Mediabox Next: Geluid synchroon laten lopen

  • 10 mei 2019
  • 5 reacties
  • 2720 keer bekeken

Reputatie 1
Ik ben een van de Ziggoklanten die de Next heb toegestuurd gekregen. Wat een verademing ten opzichten van de mediabox xl (daar had ik alleen maar ellende mee en na 14 monteurs nog geen oplossing) De mediabox next instaleerd zich zelf en is erg makkelijk in gebruik. Alleen het menu is wat minder uitgebreid dan de mediabox xl.

Nu las ik dat er veel klanten zijn die last hebben van niet synchronisatie lopen op je tv (en je het geluid laten lopen via een soundbar) als het dolby audio word ingeschakeld in de next om een rijker geluid te hebben. Na heel veel instellingen in menu's van zowel tv als de next. En verschillende kabels heb ik DE OPLOSSING GEVONDEN.

Je sluit je tv aan met een hdmi kabel naar je mediabox next voor het beeld en je sluit een opticekabel aan van je soundbar naar je mediabox next. Dan ga je naar het menu van je tv en daar verbind je de type mediabox, type tv en type soundbar zodat je, je ziggoafstandbediening kan gebruiken voor alles. ( dus èèn afstandbediening) hopelijk heb ik andere hiermee geholpen?

Veel succes en goed lopend synchronisatie kijk plezier. Sandra

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

5 Reacties

Reputatie 7
Dank je wel voor het melden van je tip en zeer zekers welkom.😊

Heel veel plezier van je Next.
Reputatie 4
Badge +3
Zeer goede tip! Ik laat al 20 jaar het geluid via een optische digitale kabel gaan.
Niet alleen bij de Next.
Zo verbond ik al die jaren geleden mijn Sony CD speler al 😊
Reputatie 7
Bedankt voor het delen van de tip, @Sandra Uitterdijk. Goed bezig!
Reputatie 4
Badge +8
Alles loopt via mijn Yamaha versterker dus ook de nextbox en van de versterker HDMI naar de TV werkt perfect....alleen jammer dat men dolby+ heeft verwijderd bij de laatste update
Reputatie 1
Erg spijtig vind ik het om te horen dat mijn tip (Zie hier boven) niet bij iedereen werkt. Het kan zijn dat de menu's aangepast moeten worden. En anders hoop ik dat Ziggo snel met een oplossing of update komt. Voor de mensen waar mijn tip wel werkt veel kijk en zeker goed luister plezier.