Even voorstellen: leer hier de andere leden kennen

  • 1 juli 2014
  • 186 reacties
  • 22191 keer bekeken


Toon eerste bericht

186 Reacties

Dag allemaal,

Ik ben Jos, gepensioneerd, getrouwd, twee volwassen, uitwonende dochters, drie kleinkinderen. Mijn tijd is gevuld met m'n gezin, computers, muziek (actief en passief), luchtvaart en koken/bakken.
Soms weet ik niet waar ik vroeger de tijd vandaan haalde om m'n werk te doen...

Op computergebied ben ik redelijk ervaren. Sinds 1984 heb ik me ermee bezig gehouden. Een gelukje was dat ik indertijd cursussen systeembeheer en netwerken mocht volgen om het eerste computersysteem op onze school voor VO aan te leggen.
Veel vrienden en kennissen doen regelmatig een beroep op me om hen te helpen met computerproblemen. Dat begon al met MS-DOS, via Windows 3.1 tot en met Windows 8.

Het heeft mij ertoe gebracht om over te stappen van Windows-computers op Linux en Mac OSX. Met name het Apple-ecosysteem heeft mijn voorkeur. Ook hierin heb inmiddels ik een redelijke ervaring opgebouwd.
Waar mensen Windows 8 niet zien zitten, om welke reden dan ook, help ik ze met Linux. Na aanvankelijke aarzelingen krijg ik daarna veel enthousiasme terug.

Mijn muzikale belangstelling ligt in het klassieke vlak, van oude muziek tot ca. Berlioz. De actieve kant ligt momenteel voornamelijk in kerkelijke sfeer, want ik begeleid ons kerkkoor op orgel, piano en keyboard - maar ben wel een pure amateur.

Vele jaren ben ik zweefvlieger geweest, en die liefde voor de luchtvaart zal ook nooit vergaan. Een mooie blauwe lucht met witte wolken - dan ben ik in gedachten daarboven - het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Tenslotte, ik sta graag in de keuken. De dagelijkse maaltijd is voor mij geen enkel probleem, en ik experimenteer er graag bij. Daarnaast bak ik ons dagelijks brood, en vind ik het ook leuk om van tijd tot tijd een eigengebakken cake of ander gebak op tafel te zetten.
Reputatie 7
Kijk eens aan, Roel en Jos,

Dat zijn nog eens verhalen! 🙂 Dat zien we graag. Bedankt voor het positieve Kabel verhaal.
En aan Apple en Linux ervaring hebben we zeker wat op deze Community!

Dank jullie wel voor het delen.


Gr,
Reputatie 1
hoi, ik ben Frits en interesseer voor alles wat met PC, Smartphones,Tablets, en voor RC modelvliegen wat ik helaas niet meer kan, ik zit graag op diverse forums om mijn kennis wat op te vijzelen.
Ik hou beslist niet van alles wat met een I begint, IPad enz. dus beslist geen fan van APPEL.
Gezien mijn leeftijd kan ik uitstekend overweg met voornoemde apparaten, en help veel mensen ermee, waar ik dan veel voldoening van heb. 🙂
Reputatie 5
Badge
Hallo Frits,

Welkom op de community.
Ik kan met je gedachten over Apple meepraten. Niet dat het slechte producten zijn, zeker niet!
Ik wens je heel veel plezier op de community.

Groet,
Alex
Reputatie 6
Badge +5
Ik ben Jacob, 61 jaar oud en vanaf begin jaren tachtig bezig met computers.
Begonnen met de ZX80 en mijn all-time favoriet de BBC-B micro computer.
In de loop der jaren uiteraard verschillende pc's gehad, gekocht en zelf gebouwd.
Afgezien van de computer houd ik mij bezig met lezen, muziek luisteren, koken, elektronica en musea bezoeken.
De eerste drie combineer ik vaak. :)
Uiteraard is het in mijn omgeving bekend dat ik redelijk bedreven ben ik het fixen van problemen op elektronica en computer gebied.
Dus help ik regelmatig anderen.
Reputatie 1
Hallo Frits,

Welkom op de community.
Ik kan met je gedachten over Apple meepraten. Niet dat het slechte producten zijn, zeker niet!
Ik wens je heel veel plezier op de community.

Groet,
Alex


Het zijn hele goede producten, maar voor Dummy's en je zit vast aan APPEL
Reputatie 6
Badge +4
Hallo, mijn naam is Rob. Mijn nickname “borry52” heb ik overgehouden van mijn militaire diensttijd, lichting 72-3, waar ik de bijnaam Bor of Borry kreeg naar Bor De Wolf uit de fabeltjeskrant. De 52 heb ik er aan toegevoegd omdat ik van 1952 ben.
Ik woon in Enschede en ben al sinds 1999 een tevreden gebruiker van, toen nog Castel@Home.
Getrouwd, twee kinderen die al jaren de deur uit zijn, en een kleinzoon.
Ik ben inmiddels met vroegpensioen maar heb de laatste 33 jaar gewerkt al servicetechnicus voor verkeersregelinstallaties en parkeersystemen.
Mijn hobby’s zijn Computers in de breedste zin van het woord, heb in ’74 al mijn eerste computer zelf gebouwd die bestond uit drie printen met acht 7 segments displays en een 8080 processor.
Later uitgebreid met een zelfbouw videoprocessor waar een oude Z/W tv aan hing.
Tevens houd ik van muziek luisteren, van oorsprong hardrock maar mijn interesse is nu veel breder.
En ik mag ook graag met mijn vrouw een paar keer per jaar verblijven op Gran Canaria.
Ik ben gek op techniek maar heb daarentegen helemaal niets met smartphones, dat vind ik ondingen.
We hebben allebei een hele simpele Nokia telefoon waar je mee kun bellen én…. er zit een uit-knop op.
Reputatie 7
Welkom Rob!

Leuke vakantie vooruitzichten elk jaar! 🙂

Ik heb het gevoel dat je aardig thuis bent in de computer wereld. Ik sleutel ook met computers, maar dat van jou is wel een tikkeltje hogere graad! Wel verrassend dat je visie op smartphones in tegengestelde richting staat 😛 ik ervaar het namelijk zo dat Pc's steeds meer in de richting gaan van smartphones gaan en smartphones steeds meer op een computer lijken.

Maar aan de andere kant, smartphones hebben een complete verandering ingeluid. Tegenwoordig vraag ik me bij sommige mensen af of ze ook nog wel eens face 2 face met anderen praten... 'The world is getting more social, but didn't we just change the meaning of social?'

Gr,
Reputatie 6
Badge +4
Welkom Rob!

Leuke vakantie vooruitzichten elk jaar! 🙂

Ik heb het gevoel dat je aardig thuis bent in de computer wereld. Ik sleutel ook met computers, maar dat van jou is wel een tikkeltje hogere graad! Wel verrassend dat je visie op smartphones in tegengestelde richting staat 😛 ik ervaar het namelijk zo dat Pc's steeds meer in de richting gaan van smartphones gaan en smartphones steeds meer op een computer lijken.

Maar aan de andere kant, smartphones hebben een complete verandering ingeluid. Tegenwoordig vraag ik me bij sommige mensen af of ze ook nog wel eens face 2 face met anderen praten... 'The world is getting more social, but didn't we just change the meaning of social?'

Gr,


Bedankt voor het welkom, Ronald Ziggo.

Ik ben van ook wel mening dat een smartphone een geweldige uitvinding is en ik ben het met je eens dat hierdoor de wereld compleet is veranderd.
Dat ik er niets mee heb en dat ik het ondingen vind is ook niet de schuld van de smartphone maar meer hoe sommige (de meeste) gebruikers er mee omgaan.
Persoonlijk vind ik het niet nodig om de hele dag met een computer in de zak te lopen en elke tien seconden te kijken of ik een berichtje heb. Wat een ander daar mee doet moet men zelf weten.
Ik weet ook wel dat niet iedereen zo is maar het stoort mij wel, als ik in een restaurant zit het mij opvalt dat er steeds minder met ‘mes en vork’ wordt gegeten omdat men één hand nodig heeft om de telefoon vast te houden.
Voorlopig houd ik het bij mijn desktop met drie schermen (wat sommigen ook onzin vinden maar het kan soms wel handig zijn) omdat ik veel met foto bewerking doe en met stamboom onderzoek.

[img]http://members.home.nl/rob.weustink/tweakfiles/computerhokth(1).jpg[/img]
Klikkerdeklik

Ook gebruik ik een Android tablet om mijn mailtjes te lezen en de bankzaken te regelen.
Reputatie 7
Graag gedaan :)

Drie schermen is altijd beter dan 1 zeg maar! Ik zie dat je de pc ook "sleutel" klaar hebt staan met de zijkant zo toegankelijk.

Ik lig nog dubbel om je opmerking "als ik in een restaurant zit het mij opvalt dat er steeds minder met ‘mes en vork’ wordt gegeten omdat men één hand nodig heeft om de telefoon vast te houden" 😃 Ik zag laatst ook een familie bij de McDonalds, allemaal met de mobiel bezig... gezellig 😉 Het wordt een beetje over gebruikt naar mijn mening.

Gr,
Hallo,

ik ben Diana en ik woon in Capelle aan den ijssel.
mijn hobby is fitness en duiken.
ik ben A-technisch en ik hoop dat het forum mij kan helpen als ik tegen dingen ga aan lopen.
Reputatie 7
Hallo Diana,

Ik wil zelf ook altijd nog een keer duiken... Maar ja nog nooit tijd voor gemaakt 😉 Op het lijstje voor de volgende vakantie...
Dat A-technisch maakt helemaal niks uit 🙂 Deze community is inderdaad bedoeld om je juist te helpen verder te komen met de dingen waar je tegenaan loopt.

Veel plezier gewenst!

Gr,
Reputatie 3
Ik ben Pieter, mijn achternaam is gelijk als van die koe in mijn Avatar, mijn bouwjaar is 1964.
Elektronische zaken als radio, tv en computers, hebben altijd mijn interesse gehad.
Mijn andere grote hobby is vakantie vieren, maar dat kan maar een paar weken per jaar.
Mijn vrouw en ik kijken veel tv, mijn vrouw vooral Engelse series (The Village op de BBC en Downton Abbey op ITV) en ik kijk graag naar natuurprogramma's zoals Vroege Vogels en programma's over spoorwegen zoals Railaway en Eisenbahnromantik (op de SWR).

Omdat veel van die programma's op Duitse en Engelse zenders worden uitgezonden hebben we naast de Ziggo-kabel ook een schotel hangen. Bijkomend voordeel is dat ik dan wèl alle regionale zenders kan ontvangen, ook die zenden regelmatig natuur-programma's uit! Niet alles wordt live gekeken dus nemen we ook veel op.

De pc's in huis, maar ook voor familieleden, bouw ik zelf. Kan ik zelf de onderdelen uitzoeken en gewoon met Windows 7 blijven werken. Pas sinds 2013 hebben we beiden ook een smartphone. Wat ik daar weer leuk aan vind is dat ik in de auto naar mijn favoriete radiozender kan luisteren (een Zwitserse zender via Tunein).

Kwa pakketten hebben we het zwaarste internetpakket en een abonnement op TV-Extra. Daar zitten wat leuke zenders tussen die wel leuk zijn als er even "niets op tv is".
Reputatie 7
Ha, dan deel je wel de naam van een goed deel van mijn jeugd 😉 haha

Welkom Pieter!

Dat zijn nogal wat zenders die je dan in totaal hebt. Dat met Windows 7 blijven werken beaam ik ook zeer! Met jouw kennis hebben we vast een goede aanwinst!

Alvast veel plezier gewenst!

Gr,
Hallo
Ik ben Deborah van Zanten,
woonachtig in Utrecht

sinds kort overgestapt van tele2 naar Ziggo. (rede is dat de internet van tele2 heel traag was en wij vaak storing hadden met ons tv)

van thuis uit hebben wij eigenlijk altijd al ziggo gehad en weinig problemen ondervonden, vandaar deze overstap.
Reputatie 7
Hallo Deborah,

Welkom op onze Community! hopelijk kunnen wij dan ook een betere verbinding voor je waarmaken 🙂

Veel plezier gewenst!

Gr,
Halle mede-forum leden,

Heb me onlangs aangemeld omdat ik toen specifieke vragen had, waarvoor ik op internet soms niet direct een antwoord kan vinden. Uiteraard ben ik al vele jaren Ziggo klant met TV, telefoon en Internet, maar daarnaast speel ik ook graag met allerlei spulletjes, als smartphones, tablets, satelliet TV, computers, GPS navigatie enz. enz.
Kortom , een gadget liefhebber die altijd op zoek is naar de mogelijkheden of onmogelijkheden van diverse apparatuur. :8

groetjes.
Reputatie 5
Badge
Hallo Electra en welkom op de community!

Je kan inderdaad met al je vragen terecht op de community. Wij helpen je samen met alle andere leden graag verder.
Ik hoop dat we nog veel van je te zien/lezen krijgen ;)

Groet,
Alex
Hoi. Ik ben jan en ja in mijn vrije tijd Brandweerman. 53 jaar en woon tussen Antwerpen en Bergen op zoom in.

Zit nog al eens aan de pc en probeer zo goed als het kan een netwerkje te bouwen. Maar ja dat gaat niet zoals ik gedacht had. maar wel leuk om er mee bezig te zijn.
Reputatie 5
Badge
Hallo jvl,

Dan kan ik helemaal met je meepraten! Heb net een weekend besteed om alles met CAT6 kabels aan te sluiten en heb al deze kabels via de kruipruimte van mijn woning aangesloten.
Ik wens je heel veel succes met je netwerk en als je vragen hebt dan helpen we je met alle plezier verder ;)

Groet,
Alex
Reputatie 3
Hallo allemaal,

Ik ben Michiel, 34 jaar, woon in het zuiden de lands, ben zelfstandig ondernemer (IT) en tevens Ziggo Zakelijk partner.
Houd me veel bezig met media sharing, aanleg van Wifi, Website bouw en dergelijken bij het MKB. Mijn bedrijf: www.techconnect.nl

Inmiddels ruim 10 jaar klant bij Ziggo (Zakelijk) en een van mijn hobbies is het testen van netwerk apparatuur en het 'tweaken' hiervan voor het beste resultaat.

Verder ben ik ook nog aktief als 'ninja en co-dev' bij Plex (plex.tv). Een media streaming platform voor pc,mac,ios,android en andere apparaten.

Ik sta altijd open voor mensen die hulp nodig hebben met hun netwerk of Ziggo produkten.
Groetjes!
Reputatie 4
Badge
Hoi allen,

Ik ben een tevreden Ziggo gebruiker uit de Kop van Noord-Holland. Deze community moet ik nog even aan wennen aangezien het Ziggo Gebruikers forum er ook (en al wat langer) is. Is het wellicht de bedoeling dat e.e.a. samengaat in de toekomst?

Overigens heb ik deze week voor het eerst sinds jaren iemand van Ziggo over de vloer gehad i.v.m. het omruilen van mijn oude Arris modem naar eentje van Cisco. De Ziggo medewerker deed het vlot, bekwaam en gaf nog eens extra service 🙂. In mijn nieuwe huis had de oorspronkelijk installateur een verkeerde splitter geplaatst die mogelijk signaalverlies kon veroorzaken, Ziggo heeft direct een goede geplaatst waarvoor hulde!
Reputatie 5
Badge
Welkom mbnn,

Leuk dat je je aan ons voorstelt. En een leuke scala aan hobby's en werkzaamheden.
Misschien dat ik je in de toekomst nog wel even aanschiet met betrekking tot Plex. 🙂

Ik wens je in elk geval erg veel plezier op de community!

Groet,
Alex
Reputatie 7
Hallo Bozz,

Welkom op onze community!

Over toekomst plannen tussen beide community's is niks bekend, maar we zullen zien wat er komt!
Je hebt dan ook een behoorlijke periode gedaan met je Arris! Ik ben blij te horen dat hij naar tevredenheid is vervangen en je goed bent geholpen 🙂 Bedankt voor het delen van je goede ervaring!

Hopelijk tot ziens en veel plezier gewenst op de community!


Gr
Ik ben 47. Op het moment dat de eerste 'micro-computers' beschikbaar kwamen in Nederland was ik verkocht. Tot op de dag van vandaag, al is het nu in beheersbare vorm 🙂 Ik ben systeem-/netwerkbeheerder dus ik weet wel het één en ander af van netwerken, protocollen en infrastructuur. Op mijn werk verkeer ik volledig in een Windows-omgeving. Thuis staat er alleen maar Apple-apparatuur. Een zgn. Microsoft-vrije zone. Naast mijn "computerhobby" wil ik graag wandelen, fietsen, concert bezoeken, muziek luisteren, socializen, klussen, tuinieren en gewoon maar wat "aanklooien met van alles en nog wat". Tevens volg ik de hele ontwikkeling m.b.t. de Cloud op de voet en ben er in praktische zin graag mee bezig om het uit te zoeken en te vergelijken. O ja, ik speel al jaren World of Warcraft (niet als een 24/7 verslaafde, maar gewoon normaal)

Op dit moment zoek ik een nieuwe baan. Dus mochten er hier mensen zijn die een vacature voor mij weten: ik hou me aanbevolen!

Reageer