Ariee91
Ontdekker
  • 1Reacties
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Connectbox & Netgear

Beste mensen,

Er is laatst een connectbox geïnstalleerd als vervanging van de technicolor. Nu heb ik daar wat vragen over. 

Ik heb de hoogste prioriteit net als vele op veiligheid staan. Ik heb dus alle beveiligings opties in de modem aangevinkt en upnp uitgeschakeld. Bij de technicolor nooit problemen gehad met het verbinden in VPN wat nu niet meer lukt met de connectbox. Hier waren al een aantal topics over maar het echt een duidelijke oplossing niet kunnen vinden.  heeft dit nu te maken met de ipv6 of met een van deze beveiligings opties.

 

Ik heb momenteel een R7800 Nighthawk X4S van netgear staan waar eigenlijk al het internet verkeer van thuis op verbonden zit. Wifi op de connectbox staat dus uit. Nu lees ik veel over bridge modus waar iemand mij wellicht meer duidelijkheid over kan geven.

Wat is de beste optie in deze router: Routermodus - AP Modus (staat die nu in) - Bridge modus

de AP modus waar die nu instaat zorgt er voor dat veel opties worden uitgeschakeld in de router en dient eigenlijk als ik het goed begrijp alleen maar als een internet extender wat zonde is van alle opties in deze router.

Kan iemand mij uitleggen of de andere opties beter en of veiliger zijn mbt de router en connectbox en waarom? 

 

 

 

Uitgelicht
2 Reacties 2
anoniemforum
Super Expert
Super Expert
  • 5861Reacties
  • 396Oplossingen
  • 1036Likes

bij bridge mode woord de wifi en lan 2 tot 4 uitgeschakeld en werkt het modem enkel als een modem en moet je een eigen router gebruiken voor je netwerk

ik raar je aan om de connectbox in bridge mode te (laten) zetten en je eigen router in router mode

zet even je postcode en huisnummer in je profielinstellingen

dat kun je doen door op je profielfoto te klikken daarna profielinstellingen

Paul
Community Moderator
Community Moderator
  • 7913Reacties
  • 656Oplossingen
  • 1678Likes

Goedemorgen @Ariee91 en welkom op de Community,

Fijn dat je dit forum gevonden hebt voor het stellen van je vraag! Zo te zien heb je een Connectbox modem ontvangen met een IPV6 Full Dualstack profiel. Je hebt dan zowel een IPV4 als IPV6 adres.
Je kan dus gebruik maken van geavanceerde routerinstellingen in het Connectbox modem. Ik begrijp alleen dat jij graag liefst de instellingen van je eigen Nighthawk router kunt gebruiken.

Als je wilt kan ik het modem op afstand van routermodus naar bridged modus zetten zodat jouw eigen router alle routerfunctionaliteiten voor zijn rekening neemt. Laat maar weten als je wilt dat ik 
het modem in bridged modus zet, dan regel ik het voor je. 

Uitgelicht topic