Alles over de software update van de Mediabox Next

 • 31 mei 2019
 • 4 reacties
 • 95531 keer bekeken

Reputatie 7

Over software-update 4.23: deze software-update is inmiddels landelijk uitgerold. De update vond eerst plaats in Groningen en Friesland. Dit hebben we gedaan, zodat we update goed in de gaten konden houden.

 

Dit zijn de aanpassingen in de software-update 4.23:

 • We hebben de Dolby-instellingen aangepast. Wanneer gekozen is voor Volg Signaal dan wordt audio onveranderd doorgegeven. Dat voorkomt ook problemen waarbij de audio niet gelijk loopt met het beeld.
  Let op: heb je eerder de synchronisatie instellingen aangepast, omdat audio en beeld niet gelijk liep? Het kan nodig zijn om de instellingen weer terug te zetten.
 • In enkele gevallen gaf de Mediabox geen geluid wanneer die uit stand-by werd gehaald. Dat is opgelost.
 • Wanneer je had gekozen om de framesnelheid gelijk te zetten (bijvoorbeeld om naar Amerikaanse Netflix-films- of -series te kijken), kon je soms een haperend beeld krijgen bij gewoon tv-kijken. Dat kwam omdat de framesnelheid niet terugschakelde wanneer de Mediabox op stand-by werd gezet tijdens het kijken naar Netflix. Dat probleem is nu opgelost.
 • We hebben de stabiliteit verbeterd en kleinere foutjes aangepakt.

 

Verbeterd gebruiksgemak:

 • Wanneer je op de contextmenu-knop (***) op de afstandsbediening drukt, verschijnt een pop-up menu met de meest voor de hand liggende functies. Het menu is nu nog logischer en laat soms meer mogelijkheden zien, waardoor het nog handiger is in gebruik.
 • Wanneer je een programma selecteert vanuit het Verder-kijken-menu dan start dat nu direct, zonder extra pop-up.
 • Wanneer je terugbladert in de tv-gids en een programma kiest, dan krijg je nu het informatiescherm te zien. Wil je het programma direct starten vanuit de tv-gids, druk dan de op de Play-knop van de afstandsbediening.
 • Correctie op mailing van 26 mei: opnames van zenders waarop je nu niet meer geabonneerd bent zijn niet meer te bekijken.

 

Hoe werkt deze software-update?
 

Voor deze software-update op de Mediabox Next hoef je zelf niets te doen. Die wordt automatisch op je mediabox klaargezet, zodra de box in de stand-by-stand staat. Het updaten gebeurt uiterlijk één dag nadat de software op de box is klaargezet. Je kunt die tijd natuurlijk gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’.

 

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

4 Reacties

Reputatie 7
Software update 4.16 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.16.Zoek nu nog makkelijker via Voice Control
Na de software-update begrijpt je Mediabox Next ook gecombineerde opdrachten die je via je stem geeft. Je kon al heel makkelijk programma’s of zenders zoeken, maar nu kan je hier ook het genre bij geven. Het werkt ook in combinatie met een zender of acteur. Denk bijvoorbeeld aan de spraakcommando's: "Kinderprogramma’s”, “Formule 1 op Ziggo Sport” of “Comedy met Jim Carrey”.

Nog meer aanpassingen
Met deze laatste software-update op de Mediabox Next is onder andere het volgende aangepast:

 • Soms moest bij het ontgrendelen van een programma, twee keer achter elkaar een pincode ingevoerd worden. Dat hoeft nu nog maar één keer.
 • Kijk je een Replay item en spoel je door naar het punt waar het live tv-programma is? De box schakelt niet meer niet automatisch over, maar je bevestigt zelf of je naar live tv wilt. Of niet.
 • De dienst ‘WebTV’ stopt. Wil je online video’s kijken via je Mediabox Next? Ga dan naar de YouTube-app.
 • Nadat de box lang in stand-by stond, bleef het beeld soms zwart en hoorde je alleen geluid. Ook lukte het soms niet om een app op te starten. Dat is nu opgelost.
 • Als de installatieprocedure gestart was en je vervolgens een tijdje niks deed, werd de taal op Engels ingesteld. Dat is nu opgelost.
 • Lege serieopnames zijn nu te verwijderen.
 • Bij het opstarten van de mediabox wordt nu het juiste profiel geselecteerd die als standaard profiel is ingesteld.
 • In de laatste Ziggo GO app update zijn er ook diverse (kleinere) verbeteringen doorgevoerd om de prestaties en stabiliteit te verbeteren.
Hoe check ik of de update al is geïnstalleerd?
Volg deze stappen:
 1. Menu
 2. Instellingen (tandwiel)
 3. Info
 4. Over de mediabox
 5. Hier staat bovenaan het versienummer
Hoe ontvang ik de software update op mijn Mediabox Next?
Hier hoef je niets voor te doen. Zodra de update uit is, wordt deze binnen drie dagen automatisch geïnstalleerd op je mediabox. De geselecteerde energiestand maakt niet uit.


Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

Software update 4.17 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.17

Software update 4.17 Mediabox Next

Één knop voor aan- en uitzetten
Wil je met één druk op de knop je mediabox, tv en geluidsysteem aanzetten? Of juist niet? Dat stel je nu zelf in.

 1. Druk op het ‘Huisje’ op de op de afstandsbediening
 2. Navigeer naar “Instellingen” en druk op ‘OK
 3. Selecteer het tabblad "Beeld en geluid
 4. Navigeer naar: “Eén knop voor aan- en uitzetten
 5. Druk op ‘OK’ om de functie aan of uit te zetten


Ook nieuw in deze update
Met deze laatste software-update op de Mediabox Next wordt onder andere het volgende verbeterd:

 • In de tv-gids filter je kanalen nu ook op Genre.
 • Zoek je in het zoekscherm, dan staan de kanalen in alfabetische volgorde.
 • Het zoeken via tekst is vanaf nu op de Mediabox Next en Ziggo GO hetzelfde.
 • De resolutie instellingen blijven bewaard als je mediabox uit stand-by is gezet. Die hoef je dus niet meer opnieuw in te stellen.
 • Had je eerst last van kleine haperingen bij Netflix? Stel de framesnelheid voor Netflix gelijk in bij Instellingen en voorkom dit.

En in de laatste Ziggo GO app update zijn diverse kleinere verbeteringen gedaan om de prestaties en stabiliteit verbeteren.

Hoe check ik of de update al is geïnstalleerd?
Volg deze stappen:

 1. Menu
 2. Instellingen (tandwiel)
 3. Info
 4. Over de mediabox
 5. Hier staat bovenaan het versienummer


Hoe ontvang ik de software update op mijn Mediabox Next?
Voor de Mediabox Next hoef je zelf niets te doen. De software-update wordt automatisch in de nacht van 15 op 16 juli op je mediabox geïnstalleerd zodra hij in stand-by staat. Het automatisch updaten kan tot drie werkdagen duren, maar je kan gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’.

De Ziggo GO app software-update is al op 2 juli beschikbaar gesteld. Deze app-update is automatisch op je apparaat geïnstalleerd. Tenminste als je de instelling ‘automatisch updaten’ aan hebt staan. Heb je dat uit staan? Ga dan naar de app-Store op je telefoon of tablet om de app-update met alle verbeteringen te downloaden en te installeren.

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

 

Reputatie 7

Software update 4.19 voor Mediabox Next

Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.19

We werken er continu aan om tv-kijken persoonlijker, slimmer én makkelijker te maken. Vanaf de nacht van 22 op 23 oktober passen we daarom de software van je Mediabox Next aan. Lees hier meer over de software-update 4.19. 

 

Zoeken op genres en acteurs
Via Voice Control op de afstandsbediening van je Mediabox Next zoek je nu nog eenvoudiger. Je kunt nu genre combineren met acteurs en regisseurs. Probeer dit maar eens: “Komedie met Kevin Hart”

 

Beeld en geluid gelijk
Bij sommige kijkers liepen beeld en geluid niet helemaal gelijk. Enorm irritant natuurlijk. We hebben er hard aan gewerkt en een paar vervelende bugs opgelost. We blijven het goed in de gaten houden en doen verbeteringen als het nodig is.

Heb je de Mediabox Next met een TOSLINK (S/PDIF) kabel aangesloten met externe speakerboxen of een soundbar? Dan loopt soms het geluid niet gelijk met het beeld. In dat geval kan je het vanaf nu zelf corrigeren. Zo werkt dat:

•             Open het menu en ga naar instellingen

•             Ga naar Beeld en Geluid

•             Kies voor Audio vertraging

•             Pas de audio vertraging aan met de pijltjes totdat beeld en geluid gelijklopen

 

Nieuwe geluidsinstelling
Op verzoek van veel audio fijnproevers is het nu mogelijk om in de Dolby instellingen altijd de bron te volgen. Is de bron van de serie of film die je kijkt in stereo, dan geeft je mediabox stereo door aan je geluidsapparatuur. Dit is voor Dolby hetzelfde. Zo haal je altijd het beste uit je speakers.

 

Hoe werkt deze software-update
Voor deze software-update op de Mediabox Next hoef je zelf niets te doen. Deze wordt automatisch vannacht op je mediabox geïnstalleerd zodra hij in stand-by staat. Het automatisch updaten kan tot drie werkdagen duren, maar je kunt gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’.

 

Software update 4.19 AV Voor Mediabox Next

 

De nieuwe software update staat alweer klaar! In de aankomende drie dagen wordt deze automatisch bij jou op de box geïnstalleerd. Hier hoef je natuurlijk niks voor te doen.

 

Beeldkwaliteit nog beter

Je wilt natuurlijk een zo scherp mogelijk beeld van je mediabox. Op dit moment voelt die soms alleen iets té sterk aangezet. Ja, dat kan ook. Daarom hebben we deze update het scherpte-filter uitgezet. Daardoor verbetert de beeldkwaliteit en worden contouren nu verfijnder weergegeven. Liever toch terug naar superscherp of je beeld voor iets anders aanpassen? Pas dan de tv instellingen aan en laat hier weten welke instellingen voor jou het beste werken! Samen weten we meer.

 

 

 

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!

 

 

Software update 4.22 Mediabox Next
Even terug in de tijd? Lees wat er allemaal is gewijzigd tijdens de software update 4.22

Een aantal bug fixes op een rij

 • De radio screensaver werkt nu ook wanneer de radio via Voice Control wordt geactiveerd.
 • Bij het verwijderen van een aflevering wordt de foutcode 5600 niet meer getoond.
 • Bij het verwijderen van een opname uit een serieopname is de lijst direct vernieuwd.
 • De radio schakelt niet meer terug naar het geluid van de tv.

Nieuw in deze update 4.22

 • De radio-app geeft nu de vijf laatst afgespeelde radiostations weer.
 • De beschikbaarheid van ondertiteling voor doven en slechthorenden is verbeterd.
 • Het filteren van opnames op ‘oudste’ werkt nu weer correct.
 • Verbetering in de verbinding met bepaalde modems van Ziggo.
 • We hebben de batterijduur van de afstandsbediening verbeterd.

Hoe check ik of de update al is geïnstalleerd?

Volg deze stappen:

 1. Menu
 2. Instellingen (tandwiel)
 3. Info
 4. Over de mediabox
 5. Hier staat bovenaan het versienummer

Staat hier 4.22? Dan ben jij voorzien van de laatste versie!


Hoe ontvang ik de software update op mijn Mediabox Next?
Voor de Mediabox Next hoef je zelf niets te doen. De software-update naar versie 4.22 wordt automatisch in de nacht van 6 op 7 april op je mediabox geïnstalleerd zodra hij in stand-by staat. Het automatisch updaten kan tot drie werkdagen duren, maar je kan gewoon tv blijven kijken. Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’.

 

Heb je alsnog een vraag over bovenstaande? Open dan hier je eigen topic en stel je vraag. De Community staat voor je klaar!