Sticky

Problemen met trage/slechte verbinding op Android met IPv6? Lees een mogelijke workaround hier!


Reputatie 4
Badge
Een verborgen probleem?
We hebben binnen onze Community wat lastig te onderzoeken problemen opgemerkt. Het gaat dan om Android apparaten die veel issues ervaren met het laden van websites en andere diensten. Soms helpt het dan om de pagina te verversen. Dit lijken in eerste instantie problemen met de draadloze verbinding. Logischerwijs wordt er dan gekeken naar het bereik, de kanalen, enzovoorts. Dit helpt vervolgens niet en dankzij meerdere Community leden is het duidelijk geworden dat dit issue komt doordat veel Android apparaten moeite hebben met een Stateless autoconfiguratie van IPv6. De achtergrond hiervan wordt onderaan nog verder toegelicht. Het probleem valt dan simpel op te lossen door in de modem te kiezen voor een Stateful autoconfiguratie. Hoe je dat doet staat hieronder per modem beschreven.

De workaround

Connect Box
1. Log in op de modem
2. Ga naar 'Geavanceerde instellingen'
3. Klik op 'DHCP'
4. Vink bij automatische instellingen onder 'DHCPv6 Server' Stateful aan
5. Klik eronder op 'Wijzigingen toepassen'
Ubee EVW321

1. Log in op de modem
2. Klik rechtsboven op 'Geavanceerde Instellingen'
3. Klik links op DHCPv6
4. Vink het hokje aan bij 'Disable Stateless Dhcpv6'
5. Klik onderaan op 'Apply'

Kom je er niet uit met het wijzigen van de instellingen, laat dan hier een reactie achter. Als je geen IPv6 op je modem hebt dan zul je deze opties ook niet in je modem zien staan.
Twijfel je of je IPv6 hebt? Ga dan naar http://test-ipv6.com.

De achtergrond
Als eerste een eervolle vermelding naar @stokstick die dit probleem al enige tijd geleden heeft aangekaart in dit topic. De reden waarom het wijzigen van deze instelling helpt, is omdat vele Android toestellen moeite hebben om goed om te gaan met een Stateless autoconfiguratie. Voor een mooie uitleg over de verschillende configuraties hiervan zie dit topic van @caesar (kopje 'Hoe worden adressen uitgegeven'). Dit probleem is bekend bij Google er loopt ook een onderzoek naar. @Jonathan-458 heeft ons gewezen op het juiste item op de issuetracker van Google in dit topic.

Tot slot
Het is van belang om goed onderscheid te maken tussen deze problemen en 'gewone' problemen met je draadloze verbinding. Dit onderscheid is natuurlijk lastig te maken en daarom is dit probleem ook zo lastig te troubleshooten. Heb je geen IPv6 maar toch problemen met je draadloze verbinding kijk dan eens op deze pagina. Heb je issues met je draadloze verbinding die hier niet mee in verband staan, dan is het beter om dit in een apart topic aan te kaarten.

7 Reacties

Reputatie 2
Badge
Deze is "spot on" @Thijs Ziggo!
Reputatie 3
Badge +2
Ik heb er nooit problemen mee ondervonden. Moet ik er van uit gaan dat de Ziggo routers geen statefull DHCPv6 ondersteunen? Mijn router ondersteund SLAAC, zowel als stateless en statefull DHCPv6, zoals ik dat zou verwachten op een goede CE router.
Reputatie 4
Badge
@caesarHet gaat hier niet om de ondersteuning van onze routers. Deze ondersteunen SLAAC, zowel als DHCPv6 stateless en stateful. Dit betreft het probleem dat blijkbaar een aantal Android toestellen moeite hebben met Stateless autoconfiguratie.
Reputatie 3
Badge +2
Dus als ik jou goed begrijp, dan proberen die toestellen een stateless autoconfiguratie, en dat gaat mis? Misschien ligt het aan de versie Android? oudere versie waren niet geweldig op dat gebied.
Reputatie 4
Badge
Klopt helemaal! We onderzoeken nog of dit ook op andere apparaten speelt.
Reputatie 2
Badge
Een recent toestel zoals LG G4 met Android 6.01 heeft zonder de aanpassing veel problemen met IPv6.
Dit is de oplossing voor het probleem wat ik had met mijn Oneplus 2 met android 6.0.1.

Reageer

    Inloggen
    Niet gevonden wat je zocht? Vind meer topics