Vraag

Electrisch schema voor LEDs in mijn Millennium Falcon

  • 28 oktober 2018
  • 8 reacties
  • 294 keer bekeken

Reputatie 2
Badge +3
hallo,

Ik heb eigenlijk een vraag. Het hebben niets met Ziggo te maken maar meer met elektrische aansluitingen. Ik ben een model aan het maken van de millennium falcon. Hierin ben led verlichting aan het maken. Nu wil ik graag weten:

Ik wil een printplaat maken waarop ik mijn 9 volt smd ledjes kan monteren. En daarbij ook een 6 volt ledjes (die er standaard bij zitten) Hoe kan ik deze overbrugging maken? Zodat ik niet meerdere voeding punten hoef te maken.

Daarnaast zou ik graag willen weten welke weerstand ik moet gebruiken voor de volgende smd's zodat deze ook op een 9 volt aansluiting kunnen worden aangesloten.

https://www.grandado.com/products/0805-pre-gesoldeerd-micro-litz-bedrade-leads-smd-led-warm-wit-10-stks-laisdcc

Groet,
Elmastro

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

8 Reacties

Reputatie 7
Hi elmastro! Leuk!! 🙂 Hoe dan ook hebben we foto's nodig van tijdens de bouw, maar ook zeker foto's van het eindresultaat! Die zie ik hier graag tegemoet.

Dit is niet mijn specialiteit. Maar ik weet wel dat je met weerstanden kan werken om voltages te verlagen. Wat ga je gebruiken als voeding? Een 12Volt adapter of wat anders? Ik hoop dat anderen op het forum zich hier ook even over buigen 🙂
Reputatie 7
Badge +17
@elmastro Als je de juiste gegevens van de leds bij de hand hebt kun je hier de weerstand berekenen :
https://www.ledtuning.nl/nl/weerstand-calculator?language=nl

Helaas zie ik bij dit type nergens de drempelspanning staan en hoeveel mA ze kunnen hebben.
Reputatie 2
Badge +3
Bedankt! Ik heb nog een leuke website gevonden: Samen met die van Nick999 werkt dit perfect.

http://ledcalc.com/

De kit zelf wordt op 6 volt geleverd maar dat is net te weinig voor bepaalde leds die ik heb gekocht dus ik zet hem naar 9 volt en moet maar even kijken hoe ik van 9 naar 6 ga. 🙂

Hier dan een paar afbeeldingen tot nu toe:

Reputatie 7
"Chewie, we're home!" 😃 :D

Gaaf! Mooi project. Ben zelf ook wel fan en heb wel eens naar een kloon van die Lego Falcon gekeken.. mooi spul. Wat voor bouwpakket is dit?
Reputatie 2
Badge +3
Hoi Anne,

Het gaat hier om een model van Deagostini. Deze was nooit in Nederland uitgebracht maar ik koop hem (maandelijks) via Model-space.

https://www.model-space.com/us/build-millennium-falcon.html

Het wordt een 1 op 1 replica van de millenium falcon die gebruikt is op de filmset van The empire stikes back

Ik mod de kit zelf met allerlei dingen, zoals onderdelen van Paragrafix
http://www.paragrafix.biz/search01.asp?MainCat=DeAgostini%20Millennium%20Falcon

en extra detail via 3D geprinte onderdelen:
https://www.shapeways.com/marketplace/?tag=millennium%2Bfalcon&s=0#more-products
Reputatie 2
Badge +3
Dit weekend een klein beetje werk verricht aan de cockpit. Volgende week komt alles aan om het licht aan te sluiten!Reputatie 7
Badge +19
Een led, tenminste de standaard Led, kan bijna op elke spanning werken, maar dan dient er wel een voorschakelweerstandje voor te worden geplaatst. Deze verlaagt overigens niet de spanning, maar de stroom @Anne H Ziggo Door een te hoge stroom zal een Led nl. meteen defect raken. En zoals @Nick999 al laat weten zijn de waardes van de te gebruiken leds dus wel belangrijk. Anders zullen ze wellicht direct sneuvelen.

Maar het fijne weet ik er zo niet meer van. Het is al heel lang geleden dat ik voor Philips werkte en schakelkasten bouwde, met daarin, uiteraard al Leds, al zag je deze natuurlijk niet in die settings zoals deze nu worden gebruikt.

Ik heb destijds wel ook een schakelkast gebouwd die in mijn woning is geplaatst, waarin ook Leds zijn geplaatst, aangesloten op 12 volt, met voorschakelweerstanden.

Maar tegenwoordig gebruikt men vele soorten leds, die vaak ook allen hun eisen stellen, dus een standaard antwoord is er denk ik niet...

Maar het is zeker een leuk project @elmastro
Reputatie 7
Hallo @elmastro, hoe gaat het met de Falcon? 🙂