Eurovisie Songfestival

  • 18 mei 2019
  • 27 reacties
  • 2165 keer bekeken


Toon eerste bericht

27 Reacties

Reputatie 7
Ik bedoel met corrupt dat al die buur en oostblok landen op elkaar stemmen en zoals duitsland toch punten krijgt of hoe valser je zingt meer punten, zo bedoel ik dat.
Reputatie 7
Badge +17
Het corrupte zit inderdaad in de jury en niet in de public-votes. Duncan had gewoon een heel goed nummer en het was bij het publiek populair.
Maar zodra de jury politiek gaat bedrijven met stemmen en vaste landen elkaar 12 punten toekennen, ongeacht de kwaliteit van het liedje (iets wat Nederland in het verleden ook deed met België), kun je het beste het hele jurydebacle afschaffen. Het dient ook geen enkel doel meer want die paar punten van de jury wegen niet op tegen de punten van het publiek. verder is het alleen maar tenenkrommend zoals er tijd wordt gerekt met iedere "douze points".

Dit nog los van het feit dat het hele songfestival eigenlijk één grote oneerlijke zooi is. Want landen die voldoende geld betalen, kunnen zich zonder voorronde gelijk inkopen in de finale. Zelfs landen die helemaal niet bij Europa horen. Iets wat ik persoonlijk net zo achterlijk vind dan wanneer Spanje en Duitsland zich zouden "inkopen" in het Nederlands landskampioenschap voetbal.

Maar goed, de strijd is inmiddels alweer begonnen om wie het mag presenteren volgend jaar, dus ik ben benieuwd...

Reageer