100 keer snellere wifi binnen handbereik


Reputatie 4
Badge +10
Draadloos internet dat nooit 'verstopt' raakt en moeiteloos honderd keer sneller is dan de betere wifi-verbindingen die nu in gebruik zijn. Volgens onderzoekers van de TU Eindhoven is het binnen handbereik en ook nog vrij eenvoudig en betaalbaar te realiseren.

Ze bedachten een wifi-netwerk dat via infraroodstralen het signaal doorgeeft. Ieder apparaat krijgt zijn eigen golflengte en daardoor hoeft de capaciteit niet met andere apparaten te worden gedeeld. Dat scheelt een hoop ergernis, want het internet wordt op deze manier niet traag door een teveel aan apparatuur met internetverbinding. Onderzoeker Joanne Oh is cum laude op het onderwerp gepromoveerd, liet de universiteit vrijdag weten.

Nog werk aan locatiebepaling en glasvezelnetwerk
Het systeem werkt via 'lichtantennes' die bijvoorbeeld aan het plafond worden bevestigd en van daaruit de lichtstralen heel nauwkeurig op apparaten richten. Voordat het klaar is voor de consument moet nog worden gewerkt aan de techniek die bijhoudt waar apparaten zijn. Ook is meer werk nodig aan het achterliggende centrale glasvezelnetwerk. Dat gaat nog zeker vijf jaar duren, verwacht hoogleraar breedbandtechnologie Ton Koonen van de TU/e.

Bron: ANP

5 Reacties

Reputatie 4
Badge +10
Dat is mooi, de CAT5E gaat nog wel 5 jaar mee, hoef ik geen nieuwe CAT6 of CAT7 uit te rollen.
Reputatie 4
Badge +5
Hopelijk ga je niet teveel problemen krijgen met IR afstandsbedieningen en bepaalde (film)camera's die in tegenstelling tot het menselijk oog, wel IR opnemen.
Mijn toekomstbeeld hierover. De techniek 'lichtantennes' zal toegepast worden in de ruimteluchtvaart. Satellieten die 'lichtstralen' op ons af sturen. :? Leuk speeltje voor al die opsporingsinstanties. Instanties waar je in het huidige tijdperk geen geheimen meer voor kunt hebben.
Mooi is het wel om mee te maken hoe de techniek zich zo razendsnel ontwikkeld.
In welke eeuw had jij willen leven? 🆒
Badge +4
Infrarood gaat niet door muren vloeren en andere obstakels dat heeft voor en nadelen.
Reputatie 2
Badge +3
Patience schreef:

Leuk speeltje voor al die opsporingsinstanties. Instanties waar je in het huidige tijdperk geen geheimen meer voor kunt hebben.


Je leeft in een liberale democratie. Je moet blij daarover zijn: anderen hebben zo'n geluk niet.

Reageer

    Inloggen
    Niet gevonden wat je zocht? Vind meer topics