1
Vraag
2
Reageer en help mee
MMS2

Level 1
  • 19Posts
  • 0Oplossingen
  • 19Likes

Al 7 dagen geen internet (max 1Mbps) na overstap pakket. Hetzelfde probleem? Meld je hier!

Samenvatting: Door een fout bij het inladen van de juiste bootloader op ons modem (het activeren van ons nieuwe abonnement), hebben we na onze overstap van Complete naar Max pakket al 7 dagen geen internet meer (afgeknepen op 1 MBp/s). De fout ligt volgens de klantenservice in een systeem dat in India wordt beheerd, maar men heeft geen enkele indicatie hoe lang het duurt voor er een oplossing is. Schijnbaar treft dit probleem alle klanten die in de afgelopen week een ander modem/abonnement zouden hebben ontvangen. De Ziggo klantenservice geeft aan dat nóg langer wachten de enige optie is. Wij willen graag weten of er anderen zijn die het zelfde probleem ondervinden. Daarnaast is een tussentijdse oplossing in de vorm van een 4G modem of 4G dongles met simkaarten zeer welkom.

Beste Ziggocommunity!

Zoals jullie in de titel hebben kunnen lezen, hebben wij op ons adres na de overstap naar een Max pakket al 7 dagen geen internettoegang. Vanaf 18 augustus hebben wij al elke dag contact gehad met de Ziggo klantenservice, maar tot nu toe tevergeefs. De eerste problemen deden zich al op dag 1 voor: omdat we overstapten van een Horizon box (UPC) naar een Next box dienden wij ook een Connectbox (modem) te ontvangen, maar deze was niet meegeleverd. Na een eerste contact met de klantenservice werd de Connectbox alsnog opgestuurd en twee dagen later kon de installatie dan eindelijk beginnen.

Echter, de misser met de Connectbox bleek de eerste in een reeks van velen. Zo miste er kabels in de doos van de Connectbox en duurde de installatie daardoor niet de geadverteerde 15 minuten (staat zelfs op de doos!) maar 1 uur, omdat we namelijk opzoek moesten naar de juiste kabels. De grootste domper kwam na 2 uur goede werking van het internet/tv/telefonie. Na een kleine 2 uur nam de internetsnelheid ineens drastisch af naar maximaal 1 MBp/s. Na een hele avond troubleshooten, op vrijdag opnieuw contact gezocht met de Ziggo klantenservice. Wat bleek: ons abonnement was nog niet goedgekeurd in één van de twee interne systemen van Ziggo. Blijkbaar moest er ‘manual action’ op de locatie in India aan te pas komen, om het probleem op te lossen (er was een onjuiste bootloader op ons modem geladen). Aan de Nederlandse kant kon men niets voor ons betekenen. Gelukkig zou het issue na maximaal 24 uur zijn opgelost, aldus de dame van de klantenservice. U raadt het al: na 24 uur géén oplossing.

Helaas is het bovenstaande een goede impressie van ons dagelijkse contact met Ziggo de afgelopen week. Ik bel de klantenservice met ons probleem → de medewerker bekijkt de systemen, escaleert het issue en geeft daarna een indicatie “met ongeveer 24 uur moet het probleem zijn opgelost” → ik leg uit dat ik daar weinig vertrouwen in heb gezien ik nu al 1, 2, 3… 6, 7 dagen op een oplossing wacht → er wordt mij 50GB mobiele data aangeboden, die ik steeds niet kan accepteren omdat wij allemaal een mobiel abonnement bij Tele2 hebben → de medewerker biedt nogmaals excuses aan en herhaalt de conclusie: “nog even geduld”.

Helaas is na 7 dagen bellen mijn geduld op aan het raken. De huidige situatie is extra frustrerend gezien het feit dat wij nu met 4 man sterk elke dag thuis moeten werken (i.v.m. de coronasituatie). Dit betekent concreet voor ons: iedereen op zijn/haar eigen 4G hotspot, en langzamerhand ons mobiele abonnement (en iPhone batterijen) heen branden.

Ik ben heel erg benieuwd of er anderen zijn die hetzelfde probleem ondervinden.

Als het inderdaad blijkt dat er een grote klantengroep getroffen wordt door hetzelfde probleem, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat het bovenstaande (1) naar hogere managementlagen wordt geëscaleerd, er (2) 24/7 IT specialisten i.c.m. de locatie in India naar een oplossing opzoek gaan en (3) er een passende tussenoplossing (lees: een tijdelijk 4G modem, 4 tijdelijke 4G dongles met simkaarten, etc.) én compensatie voor de gedupeerden komt.

Ik kijk uit naar jullie reacties!

P.s.: De Ziggo klantenservice medewerkers die ik heb gesproken hebben stuk voor stuk de tijd voor me genomen (ook al hadden ze geen oplossing). Hen treft geen blaam!

214 Reacties 214
Bert

Level 21
T.E.A.M.
  • 75178Posts
  • 5145Oplossingen
  • 21925Likes

@Amy1903 “hoe wist je dat ze het handmatig hebben gefixt? Hebben ze je gebeld of gewoon blijven proberen of internet het op een gegeven moment doet?”

Omdat dat samengevat is te lezen in de vele topics die dit probleem als onderwerp hebben en ik het zelf ook heb mogen ervaren, een poos geleden.

“Mijn mediabox xl is nog steeds aangesloten om tv te kijken. Gooit dat het systeem niet weer door elkaar als ze het gefixt hebben Aan de achterkant?”

Geen enkel probleem, je Mediabox XL zal uitvallen als de Connect box en de Next is geactiveerd.

MMS2
Topicstarter
Level 1
  • 19Posts
  • 0Oplossingen
  • 19Likes

Vandaag op dag 16 zonder internet en nu dus ook zonder telefonie… Geen verbetering te melden. Schandalig.

Nigel1234

Level 1
  • 26Posts
  • 0Oplossingen
  • 6Likes

Zelfde hier, ga dag 18 in.(vermoed dat het nog wel lang gaat duren)

Snap ook niet, waarom Ziggo zelf geen nieuws naar buiten brengt.een officieel bericht om mee te beginnen of Bijvoorbeeld door mails te versturen of nieuws sites of tech sites.. zodat dit onder breed publiek wordt vermeld. Zo kunnen ze er meer mensen voor behoeden?

​​​En dan blijven de orders en cases niet nog verder oplopen 

 

 

Hans de G

Level 1
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes

Ik heb sinds afgelopen dinsdag exact hetzelfde probleem. 

Sinds 1 week de connect box en in eerste instantie geen probleem. 

En sinds dinsdag slechts 1 mbps, bekabeld. 

Matswagemaker

Level 1
  • 7Posts
  • 0Oplossingen
  • 20Likes
Matswagemaker wrote:

En ook hier hetzelfde probleem. Overgestapt van een prima werkende Mediabox XL als modem met extra Mediabox, naar 2x mediabox Next en een Connectbox modem. Dit aangezien de tweede box binnenkort niet meer zou werken. De eerste 5 dagen werkte het allemaal prima (afgezien van de tweede Next box, die heeft het uberhaupt nooit gedaan omdat die nog niet geactiveerd zou zijn).

Toen werd op 1 september het nieuwe abonnement geactiveerd en lag alles plat. “Bootfiles moeten handmatig op het modem worden gezet”, meldde de klantenservice mij. Duurt maximaal 72u, “maar mijn ervaring is dat dit soort dingen ongeveer een dag duurt.”.

Inmiddels hebben we sinds dinsdag geen internet meer terwijl wij - net als de rest van Nederland - thuis werken en thuis studeren. Zojuist nog even gecheckt bij de klantenservice of het ticket al is opgepakt en of er misschien een 4G dongle geregeld kan worden, maar voor mensen met een ander abonnement dan Vodafone is dit schijnbaar onmogelijk. Het ticket is aangekomen bij de betreffende afdeling, maar of de afdeling het al heeft opgepakt was onduidelijk. 

Ontzettend vervelend dat dit zo moet gaan, geef dan in ieder geval een waarschuwing voor wat we kunnen verwachten wanneer er wordt gewisseld van modem. 

 

Net weer even gebeld. Weer gehoord dat het nog wel een dag of 2 à 3 extra kan duren. Werkdagen wel te verstaan. Erg fijn dat de eerste roept dat het waarschijnlijk binnen een dag geregeld is, maar dat we nu dus al kijken naar 8 dagen zonder internet in plaats van 2. Zonder enige garantie dat het binnen die tijd dan ook daadwerkelijk opgelost is. 

Nigel1234

Level 1
  • 26Posts
  • 0Oplossingen
  • 6Likes

Zijn er inmiddels al personen, die de connect box wel hebben ontvangen? en waarbij het intrernet + tv  inmiddels weer werkt?  momenteel 3 werkweken verder, zonder connect box.

 

Tevens een vraag, Mag je het contract ontbinden op deze voorwaarden? ( in artikel 22, ze kunnen de diensten die ze beloven niet leveren?)

 

krijg ook geen updates vanuit ziggo.

Krulders

Level 1
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 3Likes

Heel vervelend dat men geen update online zet met stand van zaken, voortgang etc. Nu hoor je helemaal niks. Gisteren maar weer eens gebeld. Zou met 72 uur in orde zijn. Tsja, eerder gehoord vanmiddag, uiterlijk morgen etc. Communicatie echt slecht. 5 studerende en thuiswerkende kinderen in coronatijd zonder internet. Drama. 

Och medewerkers klantenservice best vriendelijk; kunnen er ook niks aan doen. Vernam dat het 7000 klanten betreft, 20% waarbij overgang naar nieuw connectmodem niet goed is gegaan. Vlgs medewerker moeten er nog honderden handmatig worden afgehandeld.

 

Hans de G

Level 1
  • 3Posts
  • 0Oplossingen
  • 0Likes
Hans de G wrote:

Ik heb sinds afgelopen dinsdag exact hetzelfde probleem. 

Sinds 1 week de connect box en in eerste instantie geen probleem. 

En sinds dinsdag slechts 1 mbps, bekabeld. 

Sinds 17:30 functioneert alles weer naar behoren.

 

Nigel1234

Level 1
  • 26Posts
  • 0Oplossingen
  • 6Likes
Hans de G wrote:
Hans de G wrote:

Ik heb sinds afgelopen dinsdag exact hetzelfde probleem. 

Sinds 1 week de connect box en in eerste instantie geen probleem. 

En sinds dinsdag slechts 1 mbps, bekabeld. 

Sinds 17:30 functioneert alles weer naar behoren.

 

Gelukkig dat het bij u weer werkt!

Blijft wel vreemd dat u eerder word geholpen dan andere, die al langer wachten op een connect box en internet aansluiting.

Veel plezier met uw verbinding! 

Reefer

Level 1
  • 28Posts
  • 0Oplossingen
  • 8Likes

Ook hier geen internet na afgelopen dinsdag.

na de overstap van een mediabox XL naar de mediabox Next de boel afgelopen zondag geïnstalleerd en werkte tot afgelopen dinsdag nacht prima……...woensdag morgen, noppes, nada, niets meer internet.

Na 3 dagelijkse telefoontjes met de klantenservice begreep ik al snel dat dit een onzinnige actie is, ze doen geen mededelingen over hoe lang het gaat duren…..aan de goden overgeleverd en ook geen (tijdelijke)oplossing geboden.

wat mij het meeste verbaasd is dat dit zo maar kan, geen enkel commercieel bedrijf zou hier zo maar mee weg moeten kunnen komen, opperste arrogantie.

 

Krulders

Level 1
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 3Likes

Dag 5 zonder internet. Net zoals veel van jullie sinds dinsdag (sommigen nog veel langer). Wat een drama met studerende kinderen die niet kunnen werken met gedeelde bestanden zoals google docs. Veel extra OV kosten moeten maken omdat ze bijbaan kantoorwerk niet thuis kunnen doen. Bellen heeft geen zin, mails worden niet beantwoord. Wat een spijt heb ik van de XL overstap naar next met dit modem. Op advies klantenservice nog geen 2 weken geleden overgestapt. Dit terwijl problemen al speelden bij 20% van de klanten. 2e next heeft het nooit gedaan. Radeloos word ik ervan. Hoop dat het voor iedereen spoedig wordt opgelost. 

bert81

Level 1
  • 9Posts
  • 0Oplossingen
  • 3Likes

Ik heb precies hetzelfde probleem ,wat een drama  ben al 2 weken bezig

Reefer

Level 1
  • 28Posts
  • 0Oplossingen
  • 8Likes

Oei, dan ben ik nog wel even off-line, dit geeft weinig hoop!

Er is echter toch hoop voor mij, binnenkort staan de mannen van een hier niet nader te noemen bedrijf hier op de stoep met hun glasvezelkabel.

was eigenlijk niet van plan om op hun aanbieding in te gaan vanwege het gedoe van wisselen van apparatuur etc…..gedoe heb ik nu al met Ziggo, dus het wisselen van apparatuur ziet er ineens hoopvol uit...

Marcel_P

Level 1
  • 1Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Hier het zelfde probleem. Eerst werd de media next box verstuurd en een dag later ging pas de modem op transport. Wel werd gelijk de horizon box afgesloten waardoor geen internet meer mogelijk was, terwijl de modem nog op transport was. Bij ontvangst alles volgens handleiding gemonteerd, maar helaas enige wat in het beeldscherm verschijnt is sc1022 kan niet gedownload worden. Hoe vaak je ook met een medewerker bel je krijgt maar geen antwoord en diegene die nog een extra stap voor je willen zetten en iets voor je willen uitzoeken en je inde wacht zetten, wordt na 5 minuten de verbinding verbroken. Maar terugbellen is geen optie. Iets met service verlenen heet dat. Mocht dit nog veel langer duren dan stuur ik beide boxen terug, maar dan wel als puzzel. 

Krulders

Level 1
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 3Likes

Sinds vanmiddag weer internet. Hoop echt heel erg dat bij jullie probleem ook snel wordt opgelost. Misschien goed om te weten; sprak donderdagavond voor laatst klantenservice. Redelijke knul die alles nogmaals uitlegde en me verzekerde dat binnen max 72 uur iedereen weer online zou zijn. Sinds donderdag 16 uur had men alles in kaart gebracht en kon het handmatig doorvoeren plaatsvinden. Uiteraard door de slechte communicatie alle vertrouwen verdampt, echter in dit geval klopte het. Hoop dat het zo blijft en iedereen snel geholpen is. 

Maroesje14

Level 1
  • 1Posts
  • 0Oplossingen
  • 1Likes

Ook hier al een week maar 1 Mbps up en download na omruilen/overstappen van Horizon XL + extra box naar 2 next boxen en een connectbox modem/router. Naast geen/super traag internet kon de nextbox ook zijn update niet binnen halen en daardoor ook geen tv kijken. Dat kunnen oplossen door van mijn mobiel (4G) een hotspot te maken en daar de nextbox mee te connecten. Toen liep de update zo door. Dat lukt jammer genoeg nog niet met de 2e nextbox. Ik hoop dat net zoals bij @Krulders ook bij mij en jullie het internet dus snel weer zal gaan werken. Tegen mij werd afgelopen woensdagavond  gezegd via de chat dat ik na 96 uur (=4 dagen) weer contact moest opnemen met ziggo als het dan nog niet zou werken. 

We wachten het nog even af. 

Krulders

Level 1
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 3Likes

Hoop echt dat internet spoedig voor iedereen weer beschikbaar is. Bij jou woensdag de toezegging 96 uur, bij  mij donderdag 72 uur. Laatste is ingelost. Maar weet, allemaal voor wat is waard is hoor. 2e nextbox trouwens doet nog niks. Nog steeds CS1010. Vlgd week maar weer bellen. Vervelend dat zulks niet via mail kan; wordt gewoon niet op gereageerd. 

Juliette59

Level 1
  • 10Posts
  • 0Oplossingen
  • 4Likes
Krulders wrote:

Hoop echt dat internet spoedig voor iedereen weer beschikbaar is. Bij jou woensdag de toezegging 96 uur, bij  mij donderdag 72 uur. Laatste is ingelost. Maar weet, allemaal voor wat is waard is hoor. 2e nextbox trouwens doet nog niks. Nog steeds CS1010. Vlgd week maar weer bellen. Vervelend dat zulks niet via mail kan; wordt gewoon niet op gereageerd. 

Helaas krijgen wij dit verhaal al 2 weken te horen. Al 100 keer uitgelegd dat ons modem moet worden geactiveerd en steeds hetzelfde administratie verhaal. Het zou allemaal binnen 3 werkdagen gebeurt moeten zijn. Wij gaan inmiddels de derde week in zonder internet en tv. Zelfs als we het hebben uitgelegd komen ze met de conclusie dat de mediabox XL is geactiveerd waar ook niks van klopt. Echt te gek voor woorden.

Nigel1234

Level 1
  • 26Posts
  • 0Oplossingen
  • 6Likes
Juliette59 wrote:
Krulders wrote:

Hoop echt dat internet spoedig voor iedereen weer beschikbaar is. Bij jou woensdag de toezegging 96 uur, bij  mij donderdag 72 uur. Laatste is ingelost. Maar weet, allemaal voor wat is waard is hoor. 2e nextbox trouwens doet nog niks. Nog steeds CS1010. Vlgd week maar weer bellen. Vervelend dat zulks niet via mail kan; wordt gewoon niet op gereageerd. 

Helaas krijgen wij dit verhaal al 2 weken te horen. Al 100 keer uitgelegd dat ons modem moet worden geactiveerd en steeds hetzelfde administratie verhaal. Het zou allemaal binnen 3 werkdagen gebeurt moeten zijn. Wij gaan inmiddels de derde week in zonder internet en tv. Zelfs als we het hebben uitgelegd komen ze met de conclusie dat de mediabox XL is geactiveerd waar ook niks van klopt. Echt te gek voor worden. 

Klinkt erg bekend. Hier wachten we nu al 20 dagen. En inderdaad elke keer het zelfde liedje. Twee a drie werkdagen....

Had de mediabox XL, overgestapt op de next. Next is geleverd en de connect box is nog niet geleverd.

Gaan nu dus al de 4e werk week in. Zonder HD-tv en internet. 

Hoop dat iedereen snel zen service krijgt en niet zo lang hoeft te wachten als ons.

Wlmpie

Level 11
  • 532Posts
  • 11Oplossingen
  • 174Likes

Wow, als ik dit allemaal lees durf ik nooit meer mijn abonnement te wijzigen. Dat is dus een soort russische roulette. Ik hoop dat hier in de wijk eindelijk eens glasvezel komt, dan kan ik weer weg bij Ziggo. Ik ben ooit in de vorige eeuw begonnen bij casema en toen was het ook al drama en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Als het werkt is het prima, maar als het niet werkt............. Dan ben je echt aan de goden overgeleverd. En dan ook nog incompetente goden.

Dit alles toont wel aan dat er te weinig concurrentie is op de internetmarkt. Met voldoende concurrentie was Ziggo allang exit geweest.

Ik heb vroeger jarenlang xs4all gehad en dat was prima, maar adsl werd te langzaam. Dus ik zit nu tegen wil en dank bij Ziggo, maar momenteel werkt het bij mij wel, dus fingers crossed en hopen dat het zo blijft. 

 

E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic