1
Vraag
2
Reacties
ChrisLyricz

Raadgever
  • 11Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Ethernet problemen! WiFi wel, Kabel niet

Hallo allemaal!

 

Korte beschrijving van het probleem: WiFi werkt wel, internet via de kabel op desktop en laptop werkt niet. Niet als in, weinig tot geen sites en apps met toegang tot internet werken niet (oa Discord, en de meeste websites.) De website van de Telegraaf werkt wel. Bol en anderen niet, binnenlands en buitenlands. (YouTube lijkt sporadisch wel te werken. Amazon en woningnet niet.) Outlook werkt ook niet.

 

Wat hebben we tot nu toe geprobeerd om het op te lossen: Router en media box loskoppelen, resetten. Systeemherstel naar voor de laatste Windows update. IPv6 uitzetten/ IPv4 uitzetten. 

WiFi werkt prima op laptops, tablets en telefoons. Het probleem is puur via de internet kabel op desktop en laptop.

Oplossingen

Geaccepteerde oplossingen
tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 14302Posts
  • 882Oplossingen
  • 5838Likes

Vermoedelijk een conflicterende DHCP-server, indien op de modemrouter de standaardconfiguratie (192.168.178.0/24) wordt gebruikt.

Bekijk in context

robinjoo19
Expert
Expert
  • 5127Posts
  • 77Oplossingen
  • 1753Likes

je pc pakt de verkeerde dhcp server

je pc geeft aan 192.168.0.1 als gateway

alleen je dhcp range bij je modem is 192.168.178.10 (gateway is dan 192.168.178.1)

Bekijk in context

ChrisLyricz
topicstarter
Raadgever
  • 11Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Bedankt voor de input, dit was inderdaad het probleem. Dubbele DHCP actief, wat voor issues zorgde bij de desktop. 

Bekijk in context

30 Reacties 30
Marinus
Expert
Expert
  • 503Posts
  • 22Oplossingen
  • 195Likes

@ChrisLyricz 

Ook al een andere netwerkkabel geprobeerd? En deze rechtstreeks aangesloten tussen PC/laptop en router?

Branden de beide lampjes op de netwerkpoort van de router en van de PC/laptop?

ChrisLyricz
topicstarter
Raadgever
  • 11Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Hallo Marinus,

kabel rechtstreeks van de router naar laptop en desktop geprobeerd. Werkt niet. Lampjes branden wel. Meerdere kabels geprobeerd, aan de kabel ligt het niet.

Marinus
Expert
Expert
  • 503Posts
  • 22Oplossingen
  • 195Likes

@ChrisLyricz 

Kun je in een DOS venster op je PC testen met wifi uit:

 

ping -c 10 192.168.178.1 (aangenomen dat je dit niet hebt aangepast op de router)

dan ping naar het IP van de laptop.

Zo kunnen we de verbinding op je thuisnetwerk testen.

 

daarna: ping -c 10 google.nl

als dit niet werkt, dan ping -c10 8.8.8.8

 

 

ChrisLyricz
topicstarter
Raadgever
  • 11Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Internetsnelheidstest

600.1 Mbps download, 40.1 Mbps upload

Latentie 4 ms

Server: Amsterdam

 

Ping Google: 10ms, 13ms, 11ms, 11ms.

4 sent, 4 received, 0% loss.

 

Ping 8.8.8.8

Transmit failed, general failure.

Sent 4, received 0, lost 4.

 

Ping 192.168.178.1

Transmit failed, general failure.

Sent 4, received 0, lost 4.

Marinus
Expert
Expert
  • 503Posts
  • 22Oplossingen
  • 195Likes

@ChrisLyricz 

Dit is feitelijk een “vreemde” uitkomst.

 

1. Speedtest werkt

2. Ping naar router werkt niet (dan kan Speedtest ook niet werken)

3. google.nl werkt wel en 8.8.8.8 niet? Snap ik niets van.

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 14302Posts
  • 882Oplossingen
  • 5838Likes

Lijkt alsof er alleen IPv6 is en geen (werkende) IPv4. Kun je ipconfig /all uitvoeren en de info onder 'Ethernet adapter Ethernet' plaatsen?

Steefb
Expert
Expert
  • 12790Posts
  • 2500Oplossingen
  • 4795Likes

Heb je een media box xl? En deze aangesloten op de modem?

robinjoo19
Expert
Expert
  • 5127Posts
  • 77Oplossingen
  • 1753Likes

mocht dit zo zijn is het makkelijk te zien op https://ipv6-test.com/

ChrisLyricz
topicstarter
Raadgever
  • 11Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

C7074041-562F-4D86-8818-17E01C485782.jpeg

 Bij deze. Het lijkt inderdaad een probleem IPv4.

ChrisLyricz
topicstarter
Raadgever
  • 11Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

We hebben een Mediabox next mini.

ChrisLyricz
topicstarter
Raadgever
  • 11Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

B2BCF4F0-91F1-4311-B467-C1AD5EE514E6.jpeg

Het probleem lijkt hem in de ipv4 te zitten. 

robinjoo19
Expert
Expert
  • 5127Posts
  • 77Oplossingen
  • 1753Likes

wat zegt het modem bij de info op deze pagina

 

 

http://192.168.0.1/?page=admin%2Finfo

 

 

voorbeeld

 

robinjoo19_0-1661099590132.png

 

Bert
Super Expert
Super Expert
  • 61537Posts
  • 4193Oplossingen
  • 15662Likes

Als de link niet werkt, probeer deze: http://192.168.178.1/?page=admin%2Finfo 

 

@ChrisLyricz Heb je het modem al eens 30 seconden van de stroom gehad?

Marinus
Expert
Expert
  • 503Posts
  • 22Oplossingen
  • 195Likes

Het lijkt erop dat IPv4 op de PC is uitgezet. Op de router kan dit niet.

PC krijgt wel een IP-nummer, of is dit handmatig ingesteld?

Zet het eens automatisch.

robinjoo19
Expert
Expert
  • 5127Posts
  • 77Oplossingen
  • 1753Likes

ipv4 is zeker niet uitgezet 

de computer krijg netjes een ipv4 config via dhcp

robinjoo19_0-1661102857733.png

 

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 14302Posts
  • 882Oplossingen
  • 5838Likes

Vermoedelijk een conflicterende DHCP-server, indien op de modemrouter de standaardconfiguratie (192.168.178.0/24) wordt gebruikt.

robinjoo19
Expert
Expert
  • 5127Posts
  • 77Oplossingen
  • 1753Likes

aan het dhcp enabled

en de default gateway 192.168.0.1

ging ik er vanuit dat hij zelf de dhcp range heeft gewijzigd 

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 14302Posts
  • 882Oplossingen
  • 5838Likes

Deze instellingen zeggen niets over de DHCP-server waar de lease van afkomstig is. Het is mogelijk dat het LAN-subnet op de modemrouter is gewijzigd naar 192.168.0.0/24, maar de (IPv4) DNS-servers van Ziggo (die worden uitgedeeld door modemrouter) ontbreken. Vandaar het vermoeden van mijn reactie hierboven.

ChrisLyricz
topicstarter
Raadgever
  • 11Posts
  • 1Oplossingen
  • 3Likes

Inloggen op de bovenstaande links lukt niet. Modem uiteraard meerdere keren van het stroom afgehaald. Dit was helaas niet de oplossing.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic