Beantwoord

HDCP 2.2 melding 'Geen beeld' op de Next met HDMI via de versterkerToon eerste bericht

106 Reacties

Hier werkt wel alles OK, waar ik problemen mee heb is dat het werkt en dan plotseling niet meer. Boodschap is dan 4K op een zwart scherm. Wat dan blijkt is dat de next box weer zelf is teruggeschakeld naar 1080. Als hij weer op 4k staat is alles weer normaal. Een paar dagen later weer het zelfde. ??????
Reputatie 1
Ik heb vandaag ook de Next box ontvangen. Heb ook de volgende setup:

Next -> Yamaha Receiver -> Samsung TV

Jullie kunnen het al raden, ik heb dezelfde problemen zoals hier genoemd in het forum:
  • Hdcp 2.2 melding van Yamaha
  • Next box zet de HDMI setting 1080p, naar een powerdown van next box weer terug naar TV
Heb via de versterker zonder problemen de oude ziggo media box aangeslotem gehad. Ook mijn Xbox werkte zonder problemen. Denk toch echt dat er een probleem in de next box zit in samenhang met hdcp.

Ook het verhaal van de Yamaha monteur door @Bigpapa wijst in die richting.

@Anne H Ziggo wat is jullie reactie hierop??
Reputatie 4
Badge +2
@jodur zijn veel meer mensen die hier last van hebben. Ziggo is hier in gebreken gebleven. Er wordt jammer genoeg niet veel over gezegd, misschien dat ze achter de schermen bezig zijn maar dat weet ik niet. Maar wie weet laten ze wat los, een hebben ze het uitgevogeld.
Reputatie 1
Ik ben wat verder aan het testen geweest. De volgorde van powerup van de diverse apparaten heeft invloed op het wel of niet komen van de hdcp 2.2 error van de yamaha receiver.

Volgorde power up:

Versterker->Next->Tv :Geen hdcp 2.2 error
Versterker->TV->Next :Wel hdcp 2.2 error

Nu ben ik in het bezit van een harmony hub en kan ik de volgorde van inschakelen eenvoudig beïnvloeden. Ook stuur ik voor de zekerheid de commando "Setup" en "return" naar m'n receiver, zodat indien de melding wel komt, deze automatisch wordt weggedrukt.

Blijft weel vreemd, deze fout, maar gelukkig kan ik met een "workarround" het oplossen, want ander had ik de box retour gedaan.

Ik hoop de Ziggo hier met een goede oplossing voor gaat komen, want <4k is het niet gebruikelijk om hdcp te gebruiken. Blijkbaar gaat in de HDMI onderhandeling met de diverse andere devices iets verkeerd.
Reputatie 7
Badge +17
Fijn dat de monteur moest lachen, want vaak zitten ze er zelf naast...

Mijn ervaring is inmiddels dat een aantal monteurs weinig tot niets weet van de next en het aansluiten ervan, en af en toe gewoon onzin uitkraamt.

Hallo ik werd hier ook gek van die melding, maar ik geloof dat ik de oplossing voor mij geval heb gevonden.

 

ik heb mijn next aan gesloten op de hdmi 1 van mijn Denon en die ging naar hdmi1 van mij  samsung 55 inch smart tv 3d nu blijkt de hdmi1 van de tv niet zo gied met dit protocol overweg kan, en in de handleiding van de tv vond ik de oplossing in HDM 3 dit is en mhl poort en na dit gedaan te hebben heb ik de boodschap van HDCP2.0 niet meer gehad.

wat ik nog wel raar vind is dat hij elek keer overspingt naar 1080P terwijl 4K tv is  dit moet ik vaak nog ff handmatig doen is hier een oplossing voor!!!!

 

fijne avond

Reageer