1
Vraag
2
Reacties
dvdwaal

Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

Eigen moden gebruiken Fritz!Box 6690

Ik heb een eigen modem aangeschaft een Fritz!Box 6690 en wil deze gebruiken. Maar helaas weer iemand aan de chat die de vraag niet goed leest en denkt dat ik mijn connect box in bridge modus wil zetten.

In Capelle aan den IJssel oud ziggo gebied moet je eigen modem kunnen gebruiken volgens de postcode check.

Ook op de Ziggo site gelezen hoe het moet.

Is er ook een ziggo medewerker hier die het wel weet??. En mij kan helpen. Groet. Dirk

169 Reacties 169
dvdwaal
Topicstarter
Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

Op dit moment werkt de Fritz!box nog niet. Ik werk nu nog met het ziggo modem maar de telefoon doet het niet meer. Het overzetten van de telefoon is waarschijnlijk wel gelukt. In het ziggo modem staat "Telefonie(Uitgeschakeld)

 

Maar het internet is niet overgezet naar de Fritz!Box. Zonder internet op de Fritz!Box werkt de telefoon niet.

 

Helaas kan het nog worden opgelost!?

 

Rikst
Community Moderator
Community Moderator
  • 3918Posts
  • 355Oplossingen
  • 866Likes

Hoi @dvdwaal,

Het gaat niet zo makkelijk allemaal begrijp ik. Het is me nu even niet duidelijk wat je wens is, je gaf hierboven ook aan dat je bij je Ziggo modem blijft. Wil je dus nog wel je eigen modem gebruiken, of wil je toch het Ziggo modem blijven gebruiken. 

dvdwaal
Topicstarter
Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

Het liefst wil ik de fritz!Box gebruiken. Ik was donderdag  gebeld door ziggo dat aller klaar was. Maar het lukte niet het fritz modem aan online te krijgen. Door de slechte handleiding dacht ik dat het daar door kwam.

Ik heb het later nog eens geprobeerd. En toen zag ik dat het modem wel verbinding maakte met het ziggo netwerk. Ik had 32 kanalen down 5 kanalen up en 1 3.1 downstream kanaal. Maar het modem had geen config file ontvangen van ziggo. ik zie in het modem staan 5Mbit down en 1Mbit up. maar dat moet zijn 1Gbit down en 50 Mbit up. En er was geen verbinding met het internet. Als het mogelijk is wil ik toch de Fritz!Box gaan gebruiken. Graag een berichtje als het modem is geconfigureerd.

 

Met vriendelijke groet,

Dirk.

Rikst
Community Moderator
Community Moderator
  • 3918Posts
  • 355Oplossingen
  • 866Likes

Duidelijk! Ik benader de afdeling die hierbij ondersteunt even opnieuw voor je! Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid contact met jou zoeken. 

Rikst
Community Moderator
Community Moderator
  • 3918Posts
  • 355Oplossingen
  • 866Likes

Ik heb inmiddels reactie, @dvdwaal.

 

Ze hebben je eigen modem geregistreerd en de benodigde gegevens aan je doorgestuurd. Daar stopt het servicebereik. Als het dan nog niet werkt gaat er iets in je eigen configuratie niet goed. De juiste instellingen kun je uit de AVM handleiding halen. Wil je toch liever met enkel het Ziggo modem werken, dan kun je dar doorgeven, dan gaan we dat voor je regelen. 

dvdwaal
Topicstarter
Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

Op dit moment werkt het niet. In mijn ziggo staat mijn ziggo modem nog met het Mac adres.

Kunnen dan 2 modems tegelijk werken. Of moet ik wachten tot het ziggo modem ofline gaat?

 

De powerled brand constant dus het modem is verbonden met het netwerk. Dit zie ik in het Fritz!box moden.

Het modem maakt wel verbinding met de cmts. Ik had 32 kanalen down 5 kanalen up en 1 3.1 downstream kanaal. Maar het modem had geen config file ontvangen van ziggo. Kan het zijn dat de verkeerde config file naar het modem wordt gestuurd. Ik zie in het modem staan 5Mbit down en 1Mbit up. maar dat moet zijn 1Gbit down en 50 Mbit up. En er was geen verbinding met het internet.

 

Mark
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 5774Posts
  • 657Oplossingen
  • 2124Likes

Hi Dirk, resumé: het modem komt online en krijgt een 5/1mbps profiel, maar zonder internettoegang. Dit is voor ons ook nieuw, dus het is even uitzoeken hoe we 100% zeker kunnen vaststellen dat het juiste modem geregistreerd is aan onze kant en wat er in jouw geval mis kan zijn. Als de registratie aan onze kant goed is houdt de ondersteuning daar ook op (al ben ik wel benieuwd naar het vervolg), we drie-dubbel checken het nog maar eens.

 

@Raimond34 en @Moxxey - Jullie hebben ook een Fritzbox 6690 aangesloten toch? Als ik jullie berichten vlug lees had alleen @Moxxey internettoegang aan de praat (alleen worstelde je nog met de sip instellingen?). Hoe gaat het nu bij jullie?

 

Het klopt wel dat je je oude cmmac adres van het Ziggo modem nog in Mijn Ziggo ziet staan (dat zien jullie allemaal), daar komt niet je eigen modem voor in de plaats.

Mark
Oud Community Moderator
Oud Community Moderator
  • 5774Posts
  • 657Oplossingen
  • 2124Likes

PS: @dvdwaal - kun je je Fritzbox nog eens aansluiten en een screenshot maken van de "Oline monitor" in de UI?

 

Als je die gegevens liever niet openbaar deelt mag je ze ook prive doorsturen (vul Mark in bij verzenden naar).

dvdwaal
Topicstarter
Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

Screenshot prive doorgestuurd.

Paul
Community Moderator
Community Moderator
  • 15283Posts
  • 1223Oplossingen
  • 4909Likes

@dvdwaal Inmiddels heb ik een terugkoppeling van een van onze specialisten van het FreeModemChoice (FMC) team. Het Fritz!Box 6690 staat nu goed geactiveerd in onze systemen en het dient nu dus ook te werken. Als het goed is heeft mijn collega van het FMC team hierover ook telefonisch contact met jou gehad. Laat je onder dit topic weten of het gelukt is met het installeren?

Bernd Gaykema

Level 5
  • 54Posts
  • 0Oplossingen
  • 28Likes

Verwijderd

Bernd Gaykema

Level 5
  • 54Posts
  • 0Oplossingen
  • 28Likes

Verwijderd

Bernd Gaykema

Level 5
  • 54Posts
  • 0Oplossingen
  • 28Likes

Het leek te werken, maar toch niet ....
De tijd wordt niet gesynchroniseerd en een echte internetverbinding maken lukt niet. De snelheden blijven heel laag.
Hmm, iemand een idee hoe de 6690 goed in te stellen?


Fritzbox3.png

dvdwaal
Topicstarter
Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

@Bernd Gaykema 

 

Dit was ook mijn probleem 5Mbit down en 1 Mbit up.  Ik was hier dagen mee bezig. Maar nu werkt het perfect voor het internet dan. Telefonie werkt nog niet. Dit zoek ik nog wel uit. Ik denk dat ik zelf wat fout doe.

 

Jou probleem is dat je modem nog niet goed staat bij ziggo. Vanmiddag belde de afdeling die met eigen modems bezig is dat alles moest werken. Er stond nog iets verkeerd. Na 10 minuten had ik het internet werkend.

 

Krijg jij de telefonie wel werkend laat het dan even weten.

marlintt

Level 3
  • 11Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

Kijk of je ziggo modem het nog doet, is dat het geval dan is je 6690 mac adres nog niet geactiveerd.

en kun je alleen afwachten totdat dit wel het geval is.

Als je ziggo modem het niet meer doet.

fritzbox resetten en basis setup opnieuw doorlopen

dvdwaal
Topicstarter
Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

@Paul 

Na het telefoontje direct het modem aangesloten. Na 10 minuten werkte het internet perfect met de juiste snelheid. Gigabit snelheid. Telefoon werkt nog niet. Ik ga stap voor stap de instellingen controleren.

Als de telefonie werkt laat ik dat hier ook even weten.

 

Dirk.

dvdwaal
Topicstarter
Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

@marlintt 

 

Het ziggo moden gaat pas ofline als de Fritz!box goed werkt. Dit vertelde het FreeModemChoice (FMC) team.

Het ofline gaan van het ziggo moden gaat automatisch na een tijdje als je Fritz!box een tijdje aanstaat.

 

Bernd Gaykema

Level 5
  • 54Posts
  • 0Oplossingen
  • 28Likes

Dirk,

 

Welke instellingen heb jij voor IPv6?
Ik krijg het gevoel dat die bij mij niet goed staan.

Fritzbox2.png

 

Als ik native IPv6 aanklik heb ik zowiezo geen internet (no connection).

 

@Paul ,ik mag aannemen, toch, dat als ze iets bij Ziggo ontdekten met betrekking tot 6690, dat ze dat doorvoeren voor alle 6690?

Bernd Gaykema

Level 5
  • 54Posts
  • 0Oplossingen
  • 28Likes

Dit zie ik in de Gebruikersomgeving van mijn 6690:

Overzicht 6690Overzicht 6690

OverzichtOverzicht

dvdwaal
Topicstarter
Level 4
  • 44Posts
  • 0Oplossingen
  • 9Likes

@Bernd Gaykema 

Ik had op mijn connectbox geen ipv6. Dus ik had ipv6 niet aangezet op de fritz!Box. Met ipv6 aan werkte het niet goed geen internet. Ik denk dat je alleen ipv6 moet aanzetten als je op je connectbox al ipv6 hebt.

 

De Mbit 5 up en 1Mbit down is echt een fout bij ziggo. Ik had het ook. Het gaat pas werken als je up en down goed staat. Dit hebben ze voor mij vandaag aangepast. En nu staat er bij Cable 1070 Mbit down en 50Mbit up.

Dirk.

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Polls
Ga je voor een film of een serie?

Uitgelicht topic