1
Vraag
2
Reacties
surfacemurmur

Stamgast
  • 6Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

DigiD werkt niet via Ziggo

is it just me? I am unable to login to DigiD and stuck at the barcode scan screen.

 

Though it works fine with 4G. So it's definitely not an issue with them.

 

@Ziggo Can you please check this issue?

2 Oplossingen

Geaccepteerde oplossingen
Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 2600Posts
  • 312Oplossingen
  • 650Likes

Dankjewel @surfacemurmur

 

A possible solution is to change the modem to IPv4 settings. I just changed this for you. Can you check after 24 hours if the Digi D app is working again?

Bekijk in context

Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 2600Posts
  • 312Oplossingen
  • 650Likes

@surfacemurmur

 

Great! DigiD is sometimes not responding with a IPv6 connection. The change to IPv4 has solved this issue. You don't need to do anything else, its fixed now 🙂

 

Bekijk in context

13 Reacties 13
Steefb
Expert
Expert
  • 11752Posts
  • 2245Oplossingen
  • 4090Likes

Maybe removing cookies wil work. Or trying another browser.

 

But DigiD has lots of issues recently, because of a huge number of people trying to make a connection, also hackers target DigiD a lot.

Usually inlog wil work again if you try later.

 

surfacemurmur
topicstarter
Stamgast
  • 6Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Thanks for response. I am facing this issue when am connected to Ziggo wifi. If I try with 4G, I don't face any issue and also it connects without any delays or issues.

Lycke
Community Moderator
Community Moderator
  • 11749Posts
  • 924Oplossingen
  • 4200Likes

Hey @surfacemurmur. Welcome to our Community. 

Im not experiencing this problem myself. So we have to figure out whats wrong together. 

On what device are you having this problem? Do you have other devices at home to try/test if you're having the same issues with them? 

RoWi.
Expert
Expert
  • 12695Posts
  • 573Oplossingen
  • 3498Likes

Do you experience this when you use the app and barcode scanner to gain acces to another website. Or the Digid account itself on digid.nl

 

Just as Lycke i do not experience any problems when i want to login on a website that needs my Digid.

RoWi.
Expert
Expert
  • 12695Posts
  • 573Oplossingen
  • 3498Likes

@Lycke you have to activate a new device on which you use the Digid app.

 

Even in het Nederlands het zal om de Digid app gaan dan moet die voor een test op een ander apparaat opnieuw worden geactiveerd.  Hoewel een goed idee in mijn ogen omslachtig. We kunnen/mogen de app maar op 1 apparaat actief hebben.

surfacemurmur
topicstarter
Stamgast
  • 6Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

I checked once again on iPhone and it worked fine. It's weird for me also.

I am facing this issue on my Samsung S21 5G phone. And I am getting error on the bar code scanning screen. It's just times out and never completes.

 

Jiri
Community Moderator
Community Moderator
  • 1615Posts
  • 189Oplossingen
  • 472Likes

Great it worked on the iPhone @surfacemurmur
I have also a Samsung S21 5G, but don't experience these problems. It's really weird. 

Is internet working on the Samsung when you are connected with your wificonnection?
Did you reset the modem or forget the network on your device and reconnected again?
Does it work when you are connected to another wifinetwork?

surfacemurmur
topicstarter
Stamgast
  • 6Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Still the same issue after resetting router and re registering the device after forgetting the connection.

Not only this, the other apps also have different behavior with Ziggo wifi.

like PostNL shows some extra info (mijn post) when I am connected with 4G but with wifi, it loads slow and doesn't show those info

Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 2600Posts
  • 312Oplossingen
  • 650Likes

@surfacemurmur

 

Can you add your zipcode and housenumber to your profile? So i'll be able to check some modem settings. Meaby the IPv6 causes this problem.

surfacemurmur
topicstarter
Stamgast
  • 6Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Thanks for checking in. I Have updated my address in the profile.

Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 2600Posts
  • 312Oplossingen
  • 650Likes

Dankjewel @surfacemurmur

 

A possible solution is to change the modem to IPv4 settings. I just changed this for you. Can you check after 24 hours if the Digi D app is working again?

surfacemurmur
topicstarter
Stamgast
  • 6Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

@Jamyla It's working now. Thanks!

 

So, what was the problem? Do I need to make other changes from my side‽

Jamyla
Community Moderator
Community Moderator
  • 2600Posts
  • 312Oplossingen
  • 650Likes

@surfacemurmur

 

Great! DigiD is sometimes not responding with a IPv6 connection. The change to IPv4 has solved this issue. You don't need to do anything else, its fixed now 🙂

 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic