3 telefoons.

Bert
Super Expert
Super Expert
  • 56564Posts
  • 3726Oplossingen
  • 13556Likes

Ik vermoed dat hier een monteur aan te pas moet gaan komen.

@Harry1960 Ik zie niets bijzonders aan de wandcontactdoos.

 

Kun je hier nog de 1e pagina van de downstream waarden plaatsen?

 

Wat wel eens kan helpen, maar ik ben bang in dit geval niet, maar je weet nooit, is de kabel uit de wandcontactdoos halen en uit het modem en dan weer stevig terugduwen in de wandcontactdoos en stevig over de ingang van het modem.

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

@Bert , deze bedoel je?

Bert
Super Expert
Super Expert
  • 56564Posts
  • 3726Oplossingen
  • 13556Likes

@Harry1960 TOP, die bedoel ik en daar is het binnenkomend signaal prima, alleen op de andere pagina is binnenkomende ruis / storing te zien.

Visser_

Gedreven Raadgever
  • 262Posts
  • 16Oplossingen
  • 85Likes

Volgens mij is het AOP verouderd, het lijkt een DIO-01 waar een Braun kapje op is gezet.

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

Even nadenken,  maar een monteur van Ziggo heeft dit AOP een paar jaar geleden erin geschroefd.

Denk een bestaand raampje en (toen) nieuw binnenwerk met dekseltje..

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

Even ter indicatie, dit  krijg ik nu dus van 300/30 abbo.

Maar kan enorm veschillen dus. Voorheen met 75 Mb abbo altijd vlakke 75Mb..

Visser_

Gedreven Raadgever
  • 262Posts
  • 16Oplossingen
  • 85Likes

Kan je even het plastic kapje eraf schroeven en dan een foto maken?Verder alles laten zitten!

Visser_

Gedreven Raadgever
  • 262Posts
  • 16Oplossingen
  • 85Likes

Dat is via wifi, kan je eens bekabeld meten?

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

Gemeten met een korte UTP klopt het wel beter idd.

Op tablet  met 2.4 ghz is slechter dan 5 Ghz..  ( down 15.5 up 21.5) 

veel variabeler met verschillende metingen. 

Is de Wifi van Connectbox dan zoveel slechter als met een losse router?

Heb eventueel nog een Nighthawk AC1900 op de plank liggen van mijn oude Cisco modem toendertijd.

 

Gio2903
Expert
Expert
  • 293Posts
  • 10Oplossingen
  • 85Likes

wifi van 2.4 ghz is altijd langzamer. je kunt de namen veranderen zodat je een los 2.4 en 5ghz netwerk hebt. 5ghz haalt hogere snelheden. bekabeld met minimaal een cat5e utp kabel zou je ook gewoon 300 mbit/s moeten halen en dat is het geval. met het modem is in ieder geval niks mis

Bert
Super Expert
Super Expert
  • 56564Posts
  • 3726Oplossingen
  • 13556Likes


@Harry1960  schreef:

Even nadenken,  maar een monteur van Ziggo heeft dit AOP een paar jaar geleden erin geschroefd.

Denk een bestaand raampje en (toen) nieuw binnenwerk met dekseltje..


Dat kan zo zijn, maar ik zie nu de storingen/ruis binnenkomen op je modem en dat kan ook van buiten komen, dat hoeft niet direct aan je AOP te liggen.

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

@Gio2903 

Ik heb er nu een USB 3 Netwerkadapter in gedrukt zitten voor de wifi, geeft aan 780/780 voor snelheid.

ingebouwde Laptop adapter uitgeschakeld, ging maar tot 300/300.

een enkele keer meet ik ca.250 maar meest rond de 125 a 150.  ook wel eens 50 ..dus dat varieert zo erg.

 

Zoals ik vroeg is een eigen router veel stabieler in die zin?

Dan zou ik die eens moeten proberen deze week.

aop heb ik nog niet bekeken welk type dat is.

 

Blijft de constatering van @Bert dat er veel storingen/ruis binnen komt..?

misschien een Ziggo mod. eens horen?

Gio2903
Expert
Expert
  • 293Posts
  • 10Oplossingen
  • 85Likes

dat aop is nieuw, dus daar ligt het niet aan. kan een signaalprobleem zijn in de kabel buiten het huis of de kabel is niet goed gestript. de meting van 300 was over utp toch? dat is volgens het abonnement, vandaar mijn advies 5ghz netwerk aan te maken en daarmee te verbinden

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

@Gio2903 ,

Gewoonlijk gebruik ik WiFi voor de laptop met 5ghz en met een andere naam van netwerk. 

Die 300 meting was met utp cat6  , klopt.

De Usb 3 adapter die ik een poosje nu gebruik is TP Link Archer T3U .

Harry1960
topicstarter
Raadgever
  • 54Posts
  • 1Oplossingen
  • 7Likes

@Visser_ Aop is een btv 01 braun.

Internet snelheden blijven op en neer gaan.

Gisteravond ook de mini next signaalproblemen door netwerksnelheid....

2 tellen later weer niks probleem, irritant vind ik wel zo.

Visser_

Gedreven Raadgever
  • 262Posts
  • 16Oplossingen
  • 85Likes

Dan klopt inderdaad je vermoeden dat het nieuwe AOP in de oude binnenwerk is gezet.Maar verder durf ik niet te zeggen waar het probleem dan aan ligt.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic