Beantwoord

Openen internetpagina's zeer traag sinds Connectbox en Next

  • 11 augustus 2019
  • 26 Reacties
  • 1340x Bekeken

Goedendag,
Sinds dat ik de connectbox en de media next hebt openen de interpagina's zeer langzaam.
De Snelheid van het internet is prima in orde.
Ik krijg ook geregeld eerst een lege pagina met de link van de te openen site.(zie bijlage)
Iemand een idee waar het probleem zit?
Alvast bedankt

icon

Best beantwoord door René Lambrechts 16 augustus 2019, 21:19

@DennyW Het probleem was er weer!
Ik heb gisteren bij eigenschappen van Ethernet het internet protocol versie 6 uitgeschakeld en internet loopt nu weer prima!
Misschien helpt dit anderen.

Groet,
René
Bekijk origineel

26 Reacties

Reputatie 7
Badge +35
Dit lees ik niet vaak op dit forum, maar de enkele keer dat het voorkwam werd het opgelost door de volgende stappen:

  1. Haal het modem 30 seconden van de stroom.
  2. Geen resultaat, reset het modem door de resetknop op de achterkant 20 seconden ingedrukt te houden.
Laat even weten of het gelukt is, dan is het een hulp voor anderen, bij geen resultaat is het mogelijk dat anderen die hier voorbijkomen en dit lezen nog andere oplossingen kunnen vinden.
Hallo Bert,
Ik heb onderstaande actie gedaan en het lijkt op dit moment te werken.
Inloggen modem.
-Geavanceerde instellingen.
-DHCP
Kijk naar IPv6-instellingen of het vinkje bij Stateful (DHCPv6) staat en NIET bij Stateless (SLAAC) zoals bij mij.
Ga dan naar Beheer en klik op Opnieuw opstarten.
Reputatie 7
Badge +35
OK top, dank voor je bericht, dat is de oplossing voor slechte wifi verbinding met een Android toestel of was het bij jou een ander toestel/computer/laptop?

Als dat is, dan lijkt dit een nieuw issue met één of ander apparaat.
Het probleem was het grootst op de pc's(Windows 10).Op de Ipad ziet ik bij Google Nieuws nog wel eerst de link verschijnen naar de te openen pagina.
Reputatie 7
Badge +35
OK, dan kan Windows blijkbaar ook deze problemen hebben.

Nogmaals dank voor je melding, dat kan anderen ook weer op weg helpen.
Helaas het probleem is weer terug!
Onderstaande actie gedaan maar heeft niet geholpen.
Inloggen modem.
-Geavanceerde instellingen.
-DHCP
Kijk naar IPv6-instellingen of het vinkje bij Stateful (DHCPv6) staat en NIET bij Stateless (SLAAC) zoals bij mij.
Ga dan naar Beheer en klik op Opnieuw opstarten.
Behalve dat ik vanuit Google Nieuws nog geregeld eerst een lege pagina met alleen de link van de doorverwijzing krijg opent Facebook soms helemaal niet of laad niet of zeer traag.
Iemand nog idee wat de oorzaak kan zijn? Voordat ik de Connectbox had draaide dit goed!
Reputatie 7
Badge +35
@René Lambrechts Heb je deze stappen al uitgevoerd?

  1. Haal het modem 30 seconden van de stroom.
  2. Geen resultaat, reset het modem door de resetknop op de achterkant 20 seconden ingedrukt te houden.
Jazeker, heeft niet geholpen.
Ik zie in de Connect Box onder Reserved IP address twee keer dezelfde pc's staan.
Is dit normaal?
[h4]

[/h4]
[h4]
[/h4]
Even ter extra aanvulling!
Beide pc's worden alleen bekabeld gebruikt.(geenWIFI)
Reputatie 7
Badge +35
Hebben je PC's geen IPv4 adres?
IPv4 staat in de Box wel ingeschakeld.
Waar kan ik dit controleren?Ik heb op dit gebied weinig tot geen kennis😀
Toch gevonden onder Informatie van de Box staat een IPv4 adres!
Reputatie 7
Badge +35
Ga naar het Netwerkcentrum door rechts onderin op je netwerksymbool te klikken en dan op Netwerk en internet instellingen -> dan op Netwerkcentrum.

Hier kun je achter je Verbindingen: klikken en dan op Eigenschappen
Bij mij staat Wifi, maar bij jou waarschijnlijk iets anders, het resultaat blijft hetzelfde.

Staat daar IPv4 aangevinkt?

Onderstaand het resultaat

Reputatie 7
Badge +35
Vorig bericht verwijderd, vergiste me in de pagina verwijzing en het beeld van de eerdere door je getoonde pagina, IPv4 adressen staan achter de MAC adressen.
Reputatie 7
Badge +35
Wat betreft de dubbele vermeldingen, daar staat waarschijnlijk een IPv4 adres achter en achter de andere een IPv6 adres.

Wat betreft traag laden.

Heb je bepaalde blokkers geïnstalleerd en/of een antivirus pakket?
Reputatie 7
Badge +13
@René Lambrechts

Leeg eens de DNS-cache op de Windows-10 PC:
Open een cmd-scherm: Windows-toets + r
***EDIT; Sorry dit moet er nog tussen:
tik in: cmd
en klik op OK
***
tik in op de command line: ipconfig /flushdns
en bevestig met ENTER-toets.

Leeg eventueel ook de "Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden" bij uw internet-browser.

Als het niet te veel moeite is, is het eigenlijk iets beter om te beginnen met de volgende commando's op de command line en steeds bevestigen met een druk op de ENTER-toets (baat het niet dan schaadt het niet):

ipconfig /release
ipconfig /release6
ipconfig /renew
ipconfig /renew6
Klopt wat betreft de dubbele vermeldingen.Ik zie wel bij Informatie van de Box bij IPv4 x adres: 217........ staan en bij Verbonden apparaten IPadres 192...... . kan dit kloppen?

Ik heb geen blokkers geïnstalleerd en draai op Windows Defender.

Op Facebook geeft hij links onderaan aan Wachten op Static.xx.fbcdn.net.....
Verder gaat het om de doorverwijzing vanuit Google Nieuws.
Ter Info:Heb recentelijk wel de nieuwste versie van Windows gekregen.


Ik heb dit probleem nog nooit gehad en draaide perfect!
Ok. Je hebt IPv6.
Wat ik me nog afvraag is welke Ipv6 Firmware?
Dat is eenvoudig te controleren;.
Bekijk het menu Beveiliging.
Ziet het eruit als in bijgevoegd plaatje, dan heb je (Full) Dual Stack.
Als Port Forwarding, Port Triggering en DMZ niet in het Menu staat heb je DS-Lite.
Wat is het?
Ik heb de (Full) Dual Stack.

@DennyW De actie's gedaan en het lijkt op dit moment beter te gaan!
Reputatie 7
Badge +13
@René Lambrechts ,

De DNS-cache en de tijdelijke internetbestanden zijn bedoeld om sneller te werken. Het meeste effect hebben die zaken bij een trage internet verbinding en het bespaart ook data-verkeer.
Ook Windows10 gebruikt trucjes om een PC sneller te laten opstarten.
Echter, al dat "onthouden" kan een beetje in de weg zitten na een wijziging.

Tegenwoordig hebben wij geen echt trage verbindingen meer en over de hoeveelheid data hoeven wij bij "normaal gebruik" ook geen zorgen te maken.
Een beetje opschonen en opnieuw laten inlezen kan daarom geen kwaad.

Krijg je weer een blank scherm , dan kan je ook nog altijd op de F5-toets drukken; dat forceert ook opnieuw binnenhalen van een web-pagina (en de componenten waarmee die opgebouwd is).

Veel internet en kijk plezier gewenst.

Vr. groet,
DennyW
@DennyW Het probleem was er weer!
Ik heb gisteren bij eigenschappen van Ethernet het internet protocol versie 6 uitgeschakeld en internet loopt nu weer prima!
Misschien helpt dit anderen.

Groet,
René
Dit is geen oplossing maar een workaround voor een nogal geheimzinnig probleem, dat er nog kan zijn.
Je kon Web Sites niet goed bereiken met IPv6 aan.
Dan verwacht ik eigenlijk dat dit alleen mis gaat bij Dual Stack Sites. Dwz Sites die naast over IPv4 ook over IPv6 te bereiken zijn. Bijvoorbeeld.
www.google.com is Dual Stack
www.ziggo.nl is IPv4 only

Was dit zo met IPv6 aan?

Noot. Controleren of een Site Dual Stack is kan met nslookup in een Cmd Window.
Zie plaatje.
@hanh Ik begrijp dat hier het probleem niet mee opgelost is. Maar kan nu wel weer net als de afgelopen 10 jaar bij Ziggo naar tevredenheid gebruik maken van internet(250mb).
Onderstaand de nslookup van de Conrad site. Eerst zonder ipv6 daarna met ipv6 aan,

Snap even niet waar je heen wilt.
www.conrad.nl is een Dual Stack Site.
Zie plaatje.

Je gebruikt nslookup verkeerd. Je tikt een Url in, in plaats van alleen de hostname.
Dan krijg je een foutmelding. Ik zie wel dat de tweede nslookup door een IPv6 DNS Server wordt afgehandeld. Dat is prima.

Ik heb je een vraag gesteld, maar daar geef je helaas geen antwoord op.
Ik wilde weten of het probleem zich alleen voordoet bij Dual Stack Sites.

Reageer