Beantwoord

Verspringende kleuren bij resolutiewisseling van opnames/Replay - Mediabox Next

  • 18 augustus 2019
  • 87 Reacties
  • 5070x Bekeken


Toon eerste bericht

87 Reacties

Het valt mij op dat het met name NPO programma's zijn, bv Nieuwsuur.
Gisteravond bij Jinek was het weer heel erg, verspringen van de bitrate. de hele uitzendig door (bekeken via opnames)
Reputatie 7
Vanavond (11 sep tussen 19:05 en 20:15) was bij afspelen opname DWDD nagenoeg vrij van dit fenomeen, Tussen plm 20:45 en 21:45 hebben we de opname van Harrie Jekkers deel 2 afgespeeld en hebben we regelmatig de kleurverschillen zien optreden, niet overduidelijk maar ze waren er wel degelijk. Vergelijkbaar met afspelen Catastrophe (BBC First) gisteravond.
Vervolgens was Nieuwsuur NPO2 live gepauzeerd flink verstoord door dit fenomeen, net zo goed als Jinek vanavond na gepauzeerd te hebben.
Voorlopig lijkt me dit voldoende info naar Ziggo toe om ook dit irritante gedrag uit de wereld te helpen.
Inderdaad, gisteravond Nieuwsuur en Jinek waren flink verstoord.
Hier gisteren weer bij bijna alle opnames/replay, van meerdere zenders 'momentje' haperingen, kleuren verspringen enz.
Ziggo weet zelf niet hoe ze het moeten oplossen volgens mij dus moeten we het er voorlopig maar mee doen.
Reputatie 2
Bij mij doet zich dit probleem ook voor. Het verspringen gebeurd bij het terugkijken van "zelf" opgenomen programma's. Als de programma's die je terugkijkt ouder zijn dan 7 dagen treed het probleem niet op. @Ziggo, heeft dit iets te maken met de Replay server capaciteit?
Na 7 dagen komt de data niet meer van de Replay servers maar van een set backup servers die waarschijnlijk minder belast zijn. Ook het "Momentje" komt bij mij alleen voor bij het terugkijken van programma's die minder dan 7 dagen oud zijn. Het 2e probleem dat zich voordoet na de upgrade naar 4.17 firmware is het Lip-sync probleem. Dit komt voornamelijk voor bij niet NPO zenders en alleen bij Dolby Digital. @Ziggo, wanneer worden deze problemen opgelost. (Ziggo Next Box Firmware 4.17, Thuisnetwerk Full 1Gb, Ziggo 500Mb download, 4Ksetting Next Box)
Reputatie 1
Ben dus niet de enige met dit probleem. Had er ook melding van gemaakt in een eigen topic.
Gebeurt dus idd na gepauzeerd tv kijken. Het valt vooral op bij talkshows omdat daar de gezichten groot in beeld zijn. Gisteren bij Beau weer hetzelfde. Elke paar seconde verspringen de kleuren en wordt het beeld minder scherp.
hopelijk wordt er iets aan gedaan.
Robin
Reputatie 2
Badge
Bij gewoon terug kijken uit de gids gebeurt het ook.
Ik kijk al een paar keer Masterchef Australia terug via de gids en ook dan is het beeld erg slecht van kwaliteit.
Lijkt wel of de bitrate gehalveerd wordt.
Gebeurd nu bij bijna alle opnames en replay, word dus elke dag erger.
Hier hetzelfde probleem, ik kan er bijna niet meer naar kijken. Het verschil met meer dan 7 dagen oude opnames heb ik nog niet gezien maar zal ik ook eens controleren.

Net bij replay van Bed en breakfast met name het verspringen van resolutie.

Daarna bij replay van Kanniewaarzijn zag ik het wisselen van resolutie maar ook van kleuren, veel bij gezichten maar ook groen.

Het internet verbruik lag op dat moment rond de 4 Mbps, het abonnement gaat tot 250 Mbps.
Reputatie 2
Ik zit nu (vrijdag 13 september om 21.56), iets later dan live, dit is het nieuws op npo1 te kijken.
kleur blijft verspringen.
Nu, zaterdagavond 14 september 22:00 - 22:10 zijn we Ranking The Stars AFL 1 (RTL 5 via replay tv) terug aan het kijken. De kwaliteit van het beeld is zeer slecht. Ook de kleuren verspringen steeds. Vaak op het moment van het verspringen zie je een tik in het beeld.

De Mediabox Next is cat 6 bekabeld aangesloten met een goede HDMI kabel. Begin dit jaar hierover complimenten gehad van een Ziggo netwerkspecialist hierover dus dat zit allemaal goed.

Internet snelheid zowel bekabeld als WiFi is prima. Ook de Next geeft dit aan.
Reputatie 6
Badge +10
Ook maar even teruggekeken. 10 minuten zonder problemen. Normaal beeld, normale kleuren.
Langer kon ik het niet aanzien/aan horen. Verschrikkelijk, wat een programma. Maar goed, dat ben ik.
Reputatie 6
Badge +3
Hier ook slecht beeld via replay tv. Onscherp beeld kleur veranderingen. Box heeft goede verbinding via utp
Reputatie 3
Badge +1
Verdorie ja! Heb het zojuist ook ontdekt... Dat kan er nog wel bij, met die out-of-sync en mislukte opnames ☹️ Ziggo, kom op!!
Reputatie 7
Badge +4
Vanavond RTL4 nieuws van 19.30 en in het weerbericht erna. Zat vertraagd te kijken. Ongeveer 10 minuten later. Of de kleuren klapperen of bij een beeld overgang gaat het beeld over van scherp naar vaag en dan weer scherp. Als je echter terug spoelt is het weg. Wilde het opnemen maar de uitzending was al afgelopen.
Daarna zelfde grap met een replay van Blauw bloed. Dat heb ik gekeken tussen 20.15 en 21.00.
Ik zal proberen zo'n overgang te filmen maar dat lijkt lastig. Ze komen niet steeds terug.
De opname "Dancing with .." dat na RTL weer kwam had om 21.00 geen probleem. Ook niet het RTL weer dat ervoor zat en erbij opgenomen was. Hele opname gekeken tot ~23.00, geen enkele issue.

Dit speelt al langer maar vanavond was het behoorlijk aanwezig. Alleen tussen 19.00 en 21.00 lijkt het. Capaciteit probleempje?
Reputatie 2
@bloemen64 Het lijkt inderdaad op een capaciteitsprobleempje. Iemand van Ziggo in deze of een ander draadje zei dat het er uit zag alsof het systeem tussen verschillende bitrates schakelt. Dat ze dat inbouwen geeft al aan dat ze hadden voorzien dat daar problemen mee zouden komen.
Het van kleur verspringen lijkt iets van de laatste week en alleen bij opnames/terugkijken. Valt het andere mensen ook op dat je de laatste dagen steeds vaker een melding ‘momentje’ krijgt?

het lijkt dat Ziggo niet de netwerk- of servercapaciteit heeft om iedereen tegelijk TV te laten kijken via IP. Van de gladgetrokken smoelen van de next ‘beeldverbeteraar’ werd al gezegd dat het een maatregel was om minder opvallend de bitrate te kunnen verlagen. Toen klonk dat vreemd omdat er voldoende bandbreedte is voor live tv. We zwemmen met zijn allen lekker de ‘next’-fuik in 🤨.
Reputatie 7
Badge +4
@PeterOo de beeldkwaliteit is een ander onderwerp maar ik heb ook het gevoel dat er testjes bezig zijn om te zien hoe laag de bitrate kan gaan voordat het door de gebruikers gezien wordt.
Dat punt is al voorbij nu. De ondergrens is bereikt. Het lijkt momenteel op een 720p beeld dat door de Next wordt verbeteterd. De "momentjes" en steeds waziger wordend beeld bij opnames en replay zegt mij genoeg. Het wordt nu tijd dat we verlost worden van de "storingen".
Zonet via replay Verkopen of verbouwen op SBS6 gekeken dus tussen 19:00 en 20:00. Resolutie wisselde, kleuren versprongen en ook de framerate leek te wisselen, soms was het beeld gewoon schokkerig. Dat ging daarna door bij De grote verbouwing Australië, gekeken om 20:00.

Gisteravond hetzelfde met Ik hou van Holland trouwens. Gekeken rond 21:30.
Reputatie 7
Badge +4
Vanavond zat het RTL Weer bericht weer vol met kleur en scherpte wisselingen. Heb de aflevering nu wel gecaptured. Nog even kijken hoe ik > 200 Mbyte aan mp4 kan delen. Dat kan voorlopig:

Daarna "Nick en Simon" gekeken die opgenomen was. Liep maar een paar minuten achter live aan maar het was bijna niet om aan te zien. Zelfs de ondertitels werden onscherp en geregeld "een momentje". Dit speelde rond 21.15 - 21.30. Het programma ervoor over de boeren was ook verre van scherp. Geen "momentjes" gezien wel af en toe wazig/scherp/wazig beeld. Waren niet echt statische beelden dus kleur overgangen waren er niet echt.

Ik hoop dat morgen de performance van opname en reply omhoog gaat.
Twee dagen weer de Next geprobeerd. Ik heb mijn portie wel weer gehad. Voorlopig maar alleen voor live beeld gebruiken.
Reputatie 7
Badge +4
De link ging fout.
https://www.dropbox.com/s/62tqbsjiku6ffne/RTL-Weer-15-9-2019.mp4?dl=0

Kijk naar molenwieken op ~25 sec. Het strand verscherpt. En daarna vooral "groen".
Opgenomen van hdmi uitgang. 1080i tijdens uitgesteld kijken.
Reputatie 2
Hier ook bij opnames van Beste Zangers en Ik hou van Holland.
Komt inderdaad steeds vaker voor. Next is bekabeld aangesloten.
Hopelijk snel een oplossing
@bloemen64

Ik heb de opname van Nick & Simon ook ook gezien hier was de opname al voltooid, hier ook geen haperingen maar wel zeer slecht beeld en ondertiteling.
Reputatie 7
Badge +4
@bloemen64


Ik heb de opname van Nick & Simon ook ook gezien hier was de opname al voltooid, hier ook geen haperingen maar wel zeer slecht beeld en ondertiteling.

Klopt maar dat is off-topic hier denk ik. Laten we proberen om dit to2point te houden.
Ik begrijp uit het "momentje" forum dat afgelopen nacht de servers gereset zijn en de cloud weer opgeruimd is. Ik verwacht dat deze actie ook de kleursprongen en resolutie veranderingen weg zijn. Zo niet dan gaan we gewoon verder.
Nick en Simon heb ik gekeken tijdens de opname. Nu was het in dat programma moeilijk te zien of de bron al slecht was door het gebruik van een vlog camera en meer van dat soort snelle acties. Maar het zien van blokjes en artifacten rondom de ondertitels geeft wel reden om de uitzending vanuit de cloud te verdenken.

Laten we hopen dat het issue opgelost is nu.

@bloemen64

Ik heb de opname van Nick & Simon ook ook gezien hier was de opname al voltooid, hier ook geen haperingen maar wel zeer slecht beeld en ondertiteling.
Klopt maar dat is off-topic hier denk ik. Laten we proberen om dit to2point te houden.
Ik begrijp uit het "momentje" forum dat afgelopen nacht de servers gereset zijn en de cloud weer opgeruimd is. Ik verwacht dat deze actie ook de kleursprongen en resolutie veranderingen weg zijn. Zo niet dan gaan we gewoon verder.
Nick en Simon heb ik gekeken tijdens de opname. Nu was het in dat programma moeilijk te zien of de bron al slecht was door het gebruik van een vlog camera en meer van dat soort snelle acties. Maar het zien van blokjes en artifacten rondom de ondertitels geeft wel reden om de uitzending vanuit de cloud te verdenken.

Laten we hopen dat het issue opgelost is nu.


@bloemen64

Ik heb de opname van Nick & Simon ook ook gezien hier was de opname al voltooid, hier ook geen haperingen maar wel zeer slecht beeld en ondertiteling.
Klopt maar dat is off-topic hier denk ik. Laten we proberen om dit to2point te houden.
Ik begrijp uit het "momentje" forum dat afgelopen nacht de servers gereset zijn en de cloud weer opgeruimd is. Ik verwacht dat deze actie ook de kleursprongen en resolutie veranderingen weg zijn. Zo niet dan gaan we gewoon verder.
Nick en Simon heb ik gekeken tijdens de opname. Nu was het in dat programma moeilijk te zien of de bron al slecht was door het gebruik van een vlog camera en meer van dat soort snelle acties. Maar het zien van blokjes en artifacten rondom de ondertitels geeft wel reden om de uitzending vanuit de cloud te verdenken.

Laten we hopen dat het issue opgelost is nu.


Jij had het toch ook over slechte beeldkwaliteit/ondertiteling bij opname van Nick & Simon vandaar mijn reactie. Had ook allemaal te maken met buffering want ik heb een klein stukje live gezien en dat zag er toch iets beter uit.
Ben benieuwd of het nu opgelost is, ik kom er vanavond wel achter.

Reageer