Beantwoord

Mediabox Next: Geen beeld en geluid bij opstarten

  • 4 juni 2019
  • 14 Reacties
  • 1360x Bekeken

Hallo allemaal,

sinds twee weken heb ik de nieuwe Mediabox Next thuis. Netjes aangesloten volgens de meegeleverde handleiding en kabels. De mediabox is rechtstreeks op de TV aangesloten met de meegeleverde HDMI. Nu heb ik sinds een week een probleem bij het opstarten van de mediabox. Ik heb na het aanzetten van de mediabox geen beeld en geluid. Wel is het menu zichtbaar. Zodra ik via de power knop aan de achterzijde na drie seconde de mediabox opnieuw opstart, dan werkt alles naar behoren.
Zijn er meer mensen met hetzelfde probleem? Is hier een oplossing voor?
Alvast bedankt!
icon

Best beantwoord door Lycke Ziggo 7 juni 2019, 11:21

Hey @KH17 . Alleen een menu is natuurlijk niets waard! Speelt dit nog steeds?
Zo ja, wil je eens kijken of het anders gaat wanneer je de energiestand in eco zet?

Ik hoor graag van je!
Bekijk origineel

14 Reacties

Reputatie 7
Badge +25
Welk menu is zichtbaar, kunt u een foto plaatsen? Uit welke energietoestand start u op, eco, normaal of snel?
Welk menu is zichtbaar, kunt u een foto plaatsen? Uit welke energietoestand start u op, eco, normaal of snel?

Zender informatie is wel zichtbaar:



De mediabox start op uit normale energietoestand setting.
Reputatie 7
Hey @KH17 . Alleen een menu is natuurlijk niets waard! Speelt dit nog steeds?
Zo ja, wil je eens kijken of het anders gaat wanneer je de energiestand in eco zet?

Ik hoor graag van je!
Hey @KH17 . Alleen een menu is natuurlijk niets waard! Speelt dit nog steeds?
Zo ja, wil je eens kijken of het anders gaat wanneer je de energiestand in eco zet?

Ik hoor graag van je!


Hi Lycke, ik heb zojuist de energiestand aangepast naar eco. Nu krijg ik na het opstarten wel gelijk beeld en geluid. Ik zal voorlopig de eco stand gebruiken tot een nieuwe update.
Bedankt voor het meedenken!
Hallo ik had precies hetzelfde alleen in de stand eco en normaal ik heb hem nu op hoog en geen last meer.
Heb hier het zelfde in eco normaal en hoog.
Reputatie 7
Sinds wanneer speelt dit bij jou, @buffel123 ?
Badge
Eco en normaal werkt hier ook niet,next loopt zovast als een huis
Badge
Had gehoopt dat deze bug opgelost zou zijn na 4.17 helaas,next loopt weer vast,bij eco en normaal,maar verplicht de snelste en meest onzuinige stand gebruiken,iemand een idee waar dit aan ligt?
Reputatie 7
Hey @hullemah . Je hebt het over vastlopen, terwijl dit topic over problemen met het opstarten gaat. De mediabox loopt niet vast (je kunt bijvoorbeeld wel zappen en door het menu bewegen), maar toont zwart beeld.
Wat ervaar jij precies? Kan je wat meer uitleg geven?
Update is gisteren uitgevoerd. Het probleem is nog steeds niet opgelost. Wanneer je hem op opstarten “hoog” hebt staan dan start hij in 1x op. Wanneer hij op eco of normaal staat krijg je het welkom scherm en moet hij alsnog van het stroom af.
Badge
Als bijv de stand op eco staat of normaal dan krijg ik zwart beeld wel zender info,om normaal beeld te krijgen moet ik eerst de stand op hoog zetten en vervolgens fabrieksinstellingen laden of de aan/uit knop achter kant gebruiken
Gister MediaBox Next geinstalleerd. Ging op zich heel snel en goed. Maar heb idd zelfde probleem als hierboven beschreven. Alleen in energiestand hoog start Box normaalm op na afsluiten. Anders eerst van stroom halen
Jammer dat Ziggo dit probleem niet even heeft gemeld toen ik Box van de week telefonisch heb besteld. Had mij nodige zoektijd en frustratie ghescheeld
Hopelijk komt er wel snel update dat andere energiestanden ook normaal werken. Juist zeer laag energie verbruik tov "oude" HorizonBox was een van de redenen om over te stappen.
Meld Ziggo als dit gefixed is in deze groep ?
Reputatie 7
Hey all,
Ik heb even overleg gehad. Wat jullie omschrijven is een bekend issue, waaraan gewerkt wordt.

Gek genoeg komt het niet bij iedereen voor. En bij de mensen waar het wel voorkomt is het bij de ene persoon opgelost met de energiestand in hoog en bij de ander (bij mijzelf, bijvoorbeeld) juist wanneer de energiestand in stand by op "eco" staat. Er wordt dus onderzocht hoe dit precies kan en hoe dit opgelost moet worden.

Gelukkig is er vaak een oplossing te vinden in 1 van de energiestanden, zodat de mediabox nog wel werkbaar is.
Ook goed om te weten; ook in "hoog" verbruikt deze mediabox een stuk minder stroom dan de Ziggo Mediabox XL 🙂.


*Toevoeging* Voor de mensen die nu de mediabox helemaal resetten; werkt het niet door de mediabox en TV opnieuw op te starten? En heb je ook al eens, voor het resetten, getest de HDMI kabel los te halen en opnieuw aan te sluiten? Ik hoor graag van jullie hoe dit gaat.

Reageer