marcelp1
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Connectbox herstart regelmatig

Hallo Ziggo Community,

 

Mijn Connectbox herstart soms meerdere malen per dag. Soms gaat het een hele tijd goed. Er zit geen patroon in. Ik zie in het forum dat anderen ditzelfde probleem ervaren na de nieuwe 9.1.2103.102 software. Ook mijn modem heeft deze versie.

 

Over de herstartende Connectbox heb ik 3 keer contact gehad met de klantenservice.

De eerste stelde voor om de coax kabels te vernieuwen.

De tweede gaf aan dat de verbinding prima was, dus dat dat geen oplossing zou bieden. Hij stelde voor om de modem in bridge mode te zetten aangezien ik een eigen router erachter had hangen.

Daarna leek het een tijdje beter te gaan, maar helaas zijn de problemen terug. En met thuiswerken en videobellen is dat behoorlijk frustrerend. Vanmiddag was het raak en vanavond herstartte hij 3x achter elkaar.

De derde sprak ik vanavond en die stelde voor om de bridge mode er van af te halen. En ze vermoedde dat het aan mijn router lag. De signaalwaardes waren namelijk goed. Ja, dan zijn we weer terug bij af. Ik ben daar even niet in meegegaan. Dan kon ze niks voor me doen.

 

Nu lijkt het me onwaarschijnlijk dat de modem zich herstart, vanwege de router erachter.

Ik heb een Draytech Vigor 2925 router waar ik nooit problemen mee heb gehad. Ik heb alles al eens los gehaald en herstart.

Zeker nu ik in de community lees dat dit probleem zich meer voordoet, lijkt de suggestie van de klantenservice medewerkster geen hout te snijden.

 

Heeft iemand anders ervaringen en oplossingen hiervoor?

Ik las dat de zakelijke modem minder problemen geeft, zou dat een oplossing kunnen zijn?

1 Geaccepteerde oplossing

Geaccepteerde oplossingen
Erik P
Community Moderator
Community Moderator
  • 2390Reacties
  • 373Oplossingen
  • 384Likes

Bedankt voor je snelle reactie @marcelp1. Aangezien het signaal binnen de marges valt, zou een Ubee1318ZG modem zeker uitkomst kunnen bieden. Helemaal om je eerder aangaf VPN en een Draytech Vigor 2925 router te gebruiken.

Bij deze heb ik dat modem daarom kosteloos voor je aangevraagd. PostNL bezorgt deze zo snel mogelijk, we zijn benieuwd of dit het probleem daadwerkelijk oplost 🙂

Bekijk in context

Uitgelicht
18 Reacties 18
marcelp1
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Hierbij nog de signaalwaarden van de modem toegevoegd als bijlage.

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 4087Reacties
  • 220Oplossingen
  • 1368Likes

Ik zie geen directe (signaal)problemen.

 

Zou je een of meerdere foto’s willen plaatsen van AOP (hoofdaansluiting in meterkast of woonkamer) en kabels, plus splitter(s) en signaalversterker, voor zover van toepassing?

Zou je tevens de laatste paar dagen van de log (tabblad 'Netwerk historie') willen plaatsen?

marcelp1
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Hierbij een foto van de AOP en splitter. De linkerkabel gaat rechtstreeks naar de modem. Geen signaalversterker daartussen. 

 

Ook de netwerk historie bijgevoegd. Opvallend is dat we een weekje zijn weggeweest en dat er in die periode geen storing is geweest, terwijl het LAN netwerk wel actief is met een aantal iot apparaten aan.

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 4087Reacties
  • 220Oplossingen
  • 1368Likes

Er lijken wat upstream-problemen geweest te zijn. In de log zie ik T3 timeouts met een datum van 1-1-1970, dat geeft aan dat deze achtereenvolgens (16×) voorkwamen en voor opnieuw opstarten van het modem zorgden. Op 22-7 zie ik tevens kanaaluitval in de downstream (partial bonding).

 

Samengevat lijkt het modem zichzelf opnieuw op te starten door signaalproblemen.

 

De SQ601 is een verouderde splitter, ik adviseer om deze te vervangen door een POA-01-B met ander type aansluitkabel (IEC/F) voor het modem. Mogelijk lost dit de signaalproblemen op.

 

Een moderator (Ziggo-medewerker) komt binnen 2-3 dagen langs in dit topic en kan bovenstaand aansluitmateriaal toesturen.

Zou je jouw adresgegevens willen invullen op deze pagina? Deze gegevens zijn alleen voor moderators zichtbaar.

Steefb
Expert
Expert
  • 9622Reacties
  • 1756Oplossingen
  • 2932Likes

Op deze foto's is het aop niet te zien, met zo'n verouderde splitter alle kans dat deze ook verouderd is.

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 4087Reacties
  • 220Oplossingen
  • 1368Likes

@Steefb Het kan een DIO-01 of een TRAS-1000 zijn. Mocht een nieuwe splitter de problemen niet oplossen, dan is een monteursafspraak de volgende stap, wat mij betreft.

marcelp1
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Hier nog een foto van de splitter en de AOP, waarop je het beter kunt zien.

tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 4087Reacties
  • 220Oplossingen
  • 1368Likes

Het AOP is een DIO-01, dit type voldoet in veel gevallen nog wel. Voor gigabit moet deze wel vervangen worden.

Erik P
Community Moderator
Community Moderator
  • 2390Reacties
  • 373Oplossingen
  • 384Likes

Goedemiddag @marcelp1,

Welkom op Community!
Frustrerend dat het modem zo vaak herstart, dat is natuurlijk niet wenselijk. Goed dat je daarop een topic hebt gestart!

Ook fijn dat er al met je is meegedacht. Een gratis nieuwe splitter en aansluitkabel stuur ik graag naar je toe! PostNL bezorgt dit zo snel mogelijk.

Laat je weten hoe het daarna gaat? Dan ben ik ook benieuwd naar wat voor apparaten je op het modem hebt aangesloten, met name als dit Dell XPS apparatuur is 🙂

marcelp1
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Top, ik ben benieuwd of dat de oplossing is.

 

Op het modem is een Draytech Vigor 2925 router aangesloten. Ik werk op een Dell Latitude laptop en een Dell Inspiron Desktop en ze hebben geen killer wifi chipset. Ik zag in andere topics dat dat soms ook problemen opleverde, maar die wordt hier dus niet gebruikt.

Maud
Community Moderator
Community Moderator
  • 1036Reacties
  • 90Oplossingen
  • 127Likes

Aha! Dan wachten we de splitter en kabel even af. Hou ons op de hoogte 🙂 

marcelp1
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Bedankt! De splitter en kabel heb ik zondag geplaatst.

Vandaag weer een storing. Ik plak de log even hier. Wellicht dat het jullie wat meer inzicht geeft.

 

10/08/2021 17:02:59noticeLAN login Success;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 02:01:26criticalNo Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 02:00:46criticalReceived Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 01:56:46Let op!RCS Partial Service;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 01:56:46criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 01:56:42Let op!Lost MDD Timeout;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 01:56:38criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 01:56:38Let op!RCS Partial Service;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 01:56:38criticalSYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
10/08/2021 01:56:37Let op!RCS Partial Service;CM-MAC=18:35:d1:c1:bf:a3;CMTS-MAC=00:01:5c:96:2e:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 4087Reacties
  • 220Oplossingen
  • 1368Likes

Ik zie dat de signaalproblemen nog steeds aanwezig zijn. Zou je nogmaals de DS/US-gegevens willen plaatsen?

 

@Erik P Misschien zou jij een CMTS-meting naar het modem willen opstarten?

marcelp1
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Gebundelde downstream-kanalen

Kanaal Frequentie (Hz) Vermogen (dBmV) SNR (dB) Modulatie Kanaalnummer

16660000006.138256 qam9
26020000005.638256 qam1
36100000005.138256 qam2
46180000004.938256 qam3
56260000004.938256 qam4
6634000000538256 qam5
76420000005.138256 qam6
86500000005.538256 qam7
9658000000638256 qam8
106740000006.438256 qam10
11682000000638256 qam11
126900000005.438256 qam12
13698000000538256 qam13
14706000000538256 qam14
157140000005.138256 qam15
167220000005.438256 qam16
17762000000438256 qam21
187700000003.938256 qam22
197780000003.738256 qam23
207860000003.738256 qam24
217940000003.538256 qam25
228020000003.738256 qam26
238100000003.738256 qam27
248180000003.738256 qam28



Gebundelde downstream-kanalen

Kanaal Locked Status RxMER (dB) Fouten voor RS Fouten na RS

1Locked38.9130
2Locked38.970
3Locked38.9250
4Locked38.9190
5Locked38.9200
6Locked38.6190
7Locked38.9170
8Locked38.9130
9Locked38.9170
10Locked38.6140
11Locked38.9150
12Locked38.9300
13Locked38.6230
14Locked38.6180
15Locked38.9160
16Locked38.9150
17Locked38.9390
18Locked38.6360
19Locked38.6430
20Locked38.9320
21Locked38.6420
22Locked38.6490
23Locked38.9630
24Locked38.6380
tobiastheebe
Super Expert
Super Expert
  • 4087Reacties
  • 220Oplossingen
  • 1368Likes

Afgezien van een lichte ruis zie ik geen bijzonderheden. Naar verwachting komt morgen een moderator langs die dit verder kan oppakken c.q. een meting kan opstarten.

Meindert
Community Moderator
Community Moderator
  • 107Reacties
  • 8Oplossingen
  • 20Likes

Hallo @marcelp1 , jammer dat je toch nog deze problemen ervaart. Zijn deze problemen exact hetzelfde als met de vorige bekabeling, of merk je nu wel wat verschil ? 

marcelp1
topicstarter
Gedreven Ontdekker
  • 8Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Hi Meindert, ik merk geen verschil. Het was al zo dat op willekeurige momenten de verbinding wegviel en dat is nog steeds zo. Soms is er iets in de log (netwerk historie) van de modem te vinden, maar soms ook niets. Zojuist weer een storing en heb ik de modem betrapt op een reset, maar nu hij weer up is zie ik niks in de log terug. Ik heb het idee dat het veelal optreedt als ik via VPN met mijn werk ben verbonden. Ik lees elders dat Ziggo abonnees vaker problemen ervaren wanneer de Connectbox zwaar belast wordt door VPN. Kan dat hier aan de hand zijn? En zou een UBee1318ZG modem dan uitkomst brengen? Ik ben zakelijk klant.

Erik P
Community Moderator
Community Moderator
  • 2390Reacties
  • 373Oplossingen
  • 384Likes

Bedankt voor je snelle reactie @marcelp1. Aangezien het signaal binnen de marges valt, zou een Ubee1318ZG modem zeker uitkomst kunnen bieden. Helemaal om je eerder aangaf VPN en een Draytech Vigor 2925 router te gebruiken.

Bij deze heb ik dat modem daarom kosteloos voor je aangevraagd. PostNL bezorgt deze zo snel mogelijk, we zijn benieuwd of dit het probleem daadwerkelijk oplost 🙂

Bekijk in context

Uitgelicht topic