Valt je wifi weg? Lees dit topic!

  • 22 november 2017
  • 218 reacties
  • 123535 keer bekeken


Toon eerste bericht

218 Reacties

@sendepause

Je kunt met Wifi Analyzer ook kijken of je buren op hetzelfde kanaal zitten en in je modem en Wifibooster vaste kanalen instellen waar minder buen op zitten.

Mijn ervaringen zijn heel goed met alles dezelfde SSID's, maar dit is heel afhankelijk van de apparatuur die je gebruikt om verbinding te maken met Wifi.
Het ene systeem kan er perfect mee overweg, het andere maakt geen verbinding meer met Wifi.

Uitproberen leert de beste ervaring met de apparatuur die je gebruikt.

Je Wifibooster wijzigen kanaal en wachtwoord: https://www.ziggo.nl/klantenservice/wifi/wifibooster/via-een-internetkabel
Mag mijn Wifibooster dezelfde naam hebben als het bestaande netwerk? en verder.
Ik heb ook problemen met mijn wifi 2.4GHz
Het signaal van de buren (kpn) is even sterk als mijn connectbox(vortex21), zie afbeelding
Ik zit dan 2m van de router , en +/-10m van de buren af (inclusief een dikke muur)
en toch is hun signaal even sterk . hun router swapt veel kwa kanaal . vaak zitten hun op kanaal 9 en ik op 11 (zoals afbeelding) en soms zitten hun waarschijnlijk op hetzelfde kanaal . Dit weet ik niet zeker, maar omdat ons wifi signaal gestoord werd ga ik ervanuit dat dit het geval was. Na een reboot van de router was dit opgelost, tijdelijk.. na een +/- 20 dagen kregen we hetzelfde verhaal weer .De router staat kwa kanaal instelling op :Auto

wat kan ik her nog aan doen, de connectbox van Ziggo gaat op een of andere reden niet automatisch naar een ander kanaal toe .
@NiekN

Ik zou in dit geval je eigen Wifi op kanaal 1 vast zetten in je modem, de kans dat er nog een andere komt is dan niet zo groot.
Wel als ze beiden gaan zoeken en beslissen per ongeluk in elkaars buurt te gaan zitten.
hoi @Be rt

Ja dat kan , maar is een tijdelijk lap middel. todat de boel weer gaat verschuiven
@NiekN
Sinds ik dat hier gedaan heb blijven de automatisch zoekende routers weg van dit kanaal en heb ik geen uitval meer.
Als de rest dan gaat zoeken, wordt consequent gezien dat dat kanaal niet interessant is, omdat er constant een signaal op zit.
Reputatie 2
Badge +3
Wat is de reden dat Ziggo op haar Modem/Router op 2.4GHz niet de bandbreedte van het WiFi signaal niet limiteert tot 20MHz maar de gebruiker nogsteeds toestaat 40MHz op 2.4GHz in te stellen? Als je immers twee buren hebt die op 40MHz gaan blazen op de high WiFi sterkte die het modem toestaat heeft de persoon die in het midden woont geen enkel vrij kanaal meer. Dit probleem is natuurlijk nog veel extremer in een appartementencomplex. Ik vind het WiFi verbeteren allemaal erg leuk verteld, maar de opties die aan gebruikers worden gegeven zorgt op dit moment voornamelijk voor spectrum vervuiling (meer losse doosjes, sterkere signalen) maar niet voor meer stabiliteit.

Dus voorstel:
- 40MHz op 2.4GHz in het profiel voor iedereen uitschakelen. Daarmee kunnen voor de normale huis tuin en keuken WiFi gebruiker 3 en een beetje huishoudens naast elkaar van stabiel draadloos internet genieten.
- Ziggo maakt z'n eigen netwerkdiagram op basis van de modems in de buurt, en optimaliseert daarmee direct de dekking van wifi hotspots.
- Promotie van 5GHz AC band 🙂 voor de apparaten die het ondersteunen, en dan ook de signaalsterkte op 2.4GHz naar beneden.
- Niet zeuren over 'andere apparaten of leveranciers' maar eerst zelf verantwoordelijkheid pakken.
Hallo @skinkie,
dat is internationaal wettelijk zo bepaald, wat jij wilt is een beperking van de gebruiksmogelijkheden en dat wordt per werelddeel, land bepaalt.
Het Agentschap Telecom heeft dit in de wet in NL zo bepaald en kan een afzonderlijke aanbieder niet zo maar op eigen houtje aanpassen c.q. inperken.
Je kunt het beste met de naaste buren overleggen om een vast kanaal te kiezen.
Stel jij woont in een rij van drie in het midden, dat stel je de ene buur voor kanaal 1 te nemen, zelf neem je kanaal 6 en de andere buur kanaal 11 en dat kan dan ook met kanaalbreedte 40, dan wordt de doorvoersnelheid groter maar de reikwijdte van het betreffende kanaal minder, dus minder storing bij elkaar.
Voor de 5.0-band is dat veel minder van belang omdat van nature de reikwijdte al veel minder is.
Reputatie 2
Badge +3
@N.N. het gaat hier niet om een wettelijke bepaling. Ziggo doet enorm veel moeite om met apparaten en technische mannetjes de kwaliteit van wifi verbeteren, maar ze voorkomt niet dat gebruikers het voor de buren verkloten met de inbruikleenzijnde modems van Ziggo. Dat is dweilen met de kraan open.

Volgens mij zie je het probleem niet bij 40MHz kanalen, dan kun je geen vrij kanaal meer kiezen. Alles is gewoon vol.
Hallo @skinkie,
nogmaals, Ziggo mag (wettelijk) niets in de modems beperken en/of uitbreiden op wifi-gebied en ruilt daarom op verzoek oude modems met alleen de 2,4-band om voor modems met dual-band functie.
Verder is goed in- en afstellen van de modems erg belangrijk voor een goede ontvangst eventueel met aanvulling van wifi-versterkers in welke vorm dan ook.
Reputatie 2
Badge +3
@N.N. er is geen enkele wettelijke beperking om een modem met minder functies uit te geven 🙂 Net alsof je recht hebt op een bepaalde WiFi standaard en het illegaal is alleen de G standaard te ondersteunen ipv ook de N...
@N.N. er is geen enkele wettelijke beperking om een modem met minder functies uit te geven 🙂 Net alsof je recht hebt op een bepaalde WiFi standaard en het illegaal is alleen de G standaard te ondersteunen ipv ook de N...
Ik heb het over de uitzendsterkte en niet over de 802.11-protocollen, al deze zaken zijn internationaal, Europees en landelijk vastgelegd, dat is het laatste wat ik er over zeg anders wordt het een oeverloze discussie zonder bevredigend einde voor beide partijen.
Reputatie 2
Badge +3
@N.N. dus je reageert op iets waar het in z'n geheel niet over praat in m'n voorstel?
Reputatie 2
Kan iemand mij eventueel zeggen wat ongeveer de range is van de WiFi-booster die via het stopcontact loopt? Wij willen namelijk in de zomer vaak 's-avonds buiten, maar we zitten te ver weg van de router voor een goed ontvangst. We gebruiken momenteel een WiFi-extender van TP-Link, maar wij merken dat de snelheid en range toch wel wat tegen valt.

We denken er daarom eventueel over om een WiFi-booster van Ziggo te nemen, maar dan is de range hiervoor wel van belang.
Hallo @Weijenbarg,
Bij de Ziggo wifibooster via stopcontact wordt de grens bepaald door het laatste stopcontact in de schuur/garage/tuinhuisje. Als je daar een (geaard) stopcontact hebt dan heb je, mits goed ingesteld, meteen goede wifi in de tuin en kun je eventueel ook nog bekabeld iets aansluiten.
zag dat deze thread wat oud was maar even ergens anders gepost.
Brrr... ik krijg de bibbers van al die mensen met Wifi boosters... is de Wifi ontvangst al slecht, gaan we er nog meer zenders / ontvangers tegenaangooien!

De beste oplossing voor slechte Wifi? Geen wifi! (Oftewel bekabelen :-))

Het beste is om de 2.4 band te vermijden. Deze is veel te vol, en de kanalen kunnen elkaar 'overlappen'. Het ergste zijn domme modems welke de tussenliggende kanalen vullen, en domme 🙂 gebruikers die denken dat het gebruik van 40 Mhz brede kanalen tot beter resultaat zal leiden. SOMS is dat het geval, maar niet in een druk gebied.

Heb je perse 2.4 Ghz nodig, overleg dan met je buren. Ik gebruik het volgende als vuistregels:

• Gebruik kabels waar mogelijk.
• Hou de afstand tussen router en gebruiker zo kort mogelijk.
• Repeaters hebben zin maar je moet weten wat je doet.
• Gebruik de 5 Ghz band waar mogelijk.
• Veel apparaten werken niet op de 5 Ghz band.
• Gebruik in de 2.4 Ghz band alleen 20 Mhz brede kanalen.
• Gebruik in de 2.4 Ghz band alleen kanaal 1, 6 of 11.

Kan het echt, echt, echt niet anders (teveel storing, of gewoon te moeilijk) zet dan je
router op automatisch, 20 Mhz brede kanalen, en collission detection aan.

( Achtergrond: https://ninelizardsblog.blogspot.com/2017/05/wifi-en-de-buren-voor-dummies-dutch.html )
@blueznl schreef: "De beste oplossing voor slechte Wifi? Geen wifi! (Oftewel bekabelen :-))"

Ik schets hieronder mijn situatie en een gemiddeld gezin:
Helaas gaat dit niet met onze telefoons, tablets en kleine laptop die geen van allen op de 5 GHz kunnen, maar wel ruim voldoen aan de wensen voldoen die wij hebben en er mee uit kunnen voeren.
Snel genoeg voor de Ziggo Go app en YouTube, updates enz.
Blij dat er 2,4 is met één of 2 Wifiboosters waarmee ik nu overal grofweg 50 down heb en 30 up.

Uiteraard waar maar enigszins mogelijk is, een UTP kabel voor mediaboxen en grote laptops en eventuele computers.
Toen een aantal jaren geleden het plafond openlag UTP kabel door heel het huis aangelegd.
Ik schets hieronder mijn situatie en een gemiddeld gezin: Helaas gaat dit niet met onze telefoons, tablets en kleine laptop die geen van allen op de 5 GHz kunnen, maar wel ruim voldoen aan de wensen voldoen die wij hebben en er mee uit kunnen voeren.

Yep. Ik weet het, niet iedereen is even onderlegd of heeft zelfs maar de mogelijkheid. Ik ben het helemaal met je eens!

Maar... een beetje gezond verstand kan er in ieder geval voor zorgen dat de overlast voor elkaar wat minder is. En het helpt als de gebruiker begrijpt wat de beperkingen zijn, zodat hij / zij niet in de valkuilen van 'snellere' modems trapt... 1+6+11=20 🙂
Reputatie 4
Badge +2
Hier via deze link tot 9 handige wifi tools ter test enz.
Let op niet allen zijn gratis, sommige maar tijdelijk ter test, maar zitten handige en goede bij die ook nog eens gratis zijn, dit omdat jullie Hollanders zijn.😉

https://webwereld.nl/netwerken/99630-9-handige-gratis-wifi-tools

Heb hier zo'n grote buitenantenne liggen, lijkt dan op "wapenstok", als er ooit eens ongewenst bezoek enz, gelukkig nog nooit voorgekomen, maar zo een sterk signaal heb je liever niet tussen je oren. 😉 en wij ook niet, sterk signaal zegt overigens niet alles, en maakt het voor hackers buitenaf een stuk makkelijker.

Hier werkt momenteel alleen nog een echt sterk en lang wachtwoord en zorgvuldig met e.a. omgaan en oppassen, afhankelijk van de beschikbare rekenpower kan men met alle tools en software bij afgevangen WIFI (MITM) enz. gewoon op jou sterke WIFI. 🤗
WPA2 blijft nog een tijd omdat er zoveel mee in gebruik is en men dus veel te laat met de update standaard komt zoals altijd lopen we bij beveiliging achter de feiten aan!
Nee, zeker je buren niet. Als je die niet nabij hebt, dan kan dit natuurlijk.
Anders niet.
Reputatie 4
Badge +2
Nee, zeker je buren niet. Als je die niet hebt dan kan dit natuurlijk.
Anders niet.

Ligt naast me niet aangesloten, was om naar ander kantoor gebouw ook wifi te hebben, is niet veilig genoeg en gaat dus gewoon met gegraven kabel.

De functie die hij nu heeft heb ik beschreven. en hoop hem daarvoor nooit nodig te hebben.
Ok. Niks aan de hand dus. Prima zo.
Gr Han
Ja joh, soms loopt een Post/Reageer vast en probeer je een andere Web Browser.
En dan ook weer soms, blijkt het dubbel te zijn geworden. Bah.
Het gaat over een vrij recente update van de software. Brrrrrrrrrrr. Er is nog veel meer aan de hand. Het lijkt soms meer op een Probeersel dan op 'getest en in Produktie'.
Maakt niet uit, zolang wij elkaar maar begrijpen. Dat is hier zo.
Gr Han
Reputatie 4
Badge +2
Tja:
agile werken he 😉
Reputatie 4
Badge +2
OJA, voor ieder die problemen met meerdere routers en wifi boosters en access points enz heeft.

Kijk goed rond besteed wat meer en met de juiste wifi mesh netwerk config en alle hardware ben je van meeste probs af

Uitleg:
http://www.strixsystems.com/products/datasheets/StrixWhitepaper_Multihop.pdf
bijv.
https://www.pcmag.com/roundup/350795/the-best-wi-fi-mesh-network-systems

Reageer