DennisJ91

Level 1
  • 2Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Apple TV 3 niet in Airplay

Beste Allesweters😁, normaal kom ik er zelf uit, maar nu lukt het mij niet..

 

Ik zit met het volgende:

sinds vandaag ben ik in het bezit van twee stuks Apple TV 3. Beide geven dezelfde verschijnselen. In huis hebben we een IPhone 7 Plus en IPhone 8 Plus. Alles in ge-update naar de laatste versie. 

nu kan ik met mijn telefoon de Apple TV wel besturen. Mijn netwerk geeft ook aan verbinding te hebben. MAAR de Apple TV komt niet in mijn AirPlay… 

 

stekkers eruit, WiFi vergeten en opnieuw opgestart… ik weet t niet meer. 

hopelijk kunnen jullie mij helpen! Bij voorbaat veel dank!

4 Reacties 4
Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23615Posts
  • 1050Oplossingen
  • 7505Likes

@DennisJ91  Welkom op de Ziggo Klant helpt klant Community.

 

Welke software hebben je AppleTV 3 en de iPhone's neem aan 15.1 allemaal, waarom Airplay dan niet werk, staat deze wel ingeschakeld.

 

Ik zie op de Apple Support site dit vermeld staan:

 

Als synchrone weergave of streamen niet werkt op uw met AirPlay compatibele apparaat

Lees hier wat u moet doen als u niet kunt streamen via AirPlay, als u het scherm van uw iOS-apparaat of Mac niet synchroon kunt weergeven op uw Apple TV of smart-tv, of als er zich een ander probleem met AirPlay voordoet.

 

Probeer eerst deze stappen

Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt. 

  1. Zorg ervoor dat uw met AirPlay compatibele apparaten zijn ingeschakeld en zich dicht bij elkaar bevinden.
  2. Controleer of de apparaten zijn bijgewerkt naar de nieuwste software en zich op hetzelfde wifinetwerk bevinden. 
  3. Herstart de apparaten die u wilt gebruiken met AirPlay of synchrone weergave.

Als u wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren, hebt u mogelijk beperkingen ingeschakeld of moet u mogelijk uw AirPlay-wachtwoordinstellingen aanpassen.

 

Nog steeds hulp nodig?

Lees wat u moet doen als u nog een probleem hebt met AirPlay.

Als de muziek onverwacht stopt

Als de muziek onverwacht stopt met afspelen, gebruikt u uw apparaat of Siri om opnieuw muziek af te spelen. In sommige situaties kan de Woning-app uw HomePod*, Apple TV of voor AirPlay geschikte luidspreker gebruiken als de belangrijkste audiobron voor het streamen van muziek (zelfs als uw HomePod* of Apple TV momenteel geen muziek afspeelt). Door Siri op dat apparaat te gebruiken of een andere taak uit te voeren, kan het afspelen overal worden onderbroken. U kunt ook een iOS-apparaat of computer met iTunes als audiobron gebruiken om handmatig muziek te streamen.

 

Als u beeld hebt, maar geen geluid

Als u geen audio hoort bij het streamen van video vanaf uw iOS-apparaat of Mac naar uw Apple TV, moet u ervoor zorgen dat het volume harder is gezet en niet gedempt is op zowel uw iOS-apparaat als uw televisie of ontvanger. 

Als u video vanaf een iPhone of iPad streamt, controleert u de schakelaar voor het belsignaal. Als deze op stil staat, ziet u een oranje streep. Verschuif de schakelaar om het belsignaal in te schakelen.

Als u AirPlay nog steeds niet kunt gebruiken nadat u deze stappen hebt geprobeerd, neemt u contact op met Apple Support.

 

Als dit lukt laat het maar even weten dan weet ik nog iemand misschien die kan helpen.

 
DennisJ91
Topicstarter
Level 1
  • 2Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Ha Dave, bedankt voor je bericht. ATV3 heeft 7.8 (8158) als software en alle iPhones zijn naar de laatste mogelijke update ge-update! 

ik heb de site inderdaad ook al gevolgd. Ik heb via ITunes ook allemsoftware er opnieuw opgezet. Niks mocht baten tot nu toe. Via de kabel niet en via de WiFi niet. 

Dave!

Level 20
T.E.A.M.
  • 23615Posts
  • 1050Oplossingen
  • 7505Likes

Dan heb ik hopelijk 1 troef, @EnergieBoy  is onze Apple specialist, misschien kan die nog helpen. Ik heb zijn Naam getagt en komt vanzelf topic in.

 

Heb hem op de hoogte gesteld en je zal hem vanzelf tegen komen.

EnergieBoy

Level 19
  • 11406Posts
  • 577Oplossingen
  • 1872Likes

Ik kan me alleen nog bedenken of je wel alles op dezelfde netwerk hebt?
Misschien zou je eens kunnen kijken wat er gebeurd als je Wifi 2,4GHz en 5GHz beide een andere naam geeft. 

Verder zou ik ook bovenstaande info hebben gegeven. En even door het menu lopen van je Apple TV, volgens mij kan je daar ook iets instellen om Airplay aan/uit te zetten en ook melding maken dat deze alleen aan mag als je op hetzelfde netwerk zit, of juist alleen gebruiken met pincode?! 

Uitgelicht topic