WiFi (wit) modem ontbreekt bij levering Mediabox Next Alles-in-1 Max pakket.

Afgelopen zondag 23 augustus 2020 heb ik het Ziggo Alles-in-1 Max pakket bij Ziggo besteld via Internet á € 89,50 per maand, getriggered door de aanbieding dat ik hierbij 3 gratis smart WiFiboosters zou krijgen. Tevens hierbij als extra optie “Ziggo Sport Totaal en Fox Sports Eredivisie” à € 19,95 genomen.

Nu ben ik al meer dan 6 jaar vast klant bij Ziggo (voorheen UPC) en gedurende die tijd maak ik gebruik van een ‘oude’ MediaBox XL waar het Wifi modem in geïntegreerd zit (dus géén apart wit WiFi modem!).

Afgelopen dinsdag 25 augustus 2020 om 10:30u werd het Ziggo pakket met de MediaBox Next, benodigde kabels (Coax, utp, stroom, etc.) en afstandbediening bij mij thuis afgeleverd.

Echter...het witte (externe) WiFi modem ontbrak!

Vervolgens de Ziggo klantenservice (0900-1884) gebeld en na 20 minuten in de wacht te woord gestaan door ‘Dirk”. Deze medewerker zag “allerlei vreemde dingen” bij mijn bestelling, zoals dat ik “FOX Sports International” besteld zou hebben (heb ik niet besteld, staat ook niet op mijn Ziggo bevestiging met bestelnummer WSL12764277) en onduidelijkheden m.b.t. het WiFi modem.

Ook wist ‘Dirk’ mij te vertellen dat de aanbieding van de 3 gratis Wifiboosters alleen geldt voor nieuwe klanten en ik, als bestaande klant, daar geen gebruik van kon maken.

Deze aanbieding was echter de trigger voor mij om deze bestelling te doen, en tijdens dit bestel-proces wordt ook echt nergens melding gemaakt dat deze aanbieding slechts voor nieuwe klanten is!

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben door ‘Dirk’ met een andere Ziggo medewerkster doorverbonden en tijdens dit gesprek (ik hing inmiddels 1 uur met beiden aan de lijn) werd plotseling de verbinding verbroken.

Daarna heb ik weer de klantenservice (0900-1884) gebeld, 45 (!!) minuten in de wacht gestaan en toen een medewerkster getroffen die tegen mij zei dat ze niets voor mij kon doen “omdat het computersysteem eruit lag” …. Dus inmiddels 2 uur verder, en niets opgeschoten!

Uiteindelijk vanmorgen (woensdag 26 augustus 2020) het telefoonnummer van Ziggo Klantenbehoud (088-1212808) gebeld, 20 minuten in de wacht gestaan en toen een medewerkster aan de lijn getroffen die mij vertelde dat bij een Ziggo Alles-in-1 Max pakket het gebruikelijk is dat eerst de MediaBox Next geleverd wordt en 1 week daarna pas het externe (witte) WiFi modem.

Ook bood zij mij een korting aan van € 39,95 abonnementsgeld voor de eerste drie maanden (i.p.v. €109,45 voor Alles-in-1 Max plus Ziggo Sport Totaal en Fox Sports Eredivisie) ter compensatie van de niet geleverde 3 gratis smart WiFiboosters. Zij zou hiervan een aantekening maken in mijn ‘dossier’ en ik werd verzocht volgende week hierover terug te bellen, wanneer ook het WiFi modem geleverd en alles aangesloten was. Want als zij nu deze korting zou invoeren, zou alles volgens haar supervisor “alles in de soep lopen”. Na weer een uur aan de telefoon gehangen te hebben, heb ik vervolgens opgehangen.

Ik moet dus volgende week (31 Aug - 4 Sep):

 1. Afwachten of het nieuwe (externe) witte WiFi modem ook echt geleverd wordt.
 2. Daarna Ziggo weer terugbellen om hun eraan helpen te herinneren dat zij mij deze korting van € 39,95 toekennen i.p.v. het contractuele abonnementsgeld van € 109,45

Kunt U mij dit bevestigen?

 

RonMirak
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes
1 Geaccepteerde oplossing

Het is ongelofelijk.…

MAANDAGOCHTEND 5 OKTOBER 2020 

om 11:45u :  Alles werkt weer !!!

Zowel Internet (250 Mbps) als mijn TV Max pakket (125+ zenders) doen het beiden weer, nadat de heer Jacob Schuif contact heeft gehad met een van de IT Specialisten (een oud-collega van hem) die binnen 5 minuten ontdekte dat Ziggo een fout had gemaakt met het opvoeren van de producten (in mijn geval het TV Max abonnement) in hun administratieve systeem..

Door nu handmatige toekenning, zijn ook mijn TV zenders het weer gaan doen op de tweede tijdelijke MediaXL Box die nu bij Ziggo geadministreerd staat onder een nieuw tijdelijke tweede klantnummer, free of charge. 
 

Het heeft dus nu van 1 september 11:45u t/m vandáág 5 oktober 2020 geduurd om de situatie weer te herstellen zoals deze de afgelopen 6 jaar was. 
 

Woensdag 7 oktober 2020 belt de heer Schuif mij weer terug om te checken of alles nog is blijven werken en gaan we het over de afhandeling van deze problemen hebben. 
 

 

Bekijk in context

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes
89 Reacties 89

Dit is een klant helpt klant forum waar Ziggo moderators/medewerkers, zij hebben Ziggo achter hun naam staan, hier langs gaan komen.

Zorg dat je postcode en huisnummer in je Ziggo community profiel staan, deze zijn niet openbaar te zien, dan kunnen gelijk de juiste gegevens erbij gepakt worden.

Klik hier om je postcode en huisnummer in je profiel te zetten.
Op de pagina iets naar beneden scrollen.

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Hey @RonMirak , welkom op de Community. 

 

Ik kan mij voorstellen dat het doen van een bestelling toch iets moeilijk is geworden dan je had verwacht. Je hebt hierbij direct al een paar tegenslagen te pakken en ik kan mij voorstellen dat je daardoor onzeker wordt of alle informatie wel klopt. 

 

De informatie die collega Dirk je heeft gegeven over de kortingsactie met 3 Smart Wifiboosters, klopt als een bus. Deze is alleen voor geheel nieuwe klanten van Ziggo. In de kleine lettertjes en bij de Terms of Service wordt dit ook wel doorgegeven. 
Als vaste klant kun je hier dus geen gebruik van maken. 

 

Als ik het zo lees heb je daarna contact gehad met onze afdeling Opzeggingen. Vanuit daar is je de toezegging gedaan om een nieuwe korting in te voeren. Wat mijn collega je daar aan heeft gegeven klopt ook. Wij kunnen de korting dan pas invoeren, zodra je alle apparatuur in huis hebt en het abonnement actief is. We maken dan een order voor je aan om de korting toe te laten voegen. Om dat te fiksen kun je ook op andere manieren contact opnemen, zodat je niet telefonisch in de wachtrij hoeft te staan. Bijvoorbeeld:

Marije Z
Community Moderator
Community Moderator
 • 1702Reacties
 • 217Oplossingen
 • 292Likes

Beste Marije,

Bedankt voor jouw informatie.

Om eerlijk te zijn, was ik er al een beetje bang voor dat het mis zou gaan bij het plaatsen van deze bestelling, en helaas wordt mijn vrees direkt al bij de eerste stappen bewaarheid (geen WiFi Connectbox geleverd, 3 gratis WiFiboosters die niet gratis en alleen voor nieuwe klanten zijn, etc.). In het verleden heb ik ook veel problemen met (toen nog) UPC gehad, en daarom dacht ik in eerste instantie “wat je nu hebt (MediaBox XL) werkt goed...niets aan veranderen!”. Het enige probleem dat ik de afgelopen jaren had, was een slecht Wifi signaal in de slaapkamers en op het balkon van mijn appartement, ondanks dat deze maar een meter of 7 verwijderd zijn van mijn huidige MediaBox XL. De aanbieding van de 3 gratis smart Wifiboosters deed mij daarom overstag gaan om toch dit nieuwe abonnement te bestellen met alle huidige tegenslagen tot gevolg (met o.a. ook enorme wachttijden van jullie Klantenservice!).

Nu meen ik op de Ziggo website gelezen te hebben dat “huidige abonnementen naadloos worden omgezet naar nieuwe abonnementen” en dat er hierbij “geen kleine lettertjes worden gehanteerd”. Een vlieger die niet opgaat, aangezien U mij naar “de kleine lettertjes bij de Terms of Service” verwijst v.w.b. de 3 gratis smart Wifiboosters aanbieding.

In de bijlage treft U bovendien een schermprint aan van een van de stappen tijdens mijn bestel-proces van het Alles-in-1 Max pakket, die toch op z’n minst misleidend genoemd mogen worden t.a.v. de belofte van deze 3 gratis smart Wifiboosters òòk voor bestaande klanten!

Desalniettemin ga ik akkoord met de aangeboden korting van Uw afdeling Opzeggingen, om zo op die manier alsnog deze Wifiboosters separaat te kunnen aanschaffen.

Rest mij U nog slechts 1 vraag te stellen (zie ook mijn originele bericht):

Klopt de bewering van de medewerkster Opzeggingen dat naast de levering van de nieuwe MediaBox Next (afgelopen dinsdag 25 augustus 2020) het nog een week duurt alvorens ik ook de, voor Internet en WiFi benodigde, (witte) Connectbox 1 week later geleverd krijg?

Ik hoor het graag van U.

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes

Ja, dat klopt. Je hebt nu een Mediabox XL die ook als modem werkt. In combinatie met de Mediabox Next is dat niet mogelijk. Je krijgt dus een los modem geleverd. Deze komt alleen los en vanuit een ander warenhuis als de Mediabox Next. Vandaar dat de volgorde daarvan even afwijkt van wat je had verwacht. Ik verwacht eigenlijk dat het modem vandaag of morgen verzonden wordt voor je. 

Wat betreft je abonnement. Het is top dat het nu verder allemaal geregeld wordt. Voor vaste klanten is mijn advies eigenlijk altijd om even contact op te nemen met de klantenservice over het abonnement en als je benieuwd bent naar mogelijkheden. Dit kan via alle manieren die ik je eerder al stuurde of telefonisch. Je weet dan precies waar je aan toe bent bij een nieuwe bestelling. 

 

 

 

Marije Z
Community Moderator
Community Moderator
 • 1702Reacties
 • 217Oplossingen
 • 292Likes

Beste Marije,

 

Ik heb bewust even een aantal dagen gewacht met het reageren op jouw antwoord van vorige week donderdag 27 augustus jl., waarin je mij vertelde dat de ontbrekende (witte) Wifi modem Connect-box hoogstwaarschijnlijk die donderdag of vrijdag 28 augustus naar mij verzonden zou worden.

Vandaag is het dinsdag 1 september en ik heb de Connect-box tot op heden nog niet mogen ontvangen. Daarom zo juist maar weer eens gebeld met Ziggo Klantenbehoud, en na wederom 25 minuten in de wacht te hebben gestaan een medewerkster gevraagd hoe het met de verzend-status van deze Connect-box stond. 

Na een paar minuten kwam zij bij mij terug met de melding dat deze ‘in het systeem was blijven hangen’ en dat zij ‘hem net doorgedrukt had’….

M.a.w. alle beloften van de Ziggo medewerker(s) die ik vorige week aan de lijn heb gehad (die mij verzekerden dat het verzenden van de Connect-box onder hun aandacht was en dat dit opgepakt en geactiveerd zou worden), en jouw verklaring dat de Connect-box uit een ander warenhuis moest komen dan de MediaNext Box en dat dit de (mogelijke) reden van de vertraging was, blijken allemaal op onwaarheden te rusten...als ik hedenochtend niet wederom zelf gebeld had, was deze Connect-box waarschijnlijk nooit naar mij verzonden !!

Nu maak ik uit jouw antwoorden op, dat je hier telkens met een positieve ‘vibe’ op reageert, maar echt Marije….wat een dramatisch slecht bedrijf is dit Ziggo, wat een enorm slechte service, en ik ben hier nu ook wel helemaal klaar mee!

Ik heb vanochtend in ditzelfde telefoongesprek de medewerkster verzocht om mijn gehele bestelling van het Alles-in-1 Max pakket te cancellen, omdat zij mij ook niet kon vertellen wanneer deze Wifi Connect-box dan wèl geleverd zou worden, en ik niet wilde riskeren dat de twee-wekelijkse opzegtermijn van een nieuwe bestelling hierdoor zou verlopen.

Hopelijk gaat dat wèl goed…

Rest mij nu niets anders dan een forse officiele klacht in te gaan dienen over deze onverkwikkelijke gang van zaken bij Ziggo en op zoek te gaan naar de andere, betere provider van televisie en internet-diensten.

Ik zou het op prijs stellen om hierover graag jouw mening te horen.

 

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes

En om het verhaal nòg erger te maken:

Om 13:00u heeft Ziggo mijn internet en vaste telefoon verbinding gedeactiveerd !!!

Net een medewerker van de klantenservice gesproken (0900-1884) en dit is gedaan nav van het annuleren van mijn bestelling van het Alles-in-1 Max vandaag 1 september om 11:46u die ik aan de Ziggo medewerkster heb doorgegeven. 
In het ergste geval kan ik hierdoor 24 uur geen internet hebben…

Ook wist deze medewerker mij te vertellen dat het niet leveren van de WiFi Connect-Box te maken had met de grote storing bij Ziggo op 24 augustus jl waardoor ruim 2500 klanten (waaronder mijzelf) deze leveringsproblemen hebben ondervonden. Al het andere wat door andere collega’s tegen mij verteld is (dat het bij een Alles-in-Max pakket bestelling gebruikelijk is dat de Connect-Box 1 week later dan de MediaNext Box geleverd wordt, of dat de Connect-Box uit een ander warenhuis komt) is volgens deze Ziggo medewerker niet waar…

Dus nu in het ergste geval 24 uur geen Internet meer (gerekend vanaf 11:46u op 1 september), waardoor ik nu ook niet meer vanaf huis kan werken !!!

Het is bijna niet voor te stellen dat er zoveel mis kan gaan bij een zo groot bedrijf als Ziggo!!!

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes

@RonMirak Werkt er nu helemaal niets meer?

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Dag Be rt,

Ja dat klopt, nu werkt er al sinds gistermiddag 1 september vanaf 13:00u geen Internet en geen vaste telefonie meer. Televisie zenders doen het (gelukkig) nog wel. 
Net weer geprobeerd Ziggo Klantenbehoud / Annuleringen (tel. 088-1212808) te bellen, maar krijg daar altijd standaard het bericht dat het erg druk is en de wachttijd meer dan 30 minuten bedraagt…

Ik zit echt met de handen in het haar hier, want ik kan nu ook niet meer vanaf huis werken en krijg het gevoel dat er niemand bij Ziggo is die hier nog wat aan kan doen...

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes

Wat een hopeloze situatie. @RonMirak 

Heb er vanmorgen nog extra aandacht voor gevraagd, hopelijk komt er snel een Ziggo moderator langs die kan zien wat er nu gaat gebeuren en hoe de situatie nu is.

“blijken allemaal op onwaarheden te rusten”

Verschillende berichten via verschillende mensen vanuit Ziggo is een probleem wat hier vaker naar voren komt, ik weet wel dat Ziggo moderators dieper in de systemen kunnen kijken dan de standaard helpdesk.

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Goedemiddag @RonMirak,

Ontzettend vervelend dat de de telefoonlijn en internetverbinding momenteel nog niet werken! Ik heb je gegevens er even bij gepakt en er gaat iets mis met de administratieve activatie van het modem. Als het goed is heeft een colleg van mij je hierover vandaag ook geinformeerd. 
We hopen de problemen in onze achterliggende systemen voor al onze klanten zo spoedig mogelijk op te lossen. Van de afdeling die dit verder oplost heb ik begrepen dat het binnen nu en 24 uur opgelost moet zijn. 

Paul Z
Community Moderator
Community Moderator
 • 5325Reacties
 • 418Oplossingen
 • 1030Likes

Paul Ziggo wrote:

Goedemiddag @RonMirak,

Ontzettend vervelend dat de de telefoonlijn en internetverbinding momenteel nog niet werken! Ik heb je gegevens er even bij gepakt en er gaat iets mis met de administratieve activatie van het modem. Als het goed is heeft een colleg van mij je hierover vandaag ook geinformeerd. 
We hopen de problemen in onze achterliggende systemen voor al onze klanten zo spoedig mogelijk op te lossen. Van de afdeling die dit verder oplost heb ik begrepen dat het binnen nu en 24 uur opgelost moet zijn. 


dit zegt ziggo keer op keer,

 

ik wacht nu al 16 dagen op de connect box… heb op 17 aug het pakket aangevraagd.
daarvoor nooit problemen gehad, ( Waarom is dit niet gemeld voordat men kon bestellen) en hoe gaat dit bij nieuwe klanten?

 

elke keer te horen van klantenservice(studenten die een lijstje volgen.) twee a drie dagen en u hebt de conenct box. zelfde antwoord van ‘’red room’’. waardoor ziggo ongeloofwaardig overkomt.

 

ik ben benieuwd, dat wat u zegt ook daadwerkelijk klopt. en dus over 24 uur de problemen zijn opgelost en ik uiteindelijk de service kan krijgen waarvoor ik betaal.

Nigel1234
Gedreven Liefhebber
 • 26Reacties
 • 0Oplossingen
 • 6Likes

Nigel1234 wrote:
Paul Ziggo wrote:

Goedemiddag @RonMirak,

Ontzettend vervelend dat de de telefoonlijn en internetverbinding momenteel nog niet werken! Ik heb je gegevens er even bij gepakt en er gaat iets mis met de administratieve activatie van het modem. Als het goed is heeft een colleg van mij je hierover vandaag ook geinformeerd. 
We hopen de problemen in onze achterliggende systemen voor al onze klanten zo spoedig mogelijk op te lossen. Van de afdeling die dit verder oplost heb ik begrepen dat het binnen nu en 24 uur opgelost moet zijn. 


dit zegt ziggo keer op keer,

 

ik wacht nu al 16 dagen op de connect box… heb op 17 aug het pakket aangevraagd.
daarvoor nooit problemen gehad, ( Waarom is dit niet gemeld voordat men kon bestellen) en hoe gaat dit bij nieuwe klanten?

 

elke keer te horen van klantenservice(studenten die een lijstje volgen.) twee a drie dagen en u hebt de conenct box. zelfde antwoord van ‘’red room’’. waardoor ziggo ongeloofwaardig overkomt.

 

ik ben benieuwd, dat wat u zegt ook daadwerkelijk klopt. en dus over 24 uur de problemen zijn opgelost en ik uiteindelijk de service kan krijgen waarvoor ik betaal.

 

 

Quote

Hi Nigel, er zijn inderdaad problemen geweest in de verwerking van bestellingen afgelopen week. De order in onze administratie zit vast waardoor we niets kunnen doen totdat deze vastloper is opgelost.

De vastgelopen orders worden zo snel mogelijk hersteld, maar dat gaat niet in 1x en ik heb geen indicatie wanneer ze klaar zullen zijn. Een termijn durf ik er dan ook niet op te plakken, maar er wordt aan gewerkt.

Nigel1234
Gedreven Liefhebber
 • 26Reacties
 • 0Oplossingen
 • 6Likes

@Nigel1234 heeft een eigen topic waar de quote geplaatst is door Mark van Ziggo.

 

“ik ben benieuwd, dat wat u zegt ook daadwerkelijk klopt. en dus over 24 uur de problemen zijn opgelost en ik uiteindelijk de service kan krijgen waarvoor ik betaal.”

De reactie van Paul Ziggo is specifiek voor RonMirak die dit topic gestart is.

 

@Nigel1234 SVP reageren in je eigen topic, daar anders topics van anderen onoverzichtelijk worden en je eigen geschiedenis en de voortgang over je eigen zaak niet duidelijk is.

 

https://community.ziggo.nl/mediabox-next-239/connect-box-61008?postid=644432#post644432

  

Mark Ziggo wrote:

Hi Nigel, er zijn inderdaad problemen geweest in de verwerking van bestellingen afgelopen week. De order in onze administratie zit vast waardoor we niets kunnen doen totdat deze vastloper is opgelost.

De vastgelopen orders worden zo snel mogelijk hersteld, maar dat gaat niet in 1x en ik heb geen indicatie wanneer ze klaar zullen zijn. Een termijn durf ik er dan ook niet op te plakken, maar er wordt aan gewerkt.

 

 

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Beste Be rt,

Bedankt voor het onder de aandacht brengen bij Ziggo van mijn problemen (geen Internet en vaste telefonie meer sinds dinsdag 1 september 13:00u). 
Vanmorgen om 11:00u maar weer eens met Ziggo Klantenbehoud / Annuleringen (tel. 088-1212808) gebeld. Na weer 25 minuten in de wacht te hebben gestaan, een medewerker getroffen die voor mij op onderzoek uitging. Hij kwam na een paar minuten terug met een onbegrijpelijk uitleg dat er iets mis was wat doorgezet moest worden, maar dat hij dat niet kon doen. Daarop verbond hij met door met de reguliere Ziggo Klantenservice...Wèèr 20 minuten in de wacht gestaan. 
Vervolgens ein-de-lijk een medewerkster getroffen aan wie ik het verhaal voor de 9e keer heb moeten uitleggen, maar die, na een paar minuten onderzoek, duidelijk kon verwoorden wat er allemaal mis was bij Ziggo:

Er zijn alle 2 weken met het order-bestel systeem van Ziggo. Daardoor lopen nieuwe orders / bestellingen vast en worden niet of slechts ten dele geleverd. Vandaar ook dat ik wèl mijn MediaNext Box kregen, maar niet de bijbehorende Connect-Box. Deze order staat nog steeds in de rij om uitgevoerd te worden. 
Nu heb ik gisteren (1 september om 11:46u) mijn gehele bestelling gecanceld. De Ziggo medewerkster die ik toen aan de lijn had, heeft toen de fout gemaakt om ook mijn BESTAANDE abonnement te deactiveren middels een ander computersysteem bij Ziggo dat deze verwerkingsproblemen niet heeft...en zie daar , een uur later om 13:00u stopte mijn huidige internet en telefonie abonnement. 
De (her)activering van mijn (bestaande en dus gedeactiveerde) abonnement staat nu weer achteraan in de rij van het order computersysteem dat deze problemen al 2 weken heeft, maw het kan nog wel eens dagen gaan duren voordat dit allemaal weer werkt. 
De medewerkster vertelde mij dat hun was beloofd (door de software engineers in India die al 2 weken met deze problemen bezig zijn) dat het probleem vandaag (2 september) wordt opgelost, maar dat krijgen ze bij Ziggo geloof ik iedere dag te horen. IT software services uitbesteden aan lage lonen landen zoals in dit geval India is echt de doodsteek voor ieder bedrijf. Gelukkig zijn veel bedrijven daar al van teruggekomen, maar Ziggo helaas dus niet met als gevolg dat er nu kennelijk enige duizenden mensen met dezelfde (bestel) problemen zitten net zoals ik. 
Ik moet dus afwachten, wist deze behulpzame medewerkster mij te vertellen, niets aan te doen. 
Ik ga dit voorval nu bij mijn Rechtsbijstand verzekering melden en daarna een schadeclaim bij Ziggo indienen, ook namens mijn werkgever omdat ik dus al sinds gistermiddag niet meer vanaf huis kan werken en noodgedwongen nu 1,5 vrij heb opgenomen waarvan er inmiddels al meer dan 6 uren besteed zijn aan contacten leggen met de Ziggo Klantenservices. 
Dan ben je bij deze weer op de hoogte!

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes

Bedankt voor de duidelijkheid, eindelijk iemand die iets concreets weet te vertellen.

 

Hoop dat je problemen snel opgelost worden 

Nigel1234
Gedreven Liefhebber
 • 26Reacties
 • 0Oplossingen
 • 6Likes

@RonMirak Helaas is deze info ook niet geheel juist:

Het speelt al 6 weken, een week geleden schreef Marije van Ziggo:

https://community.ziggo.nl/mediabox-next-239/cs1010-ook-hier-helaas-61193?postid=641550#post641550

  

Marije Ziggo wrote:

Nee, dat lees je niet goed 🙂 Ik geef aan: Het probleem speelt 5 weken. 

Ik zal 'm even verder toelichten:

5 weken geleden kwam dit probleem voor het eerst aan het licht met klanten die de foutmelding kregen. Dit is toen direct naar de afdeling gestuurd die het handmatig afrond. 
Sindsdien komen er iedere dag nieuwe cases bij, die hetzelfde probleem hebben. Hierdoor is die desbetreffende afdeling nu overspoelt en hebben zij een achterstand met het oplossen van deze orders. 
Ze zijn iedere dag nog steeds bezig om die stapel orders handmatig te behandelen. Zoals in mijn eerdere bericht ook aangegeven: Ik kan je op dit moment helemaal geen indicatie geven van hoe lang het gaat duren. Die informatie heb ik niet tot mijn beschikking. 

 

Ik schreef hier al eerder: “Verschillende berichten via verschillende mensen vanuit Ziggo is een probleem wat hier vaker naar voren komt, ik weet wel dat Ziggo moderators dieper in de systemen kunnen kijken dan de standaard helpdesk.”

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Ik wacht nu al een maand op de modem.

Bij mij was de Next verstuurd zonder modem!! Ook was er iets misgegaan bij het doorzetten waardoor de modem nu al een maand ‘in de wacht’ staat.

Blijkbaar moet dit vanuit India verholpen worden.. 

Echt dramatisch dit. Zou in principe nog weken kunnen duren!!

heb jij inmiddels wel de modem ontvangen??

Kendreth
Gedreven Meedenker
 • 18Reacties
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

@Kendreth Ik leg je probleem bij een Ziggo moderator neer, zij kunnen in de achtergrond zien wat er nu nog fout zit en/of gaat en de nodige actie ondernemen.

Zorg dat je postcode en huisnummer in je Ziggo community profiel staan, deze zijn niet openbaar te zien, dan kunnen gelijk de juiste gegevens erbij gepakt worden.

Klik hier om je postcode en huisnummer in je profiel te zetten.
Op de pagina iets naar beneden scrollen.

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Heb iedere week al een paar keer gebeld maar ziet er niet goed uit. Is er wel een oplossing??

Kendreth
Gedreven Meedenker
 • 18Reacties
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

@Kendreth Er is gelukkig wel een oplossing, er zijn er al velen waar het opgelost is, en hier op het forum heb je een vast aanspreekpunt met Ziggo.

Ik vermoed dat je activatie is vastgelopen door een storing, dan moet het met de hand uit het geautomatiseerde systeem gehaald worden en dan weer geactiveerd worden.

Morgen komt een Ziggo moderator hier langs.

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Hoi Be rt, Kendreth,

Bij mij werkt nu inmiddels al 1 week (vanaf 1 september 13:00u jl. ) mijn internet en vaste telefonie niet meer, doordat een Ziggo medewerkster per abuis niet alleen mijn nieuwe bestelling, maar ook mijn bestaande internet abonnement gedeactiveerd heeft op deze datum. 
Ik ben vandáág (dinsdag 8 september) teruggebeld door Joanisha (Ziggo klantenservice medewerkster) en zij vertelde mij dat mijn probleem nu binnen 24 uur wordt opgelost. 
(Iets dat ik al vanaf 2 september iedere dag dat ik bel te horen krijg….)
Morgen belt Joanisha mij terug als het probleem verholpen is!

Ik weet inmiddels echt niet meer wat ik moet doen...ik zit te denken om aangifte te doen bij de politie, omdat Ziggo wèl mijn geld incasseert (vandaag nog de factuur gehad) maar niet het product levert...in de volksmond noemen wij dat diefstal, hetgeen een strafbaar feit is.

Indien morgen (9 september) mijn abonnement nog niet werkt, ga ik juridische stappen tegen Ziggo ondernemen...het is niet anders!

 

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes

Be rt wrote:

@Kendreth Er is gelukkig wel een oplossing, er zijn er al velen waar het opgelost is, en hier op het forum heb je een vast aanspreekpunt met Ziggo.

Ik vermoed dat je activatie is vastgelopen door een storing, dan moet het met de hand uit het geautomatiseerde systeem gehaald worden en dan weer geactiveerd worden.

Morgen komt een Ziggo moderator hier langs.

Ik hoop het! Het met de hand uit het systeem halen kunnen alleen vanuit India?? Want ik ben er zo onderhand wel klaar mee.

Kendreth
Gedreven Meedenker
 • 18Reacties
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

RonMirak wrote:

Hoi Be rt, Kendreth,

Bij mij werkt nu inmiddels al 1 week (vanaf 1 september 13:00u jl. ) mijn internet en vaste telefonie niet meer, doordat een Ziggo medewerkster per abuis niet alleen mijn nieuwe bestelling, maar ook mijn bestaande internet abonnement gedeactiveerd heeft op deze datum. 
Ik ben vandáág (dinsdag 8 september) teruggebeld door Joanisha (Ziggo klantenservice medewerkster) en zij vertelde mij dat mijn probleem nu binnen 24 uur wordt opgelost. 
(Iets dat ik al vanaf 2 september iedere dag dat ik bel te horen krijg….)
Morgen belt Joanisha mij terug als het probleem verholpen is!

Ik weet inmiddels echt niet meer wat ik moet doen...ik zit te denken om aangifte te doen bij de politie, omdat Ziggo wèl mijn geld incasseert (vandaag nog de factuur gehad) maar niet het product levert...in de volksmond noemen wij dat diefstal, hetgeen een strafbaar feit is.

Indien morgen (9 september) mijn abonnement nog niet werkt, ga ik juridische stappen tegen Ziggo ondernemen...het is niet anders!

 

zorg voor een papertrail, geef Ziggo een laatste kans en ontbind gewoon het contract en loop naar KPN. Als genoeg mensen dat ook doen, gaan ze of failliet, of ze verbeteren hun service. Beide uitkomsten zijn beter dan het nu is.

Wlmpie
Gedreven Raadgever
 • 419Reacties
 • 9Oplossingen
 • 123Likes

I find myself in a similar situation.  had a working internet and ziggo tv subscription.

 

Saw a promotion for the Mediabox next and faster internet.  Decided to upgrade.  Mediabox Next got delivered without connectbox.

 

Waited 4 days for connectbox.  Connect box not activated.  has to be manually activated.  9 days later no internet on old MediaBox XL but i have TV.

And then tonight…..my old mediabox XL modem is activated again and i have my old internet back but no TV.

I truly shudder to think what is going on.  My family is happy because after 10 days they have internet.  However i work in IT and i know this is probably a bad situation.

 

Waiting for the connectbox to be activated….and then the old modem gets reactivated is not a great sign.  not a good sign at all.  i think it’s time to look at KPN specials.

 

I’m used to terrible problems with internet but this is on par with what i’m used to coming from a third world country.

nielm
Gedreven Ontdekker
 • 7Reacties
 • 0Oplossingen
 • 3Likes

@RonMirak “Ik weet inmiddels echt niet meer wat ik moet doen...ik zit te denken om aangifte te doen bij de politie, omdat Ziggo wèl mijn geld incasseert (vandaag nog de factuur gehad) maar niet het product levert...in de volksmond noemen wij dat diefstal, hetgeen een strafbaar feit is.

Indien morgen (9 september) mijn abonnement nog niet werkt, ga ik juridische stappen tegen Ziggo ondernemen...het is niet anders!”

Niet geleverde diensten worden gecompenseerd door de compensatieregeling zoals omschreven in de voorwaarden, dus van diefstal is geen sprake.

Ik heb nog nooit iemand hier onder de indruk zien zijn van een juridische dreiging.
Ik denk dat het eerder opgelost is dan dat je een juridische procedure op poten hebt.

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

nielm wrote:

I find myself in a similar situation.  had a working internet and ziggo tv subscription.

 

Saw a promotion for the Mediabox next and faster internet.  Decided to upgrade.  Mediabox Next got delivered without connectbox.

 

Waited 4 days for connectbox.  Connect box not activated.  has to be manually activated.  9 days later no internet on old MediaBox XL but i have TV.

And then tonight…..my old mediabox XL modem is activated again and i have my old internet back but no TV.

I truly shudder to think what is going on.  My family is happy because after 10 days they have internet.  However i work in IT and i know this is probably a bad situation.

 

Waiting for the connectbox to be activated….and then the old modem gets reactivated is not a great sign.  not a good sign at all.  i think it’s time to look at KPN specials.

 

I’m used to terrible problems with internet but this is on par with what i’m used to coming from a third world country.

It is really a mess. They have no idea what to do. I can’t imagine as a company you can’t monitor the current quality issues and their status. And you cant do anything about it cause that department is in India. Scary as this is one of the biggest tv-internet/telecom providers in our country.

Kendreth
Gedreven Meedenker
 • 18Reacties
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

@nielm Heeft hier zijn eigen topic, SVP daar berichten plaatsen om een duidelijk overzicht te houden: https://community.ziggo.nl/internetverbinding-102/connectbox-niet-geactiveerd-61773

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Kendreth wrote:
Be rt wrote:

@Kendreth Er is gelukkig wel een oplossing, er zijn er al velen waar het opgelost is, en hier op het forum heb je een vast aanspreekpunt met Ziggo.

Ik vermoed dat je activatie is vastgelopen door een storing, dan moet het met de hand uit het geautomatiseerde systeem gehaald worden en dan weer geactiveerd worden.

Morgen komt een Ziggo moderator hier langs.

Ik hoop het! Het met de hand uit het systeem halen kunnen alleen vanuit India?? Want ik ben er zo onderhand wel klaar mee.

Ik heb ergens gelezen dat India gelukkig niet aan de orde is, maar het hier in Nederland gebeurd.

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Be rt wrote:
Kendreth wrote:
Be rt wrote:

@Kendreth Er is gelukkig wel een oplossing, er zijn er al velen waar het opgelost is, en hier op het forum heb je een vast aanspreekpunt met Ziggo.

Ik vermoed dat je activatie is vastgelopen door een storing, dan moet het met de hand uit het geautomatiseerde systeem gehaald worden en dan weer geactiveerd worden.

Morgen komt een Ziggo moderator hier langs.

Ik hoop het! Het met de hand uit het systeem halen kunnen alleen vanuit India?? Want ik ben er zo onderhand wel klaar mee.

Ik heb ergens gelezen dat India gelukkig niet aan de orde is, maar het hier in Nederland gebeurd.

Dan liegen ze de boel bij elkaar want diverse medewerkers hebben tegen mij gezegd dat dit door India komt. Kan ook een smoes zijn inderdaad. En dan vooral nieuwe klanten lokken terwijl je de bestaande klanten al niet een fatsoenlijk kan helpen.

Kendreth
Gedreven Meedenker
 • 18Reacties
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

@Wlmpie schreef: “zorg voor een papertrail, geef Ziggo een laatste kans en ontbind gewoon het contract en loop naar KPN. Als genoeg mensen dat ook doen, gaan ze of failliet, of ze verbeteren hun service. Beide uitkomsten zijn beter dan het nu is.”

Advies: kijk dan ook eerst even bij KPN op het forum of je niet van de regen in de drup terecht komt, het gras is niet altijd groener aan de overkant als je er eenmaal op staat en je kijkt naar beneden, daarom komen er ook mensen gillend terug naar Ziggo.

Maar serieus, kies een provider waar je het abonnement kunt vinden wat je graag hebt voor de prijs die je uit wilt geven, het gaat helaas bij beiden wel eens goed mis.

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

Dat is waar. Ook KPN is niet zaligmakend. Freedom internet zou aantrekkelijk zijn als hier glasvezel lag.

Wlmpie
Gedreven Raadgever
 • 419Reacties
 • 9Oplossingen
 • 123Likes

Hi allemaal, zoals jullie merken en lezen zijn er een paar weken terug veel bestellingen misgelopen. Er zijn redelijk snel maatregelen getroffen om herhaling van deze fouten bij nieuwe bestellingen te voorkomen, maar we zaten nog wel met een groot aantal vastgelopen bestellingen die we niet in 1x vlot konden trekken.

Het grootste deel van de vastgelopen bestellingen is inmiddels verholpen, maar als jij een van de uitzonderingen bent waar dat nog niet het geval is heb je daar natuurlijk geen boodschap aan (en terecht). Ik zou willen dat ik persoonlijk alles kon repareren voor jullie, maar ik heb de systemen en de kennis daar niet voor, die taak ligt bij verschillende andere afdelingen. Daarbij is samenwerking en heldere communicatie ontzettend belangrijk, want de ene order is de andere niet en vereist soms net een andere oplossing.

Zodra alles weer werkt kunnen we berekenen hoe lang het in jouw geval heeft geduurd en daar een passende compensatie voor bieden.

 

@RonMirak - Ik las inderdaad al dat een collega van mij het persoonlijk op zich heeft genomen om jouw probleem te volgen, maar ook zij heeft niet de sleutel in handen en is afhankelijk van de acties van andere afdelingen. Als ik je berichten goed heb gelezen heb je nog steeds geen modem ontvangen, correct?

@Kendreth - Ook jij hebt volgens mij nog steeds geen modem ontvangen, correct?

@Nigel1234 - Jouw modem is onderweg en wordt vandaag bezorgd, zodra je hem thuis aansluit op ons signaal zou de activatie vanzelf moeten gaan. Ik ben benieuwd!

@nielm - Your modem has been delivered, but needed to be activated. The blocking order has been resolved yesterday and I've now activated your modem (the white one instead of the Horizon Mediabox).

Mark Z
Community Moderator
Community Moderator
 • 5167Reacties
 • 588Oplossingen
 • 1864Likes

Dag Mark,

Nee dat is niet correct!!

Mijn BESTAANDE ABONNEMENT is na het cancellen van een nieuwe bestelling OOK GEDEACTIVEERD !!!!!

Ik heb nu al SINDS 1 SEPTEMBER geen internet en telefonie meer op mijn 6 jaar oude MEDIAXL Box. 
Ik kan hierdoor al meer dan een week niet vanaf huis werken, mijn kinderen zijn genoodzaakt nu al meer dan een week hun studie lessen bij vrienden te volgen en niemand bij ZIGOO geeft hier prioriteit aan. 
Van nieuwe bestellingen kan ik begrijpen dat het vervelend is dat je daar langer op moet wachten, maar dat MIJN BESTAANDE ABONNEMENT het al 10 dagen (!!) niet werkt nota bene door een FOUT van een Ziggo medewerkster is ronduit schandalig. 
En dan kun je zeggen dat Ziggo achteraf gaat compenseren….de werkelijke schade (meer dan 10 uur telefonie met Ziggo Klantenservice, ik die mijn klanten hierdoor niet goed kan bedienen) is vele malen groter dan deze schamele abonnement compensatie. 
Gaarne hoop ik wat van je te vernemen hierover. 

Ron van Hien

tel 06-28482079

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes

@Mark Ziggo Thank you mark.  Everything works now.  just shy of 2 weeks without internet.

 

However thank you very much for helping me out.  It’s really apprecaited.

nielm
Gedreven Ontdekker
 • 7Reacties
 • 0Oplossingen
 • 3Likes

@RonMirak Heb je nu wel of niet een Connect box in huis?
Dat is mij nog niet geheel duidelijk.

Be rt
Super Expert
Super Expert
 • 40107Reacties
 • 2244Oplossingen
 • 8297Likes

@RonMirak  je telefoonnummer staat nu openbaar, ik zou die als ik U was even verwijderen

Arnold1310
Expert
Expert
 • 925Reacties
 • 50Oplossingen
 • 234Likes

Beste Be rt,

Lees ajb even mijn oorspronkelijke post:

In t kort :

op 24 aug nieuw Alles-in-1 Max pakket besteld. Twee dagen later alleen de MEDIA NEXT Box ontvangen, GEEN (witte) CONNECT-Box. 
 

Na 1 week nog geen CONNECT-Box binnen. Toen deze Alles-in-1 Max bestelling laten cancellen. Deze zelfde Ziggo medewerkster heeft toen ook per abuis mijn BESTAANDE abonnement op mijn 6 jaar oude MediaXL Box laten deactiveren, en nu zit ik al ruim 10 dagen zonder Internet en vaste telefonie. 
 

Is het duidelijk zo?

RonMirak
topicstarter
Liefhebber
 • 23Reacties
 • 1Oplossingen
 • 5Likes

@Mark Ziggo 

Welke gegevens van mij heb je nog nodig?

wil dit onderhand ook bij mij opgelost hebben. Fijn dat het bij enkele gelukkig wel geleverd wordt.

Maar graag hoor ik ook wanneer ik de modem eindelijk kam ontvangen.

Kendreth
Gedreven Meedenker
 • 18Reacties
 • 0Oplossingen
 • 0Likes

@Mark Ziggo 

 

Vandaag komt inderdaad het modem binnen. Ik hoop inderdaad dat het internet dan weer werkt.

 

In mijnZiggo staat wel de mediabox XL nog als tv box. Met tv compleet en internet compleet. Wordt als ik de connectbox aansluit automatisch de mediabox next geactiveerd?

Ik heb de mediabox XL vorige week retour gestuurd zoals werdt aangegeven.

Nigel1234
Gedreven Liefhebber
 • 26Reacties
 • 0Oplossingen
 • 6Likes

Uitgelicht topic