1
Vraag
2
Reacties
Youri074

Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Bekabeld internet valt al maanden 50+ keer per dag weg, vooral 's avonds veel/vaak geen internet.

Hallo,

 

Wij hebben een 100mbit abonnement bij Ziggo.
TV kijken doen we niet (we hebben niet eens een TV, we vinden TV kijken letterlijk zonde van onze tijd).
WiFi gebruiken we voor de telefoons, laptops en tablet.
We gebruiken echter voornamelijk de vaste desktop PC's. Deze zijn bekabeld !

LET OP:
We hebben GEEN splitter tussen de muur en de router zitten. De kabel gaat rechtstreeks vanuit de muur naar de modem.

Ook hebben we geen switch, andere router, of iets anders geks eraan hangen. We hebben ook geen vaag thuisnetwerk, IPTV (want we kijken geen TV 😎) ding of SmartTV.

We zijn al maanden bezig (veelal gebeld, al tweemaal een monteur over de vloer gehad en de volgende afspraak staat voor aankomende donderdagavond) om onze verbinding goed te krijgen. Het drijft ons tot wanhoop, want we werken vanuit huis en één van de werkgevers dreigt nu met ontslag .. En Ziggo doet, vinden wij, te kortzichtig hun werk. Alle medewerkers die we tot nu toe aan de telefoon hebben gehad, weten te melden dat ze kunnen zien dat het signaal en dus de internetverbinding 'niet optimaal is buiten onze woning zelf'. Echter er iets aan doen is schijnbaar onmogelijk.

De verbinding valt meestal zo'n 50-100 keer per dag een flink aantal seconden weg, soms minuten, om vervolgens 'terug te keren alsof er niets aan de hands is'. 

Er staan hier twee desktop PC's. Eentje met W10 Pro, de ander met W11 Pro.
Verder staat er een laptop in de slaapkamer (we hebben een appartement van 40m², dus heel ver weg staat het allemaal niet), een Android tablet die elke ruimte wel aandoet, twee Android telefoons en een Macbook Pro.

Met WiFi hebben we eigenlijk geen problemen. Als de verbinding wegvalt, dan valt de WiFi ook weg, het zij zo.
De vaste, bekabelde verbinding valt gewoonweg uit.

De eerste keer dat er een monteur kwam, ergens midden september, is het AOP vervangen en de kabel vanuit de muur naar de modem. Deze zijn door de monteur door en door getest. Dit loste het probleem op voor de duur van, jawel, 12 minuten. De monteur was 12 minuten weg en toen begon het gezeur van vooraf aan. De tweede monteur kwam een week later. Deze bleek de sleutel van het appartementencomplex te hebben zodat hij bij het ZiggoPunt kon dat het signaal split naar alle appartementen hier. Er zijn zo'n 22 Ziggo-aansluitingen in dit complex, waarvan er 21 klagen over de snelheid en het wegvallen ervan. De andere is vrijwel nooit thuis, dus ik heb geen idee of hij er ook last van heeft. Dat op één na iedereen klaagt over exact hetzelfde probleem, bewijst wel dat het probleem zich bij Ziggo dan wel bij kabels in de grond (of kelderbox van het complex) bevindt.

De volgende afspraak met de monteur is aankomende donderdagavond.
Ik open dit draadje hier, omdat ik wat acties heb ondernomen om zelf maar eens te zien wat er mis gaat.
Veelal is mij abacadabra, maar in de bijlage vind je een rits aan gebeurtenissen die bij ons [Netwerk Historie] horen. Zo te zien, met veelal het woord 'critical' erin, lijkt het mij misse boel.

Wellicht hebben de gebruikers hier tips om voor te stellen aan de monteur donderdag aanstaande ?

Inmiddels hebben 17 van de 22 Ziggo-klanten aangegeven dat ze erover denken om over te stappen naar de concurrent. Zover zijn wij inmiddels ook. Niet omdat we dat perse willen, maar omdat we graag onze baan willen houden...

Een andere reden om te switchen naar de concurrent, is omdat één van ons beiden ook in de muziek zit en dit geregeld streamt naar het grote scherm (live tutorials). Dat gebeurt momenteel niet, omdat de verbinding gewoonlijk 80 keer per dag wegvalt. Dit laatste heet inkomstenderving 😪


Alvast dank.

MvG Youri
// Hengelo (Ov)

PS: Dit appartementencomplex stamt uit 1990, zo ook alle bekabeling. Niet al te oud dus..

Oplossing

Geaccepteerde oplossingen
Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Nee dat niet.

MAAR ... de monteur is geweest en die heeft gelijk het probleem gevonden en opgelost.
Klaarblijkelijk zat de hoofdaansluiting in de meterkast in plaats van de woonkamer.
In de woonkamer, waar volgens de bouwtekeningen van de woningbouwvereniging (die elke huurder van hen vrij kan opvragen) de hoofdaansluiting zit, was het probleem zeer aanwezig.

Het ging als volgt:
De monteur vroeg waar de hoofdaansluiting zat. Automatisch, omdat ik niet anders weet (mede vanwege de bouwtekening), zei ik 'in de woonkamer'.
De monteur vroeg gelijk of ie in de meterkast mocht kijken. Ik met mijn verbazing de meterkast geopend, waar de monteur in één tiende van een seconde het probleem al had geconstateerd. Hij vertelde dat de hoofdaansluiting in de meterkast zit en dat deze, weliswaar professioneel, doorgelust is naar de woonkamer.
De kabel was zichtbaar beschadigd. De monteur heeft de kabel doorgeknipt (de welbekende groene) en een nieuw modem met kabel ook daadwerkelijk in orde gemaakt in de meterkast.

Een prima oplossing, ik was en ben onder de indruk van zijn zeer scherpe en professionele kennis.

Voor de duidelijkheid, het complex waarin ik woon is 32 jaar jong, dus geen 60-100 jaar oud. Erg verwarrend dat de aansluiting is doorgelust en >> dat dit nergens staat vermeld <<. Daar kan Ziggo natuurlijk niets aan doen, de woningbouwvereniging echter wel (zij hebben dit pand immers laten bouwen in 1990).

 

Anyway, wat ik Ziggo hierin kwalijk neem, enigszins, is dat de twee monteurs die kort na elkaar in september zijn geweest, niet eens gespróken hebben over een aansluiting in de meterkast. De eerste monteur heeft het AOP vervangen en de kabel tussen deze en het modem, de tweede is niet eens in de woning geweest, want de klantenservice kon toen al zien dat het signaal elders >ook< verstoord werd. Dus de tweede monteur heeft onderin het appartementencomplex wat herstelwerkzaamheden aan het Ziggo-contactpunt gedaan. Dat loste het enigszins op, echter niet voor lang.

 

Al met al lijkt de verbinding nu heel erg stabiel. Met dit kleine appartement (nog geen 40m²) hangt het modem nu in het midden, de meterkast zit tussen de slaapkamer en de woonkamer in.

 

Het probleem lijkt mij in dezen opgelost, al hou ik nog wel een slag om de arm.
Echter bij het zien van de aangetaste kabel van de hoofdaansluiting in de meterkast voordat de monteur het allemaal verving, kan ik wel stellen dat het probleem daar zat.


Allen dank voor het meedenken, mocht het probleem er toch nog zijn, dan open ik dit topic wel weer.

Fijn weekend allen.

Bovenstaande uitleg puur voor naslagwerk mochten er mensen in dezelfde situatie zitten, opdat ze hiermee hun probleem hopelijk sneller kunnen oplossen..

Bekijk in context

20 Reacties 20
tobiastheebe

Level 20
T.E.A.M.
 • 33342Posts
 • 2398Oplossingen
 • 16875Likes

De historie vertoont vrij snel opeenvolgende T3 timeouts.

 

Kun je een foto van het AOP en tevens de downstream/upstream-gegevens plaatsen (zelfde rij tabbladen als historie)?

Cool1946

Level 12
 • 678Posts
 • 17Oplossingen
 • 320Likes

@Youri074 

TV kijken doen we niet (we hebben niet eens een TV, we vinden TV kijken letterlijk zonde van onze tijd).

--------

Wat een schitterende mededeling vind ik dit.😀

Zelf heb ik wel een tv en ik kijk uiterst selectief ernaar, tot nu toe niet wetende dat er klanten van Ziggo zijn die geen tv hebben. 

Jou wens ik toe  dat de monteur de oorzaak van je verstoringen achterhaalt zodat deze snel tot het verleden gaan behoren.

2022 - 1990 = 32 jaar en in die periode is er veel, zo niet alles wel verandert. Reden om daar ook zeker aandacht aan te schenken. 

Succes. 

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

 

@Cool1946 Thanks. Ik kijk al zo'n 18 jaar geen TV, mijn vriendin nu een jaar of 2 niet meer. Uitzending gemist biedt genoeg mogelijkheden. We hebben dan beiden apart van elkaar meerdere beeldschermen bij onze dekstop PC's.

@tobiastheebe Check de bijlagen. Tussen de AOP en de poot van de tafel zit zo'n 6cm ruimte, doch lijkt het op de foto alsof de kabel door de tafelpoot in een knel gedrukt wordt. Dat is dus niet het geval.
tobiastheebe

Level 20
T.E.A.M.
 • 33342Posts
 • 2398Oplossingen
 • 16875Likes

In de downstream is ruis aanwezig. De unerrored codewords ('Pre RS Errors') wijken per kanaal teveel af en de correctable errors ('Post RS Errors') lopen vrij snel op. Vermoedelijk is dit de oorzaak van de frequente T3 timeouts. In de upstream is daarnaast een vrij grote spreiding in vermogen zichtbaar.

 

Is er geen AOP in de meterkast aanwezig?

Tjeerd85

Level 13
 • 833Posts
 • 76Oplossingen
 • 480Likes

Dat hadden de monteurs toch ook wel mogen vinden of niet? 

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Nee, het komt hier de woonkamer binnen.
Precies op een punt waar we het eigenlijk niet willen hebben, maar goed, het is niet anders.
We hadden het zelf ook liever in de meterkast gehad, zeker omdat deze in januari 2022 de hele meterkast vervangen en vernieuwd is (met 3 extra groepen erbij, Joost mag weten waarom).

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Dat zou je denken, maar de meest makkelijke 'oplossing' is gewoon de boel vervangen, een hoop technische taal uitslaan en dan wegwezen. Het is niet dat wij een leek zijn op het gebied van technische taal, maar netwerken en dergelijke valt buiten onze kennis 🙂

tobiastheebe

Level 20
T.E.A.M.
 • 33342Posts
 • 2398Oplossingen
 • 16875Likes

Een moderator (Ziggo-medewerker) kan dit het beste verder onderzoeken, zij kunnen eventueel ook een meerdaagse meting naar het modem opstarten. Ik heb zojuist de moderators ingelicht.

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Als dat zou kunnen, dat zou mooi zijn. Dank.
//
Het kan niet toevallig zijn dat een Ziggo Hotspot (die naar ik mij heb laten vertellen constant aanstaat zodat iedere Ziggo abonnee overal in NL internet heeft via een hotspot) roet in het eten gooit en er iemand hier in het complex daar vrolijk mee zit te klooien dan wel gebruikt voor zijn bitcoinminingfarm (daar hebben we er namelijk ook eentje van in dit complex, al geeft hij aan Solcon Glasvezel te hebben).

tobiastheebe

Level 20
T.E.A.M.
 • 33342Posts
 • 2398Oplossingen
 • 16875Likes

Het gaat hier om een signaalprobleem in de communicatie tussen modem en CMTS. WifiSpots staat hier volledig los van. Verder zijn de service flows, welke de maximaal haalbare snelheden bepalen, op ieder modem zo ingericht dat WifiSpots over een beperkte bandbreedte beschikt, namelijk 7% van de snelheden van het betreffende abonnement.

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Ah oké, dan hoef ik niet boos aan te bellen bij deze meneer 🙂 🙂 Scheelt ook weer tijd.

Bert

Level 21
T.E.A.M.
 • 77368Posts
 • 5253Oplossingen
 • 22966Likes

@Youri074 Het netwerk wordt overal in de gaten gehouden en als er iemand een wijk overhoop gooit, dan gaat Ziggo al kijken bij diegene wat er aan de hand is en als diegene geen toestemming geeft om binnen te kijken, dan kan die afgesloten worden.

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Dat begrijp ik, maar als ik een KPN meneer voor de deur zou hebben staan die claimt dat ik hun netwerk overhoop gooi terwijl ik geen KPN heb, dan laat ik ze ook niet binnen.

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Ter info, ik heb de kabel eens uit het AOP getrokken en na 10 seconden er weer in gedaan.
Nu lijkt het probleem er niet meer te zijn en wordt de volledige 100/20 mbit gehaald (i.p.v. soms 12mbit, soms 80mbit, soms 40mbit). Ik zal het zelf de komende dagen ook in de gaten houden bij de Netwerk Historie.

Voor hetzelfde geldt is de aansluiting (die in september dus is vernieuwd) niet goed of is de welbekende groene kabel kaduuk.

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Zie mijn reactie van maandag jl.

 

Nou, dat hielp voor welgeteld 1 avond. Sinds gisteren weer volop problemen.
En vanochtend ook weer. Ben erg benieuwd wat die dagenlange scan oplevert dan wel heeft opgeleverd.

Lycke
Community Moderator
Community Moderator
 • 14235Posts
 • 1184Oplossingen
 • 6228Likes

Hey @Youri074

Ik ben er even diep ingedoken met een collega. We zien inderdaad wel wat afwijkingen in je signaal in het verleden, maar de afgelopen 24 uur lijkt er niets meer aan de hand. 

Nu zie ik ook dat er voor vandaag een (specialist)monteur ingepland staat. Top! Maar ik ga hier wel gelijk mijn verwachting uitspreken. Ik vermoed dat deze monteur niets gaat kunnen vinden/doen, omdat het euvel dus al wel opgelost lijkt. De monteur die ingepland is, is wel sowieso gratis en goed om even als laatste check in te zetten in deze, dus de afspraak kan gewoon blijven staan. 

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Hallo Lycke,

Dank voor je bericht.
Dat er de afgelopen 24 uur geen problemen/storing lijken te zijn kan kloppen, daar we sinds gistermiddag weg zijn geweest en net pas weer terug zijn. Er stond dus niets aan. Vandaar. Wel jammer (kunnen jullie niets aan doen hoor) dat er een check is geweest juist op het moment dat we er niet waren.

tobiastheebe

Level 20
T.E.A.M.
 • 33342Posts
 • 2398Oplossingen
 • 16875Likes

Had je ook het modem stroomloos gemaakt? Of je nu wel of niet van het modem gebruikmaakt, maakt namelijk niets uit voor het signaalprobleem (de frequente T3 timeouts).

Youri074
Topicstarter
Level 3
 • 11Posts
 • 1Oplossingen
 • 3Likes

Nee dat niet.

MAAR ... de monteur is geweest en die heeft gelijk het probleem gevonden en opgelost.
Klaarblijkelijk zat de hoofdaansluiting in de meterkast in plaats van de woonkamer.
In de woonkamer, waar volgens de bouwtekeningen van de woningbouwvereniging (die elke huurder van hen vrij kan opvragen) de hoofdaansluiting zit, was het probleem zeer aanwezig.

Het ging als volgt:
De monteur vroeg waar de hoofdaansluiting zat. Automatisch, omdat ik niet anders weet (mede vanwege de bouwtekening), zei ik 'in de woonkamer'.
De monteur vroeg gelijk of ie in de meterkast mocht kijken. Ik met mijn verbazing de meterkast geopend, waar de monteur in één tiende van een seconde het probleem al had geconstateerd. Hij vertelde dat de hoofdaansluiting in de meterkast zit en dat deze, weliswaar professioneel, doorgelust is naar de woonkamer.
De kabel was zichtbaar beschadigd. De monteur heeft de kabel doorgeknipt (de welbekende groene) en een nieuw modem met kabel ook daadwerkelijk in orde gemaakt in de meterkast.

Een prima oplossing, ik was en ben onder de indruk van zijn zeer scherpe en professionele kennis.

Voor de duidelijkheid, het complex waarin ik woon is 32 jaar jong, dus geen 60-100 jaar oud. Erg verwarrend dat de aansluiting is doorgelust en >> dat dit nergens staat vermeld <<. Daar kan Ziggo natuurlijk niets aan doen, de woningbouwvereniging echter wel (zij hebben dit pand immers laten bouwen in 1990).

 

Anyway, wat ik Ziggo hierin kwalijk neem, enigszins, is dat de twee monteurs die kort na elkaar in september zijn geweest, niet eens gespróken hebben over een aansluiting in de meterkast. De eerste monteur heeft het AOP vervangen en de kabel tussen deze en het modem, de tweede is niet eens in de woning geweest, want de klantenservice kon toen al zien dat het signaal elders >ook< verstoord werd. Dus de tweede monteur heeft onderin het appartementencomplex wat herstelwerkzaamheden aan het Ziggo-contactpunt gedaan. Dat loste het enigszins op, echter niet voor lang.

 

Al met al lijkt de verbinding nu heel erg stabiel. Met dit kleine appartement (nog geen 40m²) hangt het modem nu in het midden, de meterkast zit tussen de slaapkamer en de woonkamer in.

 

Het probleem lijkt mij in dezen opgelost, al hou ik nog wel een slag om de arm.
Echter bij het zien van de aangetaste kabel van de hoofdaansluiting in de meterkast voordat de monteur het allemaal verving, kan ik wel stellen dat het probleem daar zat.


Allen dank voor het meedenken, mocht het probleem er toch nog zijn, dan open ik dit topic wel weer.

Fijn weekend allen.

Bovenstaande uitleg puur voor naslagwerk mochten er mensen in dezelfde situatie zitten, opdat ze hiermee hun probleem hopelijk sneller kunnen oplossen..

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic