Beantwoord

Digitale tv-zenders vallen voortdurend weg

  • 31 maart 2019
  • 99 Reacties
  • 6465x Bekeken

Reputatie 3
Badge +4
Ik heb al meerdere keren hier melding gemaakt van weg vallende digitale tv kanalen.

https://community.ziggo.nl/zenderaanbod-tv-pakketten-156/comedy-channel-al-paar-dagen-zwart-beeld-watzkebeurt-37522

https://community.ziggo.nl/randapparatuur-97/geen-fox-tv-op-humax-ir-fox-c-ontvangen-26344

Als ik steeds opnieuw de kanalen laat ophalen kwamen de zenders meestal wel weer terug. Tot gisteren nu komen er maar een deel terug enkele komen niet meer terug waarvan comedy channel het meest hardnekkig is. Momenteel komen Rtl7, RTL Z, Fox, Comedy Chanel, TLC , spike, Ons, net5 niet meer terug zelfs niet als ik meerdere dagen achter elkaar het zenderaanbod opnieuw doe ophalen.

Bovendien is het zeer hinderlijk dat dit steeds opnieuw moet doen op de website de kanalen opnieuw laten ophalen. Waarom is dat überhaupt steeds nodig?
icon

Best beantwoord door Guido64 25 april 2019, 21:48

Monteur is geweest AOP vervangen. Volgens de monteur zou er een breuk in de binnenkabel zijn geweest bij de aansluiting. Hoewel de signaal sterkte en BER voor en na hetzelfde zijn. Voor en na de monteur werkten alle tv kanalen normaal, dat zal je altijd hebben als de dokter komt is de hoofdpijn net toevallig er even niet. We zullen zien hoe het op langere termijn zal gaan.
Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

99 Reacties

Kun je hier je signaal en BER laten zien van deze box?
Reputatie 3
Badge +4
Geen idee wat BER betekend.

Ik heb een plaatje genomen van de signaal sterkte dat ik in de tv instellingen kan vinden van de digitale tuner met CA+ module.

Ik denk dat Bert dacht, dat je probleem te maken heeft met TV kijken via de Humax.
Dat komt door de links die je gaf.
Bij de Humax kun je de signaalsterktes bekijken van de Tuners die erin zitten.
Check this out. Daar staat ook een BER waarde bij. Die moet 0 zijn, anders is er iets mis.

Nu gaat het over een probleem met een TV waarin een CI+ Module met SmartCard zit.
Dat is iets anders. Ik veronderstel dat je via Mijn Ziggo hebt geprobeerd de zenders opnieuw te activeren, zoals je dit eerder ook voor de Humax deed.

Dat dit mislukt snap ik niet. Kan aan je TV liggen.
Nog te proberen:
  1. Smartcard even uit- en weer inschuiven in de CI+ module
  2. Als dat niet helpt: CI+ module even lostrekken en weer terugplaatsen
Misschien is een contactje niet helemaal lekker.
Han
Reputatie 7
Badge +19
Allen de BER uitlezen heeft geen zin. Als de BER oploopt ontstaan er beeldfouten (blokken) maar is het niet zo dat bepaalde zenders niet meer te zien zijn.

Maar nu laat @Guido64 een plaatje zien van de Tv, werkend met CI module en daar hebben we in dit geval niets aan. We moeten eigenlijk de waarden zien van de Humax IR Fox C. Maar ook dan geld, dat wanneer deze niet goed zijn, dat nooit kan leiden tot het opnieuw moten ophalen van de zenders. Maar volgens mij heb ik al eens aangegeven bij de andere topics dat de Humax IR Fox C al erg oud is, en (straks) helemaal niet meer bruikbaar is bij Ziggo, omdat deze decoder niet kan werken met M-PEG4.

Ik denk dus dat het beter is als @Guido64 bij Ziggo een Humax 5300c besteld, waarvoor dan 3 euro per maand moet worden betaald. Wil je meer, dan kan het ook de XL worden, maar als je aan de Fox eigenlijk al genoeg hebt, heb je dat ook aan een Humax 5300c.

Dat is mijn advies en zo zit het. 😉
Reputatie 7
Badge +19
@Guido64

BER staat voor Bit Error Rate. Dat hout dus in dat dit aangeeft hoeveel BER fouten er zijn. Hoe meer, hoe slechter een apparaat werkt. Loopt de BER dus op, ga je beeldfouten zien, maar niet het probleem krijgen dat je nu ervaart, dus dat kun je even vergeten.
Reputatie 3
Badge +4
Op advies van Willen-A heb ik de FOX niet meer ik heb tegenwoordig een Humax 5200c gebruikt gekocht. daar werken de kanalen overigens wel goed.

Ik heb toch even een plaatje gemaakt van de signaal sterkte en dus inderdaad die BER die ik nu wel zag staan inderdaad in de Humax.

Op onderstaand plaatje had ik comedy channel op staan op de Humax.maar de Sony tv met de CI+ cam module heb ik in de slaapkamer deze ontvangt allerlei digitale zenders niet zoals hierboven omschrijven.

Ik heb vele malen op die knop gedrukt op de ziggo website waar je dus die kanalen opnieuw kan ophalen voorheen loste dat altijd het probleem op nu opeens niet meer.

Ik heb de card en de cam module beiden eruit gehad en weer erin gestopt maar het heeft niets veranderd.
Reputatie 7
Badge +19
Dag @Guido64

Ziet er goed uit bij de Humax. Om ook de waarden van tuner 2 uit te lezen, dien je 1 of 2 zenders op te nemen, en een ander te bekijken. Maar als de Humax helemaal in orde is, verwacht ik ook dan geen vreemde waarden.

Wat de Tv betreft: De CI module decodeert alleen maar. De Tv slaat de zenders op en als het daar fout gaat, is het dus niet de module welke daar debet aan is. Het zou zomaar weleens zo kunnen zijn dat de updates ervoor zorgen dat je zenders eruit worden geknikkerd. Dat komt vaker voor. Wat je dan kan doen is in het Tv menu de automatische updates uit te schakelen.
Reputatie 3
Badge +4
Hoi @Willem-A,

Ik ben zeer tevreden met de Humax. Zoals je ziet heb ik niet zo'n fancy dure tv maar het geeft beeld en das goed genoeg voor ons :)

Eerder op de avond heb ik de Sony tv nog getest toen deden de bovenstaande zenders het nog steeds niet. Nu paar uur later ik naar bed ben gegaan heb ik weer getest ik wilde die updates uitzetten waar jij het over had nu blijven de zenders het opeens weer allemaal te doen nadat ze er meerdere dagen uit hebben gelegen. Dus iets heb ik blijkbaar toch goed gedaan.

Ik heb toch even gekeken naar die automatische updates. Ik kwam niets tegen met die exacte term (automatische updates) maar ik kwam in de digitale tuner instellingen wel iets tegen over systeem updates wat erop lijkt:

Auto service update heb ik uitgeschakeld.
Systeem update heb ik ook uitgeschakeld.

Nu eens kijken hoe dit gaat werken.
Bedankt weer!
Reputatie 7
Badge +19
Dag @Guido64

graag gedaan. Maar waarom kijk je nog via de Tv zelf als je nu de Humax 5200c hebt? Daarop kun je altijd al een zender opnemen en een ander bekijken, en in sommige gevallen kun je zelfs twee zenders opnemen en een derde bekijken.

Maar het is prima dat je deze updates nu hebt uitgeschakeld, en ik ben uiteraard ook benieuwd wat dat oplevert, maar een gegeven is dat het soms misgaat als bepaalde updates steeds worden uitgevoerd.

Hoop op het beste!
Reputatie 3
Badge +4
Ik heb nog zelden een programma opgenomen. "Last man on earth" had ik voorheen paar keer opgenomen maar komt nu niet meer op Comedy channel. Verder komt er niet zoveel op TV dat ik de moeite van het opnemen waard vind.

Ik kijk ook niet zoveel TV alleen als ik naar bed ga. Mijn vrouw kijkt veel tv op de slaapkamer omdat ze vaak op bed ligt vanwege haar gezondheid.

De Humax gebruiken we zelden maar als digitale ontvanger werkt hij perfect. Ik heb hem ook in het netwerk opgenomen zo kan ik op de FTP en DLNA komen al werkt dit stuk minder soepel. De Humax hangt dan vaak dus dat gebruik ik daarom ook niet meer zo vaak.

Toen ik hem pas had heb ik wel even zitten spelen met opnemen en naar een ander kanaal kijken tegelijkertijd dat werkt wel leuk idd het is wel een enorm stuk beter dan die ouwe fox maar wij keken eigenlijk nooit naar digitale tv omdat het met zappen trager gaat.

En al die extra zenders is toch alleen maar kul op m.i. maar sinds de aankondiging dat analoog eruit gaat zijn we digitale tv maar gaan aanwennen "onder protest" 😉
Reputatie 3
Badge +4
Jeetje ik klink wel als een ouwe zuurpruim als ik mijn laatste bericht zo terug lees 🙂
Reputatie 7
Badge +19
Jeetje ik klink wel als een ouwe zuurpruim als ik mijn laatste bericht zo terug lees 🙂

Mag ik zeggen dat ik dat ook wel een beetje vind? 👴🏻

Zo ja, dan zeg ik het, maar wil je het niet laat ik het natuurlijk uit mijn hoofd ... 😉

Maar goed, je bericht is wel helder in ieder geval. Het kan er maar uit wezen... Lucht het ook op?

Maar goed, je kan via de Humax kijken en ik heb ook eens een topic gemaakt over het werken met FTP. Een vastloper ontstaat vaak als je via een onbedrade verbinding werkt. Maar klik anders eens op mijn naam, dan zie je ook mijn topics. Maar ik vind het heerlijk werken via de Humax modellen. Vooral met de 5200c/5400c, maar neem juist erg veel op. Ik vind dan ook veel programma's erg leuk en/of interessant.

Maar goed, ik weet nu eigenlijk nog niet helemaal waarom je ook de Tv zelf gebruikt (incl. CI). Is dat toevallig dan de Tv welke boven staat? En gebruik je beneden de Humax? Zo ja, laten we dan hopen dat de Tv het nu keurig blijft doen. Anders een fabrieksreset uitvoeren, maar zover zijn we nog niet.

Groet, Opa...
Reputatie 3
Badge +4
Haha opa natuurlijk mag je dat zeggen Willem-A ik kan wel tegen een stootje maar vind het zelf ook maar ja het is ook een beetje de waarheid ik kijk niet zoveel buiten actualiteiten programmas nieuws enzo. Commerciële kijk ik nooit kwestie van smaak natuurlijk.

Ik ben hobby matig veel met mijn netwerkje en server bezig. maar op de achtergrond heb ik ook wel tv aanstaan Discovery, comedy channel, geograhic dat soort dingen kijk ik wel eens.

Ik heb geen boven en beneden ik woon in een bungalow maar ik snap wat je bedoeld de sony met ci+ staat op de slaapkamer daar kijkt mijn vrouw vaak en dan kijkt zij juist wel vaak naar commerciele stations net5 alle rtl's enzo.

In de huiskamer heb ik een oude panasonic ooit nieuws gekocht bij media markt voor 220,- en werkt nog steeds nu dus inderdaad met de 5200c in de huiskamer.

wat bedoel je met dat ik de tv nog gebruik om te kijken je gaat me toch niet vertellen dat ik met de humax dlna ook kan gebruiken om live tv te kijken? dat zou wel leuk zijn.

Nou ja we hebben natuurlijk ook nog www.ziggogo.tv en npostart daar kijk ik ook wel eens maar zoals gezegd meestal on the side op de achtergrond.

Ik heb de humax overigens niet draadloos ik heb door het huis cat7 lopen in de huiskamer ook 2x cat7 op een ervan gaat internet van modem naar mijn router (pfsense) en vanaf een van de switches gaat weer lan terug naar o.a. de humax en nog veel meer gedoetjes.

als ik wat intensief met de ftp en/of dlna bezig ben geweest is de humax vaak opeens niet meer bereikbaar dan moet ik heb even aan/uit zetten dan is hij er weer.

Ik heb ook nog een proftpd sftp/ftps op mijn netwerk lopen dat werkt wat beter. maar ik vond het wel leuk dat ik opnames over het netwerk kon ophalen of erop zetten niet dat ik het vervolgens gebruik/bekijk maar dat het kan vind ik al lol genoeg

je ziet ik ben niet alleen een zuirpruim maar ook een beetje gek ;)
ik ga nu eens even kijken bij jou wat ik daar kan vinden over de humax ik ben altijd wel in voor nieuwe dingetjes te leren en als op tv gebied weer wat loos is hier meld ik me weer haha
Reputatie 7
Badge +19
"wat bedoel je met dat ik de tv nog gebruik om te kijken je gaat me toch niet vertellen dat ik met de humax dlna ook kan gebruiken om live tv te kijken? dat zou wel leuk zijn".

Nee, ik dacht dat je één Tv had, waarop zowel de Humax is aangesloten en waarin je een CI module gebruikt. Maar ik dacht later dus aan een 2e Tv welke wellicht werkt met de CI module. En nee, wat je noemt kan niet.

"als ik wat intensief met de ftp en/of dlna bezig ben geweest is de humax vaak opeens niet meer bereikbaar dan moet ik heb even aan/uit zetten dan is hij er weer".

Als dat zo is, kan een fabrieksreset van de Humax baten. Is dat gedaan na aankoop? zeker als je een gebruikte koopt is dat eigenlijk het eerste wat je moet doen. Daarmee verhelp je software issues en het kan de werking echt positief vooruit brengen.

Gelukkig ben ik niet gek, maar een vliegtuig, dus kan ik het vaak mooi van bovenaf bekijken. Maar ik moet erom denken dat ik dat niet te vaak doe, want kerosine is duur 😬

Reputatie 3
Badge +4
Het is alweer een tijdje geleden dat ik hem voor 35,- via marktplaats hier in de buurt ergens heb opgehaald. Hij heeft al die tijd prima gewerkt alleen zoals gezegd die netwerk services niet zo.

Ik heb na de aankoop aangezet toen ging hij allerlei updates ophalen en uitvoeren dat heb ik hem rustig laten doen daarna heb ik ook een fabrieks reset gestart en daarna hem gaan configureren en als laatste met de ftp en dlna wat zitten spelen.

Ik kan hem eventueel nog wel eens resetten naar fabrieks stand en kijken of dat nog wat zal helpen.

Weet jij of je ook in de linux omgeving kan komen van zo'n 5200c ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik er niet nog wat andere dingen op kan draaien.

Ik zou resume wel willen inschakelen voor ftp zodat je een eenmaal begonnen maar onderbroken file transfer later kan hervatten. Ook zou het wel leuk zijn als je er Samba op kan installeren.
Reputatie 7
Badge +19
Als ie dat ging doen, is is de Humax óf lang niet gebruikt, óf niet ingezet op het Ziggo netwerk. Andere providers voeren nl. niet vaak updates uit. En de fabrieksreset daarna uitvoeren is uitstekend. Sterker nog, er zijn zelfs updates geweest waarbij men aanraadde daarna meteen een reset uit te voeren voor een goede werking, Pas dan werkten die updates zoals het hoort.

Wat wil je nog meer met de Humax dan? Het is geen mediaspeler, dus verwacht daar niet teveel van. De Humax werkt zelf ook onder Linux, maar heeft desondanks wat moeite met de Linux omgeving. Maar ik weet dus niet wat je allemaal precies wilt.

Hetgeen je als laatste noemt kan echter niet. De resume functie kan ik even nakijken, maar ik kan me niet herinneren dat men dit ooit heeft aangekaart of in gebruik heeft gehad. Ik raad je echter wel aan niet teveel te gaan experimenteren met manieren waar de Humax niet voor is gemaakt. Vastlopers en ander leed liggen dan op de loer. Pas elders nog iemand gezien die zijn Humax na veel geknoei niet meer draaiende kreeg. Waak daar dus voor. Wil je echt wat doen op mediagebied koop dan een NAS of andere mediaspeler.

De Humax is niet meer dan een PVR met enkele mediaopties.

Maar laten we a.u.b. ook even bij het originele probleem blijven. Anders word het een rommeltje en gaat alles door elkaar lopen.
Reputatie 3
Badge +4
Oh ja een dikke nas heb ik wel hoor heb samba in debian met 3x 2tb in raid5 array.
Dus heb niet perse die samba nodig op die humax maar ik vind wat aan klooen wel leuk met zoiets. Maar jij raad dat dus af oke.

Dat resume na een gestarte up/dowload ik heb op mijn ProFTPD server dat werkt handig. Dat zou met zulke grote bestanden op humax geen overbodige luxe zijn vooral als je een onstabiel netwerk zou hebben.

Maar voor mij is dat geen halszaak hoor ik heb daar allemaal perfect werkende servers voor.
Het was gewoon een ideetje dat dus niet kan op de humax niks geen probleem.

Hij geeft digitaal tv beeld en neemt op dus dat is prima.

Minder leuk is dat ik nu toch weer digitale tv kanalen op de sony met ci+ module wegvallen. Nu zijn het NPO 1, 2 en 3

Dat begint me wel langzaam de keel uit te hangen.

Ik heb in 20 jaar tijd als klant van @Home/Ziggo nog nooit zoveel Internet en tv storingen gehad dan de laatste paar maanden. Het begin me nu toch wel langzaam mijn keel uit te hangen. Het is een duur grapje dat ziggo en dan al dit gedoe steeds heb ik geen zin in.
Reputatie 7
Badge +19
Dag @Guido64 ,

duidelijk verhaal, maar wat er nou precies met de Sony speelt is me een beetje een raadsel. Zijn die zenders echt weg uit de Tv, of laten ze een storing/beeldfouten zien? Het is nu niet helemaal duidelijk of dat probleem wel door Ziggo word veroorzaakt, of dat er iets misgaat met de Tv. En gezien de perikelen welke al zijn genoemd, lijkt het die laatste.

Maar daar je aangeeft dat je toch wel een aantal issues hebt ervaren, is het wellicht handig als er even een moderator meekijkt en wellicht wat voor je kan doen.

Wil je hier even naar kijken @Michael Ziggo ?
Reputatie 7
Willem stelt een goede vraag wat die zenders betreft, @Guido64. Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Heb je de tv met module ook al eens rechtstreeks op je AOP - ons eerste aansluitpunt in je woning - aangesloten? Puur om dit ook even uit te sluiten ben ik benieuwd of je dan dezelfde problemen ervaart.
Reputatie 3
Badge +4
Hoi @Willem-A en @Michael Ziggo,

De sony tv op mijn slaapkamer heeft dus een cam CI+ met ingebouwde digitale tuner. Analoog heb ik prima beeld maar digitaal om de haverklap heb ik digitale zenders zwart beeld en geen geluid.

Als ik op een van de wegvallen zenders naar de signaal sterkte kijk geeft die "Sterk" aan.
Ik heb vannacht toen ik rond 1 uur naar bed ging op de "mijn ziggo" site ingelogd en maar weer eens op die knoppen geklikt om de zenders opnieuw op te halen.

Ik heb 2 smartcards ik druk dan maar op allebei want ik weet niet welke smartcard ik in welk toestel heb zitten. Maar nu vandaag 13:30u zijn de zenders npo 1, 2 en 3 nog steeds zwart.

Het zijn blijkbaar steeds verschillende zenders die wegvallen.

Ik zeg er eerlijkheidshalve bij dat de kabel van het aansluitpunt tot de tv in de slaapkamer gok ik 20 meter is. Het is hoge kwaliteit coax kabel met goede metalen connectoren met HF afscherming.

Ik heb de TV nog niet rechtstreeks op het aansluitpunt in de huiskamer aangesloten omdat het nogal omslachtig is de TV hangt aan de muur. En moet dan boven mijn hoofd balanceren met dat ding.

Maar we willen natuurlijk wel weten hoe het zit inderdaad dus ik ga vandaag of morgen even toch die TV eraf halen en direct aan het aansluitpunt aansluiten en laat de uitkomst hier weten.

Dus alvast bedankt en meld me weer zodra ik dat gedaan heb.

Oh en nog even aanvullend op de vraag van Willen-A het is geen storing in de vorm van blokken of strepen. Het beeld is gewoon zwart en geen geluid. Geen ruis geen blokken helemaal nieks nakkes. En blijkbaar gebeurd dit telkens bij andere zenders.
Reputatie 3
Badge +4
@Willem-A
@Michael Ziggo

Ik ben meteen maar aan de slag gegaan. Ik heb de coax van de slaapkamer naar het AOP ook even doorgemeten. Aan 1 kant multimeter op de coax aangesloten en aan de andere kant kortgesloten en de meter liet een piep horen dus de kabel lijkt me in orde.

Ik heb de TV eraf gehaald en in de kamer getest bij het AOP. Op onderstaande foto is te zien dat ik hem rechtstreeks heb aangesloten. Te zien is dat er dus nog steeds geen beeld/geluid is.Ook even de CAM module eruit gehaald en de smartcard eruit gehad. Daarna weer alles erin TV weer aangezet, geen verschil.

Ik koppel de tv weer los met hoop hangen en wurgen de tv weer aan de muur gehangen alles aangesloten en alle kanalen doen het weer en dus ook de kanalen npo 1, 2 en 3

?????
Pfffff

Je zou denken leuk fijn weer beeld maar dit gaat geheid over paar dagen weer gebeuren.
Maar goed deze tests zijn toch niet voor niets want dit kunnen we dan nu afstrepen.
Reputatie 7
Badge +19
Dag @Guido64 zo kun je geen coaxkabel doormeten. Als er niet echt sprake is van een breuk zul je deze altijd wel doormeten, maar dat zegt verder niets over de kwaliteit etc. Je kan dit dus niet afstrepen. Het best kun je toch even doen wat @Michael Ziggo noemt: de Tv direct aansluiten op het AOP.

En aan de smartcard(s) kan het eigenlijk niet liggen. De NPO1 zenders zijn nl. vrij en worden dus ook al ontvangen zonder module en smartcard. En zo zijn er nog een reeks zenders.

Maar als ik je verhaal lees, lijkt het alsof er wat misgaat met de kabel? Daar zullen geen vooraf gemonteerde stekkers op zitten en dus is het raadzaam ook die eens na te kijken. Maar helemaal weg, dan moet het doorgaans wel erg misgaan. Maar zo doormeten als je hebt gedaan, gaat niet echt werken.

PS: om te zien welke smartcard je eventueel moet hebben (nu eigenlijk niet van belang) staat er op de betreffende smartcard een nummer, en dat nummer zie je terug in 'mijn Ziggo'.
Reputatie 7
Badge +19
Misschien goed dat hier een monteur op afgaat als het niet aan de Tv zelf ligt @Michael Ziggo ? Maar goed, eerst maar even afwachten wat er nog uit de testen van @Guido64 komt, want anders kost het hem wellicht geld voor niets...

Maar @Guido64 , je hebt ook de Humax. Hoe doet die het boven? Vallen er dan ook zenders weg? Zo niet, lijkt het de Tv te zijn... Want ook zo kun je natuurlijk wat verder komen.
Reputatie 3
Badge +4
Nee dat zegt verder misschien niets over de kwaliteit van de coax kabel maar wel of er al of niet een breuk in zit. Meer kan ik niet meten en dit is toch ook beter dan niets als ik weet dat er in elk geval geen breuk in zit vind ik persoonlijk toch fijn om te weten. Ik heb in elk geval uitgesloten dat er een breuk in zit. Kan nog altijd dat iets op die kabel loopt in te stralen.

Ik kan helaas niet zien welk merk/type kabel het is omdat de kabel in pvc buizen ligt en slechts aan de uiteinden een stuk kabel heb waar toevallig niets aan tekst op te vinden is. Maar staat mij bij dat het Hirschman kabel en connectors waren. Ik begrijp het belang van goede afscherming tegen HF instraling dus daarom heb ik ook de beste kabel gekocht toen die er was en ook de beste connectoren zeker ook omdat die kabel in PVC buizen ligt en niet zo gemakkelijk te vervangen is.

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik de TV, met een splinternieuwe zwarte coax kabel van slecht 150cm, in de huiskamer op het AOP aangesloten en toen deden de NPO kanalen het nog steeds niet. Klopt dat het FTA kanalen zijn en dus niet versleuteld zijn.

Het ligt niet aan de coax want op de slaapkamer gedraagt hij zich hetzelfde als in de huiskamer. In beide gevallen geeft hij signaal sterkte "Sterk" aan.

Ik kan inderdaad nog wel eens die humax in de slaapkamer aansluiten als test dat zal ik binnenkort nog wel even doen. Maar als ik nu weer aan de Sony TV ga rommelen krijg ik een pantoffel in mijn nek 😉 Dus dat moet ik even op een bepaald moment doen wanneer de cheffin hem niet nodig heeft.

Ik ben er sterk van overtuigd dat die Humax geen probleem zal hebben met het signaal. Maar goed meten is weten of in dit geval testen is weten.

Op het moment doen alle kanalen het weer dus dat gesleep naar de huiskamer heeft in elk geval ergens iets hieraan veranderd.
Reputatie 3
Badge +4
Trouwens de coax kabel die ik gebruikte voor de test bij het AOP was een splinternieuwe coax kabel uit de verpakking met stekkers eraan die er al op zaten gegoten of weet ik veel hoe ze dat doen maar de stekkers zitten er vast op zoals je ook op de foto kan zien daar zie je die zwarte kabel. En toen werkte het dus ook niet dus het ligt niet aan de coaxkabels want er was geen verschil tussen de lange en de korte nieuwe kabel in beide gevallen had ik geen npo 1,2 en 3.

pas toen ik de sony tv weer terug op de slaapkamer aan de muur heb terug gehangen werkten de verloren zenders weer.

Ik heb de tv in de huiskamer meermaals uit/aan geschakeld zoals tijdens de cam in/eruit dat maakt allemaal geen verschil pas toen ik hem terug op zijn plek heb gehangen waren de zenders er weer.

Het zijn ook telkens andere zenders die wegvallen, de vorige keer waren het andere zenders en de keer daarvoor weer andere.