Sticky

Meest voorkomende foutcodes: CS1002, CS1010, CS1011 & CS2004

  • 10 mei 2019
  • 14 Reacties
  • 4540x Bekeken

Reputatie 7
Gooit de foutcode CS1002 roet in het eten tijdens de installatie of kom jij een andere code tegen? In dit topic staan we stil bij de foutcodes CS1002, CS1010, CS1011 & CS2004.

Wat te doen bij foutcode CS1002Wat is de oorzaak
De Mediabox Next is niet uitgerust met de juiste software en kan daarom de installatie niet voltooien.

Hoe los je het op?
Voer de onderstaande reset uit om de juiste software te downloaden.

Let op:de eerste installatie kan na deze reset alléén bekabeld voltooid worden, via wifi is dit niet meer mogelijk! Na de installatie kun je wel weer via wifi verbinden.

  • Sluit de Mediabox Next bekabeld aan op het Ziggo modem
  • Zet de Mediabox Next uit met de schakelaar achterop
  • Zet de box weer aan en houd de knop [ - ] en de stand-by knop op de voorkant tegelijk circa 10 seconden ingedrukt
  • Hierna doorloopt de mediabox opnieuw de eerste installatie, volg de instructies op het scherm

Wat te doen bij foutcode CS1010Wat is de oorzaak
Deze foutcode komt voor in twee verschillende situaties. Kijk hieronder welke situatie voor jou van toepassing is.

Hoe los je het op?
Situatie 1
In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt omdat je nieuwe mediabox nog niet volledig is verwerkt in onze administratie. Dit veroorzaakt de foutcode. Na maximaal 24 uur is dit volledig verwerkt. Check daarom je abonnement in Mijn Ziggo. Zie je hier nog je oude abonnement en je oude mediabox? Dan is het nieuwe abonnement nog niet volledig verwerkt. Op het moment dat het abonnement volledig is verwerkt, gaat je Mediabox Next verder met de installatie. Heb je na 24 uur nog steeds het oude abonnement in Mijn Ziggo staan? Laat het ons dan weten.

Situatie 2
Je hebt Mijn Ziggo gecontroleerd en daar staat alles zoals het hoort maar toch krijg je foutcode CS1010. Wacht dan 15 minuten en de installatie loopt alsnog automatisch door. Dit wordt veroorzaakt door de verkeerde volgorde van installeren. Heb je namelijk het internet nog actief staan op de Mediabox XL en je begint met de Mediabox Next in plaats van het nieuwe modem, dan krijg je ook foutmelding CS1010.

Wat te doen bij foutcode CS1011Wat is de oorzaak?
Je Mediabox Next kan geen verbinding maken met het Ziggo-netwerk om de de eerste installatie te voltooien. Volg de tips hieronder om foutcode CS1011 op te lossen. Installaties en updates die hierna uitvoert gaan wel goed.

Hoe los je het op?
Bij foutcode CS1011 maakt de Mediabox Next geen goede connectie met het Ziggo-netwerk vanwege een niet-Ziggo DNS. Heb je zelf in je modem/router een DNS ingesteld? Gebruik dan tijdelijk de Ziggo DNS door deze op automatisch te zetten. Na de volledige installatie kun je dit weer aanpassen naar je eigen voorkeur.

Werkt de bovenstaande oplossing niet en gebruik je een eigen router en heb je wel de Ziggo DNS ingesteld? Neem dan contact op met de klantenservice om je internet modem tijdelijk uit bridge-mode te halen. Na de installatie kan de klantenservice het internet modem opnieuw in bridge-mode plaatsen.

Wat te doen bij foutcode CS2004Wat is de oorzaak?
Deze foutcode krijg je wanneer er een probleem met het coax signaal is.

Hoe los je het op?
Controleer eerst of er een storing in je regio is. Geen storing in je regio? Controleer dan of de coax kabel die naar de Mediabox Next gaat, aan beide kanten goed vast zit. Nog steeds CS2004? Verbeter je signaal, lees hier hoe je dit kunt doen. De Mediabox Next heeft zelf ook een diagnostiek scherm, deze vind je in het
hoofdmenu > Instellingen (tandwiel) > Info > Diagnostiek. Bovenin staat 'Signaalkracht', dat geeft aan hoe goed het signaal is van de zender waar de mediabox op dat moment op staat.

Nog niet opgelost?
Heb je op alle zenders foutcode CS2004 behalve NPO 1,2,3 en Ziggo Sport? Dan is er mogelijk iets niet goed gegaan bij een frequentiewijziging in je regio. Dit is gelukkig simpel opgelost met de onderstaande stappen:
1. Ga naar MijnZiggo
2. Kies onder
Productenvoor
Televisie
3. Onder de kop
Mijn digitale ontvanger(s)klik je op de link "Zenders en pincode herstellen"
4. Op de pagina die hierna verschijnt zie je
Zenderaanbod ophalen
5. Klik op de button "Opnieuw ophalen"
Na 15 minuten moet het opgelost zijn


Ben je toch een andere foutcode tegengekomen bij de installatie of kom je er niet uit? Start dan een eigen topic! Geef dan ook even aan welke stappen je al hebt doorlopen.

14 Reacties

Toevoeging. De betekenis van een andere CS foutcode kun je opzoeken.
Je krijgt dan ook een suggestie voor een oplossing.
https://www.ziggo.nl/klantenservice/televisie-radio/digitale-tv/foutcodes/

Let op: begin met CS. Niet met cs.
Vrjdag 10 mei heb ik de Mediabox Next ontvangen. Een aantal dagen daarvoor heb ik een Connectbox ontvangen omdat ik ervoor een Mediabox XL had met ingebouwd modem. Dezelfde vrijdag is een monteur langsgeweest om de installatie te doen. Om een voor mij onbekende reden is het nieuwe modem dat ik enkele dagen ervoor had ontvangen omgewisseld voor een nieuwe Connectbox door de monteur. Een aantal dagen na de installatie heb ik zelfs nog een 3e Connectbox per post ontvangen waardoor ik in totaal nu 3 connectboxen thuis heb liggen.. Hier heb ik verder niets mee gedaan want Internet werkt namelijk prima op het tweede modem.

Bij het aansluiten van de mediabox next kreeg ik echter direct de foutmelding CS1010. Sinds vrijdag 10 mei heb ik dagelijks contact gehad met Ziggo. Zowel via Chat als Telefoon. Elke medewerker verteld mij wat anders.. Een aantal keren meer dan 20 minuten in de wacht gezet om vervolgens met een antwoord te komen waar ik totaal niets aan heb. Qua service heb ik zelden zoiets meegemaakt. Meerdere malen zou het geescaleerd zijn naar de juiste afdeling en zou het binnen 24 uur echt werken. Inmiddels ben ik een beetje klaar met het wachten en ik heb weinig vertrouwen dat de medewerkers per telefoon of chat het probleem daadwerkelijk gaan oplossen.

Via deze weg dus een laatste wanhoopspoging. Wie op dit forum kan mij hier mee verder helpen?
Reputatie 7
Hoi @I Cornelissen, welkom hier!

Wat een verhaal inderdaad zeg. Er waren de afgelopen tijd problemen met de installatie van de Next, jij bent zoals je merkt jammer genoeg ook een van de ongelukkigen. Logisch ook dat je vertrouwen inmiddels op een dieptepunt zit.
Krijg je inmiddels nog steeds de CS1010? De Next staat nu in het systeem wat ik zo zie. En wat betreft je modem, wil je hier eens de laatste 4 cijfers van je serienummer plaatsen? Dan check ik het klopt met het modem dat nu actief staat in het systeem.
Hoi Michael,

Bedankt voor je reactie. Helaas zie ik nog steeds de foutmelding in beeld. De laatste vier cijfers van het modem zijn 4600.

Ik hoop dat er snel een oplossing wordt gevonden voor het probleem
Reputatie 7
Hoi @I Cornelissen,

Hm, nog geen goed nieuws dus. Heb je ook naar de 2e situatie in dit topic gekeken?

Situatie 2
Je hebt Mijn Ziggo gecontroleerd en daar staat alles zoals het hoort maar toch krijg je foutcode CS1010. Wacht dan 15 minuten en de installatie loopt alsnog automatisch door. Dit wordt veroorzaakt door de verkeerde volgorde van installeren. Heb je namelijk het internet nog actief staan op de Mediabox XL en je begint met de Mediabox Next in plaats van het nieuwe modem, dan krijg je ook foutmelding CS1010.

Heb je dus eerst het modem geïnstalleerd en daarna de Next?
Hoi Michael,

Het internet op mijn Mediabox XL is nog wel actief. Wanneer ik de box aansluit zie ik de internetverbinding van deze box weer verschijnen. De box staat normaal echter niet aangesloten op het moment dat ik de mediabox next werkend te krijgen. Heeft dit dan wel invloed?

De monteur heeft eerst het modem geinstalleerd en erna de mediabox next. Ik wil het echter best nog een keer proberen opnieuw te installeren. Waar dien ik te beginnen?
goedemorgen,
ik heb ook steeds foutcode cs1010
wordt van kastje naar de muur gestuurd.
resultaat box werkt nog niet.
we zijn twee dagen verder.
als je de case leest is gewoon schandalig

graag reactie en actie!!
@I Cornelissen
De monteur heeft eerst het modem geinstalleerd
Ok prima.
Maar je schrijft ook:
Het internet op mijn Mediabox XL is nog wel actief.
Hoe bedoel je dat?
Heb je de Mediabox XL aangesloten op de ConnectBox Modem/Router?
Gauw loshalen. En Next op de ConnectBox aansluiten.

Als je nog opnames op de MBXL wilt bekijken dan kan dat.
Aansluiten op je netwerk zou kunnen, maar kun je niet zomaar doen. Anders komen er een hoop problemen. Het heeft weinig zin hier nog in te investeren. Hij gaat toch weg.
Nee de Mediabox XL is niet aangesloten op het moment. Ik heb deze laatst tijdelijk aangesloten zodat ik toch tv kon kijken, daar werkt tv namelijk nog wel op. Wannneer ik deze box aansluit zie ik echter ook van deze box een internetverbinding verschijnen omdat dit ook een modem bevat.

Ik heb de Mediabox XL nu al zeker een week niet meer aangesloten. De mediabox next staat al 1 week aangesloten op de connectbox, zoals het hoor dus.
Reputatie 7
Hoi @I Cornelissen,

Dan lijkt het me een goed idee om nog eens een monteur te laten komen. Administratief staat de Next en je nieuwe nu actief, dus vanuit hier kan ik niks doen. Wil je op deze pagina zelf een monteur inplannen?

@wildww, ik zie dat jij contact hebt opgenomen en dat je pakket opnieuw wordt opgevoerd. Houd je ons hier op de hoogte?
Reputatie 1
Gooit de foutcode CS1002 roet in het eten tijdens de installatie of kom jij een andere code tegen? In dit topic staan we stil bij de foutcodes CS1002, CS1010, CS1011 & CS2004.

CS1002 inderdaad opgelost door software update zoals beschreven..
dank!!
Reputatie 1
Goede avond

Heb gisteren mijn nieuwe next box aangesloten, aansluitingen zoals op de test box gedaan maar next box komt met fout melding CS1011 alles na gezien geen fouten.
Ziggo helpdesk gebeld deze moesten het pakket nog aktiveren,dit duurt 24 uur.
Ok vandaag weer geprobeerd, ook zonder resultaat. Helpdesk was zeer gewillig om het op te lossen maar hij geeft nog steeds fout code CS1011.

Wat geprobeerd:
-Kabels van test box naar nieuwe box en opnieuw op starten.
-nieuwe box spanning loos gemaakt 10min en weer op nieuw opstarten.
-nieuwe box rechtstreeks op Ziggo modem gezet ,weer opnieuw opgestart.
-serie nummer vergeleken met wat er in mijn Ziggo staat. (is goed)
-alle nieuwe kabels gebruikt ook geen resultaat.

Wat gebeurt er iedere keer:
Bij opstarten next box komt op de tv welkom te staan, led op power knop is wit.
Na ongeveer een 30á 40 sec gaat er een cirkel draaien en dan gaan er op het front van de next box de twee pijltjes branden (wit) na ongeveen 1á 1,5 min geeft hij een fout melding in alle talen CS1011
Volgende week komt er een monteur en ik ga er morgen nog naar kijken.

Hheeft er iemand nog suggesties?
Heb je misschien de MBXL nog aangesloten op je netwerk?
Dan de UTP-kabel loshalen & bekijken of het dan beter gaat.
Een eigen Router heb je niet. Klopt dat?
Ook geen andere DHCP Server in gebruik ipv die van de ConnectBox?
Reputatie 1
Ik heb geen MBXL meer staan deze eerst afgekoppeld,
Ik heb volgens mijn geen DHCP Server meer in mijn net werk, wel 3 x switch en een ziggo wiffi extender.
In gisteren weer geprobeerd nu lukte het waarschijnlijk hebben ze nog moeite om de digitale pakketen te activeren. Ik heb het nu wel anders gedaan , maar volgens mijn was dit niet het probleem. Ik heb netwerk port 2 t/m 4 van de connect box gehaald toen de next box op gestart.
Bij opstarten gaf hij weer het welkom scherm en daarna gaf hij eerst dat de firmware niet gedown kon worden maar daarna starten hij door en ging het als nog doen . V4.16 zit er nu in men weer tevreden .

Ik ben alleen benieuwt hoe lang de test box het blijft doen (datum zou zijn 31 mei) maar zou ook al weer een week later worden. Graag zou ik nog even door testen ivm nog wat eigenaardig heden met HDMI en automatische tv aan/uit en de audio doorvoer hier door niet altijd goed gaat via de av versterker.

Groet ,

Marco

Reageer