1
Vraag
2
Reacties
Jan Eveleens

Level 1
 • 17Posts
 • 1Oplossingen
 • 6Likes

De bureaucratie van Ziggo; waarom luistert Ziggo niet naar de klant ?

Vorige week vrijdagmorgen (13/11) werd bij graafwerkzaamheden (voor glasvezelnetwerk…….) in de straat onze Ziggo kabel kapot getrokken. Ik ging kijken toen ik merkte dat internet was weggevallen en zag een gat met een kabel die door midden was (uiteraard direct een foto gemaakt). De heren die aan het graven waren hadden dat ook al gemerkt en zeiden dat ze een melding hadden gemaakt voro reparatie. Inderdaad was het gat later op de dag weer dicht, maar internet en TV werkte niet/nauwelijks (af en toe was er een zwak TV signaal en het modem kon downstream wel connecten, maar upstream niet.). Het is onduidelijk wie de kabel nu ‘gerepareerd’ heeft.

Vervolgens Ziggo gebeld. Na een poosje in de wachtrij (lijkt standaard bij Ziggo) aardige mevrouw aan de telefoon en alles uitgelegd (ook het feit dat het modem niet kon connecten, wat zij ook kon zien vanuit de centrale) en afspraak gemaakt voor een monteur.

Eerst kon de monteur niet eerder dan donderdag, maar via de website dat gelukkig kunnen veranderen naar de maandag. De monteur kwam en die ging binnen de boel doormeten. Dit terwijl de zeer vermoedelijke oorzaak natuurliijk wel bekend was: de kabel was niet goed gerepareerd! Uiteraard kwam deze monteur tot de conclusie dat er ‘iets niet goed was met het signaal” (dat wisten we toch al ????) en dat hij een afspraak ging maken voor een ‘netwerk monteur” die dan de kabel ging meten (waarom kan deze eerste monteur dat zelf niet doen…….?) 

Afspraak gemaakt voor deze ‘specialist’. Dat kon echt niet eerder dan vanmorgen (inmiddels dus al een week zonder internet, met 2 mensen die voor het werk afhankelijk zijn van internet). De beste man was er vanmorgen en jahoor, hij ging meten en jahoor de conclusie is dat het signaal op de kabel niet goed was…….. (hallo Ziggo, luisteren we nog naar de klant?????? Dat was al bij de eerste melding ook al aangegeven !!!!!). Maar waar ik al bang voor was, deze beste man ging ook niets repareren. Hij gaat nu contact opnemen met de aannemer om te gaan graven……….En de tijd tikt verder en voorlopig nog geen internet……..

Om toch nog beetje te kunnen werken, gebruiken we nu 4G en uiteraard gaan we zwaar over onze bundel(s) heen deze maand!

Ik vind het echt diep,diep triest hoe slecht Ziggo naar de klant luistert en bureaucratische procedures blijft volgen terwijl het heel duidelijk is welke actie er direct genomen had moeten worden (graven en de kabel herstellen!)

Uiteraard ga ik de automatische incasso van Ziggo van deze maand laten terugstorten als compensatie voor het niet leveren van een service en de extra kosten van onze data bundels.

Heb heel weinig hoop maar wie weet wordt Ziggo nu wakker. De graafwerkzaamheden zijn voor een glasvezelnetwerk en dus concurrentie voor Ziggo. Eindelijk is er straks dus keus en Ziggo maakt de keus op deze manier wel makkelijk…………
 

(een soortgelijk berichtje ook maar op facebook gezet. Beetje druk kan geen kwaad)

Oplossing
42 Reacties 42
Jan Eveleens
Topicstarter
Level 1
 • 17Posts
 • 1Oplossingen
 • 6Likes

Hi @Paul Ziggo ,

 

ok bedankt voor de feedback. Ik zal het oude modem afvoeren.

 

Alles werkt nu volgens mij naar behoren. Heb geen storingen meer bemerkt.

 

Heb je nog iets nodig van mij nodig voor het aanvragen van de vergoeding ?

 

 

 

 

Bert

Level 21
T.E.A.M.
 • 77250Posts
 • 5248Oplossingen
 • 22914Likes

@Jan Eveleens De melding dat je probleem opgelost is, is het einde van de storing en dan kan Ziggo pas de juiste periode vaststellen van de storing, met de daarbij behorende compensatie.

Mariska
Community Developer
Community Developer
 • 5775Posts
 • 600Oplossingen
 • 3435Likes

Hi @Jan Eveleens

Fijn om te lezen dat alles weer naar behoren werkt Bij deze heb ik een vergoeding voor je aangemaakt over de periode van 13-11-2020 t/m 18-12-2020. Dit komt neer op een bedrag van € 74,34 en wordt verrekend met je komende factuur. Mocht je hier nog vragen over hebben, stel ze dan gerust!

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic