Beantwoord

Sinds een week s'avonds problemen met stotterend internet

  • 8 juni 2018
  • 39 reacties
  • 4371 keer bekeken


Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, stel dan je vraag in een nieuw topic.

39 Reacties

Reputatie 1
@Mark Ziggo
Ik zou nog eerder reageren met tijden dat ik storing had, maar ik heb het de laatste week wat minder gemerkt. Zal je altijd zien ;-)
Wel was het zaterdag 29-9 19:30-20:30 echt verschrikkelijk en was het gewoon niet mogelijk om iets van een game te doen.
Goed om te horen dat er toch (weer) iets van een probleem is gemeten en hopelijk dat het deze keer permanent kan worden verbeterd.

Reputatie 1
Hallo @Mark Ziggo
Enige update van Netwerkbeheer?
Het is vandaag weer raak om 20:00. Middenin de game gaat alles weer schokken en is er met geen mogelijkheid te spelen. Snelheid is weer laag en ping hoger.
Reputatie 7
Hm balen, ik zal om een update vragen. Helaas kan ik zelf namelijk niet in het systeem waarin deze tickets worden behandeld/afgehandeld.

Edit: 2 oktober is er uit analyse van alle systemen gebleken dat de US SNR hele korte maar hevige dips vertoonde in jouw omgeving. Daardoor valt de centrale even terug op een lagere QAM modulatie wat korte uitval van diensten met zich meebrengt. Dit is herleid naar een bepaalde centrale waar op 3 oktober een monteur ter plaatse is geweest voor verder onderzoek. De monteur constateerde ruis uit één bepaald segment en heeft deze met een aantal handelingen kunnen oplossen. Hierna is het ticket gesloten.

Omdat ik nu weer een stabiel signaal zie in de historie (ook zaterdag rond 20:00) start ik nogmaals een gedetailleerde meting. Er komen ook niet bijzonder veel andere klachten uit jouw omgeving, dus ik heb even geen stok om mee te slaan. Hopelijk kan ik daarin toch weer iets vinden, ik houd je op de hoogte.
Reputatie 7
Helaas kan ik op dit moment geen spreekwoordelijke stokken vinden @Kiampp2, maar als de verbinding nogmaals zulke traagheid en pingspikes vertoont hoor ik het graag.
Reputatie 1
@Mark Ziggo
Ik had je vorige edit gemist. Bedankt voor de followup.
Helaas was het afgelopen 2 dagen (20 en 21 okt) rond 19:30-20:30 uur weer raak. Zondag viel nog wel mee, maar zeker zaterdag kon ik echt een periode niks te doen.
Het moet volgens mij echt een capaciteit probleem zijn als het soms dagen goed gaat en eigenlijk alleen af en toe problemen geeft rond deze avondtijd. Helaas is dat net de tijd dat wat vrienden van mij een potje kunnen gamen en ik daar dus af en toe hinder mee ondervind.
Reputatie 7
Het moet volgens mij echt een capaciteit probleem zijn als het soms dagen goed gaat en eigenlijk alleen af en toe problemen geeft rond deze avondtijd.Ik laat nogmaals een gedetailleerde meting lopen die ook komend weekend nog doorloopt, 'hopelijk' ervaar je dan wederom problemen en kan ik op dat moment ook de oorzaak aan onze kant aanwijzen. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen komend weekend!
Reputatie 1
@Mark Ziggo
Ik denk dat je nu wel wat moet kunnen zien in de metingen.
do 25-10 rond 20:00
zat 27-10 rond 20:00
zon 28-10 rond 10:00 , 10:45, 15:00, 19:30
En wellicht meer tijden waar ik het niet heb gemerkt.
De problemen waren niet altijd even groot, maar op deze momenten was het duidelijk te merken en kwam ik met een speedtest ook maar tot snelheden van 20-100mbit ipv 200. Die snelheid boeit mij niet zo, maar streams gaan bufferen en games gaan schokken. En met de speedtest kan ik controleren of er inderdaad wat mis is en het niet in mijn hoofd zit 😉
Reputatie 7
Thx, ik zal er morgen naar moeten kijken want het systeem waarin we deze metingen doen ligt vandaag plat... 😥
Reputatie 7
Yes, alle systemen werken weer en ik zie hoge belasting op de upstream kanalen op de tijdstippen die jij noemt. Waar dat door komt laten we opnieuw onderzoeken.
Reputatie 1
Oké ik ben benieuwd 🙂
Reputatie 7
Gisteren is er een nieuwe verdeling gemaakt in jouw centrale van alle modems over de beschikbare upstream kanalen. Ik hoop dat je dit hele weekend eindelijk weer zonder lag kunt gamen!
Reputatie 1
Ik ga het merken. Bedankt voor alle hulp!
Dus met dat coax segment. Als er straks met docsis 3.1 1gbps verbindingen worden geleverd, zijn deze ook niet gegarandeerd? Ik moet vooral een hogere uplink hebben van rond de 100mbps minimaal... En dan stabiel.. en er is bij mij geen glasvezel...
Reputatie 7
Wat je kunt verwachten van je 'maximale, normale en minimale' snelheid hebben we omschreven op onze website.

Met de overstap naar Docsis 3.1 zal niet alleen de maximale snelheid van onze abonnementen omhoog kunnen, maar wordt de capaciteit van het hele netwerk natuurlijk ook veel groter. Hoe ze dat precies hebben berekend durf ik niet te zeggen, maar dat zal niet veel anders zijn dan de huidige verdeling van modems over verschillende segmenten verwacht ik.

Wat de snelheden van de toekomstige abonnementen gaan zijn weet ik nog niet.