1
Vraag
2
Reacties
bartkist

Level 2
  • 7Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Geen internet via switch na installatie nieuw modem

ik heb de nieuwe zwarte router van ziggo maar die accepteert mijn hub niet, als ik rechtstreeks een kabel in de router stop gaat het goed maar als ik het via de hup doe krijgt geen 1 apparaat internet.

met mijn oude witte router had ik daar geen problemen mee.  

Oplossingen

Geaccepteerde oplossingen
efok

Level 17
  • 3941Posts
  • 218Oplossingen
  • 1542Likes

Ik zie een apipa adres.Er is dus geen contact met de DHCP server. Ik dank dan an een slechte kabel. IPv6 uitzetten helpt natuurlijk niet voor dit soort zaken. “Het nut niet zien van IPv6 op je LAN” geeft aan dat je IPv6 niet helemaal hebt begrepen. @S4R De sG108E switch heeft een default IP adres van 192.168.0.1. Heb je dat aangepast? Misschien helpt dat? Maar misschien heb je die versie niet. 

Bekijk in context

bartkist
Topicstarter
Level 2
  • 7Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

andere kabel er tussen en nu werkt het oude router was blijkbaar mindergevoelig voor slechte kabel. thx iedereen voor het mee denken

Bekijk in context

31 Reacties 31
puppie

Level 16
  • 2343Posts
  • 61Oplossingen
  • 935Likes

wat versta jij onder een hub?

tobiastheebe

Level 20
T.E.A.M.
  • 26952Posts
  • 1864Oplossingen
  • 13489Likes

Hopelijk bedoel je een switch i.p.v. een hub.

Bert

Level 21
T.E.A.M.
  • 72558Posts
  • 5001Oplossingen
  • 20799Likes

Welke hub heb je precies? Graag merk en model.

jansmarcel

Level 16
  • 1329Posts
  • 61Oplossingen
  • 663Likes

@bartkist  even een klein beetje op de zaken vooruitlopend en er van uitgaand dat we spreken over een switch en geen hub. Sommige switches hebben een zogenaamde uplink poort. Dit is de poort waarop de kabel aangesloten moet zijn die naar of van de hoofdswitch / router afkomt. Als de switch zo'n poort heeft en die bewuste kabel is daar niet op aangesloten dan zal er inderdaad geen netwerk/internet verkeer mogelijk zijn.

bartkist
Topicstarter
Level 2
  • 7Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

tp-link

model TL-SG108

bartkist
Topicstarter
Level 2
  • 7Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

tp-link

model TL-SG108

puppie

Level 16
  • 2343Posts
  • 61Oplossingen
  • 935Likes

deze dus https://www.tp-link.com/nl/home-networking/gigabit-port-switch/tl-sg108/

Dan zou ik de kabel tussen het modem en deze switch maar eens nakijken.

Deze switch heeft niks extra's dus moet gewoon werken.

Stekkertjes er wel goed ingedaan.

Branden er lampjes op de switch?

bartkist
Topicstarter
Level 2
  • 7Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

ja lampjes branden en heb er niks aan veranderd maar zodra ik de nieuwe router geïnstalleerd had mijn tv, samsung hd recorder en tuner geen internet meer ook als ik mijn laptop in de switch stop heeft hij geen internet via de kabel, maar als ik de laptop in de aansluiting stop waar normaal de switch zit heb ik wel internet. 

bartkist
Topicstarter
Level 2
  • 7Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

en ja die heb ik inderdaad

 

bartkist
Topicstarter
Level 2
  • 7Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

WhatsApp Image 2022-11-12 at 15.38.35.jpeg

tobiastheebe

Level 20
T.E.A.M.
  • 26952Posts
  • 1864Oplossingen
  • 13489Likes

Het APIPA-adres (169.254) geeft aan dat de DHCP-server (van de modemrouter) onbereikbaar is. Zoals eerder aangegeven, controleer of de link tussen modemrouter en switch in orde is. De resp. link/activiteit-LED op de switch moet groen knipperen.

puppie

Level 16
  • 2343Posts
  • 61Oplossingen
  • 935Likes

Zet vooraf ipv6 eens uit in de switch.

Haal alle stekkers uit de switch.

Ook de stekker van het stroom.

even wachten en dan zet je de stroom er weer op.

Wacht tot de switch volledig opgestart is.

doe dan de kabel vanuit de router in het eerste poortje van de switch.

Stop nu in poortje twee een kabel die je met de laptop verbind, doet de netwerk verbinding het, dus heb je internet ga dan verder met poort drie en sluit daar je TV recorder op aan doet deze het weer ga dan zo 1 voor 1 verder.

Heb je dan ineens geen beeld meer dan weet je welke kabel of apparaat de storing veroorzaakt.

Bert

Level 21
T.E.A.M.
  • 72558Posts
  • 5001Oplossingen
  • 20799Likes

@puppie In deze switch TL-SG108, kun je niets uit of aan zetten.

S4R

Level 16
  • 1385Posts
  • 56Oplossingen
  • 864Likes

Dit is gewoon een domme switch. Dat zou met een standaard UTP-kabel aan Modem verbonden worden en dan werken.

Check de lampjes van de netwerkpoort of deze op beide branden. Of test met een andere kabel.

puppie

Level 16
  • 2343Posts
  • 61Oplossingen
  • 935Likes

@Bert, ik ken al die interfaces niet, ik zie een fot waar je ipv6 kunt uitzetten ga er dan vanuit dat dit de switch is.

Maar als het niet in de switch zet het dan eens uit in de router.

puppie

Level 16
  • 2343Posts
  • 61Oplossingen
  • 935Likes

@S4Rdat had ik eerder ook al gevraagd, volgens ts branden de lampjes....

maar het is voor de vragers moeilijk om te beantwoorden wat er gevraagd wordt.

 

Bert

Level 21
T.E.A.M.
  • 72558Posts
  • 5001Oplossingen
  • 20799Likes

@puppie "Maar als het niet in de switch zet het dan eens uit in de router."

 

IPv6 is niet uit te zetten in de modem/router.

S4R

Level 16
  • 1385Posts
  • 56Oplossingen
  • 864Likes

@puppie  en de glazenbol werkt ook al  niet 🙂

S4R

Level 16
  • 1385Posts
  • 56Oplossingen
  • 864Likes

Ik zie ook het nut niet in van gebruik van IPv6 op het eigen LAN.

Gebruik het zelf ook niet. Kan het gelukkig wel uitzetten.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic