Beantwoord

Ziggo Next: beeld valt 1 sec weg

  • 8 mei 2019
  • 8 reacties
  • 3080 keer bekeken

Sinds een week hebben wij ipv de mediabox XL de Next. 99% van de tijd werkt deze uitstekend en op meerdere fronten is het echt een verbetering tov de oude mediabox. Helaas heb ik die andere 1% van de tijd zwart beeld.
Tijdens het tv kijken wordt het beeld soms (laten we zeggen eens per 3 minuten) 1 seconde zwart (geluid valt ook weg). Daarna komt het beeld weer terug en is alles weer naar behoren, tot het weer wegvalt. Kabels zijn tov van de XL niet veranderd en die werkte naar behoren. Voor de zekerheid de coaxkabel nog vervangen, maar dat biedt geen oplossing.
Zijn er anderen die dit probleem herkennen of een oplossing hebben? Ik kon met de zoekfunctie niets vinden in ieder geval.

Bedankt!
icon

Best beantwoord door Rormo 12 mei 2019, 20:34

Hele F1 race kunnen kijken zonder dat het beeld wegviel, dus het begint er naar uit te zien dat het vervangen van de hdmi kabel toch de oplossing was.
Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

8 Reacties

Reputatie 7
Badge +27
Heb je ook de HDMI kabel gecheckt? of een andere geprobeerd?
Nee, maar bij de XL vertoonde die nooit problemen, dus zou heel gek zijn als dat nu de oorzaak zou zijn. Maar ik kan het om het uit te sluiten nog wel even proberen.
Is het probleem opgelost?
Zo nee, zat er een HDMI kabel bij de Next?
Zo ja, heb je die gebruikt?
Zo nee, probeer die eens, die kan veel meer gegevens doorlaten dan de HDMI die bij de Mediabox XL zat.
Reputatie 7
Hoi @Rormo, welkom hier.

Goed dat je het hier aankaart, want wegvallend beeld is natuurlijk niet wenselijk. Wat Bert zegt over de HDMI klopt. We adviseren ook om de meegestuurde HDMI-kabel van de Next te gebruiken. Ik ben benieuwd naar je bevindingen, laat je nog wat van je horen?
Reputatie 1
Wat bij mij lijkt te werken is de breedbeeldformaat van de tv van auto naar 16:9 te zetten sinds dat moment heb ik het wegvallen van beeld niet meer.

Heb een Proline L5579UHD tv
Gisteravond de hdmi kabel vervangen, maar weinig tijd gehad om tv te kijken. Vanavond even testen.
Hele F1 race kunnen kijken zonder dat het beeld wegviel, dus het begint er naar uit te zien dat het vervangen van de hdmi kabel toch de oplossing was.
Dank voor je update, dat kan anderen ook goed op weg helpen.
Veel kijkplezier gewenst.☺