Ziggo Next beeld pauzeren en stilstaand beeld Oled TV

  • 6 september 2019
  • 31 Reacties
  • 1724x Bekeken

Reputatie 1
  • Gedreven Liefhebber
  • 29 reacties
Firmware verzoek voor de next zeker als je een Oled tv heb. Graag zou ik de volgende optie zien in een toekomstige firmware zeker voor Oled tv's. Als je het beeld pauzeerd op de next dan komt er geen screensaver na een tijdje. Gisteren stond mij tv dus bij 30 min gepauzeerd , is niet al te best tegen inbranden op een Oled TV.
Bij de xbox kan ik wel een spel pauzeren en dan verschijnt na een aantal minuten de screensaver van de xbox zelf en dat wil je graag als Oled bezitter.

Mijn TV heeft een eigen screensaver maar die reageert blijkbaar niet op stilstaande beelden van een extern apparaat.
Op de een of andere manier ziet hij het stilstaande beeld van de ziggo next box niet als stilstand. Heb even naar het probleem gegoogeld maar er zijn meer mensen ( verschillende tv merken) waarbij de pauze van een ziggo next box niet de screensaver van de tv opstart.
Bij een kennis van me die KPN heeft werkt de screensaver van de KPN box wel zoals gewenst is

31 Reacties

Reputatie 4
Badge +2
Graag, ik steun je verzoek. Bij de XL werd in ieder geval het scherm nog een beetje gedimd. Dat kan ook al helpen
Reputatie 2
Badge
Ben het volkomen met je eens!
Maar dan ook elke vorm van statisch scherm na een time-out van bijv. 1 a 2 minuten weg halen, na zwart of terug schakelen naar live TV. TV gids, pauze, radio, instellingen, programma afgelopen…. e.d.

Bij ons is het namelijk mis gegaan.
Na het terug kijken van een opname of terug kijken van een programma zal deze ook in een statisch stil staand scherm komen te staan.
Wij laten de TV nog wel eens aan voor de honden en zo ook deze ene keer.
Het opname wat bezig was stopte na x tijd en kwam in dit stilstaande scherm terecht.. met keuzes wat te doen.
Deze heeft ruim 3 uur stil gestaan op het scherm met als gevolg dat we nu een groene gloed in het midden van een scherm hebben gekregen.
En deze gaat er echt niet meer uit.
Dank jullie wel Ziggo…

Met de Horizon XL box hebben we precies hetzelfde al eens gehad.
De TV gids sprong weer in beeld na het terug kijken van een programma met een grote RTL4 logo links in midden.. terwijl we niet thuis waren.
En ook deze is in het scherm terug te vinden.

Na mijn idee moeten software ontwikkelaars die dit soort Firmware’s ontwikkelen weten dat dit nou eenmaal killing is voor een Plasma en OLED TV en hier dus rekening mee houden.
Er zit niet voor niks een screensaver in de firmware van de TV zelf.
De TV houd hier aan alle kanten wel rekening mee, ook in de apps die je gebruikt.
Externe apparatuur dienen dit op dezelfde manier te doen.

Kunnen we hier Ziggo voor aansprakelijk stellen?..
Onze 2 jaar oude TV vind ik inmiddels vernaggeld.
Reputatie 1
@Freddos ik hoop ook echt dat ziggo dit zsm oppakt want dit is echt heel belangrijk voor Oled schermen.
Zelfs de televisie zenders hebben hun logo^s aangepast zodat deze niet meer zorgen voor inbranden, dus ziggo laat je van je goede kant zien en zorg dat deze kopzorg bij oled bezitters weggaat.
Reputatie 7
Badge +14
@Freddos

Dat het beeld is gestopt en is ingebrand kan je Ziggo niet aanrekenen vind ik , het is je eigen keuze geweest om zo lang je tv onbeheerd achter te laten.
Dat het beeld stopte is natuurlijk ook niet de bedoeling maar dat soort storingen kan je nooit uitsluiten.

@edebee

Mijn Philips oled detecteert wel als mijn next in pauze staat en na 5 min grijpt dan ook mijn screensaver van de tv in om inbranden te voorkomen.

Maar op zich vind ik de vraag om een screensaver in te bouwen geen rare 😉 , ik heb er eerder niet bij stilgestaan ,maar dat komt denk ik meer omdat bij mij de screensaver van de tv zoals gezegd wel ingrijpt.
Reputatie 2
Badge
@Ronihd dat het beeld stop is geen storing. Dat is gewoon zo ingebouwd. Einde van een opgenomen programma of terug kijken is terug in je start menu van het gekozen programma. En die fikt lekker in.
Reputatie 7
Badge +14
@Ronihd dat het beeld stop is geen storing. Dat is gewoon zo ingebouwd. Einde van een opgenomen programma of terug kijken is terug in je start menu van het gekozen programma. En die fikt lekker in.

O oke dat wist ik niet........ik gebruik dat nooit , maar goed ik kan ook niet alles weten 😉

Ja dat is het jammere van oled , maar heeft jou Tv niet een mogelijkheid om de restbeelden zoals Philips het noemt te verwijderen ? Dat schijn wel te helpen bij een ingebrand oled scherm.
Reputatie 2
Badge
Heb een LG en zoiets zit er wel op.
Dit help misschien tegen een tijdelijk inbranden (image retention).
Maar tegen een echte burn in slijten de subpixels, daar is niks aan te doen.
Reputatie 7
Badge +4
Ik zou ook graag een screen saver willen. Gewoon zwart of naar 10% gedimd. Ook bij plasma speelt inbranden bij sommige tv's.

De bestaande "saver" bij de Radio graag uit.

Zelfs een screensaver zoals op de MBXL is acceptabel. Zolang het maar beweegt en niet te vel is.
Reputatie 7
Badge +3
Sluit mij hier graag bij aan. Lijkt mij dat een screensaver nou net geen halsbrekende zaak zou moeten zijn voor het sterrenteam van software specialisten bij Ziggo. Althans dan altijd maar weer afwachten wat er dan weer ergens anders verziekt wordt 😂😂😂
Het is hier als eens eerder voorbij gekomen, maar dan in combinatie met Radio, maar ik wil toch heel graag, en ik denk ook vele andere bezitters van een OLED TV, dat er een screensaver instelling gaat komen in de NEXT. Als je de TV veel gebruikt en de NEXT ook regelmatig op pauze zet brand het OLED scherm heel duidelijk in. Donkere schaduwen zijn het resultaat. Gelukkig binnen de garantie is bij mijn TV en die van mijn vader de display vervangen. Dit probleem kan natuurlijk niet helemaal verholpen worden maar wel voor een groot gedeelte terug gebracht worden. Jullie doen er ons een groot plezier mee, zodat we niet om de 2 jaar een andere TV moeten kopen. Bijgevoegd een afbeelding met wat het doet met een ingebrande OLED. Merk en type mag je zelf raden, de reclame in het beeld ook weggewerkt. Bij voorbaat dank!!

Reputatie 2
Badge
Mee eens..
Ziggo, al nieuws op dit vlak?
Reputatie 7
Hallo iedereen en @Mark Timmer in het bijzonder voor de reminder. Ik heb een kleine update:

Vanuit jullie is er een sterke vraag naar een functie op de Next waardoor tv-toestellen zonder adequate bescherming tegen inbranding beter beschermd zijn voor het geval je alles zelf vergeet uit te schakelen. We hebben daarom een verzoek gedaan om de Next uit te breiden met nieuwe functionaliteit; namelijk een vorm van screensaver bij het lang pauzeren van live-tv. Deze uitbreiding is aangenomen, maar krijgt geen hoge prioriteit mee. De ontwikkelaars gaan er dus niet meteen mee aan de slag.
Hallo iedereen en @Mark Timmer in het bijzonder voor de reminder. Ik heb een kleine update:

Vanuit jullie is er een sterke vraag naar een functie op de Next waardoor tv-toestellen zonder adequate bescherming tegen inbranding beter beschermd zijn voor het geval je alles zelf vergeet uit te schakelen. We hebben daarom een verzoek gedaan om de Next uit te breiden met nieuwe functionaliteit; namelijk een vorm van screensaver bij het lang pauzeren van live-tv. Deze uitbreiding is aangenomen, maar krijgt geen hoge prioriteit mee. De ontwikkelaars gaan er dus niet meteen mee aan de slag.


Dank je voor de update! Fijn dat dit op de lijst staat. Je schrijft over een screensaver bij “lang pauzeren”, maar ik zou liefst zien dat dat niet al te lang is (2 minuten ofzo). Of nog beter, dat de gebruiker het gewoon kan instellen, na hoe lang je de screensaver wil.
Reputatie 7
Badge +4
Goed nieuws. Zolang het maar op de verzoek lijst staat.
Reputatie 7
Badge +5
Yep laat maar komen zou indd. voor ons Oled bezitters een prima oplossing tegen Burn in zijn....eens.

Beste mensen van dit topic, ik sta achter jullie. Een toekomst gericht product in meerdere landen uitrollen die niet beschikken over een item wat bij bijna alle tv’s die toekomstproof zijn wel is ingebouwd maar niet aanwezig is op de snelle fijne next , the good old screensaver.  Laat 4.19a snel komen met een fatsoenlijke screensaver en niet zoals bij de xl gedimt beeld. 
zelfs fabrikanten en verkopers zijn klachten zat over ingebrande tvs. 
ps via hdmi werkt de screensaver van de tv zelf niet meer. 
graaaaaag een oplossing. Dit moet toch software matig kunnen. ik zou het treurig vinden de tv van de toekomst weg te doen  

gr screensaver

ps was net ook onder de naam screensaver een topic begonen hierover  


 

Dit zou de hoogste prioriteit moeten zijn, dit zijn dure tv’s die wij kopen om gezamelijk veel televisie kijkers te zijn, te worden. 
wij willen allemaal mee met het toekomstige televisie kijken en het liefst met apparatuur waar deze toekomstmuziek bij hoort. Moderne schermen die het best passen bij de toekomst apparatuur. Deze schermen hebben deze screensavers nodig zoals de eenvoudigste laptop die al hebben.

gr screensaver

overigens een tevreden ziggo klant, en het wachten op de next de oude EOS was het waard. 
nu dit nog ff regelen. 

Reputatie 7
Badge +5

@ Screensaver

Yep eens maar het grootste probleem en de hoofdveroorzaker zijn de Tv zenders in mijn ogen ik word gek van al die logo's in beeld NPO...en de commerciëlen daar zou wat aan gedaan moeten worden.Hierdoor ontstaan al die inbrandingsproblemen vind ik mogelijk dat Ziggo hier iets mee kan in samenwerking met de andere Providers ? Dure Oled en je moet er zo mee oppassen dat een beeld met logo's niet te lang in beeld staan ba ba niet normaal …...

Reputatie 7
Badge +3

@mathhein de omroepen zullen dus nooit hun logo's aan gaan passen. Dit is een stukje commercie en profilering van deze zenders. Het zijn dus de producenten van apparaten die met de techniek om moeten gaan om inbranden te voorkomen. Gaat niet alleen om logo's maar ook over ondertiteling, achtergrond van beeldframes (zoals reclames) etc. We zien allemaal dat deze technieken bij TV's, DVD spelers, media streamers etc. worden toegepast. De Next loopt hier mijlenver op achter. En waarom????? Waarschijnlijk ook over het hoofd gezien! Het had volgens mij heel wat gescheeld wanneer bij de ontwikkeling van de Next er ook was gekeken wat soortgelijke apparaten kunnen en moeten doen. Met al die minpunten van de Next lijkt het alsof dit apparaat (dat bij miljoenen in de huiskamer een kunstje moet doen) ergens in een achterkamertje is ontwikkeld.

Reputatie 7
Badge +5

@mathhein de omroepen zullen dus nooit hun logo's aan gaan passen. Dit is een stukje commercie en profilering van deze zenders. Het zijn dus de producenten van apparaten die met de techniek om moeten gaan om inbranden te voorkomen. Gaat niet alleen om logo's maar ook over ondertiteling, achtergrond van beeldframes (zoals reclames) etc. We zien allemaal dat deze technieken bij TV's, DVD spelers, media streamers etc. worden toegepast. De Next loopt hier mijlenver op achter. En waarom????? Waarschijnlijk ook over het hoofd gezien! Het had volgens mij heel wat gescheeld wanneer bij de ontwikkeling van de Next er ook was gekeken wat soortgelijke apparaten kunnen en moeten doen. Met al die minpunten van de Next lijkt het alsof dit apparaat (dat bij miljoenen in de huiskamer een kunstje moet doen) ergens in een achterkamertje is ontwikkeld.

 

Tja ook dat is zo ….TV fabrikanten dus de Oled's moeten beter voorlichten op mogelijke inbrand-gevaren en zeker coulant zijn en omruilen als het mis gaat vind ik treurig koop je een peperdure Oled en moet je net zoals de oude Plasma's met inbrandproblemen rekening houden.

Reputatie 4
Badge +3

Ik erger me elk jaar weer enorm aan dat grote, knalrode NPO logo vol in beeld als je de Top 2000 kijkt op Cultura of NPO Extra of hoe het vandaag de dag ook heet.

 

Waarom dat zo groot in beeld moet is me een raadsel. En maak het dan transparant ozfo.

Of gewoon niet.

Reputatie 7
Badge +5

Ik erger me elk jaar weer enorm aan dat grote, knalrode NPO logo vol in beeld als je de Top 2000 kijkt op Cultura of NPO Extra of hoe het vandaag de dag ook heet.

 

Waarom dat zo groot in beeld moet is me een raadsel. En maak het dan transparant ozfo.

Of gewoon niet.

 

Precies….eens...maar wie kan hier iets aan doen dat is de vraag he.

Mathhein heeft gelijk. Zo snel mogelijk nieuwe update met goede screensaver!!!

Word dit ook door ziggo verantwoordelijke gelezen!!!!

of discuseren we voor niets?

Reageer