Kleuren flets in 4k upscaling nieuwe Mediabox Next

  • 26 april 2019
  • 28 reacties
  • 8077 keer bekeken


Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

28 Reacties

Reputatie 4
Badge +2
Hier ook een LG oled tv (C7). Bij de resolutie instelling 4k of tv op de mediabox krijg ik erg flets beeld. De instelling wijzigen naar 1080p lost dit op, maar dan wordt er geen 4k doorgezonden wanneer je wel een 4k uitzending kijkt. Overigens zijn de kleuren bij love nature 4k uitzendingen ook niet goed wanneer de resolutie instelling op 4k staat. Het wordt iets beter wanneer je op de LG tv de instelling Color Range van Auto naar Wide zet, maar dat zou niet nodig moeten zijn. Er lijkt dus nog iets aan de hand te zijn met het 4k signaal van de mediabox next.
Hier zelfde op OLED C7. De kleuren spectrum op BT2020 klopt niet. De grijs tinten zijn ook niet goed. En heel irritant dat hij bij uit aan weer naar 4K gaat en 1080p niet vast houdt.
Reputatie 1
Hoi allen, Goed nieuws voor de eigenaren van een LG 4K televisie. LG heeft een update uitgebracht welke de problemen met de fletse kleuren bij de 4K instelling verhelpt. De update is te downloaden vanaf de site van LG en dient vooralsnog handmatig te worden uitgevoerd. Zie hiervoor het topic "Mediabox Next en BT2020 (4K) LG C7". De info komt van Mark Ziggo en uitleg voor de installatie door jethea. Kennelijk werkt de update bij meerdere LG 4K televisies. Bij mij zijn de problemen door deze software update opgelost en is het beeld in de 4K instelling op de Next glashelder met warme kleuren. Succes!
Reputatie 5
Badge +6
Voor verschillende LG oled 4k televisies is er een update lg.com zie eerdere topics erover. Na deze update zijn de verhalen positief. Heel mooi dat Lg het snel oppakt weet dus niet of het voor alle oled 4k toestellen gaat. Ga naar desbetreffene website en doe je voordeel ermee.

Oeps zie nu net dat er hierover melding is gemaakt.