Beantwoord

Beeldkwaliteit na pauzes

  • 9 september 2019
  • 35 reacties
  • 1962 keer bekeken


Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

35 Reacties

Tja, helaas is niet iedere gebruiker van de Next erg kritisch bij het vaststellen van een optimale beeldkwaliteit, meestal omdat geoordeeld wordt met een onjuiste kijkafstand van de tv.
Feit is in ieder geval dat de Next tv-beelden niet als passthrough doorgeeft, zodat een gebruiker diep moet sleutelen aan de beeldinstellingen van de eigen tv om nog een enigszins acceptabel beeld te verkrijgen. En dan laat ik beelden van voetbalwedstrijden en close-ups van gezichten nog maar even buiten beschouwing. Zolang het scherptefilter vast, niet uit te schakelen onderdeel uitmaakt van de software, zal het in het Community klachten blijven regenen over de beeldkwaliteit..

Onbegrijpelijk vind ik dat er gisteren in dit topic een reactie namens Ziggo wordt geplaatst, dat ingeval kleuren verspringen, de Next box bijna perfect is. Een opmerking die kant noch wal slaat. Een perfecte beeldkwaliteit is toch een eigenschap die een klant minimaal verwacht van een mediabox?


Sorry maar de beeldkwaliteit is bij ons écht perfect , heb daar óók totaal niks over te klagen.
Mag ik vragen wat voor tv heb je, en sinds wanneer heb je de Nex Box in huis?
Wij hebben alle kabels laten vernieuwen door Ziggo vóór we de Nex Box kregen, en de beeldkwaliteit van onze tv ( Samsung en Sony ) is gewoon perfect ook tijdens het voetballen of de formule 1 hebben we niks te klagen.
Vraag me dus af waar het probleem bij jouw dan schuilt, waardoor bij jouw het beeldkwaliteit niks is?
Reputatie 7
Badge +4
@MollyDunja

Ik heb hier geen Next in bruikleen, maar een MBXL.
U zal zich afvragen waarop mijn kritiek is gebaseerd.
Ik kan mij voorstellen dat u niet mijn berichten hebt gevolgd de afgelopen maanden in het topic: 'Mediabox Next minder scherp HD-beeld'. Dan was e.e.a. duidelijk geweest, maar ik wil het nog wel een keer toelichten.

Ruim een jaar geleden startte Ziggo met de testfase van de Next. Ik was in de omstandigheid af en toe bij twee vrienden, die de Next als tester in huis hadden, kijksessies bij te wonen. Ik ben dus persoonlijk niet gebonden aan een DNA en wat ik heb opgeschreven aan eigen ervaringen is volledig mijn persoonlijke mening en niet die van mijn vrienden. Tijdens de eerste testperiode was ik laaiend enthousiast over de Next. Het beeld vond ik zelf nog iets mooier dan via de XL. Dat enthousiasme bekoelde echter flink nadat een zgn. beeldcherptefilter in de software werd geïntegreerd. Met name tijdens een CL-wedstrijd van Ajax had ik spijt om op vistie te zijn gegaan, want het was echt niet om aan te zien. Sindsdien zijn er nog diverse sw-update geweest, maar dit probleem is tot heden helaas niet opgelost. Wanneer de Next weer hetzelfde sublieme beeld kan gaan weergeven als in het begin van de testperiode, zal ik niet aarzelen mijn MBXL om te ruilen.

In het door mij hierboven aangehaalde topic staat een heldere analyste van forumlid @Jantje51. Wellicht dat e.e.a. wat er nu al maandenlang aan de hand is voor u dan wat duidelijker wordt.
beeldkwaliteit van onze tv ( Samsung en Sony ) is gewoon perfect ook tijdens het voetballen

Ik kan dat bijna niet geloven, ik lees dat wel is vaker dat mensen dit zeggen. Heb je dan helemaal niet dat de grasmat wazig word als de camera beweegt bij een overzich shot van het veld ? Zou je voor mij is een stukje willen filmen van je TV beeld tijdens een voetbal wedstrijd, er zijn er genoeg te vinden van het weekend op Ziggo sport en NPO. Ik ben namelijk echt heel beniewd hoe dat er bij je uitziet. Ow @Ronihd zou jij dat ook eens willen doen, dan kan ik eens vergelijken met mij beeld tijdens de voetbal waar ik wel heel veel last heb van een grasmat die heel wazig word bij het bewegen van de camera ?
Sommige zien het gewoon niet, en/of zijn tevreden met mindere beeldkwaliteit.
Ik ken mensen die een tv kopen, aansluiten en verder niks instellen en zeggen dat ze perfect beeld hebben, als het maar beweegt. De beeldkwaliteit vergelijken met bv tv tuner of een andere mediabox is voor deze mensen niet nodig want ze hebben gewoon perfect beeld.
Ik weet iig hoe goede beeldkwaliteit hoort uit te zien, als je jaren via een ci+ of Horizon tv hebt gekeken dan weet je dat echt wel, en dan zie je echt wel de grote verschillen, en gelukkig ben ik niet de enige. Zelfs de SD boxen die ik jaren geleden had hadden beter beeld dan de Next, want de beeldkwaliteit van de Next vergelijk ik met DVD en soms zelfs VHS, wat ik ook anderen al heb horen zeggen.
Sommige zien het gewoon niet, en/of zijn tevreden met mindere beeldkwaliteit.
Ik weet iig hoe goede beeldkwaliteit hoort uit te zien, als je jaren via een ci+


Nou ik vraag juist om voetbal beelden omdat ik hier ook met de Ci+ niet echt te vrede over ben bij Ziggo. Eerst dacht ik ook dat dit wel eens aan mijn TV instellingen kon liggen, maar als ik via een andere bron voetbal beelden bekijk (bijvoorbeeld Netflix) dan heb ik het probleem met een wazige grasmat geheel niet. Vandaar dat ik wel eens wil zien hoe het er bij @Ronihd & @MollyDunja uitziet als ze via de Next naar voetbal kijken op Ziggo sport of NPO, juist omdat zij aangeven dat het beeld perfect is, ook tijdens voetbal geeft MollyDunja aan.
Ik denk dat ze het beeld ook perfect vinden als ze voetbal kijken.
Want zoals ik al zei, zijn er ook mensen die het gewoon niet zien en dus tevreden zijn.
Maar toch maar even afwachten op hun bevindingen over de beeldkwaliteit bij voetbal.
Ik vind iig de beeldkwaliteit veel beter via ci plus, veel meer details zoals dat hoort en vorig jaar ook op de Next zeer goed was, en ook via de Horizon was het zeer goed maar ik kijk geen voetbal, maar dat zie je echt ook wel bij andere uitzendingen.
Reputatie 7
Badge +14

beeldkwaliteit van onze tv ( Samsung en Sony ) is gewoon perfect ook tijdens het voetballenIk kan dat bijna niet geloven, ik lees dat wel is vaker dat mensen dit zeggen. Heb je dan helemaal niet dat de grasmat wazig word als de camera beweegt bij een overzich shot van het veld ? Zou je voor mij is een stukje willen filmen van je TV beeld tijdens een voetbal wedstrijd, er zijn er genoeg te vinden van het weekend op Ziggo sport en NPO. Ik ben namelijk echt heel beniewd hoe dat er bij je uitziet. Ow @Ronihd zou jij dat ook eens willen doen, dan kan ik eens vergelijken met mij beeld tijdens de voetbal waar ik wel heel veel last heb van een grasmat die heel wazig word bij het bewegen van de camera ?


Ik wil dat zeker doen maar ik heb zeker niet wat je bedoeld, als ik er tijd voor heb dan kijk ik ff
Ik vind iig de beeldkwaliteit veel beter via ci plus, veel meer details zoals dat hoort

Geheel met je eens, dat is ook de reden dat ik een extra Ci+ heb bij mijn Next abonnement om liveTV te kijken. Maar ondanks dat ik met de Ci+ een zeer goeie beeldkwaliteit heb, ziet een grasmat bij bijvoorbeeld voetbal of golf er zeer wazig uit bij bewegende camera beelden (met de Next is dit nog veel erger), als de camera stil staat ziet het er meteen wel gewoon strak uit. Ik begon zelfs aan mijn eigen TV instellingen te twijfelen, maar als ik via een andere bron voetbalbeelden kijk, dan ziet het er gewoon wel goed uit.

Ik wil dat zeker doen maar ik heb zeker niet wat je bedoeld, als ik er tijd voor heb dan kijk ik ff

Top ik wacht het af..
Reputatie 7
Badge +7
@DON PAPA Een tweetal voetbal beelden direct vanaf de Next uit de oude doos.
Zelfde opname twee keer gecaptured. 1080i en 1080p.
De wazige grasmat zit al in de bron volgens mij. Het kan zijn dat de Next het nog een stukje erger maakt maar dat is moeilijk te zien. Op de Humax is het gras ook niet steeds scherp.

1080i:
https://www.dropbox.com/s/n8both8w0i5y0xq/Voetbal-1080i.mp4?dl=0

1080p:
https://www.dropbox.com/s/qek8jr2my68tgcy/Voetbal-1080p.mp4?dl=0

Als referentie ook capture van de Humax:
https://www.dropbox.com/s/tt92tisycja53bv/Voetbal-1080i-Humax.mp4?dl=0

Ook hier kan het zijn dat het beeld slecht(er) lijkt via je PC. Download dan de files.
En de beelden zijn 50 Hz ook dat kan op een PC weer raar beeld geven als je de default beeld frequentie op 60 Hz hebt staan.
@bloemen64

Top, ik ga ze vanavond even binnen halen en bekijken...