1
Vraag
2
Reacties
elsinga

Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Cable Modem Reboot - due to power reset en veel T3 Ranging problemen

 

 

Afgelopen maandag-op-dinsdag nacht had Ziggo werkzaamheden aangekondigd en sinds die tijd heb ik een regelmatig herstartend modem (een standaard witte Connectbox). Het lijkt er op dat alle downstream kanalen nu rond de 600MHz zitten, in plaats van veel lager. Niks mis mee op zich, maar een herstartend modem is minder. Voor de werkzaamheden heeft het modem een paar jaar prima gedraaid, zonder herstarts (buiten hier en daar een keer werkzaamheden, maar dat is logisch).

Wat is er al (in overleg met 1200 en de chat van Ziggo gedaan en heeft niets geholpen:

  • modem terug naar fabrieksinstellingen (en daarna weer in bridge gezet)
  • modem in een andere aansluiting van de UPS gedaan (de overige op de UPS aangesloten apparatuur, zoals mijn Ubiquiti USG, zijn gewoon blijven draaien)
  • foto's gestuurd van het AOP met splitter, daarop kwam het verzoek om modem direct op het AOP aan te sluiten. Tot nu toe wel T3 errors maar nog geen power reset reboot. Maar die zal vast nog komen, meestal heb ik er elke dag nu een of twee en we zijn pas een paar uur verder.

Nu draait het modem dus direct op het AOP, om de splitter uit te sluiten. Gezien de logs van power reset verwacht ik daar weinig van… De T3 Ranging fouten zouden nog van net teveel demping kunnen komen, want downstream veel hogere frequentie en dus meer demping eventueel.

Ik hoop dat we hier wat kaas van kunnen maken. Het is heel vervelend als je internetverbinding midden in een meeting (ik werk vanuit een vitaal beroep thuis) wegvalt...

Eerst wat foto's van het AOP en splitter (waarbij het modem nu direct op het AOP zit aangesloten, splitter is dus nu feitelijk niet in gebruik):

Ik zal hieronder even screenshots plaatsen van de waarden en dergelijke.

 

Hier zijn de restart door de power reset en de T3 fouten te zien.

 

De downstream waarden zijn met 37dB net wat lager dan de normale 40dB, de upstream is met 45dBmV vrij normaal.

 

Algemene configuratie

Netwerk toegang Toegang tot internet
Maximaal aantal apparaten 3
Standaard beveiliging Ingeschakeld
DOCSIS-Modus DOCSIS 3.0
Config bestand internet500_40_wifion_v4-sip.bin

 

Primaire Downstream Service Flow

SFID 21536943
Maximale snelheid 64200000 bps
Maximum Traffic Burst 96000 bytes
Minimale snelheid 0 bps
SFID 21536942
Maximale snelheid 10700000 bps
Maximum Traffic Burst 16320 bytes
Minimale snelheid 0 bps
SFID 21536941
Maximale snelheid 128000 bps
Maximum Traffic Burst 3044 bytes
Minimale snelheid 12000 bps
SFID 21536940
Maximale snelheid 535000000 bps
Maximum Traffic Burst 42600 bytes
Minimale snelheid 0 bps

 

Primaire Upstream Service Flow

SFID 21528753
Maximale snelheid 2140000 bps
Maximum Traffic Burst 16320 bytes
Minimale snelheid 0 bps
Maximum Concatenated Burst 16320 bytes
Roostertype Best effort
SFID 21528752
Maximale snelheid 128000 bps
Maximum Traffic Burst 3044 bytes
Minimale snelheid 12000 bps
Maximum Concatenated Burst 1522 bytes
Roostertype Best effort
SFID 21528747
Maximale snelheid 42800000 bps
Maximum Traffic Burst 42600 bytes
Minimale snelheid 0 bps
Maximum Concatenated Burst 42600 bytes
Roostertype Best effort
Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Okay, sinds kort een UBEE zonder wifi, via mods hier op de community. Nog steeds zo nu en dan een T3 in de logs te zien, maar over het algemeen stabieler. Draadje hier kan dus dicht.

Bekijk in context

177 Reacties 177
elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Ook nog even zicht op de pre- en post-RS errors:

 

Tom.

Level 18
  • 5481Posts
  • 205Oplossingen
  • 1226Likes

Ja aop is erg verouderd.

Ik raad je aan om morgen de klantenservice te bellen voor een monteurs afspraak te maken.

De monteur zal kosteloos je aop vervangen

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

De webchat heeft de foto van het AOP ook al gehad en die kwam daar nog niet mee. Maar ik ga zeker even contact opnemen.  AOP is overigens uit 2011, toen is dit huis gebouwd. Ik woon hier nu bijna 4 jaar.

Maar ik heb nog even niet de link met de reboot due to power reset foutmelding in de log. Dat klinkt meer als een bijna kapotte voedingsadapter.

Tom.

Level 18
  • 5481Posts
  • 205Oplossingen
  • 1226Likes

Tja niet iedereen bij de chat en klantenservice zijn even kundig om het voorzichtig te zeggen

Er zitten veel klanten op dit forum met heel veel kennis.

Net als alle Ziggo moderators.

De reboot zou mogelijk 'n voedingsprobleem kunnen zijn.

Je hebt best wel wat ruis op je downstream kanalen (rs errors) wat zich ook weer kan uiten in t3 errors.

 

Heb je toevallig iets via port forwarding ingesteld? 

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Modem staat in bridge, met een compleet Ubiquiti netwerk er achter. Inderdaad wat poorten geforward (80 en 443 bijvoorbeeld).

Had het liefste een echt modem gehad, zonder Puma6 chipset. Maar ja, die krijg je niet zomaar op een particuliere aansluiting.

En vanwege de kundigheid van 1200 en webchat hier maar even komen kijken. 

Tom.

Level 18
  • 5481Posts
  • 205Oplossingen
  • 1226Likes

Zou je dit topic eens door kunnen lezen die ook n reboot due power reset had. Misschien kom je iets tegen wat misschien in jou situatie ook het geval is qua port forwarding en dergelijke:

https://community.ziggo.nl/internetverbinding-102/connect-box-reboot-automatisch-internet-valt-weg-5...

 

 

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Dat topic had ik al gelezen.  Daar gaat het waarschijnlijk over P2P verbindingen. Ik heb geen P2P dingen draaien (lang leve nieuwsgroepen!). P2P is een UDP buffer probleem met de Connectbox. Ook daarom graag een modem zonder Puma chipset, al is er in de laatste firmware updates wel wat aan dat gedrag verbeterd. 

Verder werk ik al sinds begin van corona (inmiddels een half jaar) vrijwel 100% thuis en dan de hele dag de remote werkplek aan. Daarmee nog geen problemen gehad, tot na de werkzaamheden van afgelopen maandag. Idem met de verbinding voltrekken vanaf een newsserver, ook daar voor de werkzaamheden geen problemen mee gehad.

Ik kan me niet echt voorstellen dat alleen het verhuizen van de downstream naar hoger in het spectrum daar wat in verandert, hoogstens iets meer demping op de diverse coaxkabels. Ben dat als zendamateur wel gewend, op 430MHz is de demping veel minder dan op 2400MHz (2.4GHz, waar ook wifi zit). Dat scheelt behoorlijk. Maar het verschil in demping van een goede kabel (hier intern allemaal Hischman Koka spul, in de meterkast allemaal het meegeleverde Ziggo spul) tussen 300 en 600 MHz zal maar een 3dB zijn. Gezien de downstream waarden is dat ook te zien. Overigens had ik tijdens de internet storingen geen van mijn zenders aan en zit er op de downstream frequenties ook niets sterks in de omgeving (4G zit hoger in frequentie, P2000 en C2000 veel lager, rond de 600MHz zitten eigenlijk alleem low-power draadloze microfoons).

Tom.

Level 18
  • 5481Posts
  • 205Oplossingen
  • 1226Likes

Oké duidelijk!

Heb je toevallig de mogelijkheid om tijdelijk portforwarding uit te schakelen?

Puur om te kijken of het dan ook gebeurd.

 

Wat het probleem ook zal zijn je aop vervangen is echt 'n grote aanrader.

Daar zou ook n hoop ruis momenteel vandaan kunnen komen.

 

Misschien dat @Be rt @Henno @Ronihd @ArChie.DVB nog 'n mogelijke oorzaak van dit probleem weten.

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Portforwarding is puur HTTP/HTTPs en dat gebeurt in mijn eigen router, modem staat in bridge. Dus dat modem merkt daar niets van. Het modem doet alleen wat bits en bytes heen en weer gooien, geen verschil met downstream browserverkeer van mij of voor een website die bij mij draait.

Dat oude AOP, daar gaan we nog even over bellen. Daar kan best wat meer demping op 600MHz in zitten dan op 240MHz.

Tom.

Level 18
  • 5481Posts
  • 205Oplossingen
  • 1226Likes

Och verrek je hebt gelijk in bridge zou dat geen invloed mogen hebben

Wat betreft n modem zonder puma chip (Ubee) word niet zo snel gegeven aan particulieren.

Er worden daar wel uitzonderingen in gemaakt maar dan moet wel eerst alles uitgesloten worden voor dat dat een mogelijke optie is.

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Yep, bij de Ubee UBC1318ZG staat tegenwoordig niet meer dat het voor particulier is, zoals in het begin van dat modem. Maar ook dat modem is eigenlijk een router en moet dus in bridge.

Ik kan prima met de huidige CB leven, nu ze de meeste UDP bufferproblemen er met firmware updates uit hebben gekregen (eigenlijk er omheen gewerkt, probleem zit in de Puma6 chipset en die verander je niet met een FW update). In het begin veel wegvallende Whatsapp web verbindingen gehad daardoor, de web versie checkt met UDP of de telefoon nog online is. Maar daar nu eigenlijk geen last meer van.

En ik draai gelukkig geen VPN die met UDP werkt. Dat schijnt nog wel wat last te hebben van de Puma6. 

Maar inmiddels sinds het middaguur geen power reset meer. Morgen nog even afwachten, als het nu niet meer optreed zou het de splitter kunnen zijn (alhoewel die tot 1245MHz gaat en zo hoog zitten de downstreams nog lang niet, dat is pas bij DOCSIS 3.1). De demping van de splitter mis ik nu wel, maar de waardes zijn nog gelijk, dus er hoeft gewoon wat minder vermogen gestuurd te worden vanuit de centrale om weer op 37dB SNR te komen. Ik laat me graag verrassen, maar ik verwacht niet dat het de splitter is.

Tom.

Level 18
  • 5481Posts
  • 205Oplossingen
  • 1226Likes

Wie weet ben je al van alle problemen af met een nieuw aop?

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Laten we het hopen, al snap ik dan de power reset nog niet. T3 Ranging en meer RS errors door de hogere downstream frequentie kan ik me nog wel wat bij voorstellen.

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

En zojuist ook met het modem direct op het AOP een restart.Splitter is dus uitgesloten, zoals ik al dacht.

En voor zover ik weet nu ook geen UDP zaken, geen newsgroup downloads en zo. Alleen een ZiggoGo verbinding (want televisie deed het door uitschakelen van de splitter niet) en wellicht nog iets van Youtube bij zoonlief. Zeker geen zwaar belastte verbinding...

Tom.

Level 18
  • 5481Posts
  • 205Oplossingen
  • 1226Likes

Krijg je ook dropped forward packets in je netwerk historie?

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Nee, dit is alles (en die MDD error is van het er tussenuit halen van de splitter). En de log breekt net af, dus je ziet de power reset van vanochtend vroeg dus nog maar half. Wel veel RS errors, de Pre-RS had ik ook eerder al, maar de post-RS had ik voor de werkzaamheden eigenlijk niet. Nu in een 40 minuten al redelijk veel.

 

Tijd Prioriteit Omschrijving
12-09-2020 21:51:31 notice GUI Login Status - Login Sucess from LAN interface; client ip=[24.132.182.47];CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 21:20:01 notice REGISTRATION COMPLETE - Waiting for Operational status;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 21:19:58 notice TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 21:19:55 warning MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
01-01-1970 00:01:19 notice Cable Modem Reboot - due to power reset;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:00:00:00:00:00;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 19:47:36 notice GUI Login Status - Login Sucess from LAN interface; client ip=[24.132.182.47];CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 18:44:37 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 18:44:19 notice GUI Login Status - Login Sucess from LAN interface; client ip=[24.132.182.47];CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 13:25:16 notice GUI Login Status - Login Fail from LAN interface; client ip=[24.132.182.47];CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 13:12:05 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 12:59:47 notice MDD Recovery following MDD Loss;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 12:59:42 warning Lost MDD Timeout;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 12:37:38 notice GUI Login Status - Login Sucess from LAN interface; client ip=[24.132.182.47];CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 10:42:09 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 09:17:54 notice GUI Login Status - Login Sucess from LAN interface; client ip=[24.132.182.47];CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 08:34:13 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 06:14:25 notice REGISTRATION COMPLETE - Waiting for Operational status;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 06:14:25 critical No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 06:14:22 notice TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
12-09-2020 06:14:19 warning

MIMO Event MIMO: Stored MIMO=-1 post cfg file MIMO=-1;CM-MAC=54:67:51:d6:4c:a7;CMTS-MAC=00:17:10:91:d0:12;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

Tom.

Level 18
  • 5481Posts
  • 205Oplossingen
  • 1226Likes

Dus het modem start ook opnieuw op wanneer het netwerk niet gebruikt word?

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Klopt, ook zonder belasting. En bij volle belasting (een speedtest, ongeacht de Ziggo eigen of die van DSL-reports die ik veel beter vind) geen (extra) problemen:

Snelheid is nu aan de lage kant, overdag haal ik strak 500Mbit down. Bufferbloat is nu ook hoger dan overdag, maar is ook niet heel raar.

Zeker vanochtend om 06:15, toen lagen zoonlief en ik beiden nog in bed. Toen liepen er dus geen newsgroup downloads (die start ik in de ochtend meestal), hing zoonlief niet aan Youtube, werd er geen backup richting de cloud gedraaid (die draait als sync naar Stack, dus alleen als er wat verandert en dat gebeurt niet als we slapen) en zo. Het enige wat er standaard draait is SmokePing en wat low-traffic websites, maar ook dat draait al jaren en zonder problemen.

Enige verschil met de tijd zonder problemen zijn de werkzaamheden, waarbij de downstream van rond de 200MHz naar rond de 600/700MHz is verhuisd. En daar kan ik qua extra ruis wel wat bij voorstellen, maar niet qua spanningsdip. Het enige wat de CB extra moet doen is ergens anders ontvangen, het zenden (upstream) zit op dezelfde frequenties als anders en zou niet meer vermogen hoeven vragen…

Oh, voor een eventueel meelezende moderator: headend (en woonadres) Heerenveen, dus ex-UPC. Postcode/huisnummer in profiel.

elsinga
Topicstarter
Level 6
  • 104Posts
  • 1Oplossingen
  • 49Likes

Als de monteur nu naast het andere AOP gewoon ook een nieuwe CB meebrengt (of die Ubee DOCSIS 3.1 non-wifi  ) dan denk ik dat we het probleem wel opgelost hebben (want ook nieuwe adapter). 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic