Internet achter in de tuin

Ik heb in de tuin een overkapping gemaakt waar ik ook graag internet wil. Ik maak al reeds gebruik van Powerline (TP-link AV600) voor mijn kantoor maar ik merk dat dit niet goed werkt over 60 meter elektriciteit kabel. (soms wel / soms niet). Zodoende ben ik aan het kijken naar andere opties. Ik ben twee opties aan het bekijken:

 

- WiFi Booster: Over wat voor afstand werkt? Is dit ook geschikt voor een signaal naar buiten? Werkt de WiFi Booster alleen als een punt tot punt verbinding vanaf het modem of kan je langere afstand bereiken door een WiFi Booster er tussen in te plaatsen?

 

- Internet-over-coax: Er ligt een coax kabel naar de overkapping van 60 meter. Over wat voor afstand werkt internet-over-coax? Ik zie dat Hirschmann hiervoor oplossingen heeft maar wat moet ik dan precies hebben? 

 

Zijn er nog andere opties?

Ccaenen
Ontdekker
  • 1Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes
2 Reacties 2

Hi,

Dit is een lastige..... via de WIFI kan je het wel vergeten met de standaard beschikbare apparatuur lukt het niet.

Of je moet met speciale apparatuur gaan werken zoals dit soort spul https://www.obelink.nl/alfa-wifi-camp-pro-2v2-wifi-versterker.html

https://www.obelink.nl/powerwifi-usb-buitenantenne.html

 

Hiervoor heb je wel een stevige eigen router nodig waar je externe antennes op kan aansluiten maar of dat op 60 meter werken gaat........ daar durf ik mijn handen niet voor in het vuur te steken......

De optie via coax kan ook , maar ik heb er geen ervaringen mee maar van horen zeggen werkt het ook niet te best.

 

Laatste optie zelf een utp kabel graven........ als dat kan en of https://vandenbrinkict.nl/camping-voorzien-van-snelle-wifi/    ๐Ÿ™‚  beetje als grap bedoeld maar als je voor niet te veel geld een straalverbinding kan aanleggen kom je wel een heel eind , is een optie daarom benoem ik hem even maar is wel een dingetje. 

 

Ronihd
Super Expert
Super Expert
  • 6335Reacties
  • 214Oplossingen
  • 1641Likes

Straalverbinding (5 GHz) is ook een optie, voorbeeld. Heb zelf zeer positieve ervaringen met de apparatuur van Ubiquiti.

 

N.B.: ik zie dat @Ronihd dit al heeft genoemd.

tobiastheebe
Expert
Expert
  • 1154Reacties
  • 70Oplossingen
  • 356Likes

Uitgelicht topic