Vraag

Humax versus CI+


Wat kan de humax wel wat de CI+ niet kan ik zie geen verschil behalve een extra afstandsbediening. Moet er een terugsturen maar nijg naar het terugsturen van de humax mediabox. HELP!!!!

6 Reacties

Reputatie 6
Ik heb beide en de verschillen zijn oa

Opgenomen progs op de Humax kan je eventueel via ftp naar je laptop kopieeren

Als je een module aanschaft is het wel handig als je tv Ziggo gecertificeerd is, bij de Humax is dit niet nodig

TV moet standby blijven staan anders kan je niets opnemen

Voor beide geldt dat je wel een externe (geschikte) HDD moet aanschaffen tenzij de Humax deze heeft ingebouwd

Ik denk dat @Willem-A nog wel wat puntjes weet 😀
O maar nu zit de humax eraan met USB van 6 gig maar als ik op opnemen druk laat hij een icoon in beeld zien dat dit niet kan !!!!
Reputatie 6
De usb-stick moet eerst worden geformatteerd door de Humax maar 6 gig is veel te weinig, 1 opname is al vaak groter dan 6 gig, gebruik een stick van 64 Gb of meer maar niet alle sticks zijn geschikt, het beste is een externe hd te kopen van max 1TB
Reputatie 7
Badge +18
https://myhumax.info/veel-gestelde-vragen-over-de-humax-irhd-5300c/

U kunt een USB-stick van max. 4GB gebruiken die in FAT32 is geformatteerd. In de meeste gevallen zijn opnames gemaakt op uw HUMAX-ontvanger groter dan 4GB en daarom kan de hele opname niet op de stick gekopieerd worden.
Reputatie 7
Badge +17
Als je een Humax 5300c hebt @Anet dan kan deze opnemen, maar het best is daarvoor een harde schijf te gebruiken. Deze dient voor de 5300c minimaal 100 GB te zijn en maximaal 500 GB. Wat je nu hebt lukt sowieso niet. Voor opnemen met de Humax is een externe schijf nodig. Alleen de time shift functie kan werken met een geschikte USB stick.

Let op: niet elke schijf is geschikt, maar de WD Elements schijven werken doorgaans uitstekend samen met de Humax. Zorg wel dat je een schijf koopt waarop geen bepaalde software voor Windows 10 aanwezig is.

Wat kan de Humax meer:

-Opnemen, maar doorgaans alleen die zender waarnaar word gekeken;
-Live pauzeren/vooruit en terug spoelen (Time Shift. Alleen indien een harde schijf word gebruikt, en zoals al gezegd, zonder dat daarbij de Tv aan staat.

Maar wil je het bij de Humax houden en je wilt meer, huur dan een CI module* en koop een Humax 5200c via marktplaats. (*De smartcard van de CI module heb je nodig in de Humax).
Let op: Ziggo activeert geen elders gekochte smartcards meer.

De Humax 5200c is een heel ander apparaat met o.a:

-Ingebouwde voeding;
-2 tuners, dus altijd mogelijk een zender te kijken en een ander op te nemen (in bepaalde gevallen kun je zelfs 2 zenders opnemen en een 3e bekijken);
-Een ingebouwde harde schijf van 500 GB waarvan een deel word gebruikt voor Time Shift en andere doeleinden;
-2 scart aansluitingen;
-HDMI uitgang;
-Analoge audio uitgang;
-Digitale audio uitgang;
-Display.

Een veel fraaiere keus als een 5300c.

Noot: ook zonder smartcard kun je zenders ontvangen, maar dan alleen de vrije zenders.
Reputatie 7
Badge +17
Steefb schreef:

https://myhumax.info/veel-gestelde-vragen-over-de-humax-irhd-5300c/

U kunt een USB-stick van max. 4GB gebruiken die in FAT32 is geformatteerd. In de meeste gevallen zijn opnames gemaakt op uw HUMAX-ontvanger groter dan 4GB en daarom kan de hele opname niet op de stick gekopieerd worden.Een Humax werkt met Ext.3 onder Linux. Als een stick of schijf in Fat 32 word geformatteerd zal de opname na ong. 4 GB worden afgebroken. Groot nadeel dus. Daarom, gebruik een schijf en dan weet je zeker dat je zonder problemen kan opnemen. De Humax kan deze zelf formatteren, maar je kan het ook eerst vooraf laten doen door de PC als de Humax dat even vertikt.

Reageer