MaartenWK
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Hoge latency met gamen blijft issue

Enige tijd geleden heb ik gemeld dat ik hoge latency heb tijdens het gamen. Ik heb toen eerst mijn router vervangen.  Ik houd het nu een tijd in de gaten en het probleem gaat niet weg. Regelmatig treden er tijdens het gamen spikes op van soms wel boven de 1500 seconden. Ik laat dan een pingtest naar een andere server meelopen om uit te sluiten dat het aan de game server ligt. Dit is voor het eerst ontstaan toen mijn modem is vervangen. Zijn er meer mensen die ditzelfde issue hebben met het witte modem?

 

1 Geaccepteerde oplossing

Geaccepteerde oplossingen
Vincent
Community Moderator
Community Moderator
  • 2163Reacties
  • 210Oplossingen
  • 463Likes

Hallo @MaartenWK en welkom terug! Zo te lezen ben je al super goed geholpen en geadviseerd door @tobiastheebe, waarvoor dank! Een monteur is inderdaad een verstandige actie gezien het signaal en de aard van de problemen.

Ik heb de monteur voor maandag 05-07-2021 ingepland in het tijdslot 08.00 - 13.00 uur. Ben je verhinderd of heb je corona gerelateerde klachten? Wijzig dan de afspraak via Mijn Ziggo onder het kopje 'gegevens' -> 'mijn monteursafspraken'. We zijn benieuwd naar je bevindingen na het bezoek!

Bekijk in context

21 Reacties 21
tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 3908Reacties
  • 209Oplossingen
  • 1321Likes

Zou je een of meerdere foto’s willen plaatsen van AOP (hoofdaansluiting in meterkast of woonkamer) en bekabeling, plus splitter(s) en signaalversterker, voor zover van toepassing?

Zou je tevens de downstream/upstream-gegevens van het modem willen plaatsen? Instructies zijn hier te vinden.

 

Staat het modem in bridge mode? Dit wordt aanbevolen bij gebruik van een eigen router.

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Hoi. Dank voor je reactie. AOP is helemaal vervangen door Ziggo twee jaar terug,  en de kabel van de kast naar het huis ook (ivm inwateren). De up en downstream heb ik in mijn vorige topic ook gepost en daar kwam ook niet echt een oplossing uit (behalve dat het niet optimaal was). Als ik nu een speedtest doe heb ik 0.04 MBPS upstream. 

Ik waardeer je hulp maar deze ellende is begonnen toen Ziggo ongevraagd mijn Ubee modem verving omdat het TV signaal was weggevallen (ja echt waar).  

 

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 3908Reacties
  • 209Oplossingen
  • 1321Likes

Ik had je eerste topic al even doorgenomen. Daar zag ik inderdaad een nieuw AOP. Maak je nog steeds gebruik van de ESX-02 als splitter? Hoewel dit een prima splitter is, wordt standaard de POA-01-B geleverd voor directe aansluiting op het AOP.

 

Verder gebruikte het modem in je vorige topic nog een legacy kanalenset, vermoedelijk omdat analoge TV nog actief was. Inmiddels zal dit vrijwel zeker omgezet zijn, het is dus wel waardevol om opnieuw een blik te werpen op de DS en US.

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

upstream.pngdownstream1.pngdownstream2.png

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Dit zijn de getallen van zojuist. Dank dat je er naar wilt kijken.

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 3908Reacties
  • 209Oplossingen
  • 1321Likes

Er is maar één US-kanaal gekoppeld (in fZiggo moeten dat er 4 zijn) dat met zo goed als maximaal vermogen zendt. Het is daardoor niet verwonderlijk dat je zo goed als geen uploadsnelheid hebt. Het modem kan Ziggo vrijwel niet bereiken.

 

Verder is het DS-vermogen wat te hoog en is er wat ruis door instraling van 4G uplink zichtbaar. Zoals verwacht gebruikt het modem nu de 'nieuwe' kanalenset in de DS.

 

Maak je nog steeds gebruik van de ESX-02 waarop het modem aangesloten is? Zo ja, dan vermoed ik dat er in het AOP of buitenshuis een defect is dat de hoge demping op de upstream oplevert.

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Modem herstart. Nu zie ik meer kanalen. Upstream is nog steeds minimaal (0,16).

 

 

upstream.png

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 3908Reacties
  • 209Oplossingen
  • 1321Likes

Om de binnenhuisinstallatie uit te sluiten: zou je het modem eens direct op het AOP willen aansluiten en kort stroomloos maken? Vervolgens het resultaat plaatsen van een nieuwe test via speedtest.net of dslreports.com. Tenslotte na 1-2 uur opnieuw de US-gegevens plaatsen.

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Dat wordt dan morgenochtend. Er wordt nu TV gekeken en ik krijg klachten als ik nu de TV er tussen uit haal...

 

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 3908Reacties
  • 209Oplossingen
  • 1321Likes

Begrijpelijk! Dan zie ik morgen graag een update tegemoet.

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Nu Modem op AOP. Hieronder de DS, US and latency

 

downstream1 AOP.pngdownstream 2 AOP.pngupstream AOP.pngmoden op AOP.png

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Upstream is nog steeds laag. Vorige week hebben we wel een korte storing gehad waarop het modem opnieuw verbinding moest maken. Geen idee of dat er mee te maken kan hebben.

 

<a href="http://www.dslreports.com/speedtest/68808229"><img src="http://www.dslreports.com/speedtest/68808229.png"></a>

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Update: Ik heb mijn oude router ook geprobeerd toen leek het probleem kleiner. Nieuwe router weer geplaatst nu is het probleem ook kleiner. Kan dus zijn dat het aantal herstarts van het modem iets heeft gedaan of dat er een storing is. Upstream is voor nu normaal, maar ik blijf het deze dag volgen.

 

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 3908Reacties
  • 209Oplossingen
  • 1321Likes

Prima om het voorlopig even in de gaten te houden. Ook met het modem direct op het AOP is de upstream hoger dan deze zou moeten zijn, waardoor er bijna geen speling is om een splitter aan te sluiten (welke 4 dB dempt). Wellicht moet hier een monteursbezoek voor ingepland worden.

 

Het vermogen in de DS is nu overigens maximaal met 15 dBmV, het is daarom verstandig om straks de splitter weer aan te sluiten, mocht dit nog niet het geval zijn.

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Dank voor je hulp zover. De splitter zit er weer tussen anders kan er geen TV worden gekeken.

 

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

En het probleem is weer terug. Heb regelmatig dat er dit soort periodes inzitten. Deze duurde een aantal minuten.

ping middag.png

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 3908Reacties
  • 209Oplossingen
  • 1321Likes

Gezien de upstream-problemen die we eerder zagen (hoge demping, één kanaal gekoppeld c.q. partial bonding gisteren) lijkt het mij verstandig om een monteur langs te laten komen.

 

Een moderator (medewerk(st)er van Ziggo) komt binnen 2-3 dagen langs in dit topic en kan een monteursafspraak inplannen. Zorg ervoor dat je adresgegevens zijn ingevuld.

MaartenWK
topicstarter
Liefhebber
  • 23Reacties
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Dankjewel!

Vincent
Community Moderator
Community Moderator
  • 2163Reacties
  • 210Oplossingen
  • 463Likes

Hallo @MaartenWK en welkom terug! Zo te lezen ben je al super goed geholpen en geadviseerd door @tobiastheebe, waarvoor dank! Een monteur is inderdaad een verstandige actie gezien het signaal en de aard van de problemen.

Ik heb de monteur voor maandag 05-07-2021 ingepland in het tijdslot 08.00 - 13.00 uur. Ben je verhinderd of heb je corona gerelateerde klachten? Wijzig dan de afspraak via Mijn Ziggo onder het kopje 'gegevens' -> 'mijn monteursafspraken'. We zijn benieuwd naar je bevindingen na het bezoek!

Bekijk in context

Uitgelicht topic